DuckDuckGo traffic

Részletesen itt.

Hozzászólások

Van aki használja rendszeresen? Mik a tapasztalatok googlehöz képest?

Kizárólag a DDG-t használom sok éve, gépen és mobilon is, és teljesen megfelelő. Csak ha valami nagyon specifikusat keresek (pl. a sokéves mosógépünkhöz szerelési útmutatót) és nincs értékelhető találat az első 5-10-ben, akkor váltok át a guglira. Átlagos felhasználásra hibátlanul megfelel. Ja, és van dark mode is ;-)

Topiknekrofilként felhoznám ezt egy kicsit. Ma pont a dark theme miatt váltottam DDG-ra. Nem a privacy vagy a találatok miatt. Az ok egyszerű: hiába van a Google-ben is már dark mode, azt csak a nemzeti oldalakon lehet beállítani, pl. google.co.uk. De mivel a Firefoxom lokalizálatlan (amerikai), így a keresőmotor fixre drótozhatóan (nem átállíthatóan) a google.com-mal keres, és ott nem állítható be sötét téma. Nagyon égette már a szemem az a 90-es évekbeli hófehér szutyok, és a DDG-ban pont az fogott meg, hogy nem csak sötét mód van rajta, de mindenféle egyéb is szépen beállítható, színek, betűtípus, betűméret, szinte megkönnyebbülés a szemnek, az első másodperctől fogva. Nem érdekel, ha nincs annyi találat, akkor se soha többet Google.

Hihetetlen, hogy a nagy Gúgli még itt tart, hogy az egész web, meg az összes böngésző a kezükben van, de ilyen alap feature-t nem tud a fő-főoldaluk, mikor egy kicsi, alternatív kereső nem hogy tud ilyet, de még köröket is fut köréjük ebben. A helyükben én nagyon szégyelleném magam. Kb. olyan kínos, mint a tarkopasz fodrászok esete.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Default keresom. Tobbnyire jo talalatokat ad, de neha azert atvaltok google-re. Amit nagyon szeretek benne az a bang. Eleg surun hasznalom, ha githubon keresek (!gh ...) vagy python (!py ...) illetve go (!golang ...) doksiban. Ja es ha nincs relevans talalat, akkor a keresett kifejezes ele csak beirom hogy !g es mar keres is a guglin.

Próbálkoztam vele egy ideig.

- a napi folyamatos keresésekre munkában (how to apache camel / java / linux / bármi) alkalmatlan. Vagy inkább úgy mondom hogy google-lel pillanatok alatt megszerzem az infót, ezzel meg izzadni kell

- az általános dolgokra (magyar tartalmak) enyhén alkalmas

Viszont van pár hasznos beépített ficsőr, pl. beírhatsz neki egy pwgen -t is :)

Majd fejlődik még és ránézek. Én maradtam a Google-nél ami a keresést illeti, mert pályahosszal verhetetlen.

Szerkesztve: 2020. 01. 22., sze – 13:10

Már máskor is mondtam, de egy rebrandinggel (ótvar név) messzebb is juthatnának.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 01. 22., sze – 13:47

Lehet, hogy nem elég nagy mintán de a G. szerintem, (v. csak nálam?)  ignorálja a műszaki problémák megoldását jelentő találatok egy (talán szerinte nem releváns!) részét. Az IT terén ma már inkább találok vele megoldásokat mint a "kuglival". - Más.., kedvenc (nem felnőt-!,) filmes hobby-mhoz sokkal inkább találok alkotók, szereplők, forgatási események képeit, - amelyeket sokszor az IMDB-n, esetleg az amerikai bulvárból sem, - néha a keleti-ázsiai zónából, esetleg cyril-lel, - a DDG-vel, mint a G találatai között. (Mert az a fránya szerzői jogtisztaságra, (valamint most már feltételezem.., hogy valahol létezik a találatokra is vonatkozó személyes szűrésre való törekvés,) akadályozza a keresőjük "éleslátását." (Többször zárt le előlem - egyébként cseppet sem érdekes, s főként nem törvénytelen, - meghívott műszaki jellegű oldalakat mert, idézem: "nem szokásos típusú" forgalmat észlel...!!!  - (Ehhez annyit, soha életemben nem torrent-eztem!) Egyszóval "érdekesen" figyel dolgokra és ez kezd "rosszul esni". - Ilyet eddig a DDG-nél nem tapasztaltam.) Én csak találatokat várok a keresőktől nem értékelést. Had döntsem el én!

