Szinte 0-24 órás merevlemez laptopba

Sziasztok,

egy régebbi laptopomat home szerverként használom, jelenleg egy USB-s külső merevlemezzel. Ennek az a hátránya, hogy lassú, illetve az USB csatolás miatt nem tudom hozzáadni a FreeNAS-hoz (Proxmox-on belül). Így azon gondolkozom, hogy vásárlok egy 2,5"-os laptop merevlemezt és azt használom adat tárolásra, míg az USB-s HDD-re rsync segítségével készülne mentés. De magán a merevlemez választáson akadtam el: Seagate Barracuda vagy WD Blue / Green. Persze ez csak majdnem 0-24-ben futna, mert a HDD Standby alapján 10p után lekapcsolja ha nem használom. Ti milyen merevlemezt ajánlanátok?

A válaszokat előre is köszönöm

Hozzászólások

Nem derült ki mekkora méretű kellene, a fenti statisztika 3,5"-os lemezekről szól. Ha 1 TB-os elég, akár a WD RED is érdekes lehet.

1 TB-os, azt elfelejtettem igaz

1 terás ssd 35-40e bruttó. Én meggondolnám. Pláne, ha sűrűn ki-be kapcsolod.

WD green-t soha. Nemtom, hogy 2020-ban, mi van, de WD purple-t merem ajánlani, azok már 3 éve mennek 0-24ben. Amúgy én is ssd-re szavazok

Ha már desktop üzemben megy akkor lehet vágnék rá egy kis lyukat.

https://www.ebay.co.uk/p/847747882

ezt meg kivezetném rajta, 3.5es méretben kicsit nagyobb a választék a nas-ba és cctv-kbe (24/7) uzemre tervezett vinyókból + jelentősen nagyobb kapacitást kaphatsz ugyanannyiért.