Slackware - Kerberos

Címkék

Valami készülődik a Slackware-current ágban, Patrick Volkerding végre hozzáadta a Kerberos csomagot a disztribúció fejlesztői (rolling) ágához.

n/krb5-1.17-i586-1.txz:  Added.
  Nothing links to this yet, but we'll need it soon enough. :-)

Jelenleg talán a Slackware (és leszármazottai) az egyedüli élő Linux disztribóció, ami eddig sem a Kerberos, sem a LinuxPAM csomagot nem tartalmazta (systemd-ről nem is beszélve). Úgy tűnik végre megindult valami változás!

Changelog: http://www.slackware.com/changelog/current.php?cpu=x86_64

Hozzászólások

Úgy jó, ahogy van, de kérdés hogy mire. És hogy a slacki felől közelítjük-e meg a munkát/szórakozást/bármi produktívat, vagy a bármi produktív felől azt, hogyan jutok el legkönnyebben a működő megoldásig és közben kell-e sajtreszelőt használni a lágyékom tájékán. Szépen összerakott és jól átgondolt rendszer az biztos, de a csomagkészlet (beleértve a segédscripteket és mindenféle unofficial repokat is) gyér. Például inkább fájlalom (valójában nem) a systemd -et az arch/manjaro -ban, cserébe azért hogy a yay bármi tényleg a bármit feltelepíti és frissíti, karban is tartja.

(szerk. múltkor egy slacki userrel összevetettünk egy kisebb készletnyi appot, és az derült ki hogy bár sok elérhető csomagból, néhány obsolete verzión áll, nem egy pedig hiányzik).

Persze, igazad van, csak arra akartam célozni, hogy aki régóta használ Slackware-t, annak a csomagkezelés már megszokott dolog és nem okoz gondot neki a frissítés.

Én is arch-ot használok, mert kényelmesebb, de az irodai gépemen szlaki van, mert azt úgy állítottam be, ahogy nekem kényelmes és évek óta nincs vele gondom. Ami kell frissítés az a néhány csomag azt meg megoldom seperc alatt.

A slackware nagyon rendben van. Szervernek, fejlesztéshez tökéletes.

> Sol omnibus lucet.