Magyarorszagi IP-rol tobbnyire muszaki megoldasrol beszelo forumot dob fel a Google talalatnak, de ahogy jossz Nyugatabbra, startupokat es nagy cegeket, akik raseoztak, es penzert adjak a ketsoros bash scripttel potolhato tudast. Foleg, ha Mac-rol Google-ozol.

A duckduckgo viszont nem tud jol magyar talalatokat adni.

Vannak területek, ahol a Google szinte teljesen használhatatlan, a DDG viszont teszi a dolgát. Ez a Google üzletpolitikája miatt van így, mert a Google eladni szeretne, a reklámozóinak kedvezni, és mindenképpen valami találattal szolgálni, még ha a találat teljesen hibás is.

Például tintapatronokról szerettem volna információhoz jutni, hogy mennyi ml-t tartalmaznak. A DDG szépen hozta fel a gyártó nemzetközi oldalait, a Google mindenféle hazai szélhámos utángyártott vackait sorolta oldalakon át, akik nála reklámozhattak.

A képkeresés is jobban tetszik a kacsás oldalban, de ez már inkább ízlés kérdése.

A Google meg újságcikkek, hírek keresésében jobb, érezhetően nagyobb adatbázissal rendelkezik, de a szakadék évről évre egyre kisebb.

Eddig nem volt a latoteremben. De hsz-ok alapjan most lett. Az uj edge default keresoje ez lett.

El is gondolkoztam hogy szoktam-e keresni. Rajottem hogy ritkan (nem veszem eszre), adja a talalatokat magatol. Ddg pedig nem ajanlja fel a tipikus "mire kerestek" query postfixeket. Talan az eszemet hasznaljam ezutan???

Ceges oldalaink megjelenitese nem olyan mint amit megszoktunk, regi blogokat hoz fel, pedig van ujabb tartalom. Lehet hogy igy van jol? :)

Megyek megnezrem hogy a sitemap-et mikent kezeli.

Valamelyik FF frissítés nálam lecserélte a googlit erre.

Próbából elkezdtem használni, 30-40 keresést biztos tettem vele. Az első 10 találatban volt, hogy számomra nem releváns találatokat hozott.

Ugyanezt a googli az első 1-3 találatban megoldotta. Persze ő már mindent tud rólam, kitalálhatta mit érdemes előre venni. :)

DDG-val jóval több szemétből kellett kimazsoláznom a jót, fel is hagytam vele.

Ááá, eszembe jutott egy dolog. A DDG php programozás kérdésre doksik, leírások belsejébe dobált, a google meg a stackoverflow-ra, egyből a megoldásra.

Ez mikor volt ?
Én egy éve szinte csak azt használom. C++ és js -re keresve sokszor meg sem kell nyitni a linkelt oldalt mert hozza a stackoverflow -os megoldást kiemelve a találatok mellett. Csak le kell görgetni a tartalmat.
Magyar nyelvű keresésekre alkalmatlan az biztos, de programozáshoz tökéletes sztem. Mostanában ha nem találok valamit a DDG-vel akkor a G sem hoz megoldást. Ilyenkor kell egy kis szünet majd más kulcsszavakra hozza a DDG a találatot. 

Kerdem en, hogy miert nem www.ecosia.org akkor mar?

Az legalabb europai es elvileg fa ultetest is segit, es ugyanugy a microsoft talalatait hozzam ugyhogy nagy kulonbseg nem lehet.

Pár példa, keress rá ezekre mind a kettőben és egyből kiderül:

calendar

rgb(255,0,0)

generate password 32

base64 Hello

base64 decode SGVsbG8=

json validator

!aw grub2

 

Szerk: nézd meg Google-ban is, ott se jobb a helyzet DuckDuckGo-hoz képest.