Rejtélyes router újraindulás

Van a házban egy mindenki által használt gép. Ubuntu 19.10 van rajta. Néhány napja az van, ha a gyerek kijelentkezik a fiókjából és én meg belépek a sajátomba, akkor a router azonnal újraindul.

Viszont ha egy másik fiókba (pl feleség) lépek be, akkor semmi gond, sőt akkor sincs semmi baj, ha bekapcsolás után lépek be a fiókomba.

Csak akkor van ez, ha először egy másik felhasználó jelentkezett be a gépre.

Érti ez valaki?

Ja, a router egy ilyen UPC-s izé.

Hozzászólások

Miből gondolod, hogy újraindul a router? Minden LED elalszik rajta? Wifi SSID eltűnik? Ez egy laptop, amin dolgoztok? Ha igen, akkor kábelen is csinálja?

Közvetlenül csatlakozol a UPC-s izére (gondolom homegateway, de fixme), vagy van mögötte saját router (akkor nem homegateway, vagy bridge moidban van)?

Biztos, hogy teljesen újraindul? Nem csak ip-t újít? 

Ha te vagy az egyetlen sudos, az jelenthet valamit. ;)

Syslog? UPC izéhez mennyire férsz hozzá? Az mond magáról valamit?

Másik laptop, telefon, egyéb kütyü nem csinálja?

Üzembiztosan tudod reprodukálni, hogy valaki kilép, te meg be, és router "reset"?

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Ja, még annyi, hogy gigabites vezetékes kapcsolat van a gép és router között. Fogalmam sincs, hogy hol és milyen log fájlokat kellene néznem.

Router ilyenkor teljes rebootot csinál. Pirosra vált egy pillanatra minden állapotjelző, majd szépen megy végig zölden. Pár perc az egész.

Csak ez az egy gép csinálja ezt. Van egy másik dolgozós is, az teljesen rendben működik (bár ahhoz csak nekem van hozzáférésem).

Nincs mögötte másik router, csak ez van.

Annyira biztosan reprodukálható, hogy pl tegnap este a nagylány volt bejelentkezve, aztán miután lementek az esti programok (vacsora, fürdés, stb), akkor gondoltam leülök, megnézem mi történt a nagyvilágban. Mielőtt átjelentkeztem volna a saját fiókomba, mondtam a feleségemnek, hogy "figyelj, újra fog indulni a router", de elengedte a füle mellett, mivel épp a telefonján szöszölt valamit. Aztán egyszer csak megszólalt, hogy "hé, csináltál valamit, hogy nálam nincs net?".

[Falu.Me]==>[-][][X]