[Megoldva] Numerikus OSK

Sziasztok,

W10-hez keresek olyan OSK-t, amely lehetőség szerint *csak* a könyvelőpadot tudja (felértékelő opció: különálló del vagy/és backspace billentyű). Ha nincs rajta felesleges home meg mail meg egyéb szarság, az további plusz pont. Ha pedig még default OSK-ként is használható, akkor azért örök hála+1 szinten lekötelezel. Jöhet kereskedelmi szoftver is!

Köszönöm!

Hozzászólások

Nos, a következőkre jutottunk, van ami simán a saját hibánkra futás.

-Érintőkijelzős W10 PC-ken ha megérinted a kijelzőt, nem az OSK-t hívja meg, hanem az Ink-el kombinált valamit. Basszameg.
-Pedig az volt a tervünk, hogy az osk.exe-t átnevezzük osk2-re, ezt a cuccot meg meghívjuk osk.exe-ként. A művelet megoldható, de mint írtam nem az OSK kerül betöltésre.
-Ha az OSK is lenne meghívva, ez a program egyszerűen nem bezárható, viszont új text mezőbe tapizva ismét meghívná a numpados cuccot. A végére lenne vagy 8-10-20 vagy ilyesmi.

-Viszont ez a numpados cucc mindig always on top, ráadásul betölthető automatikusan Windows indítással. Ezen az úton mennénk tovább.
-Feladat: az érintőkijelzős PC-ken le kellene tiltani az érintőbillentyűzet felbukkanását miközben a pozicionálásnak meg működnie kellene. Tehát ha beletapizol egy beviteli mezőbe kerüljön oda a kurzor, de ne jöjjön elő automatikusan semmilyen billentyűzet. Mert ekkor simán tudná használni a delikvens az induláskor meghívott numpados cuccot.

Ha ebben valaki tudna segíteni azt megköszönném, mármint a vastagon kiemelt részben.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ahogyan írtam fentebb, érintőkijelzőn nem az OSK-t hívja meg sajnos az interakció. Ha kitörlöd, akkor is van MS billentyűzeted touchscreenen :/ ami ráadásul Windows verziónként (meg a fene tudja még mi alapján) el is tér egymástól. Hiába állítod egyformára őket, akkor is másképpen viselkednek.

De mindegy is, mert SDN tippelt szoftverével okés: ha kéred a Windows gyári cuccának kikapcsolását, majd *újraindítod*, onnantól pöpec. Ajánlom mindenkinek, haláli jó szoftveres billentyűzet - lásd lentebb.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nah ez lesz a befutó, ki tudja ütni a Windows gyári megoldását és annál jóval okosabb. Egyelőre a teljes méretűt használjuk (azon ott van jobb oldalon a numpad, valamint már bejelentkezéshez be tudja gépelni a jelszavát akinek kell a betűkön) - később majd csinálunk tisztán numerikus verziót.

Komoly cucc, ha valaki ilyesmit keres: ez bizony baba. Ha a beviteli mezők lefelé jó mélyen és mélyen és mélyen kitöltésre kerülnek egy dokumentumban; weblapon; programban vagy bárhol, feltolja akár a fullscreen alkalmazást is, hogy lásd mit írsz - végül visszateszi a helyére.

Köszönöm, ki is megy szerintem majd' 40db üzemi gépre.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

GPO-bol nem tudod letiltani? Windows 7 elott letezett a Tablet PC-kre kulon policy beallitasi halmaz, amiben le lehetett ezeket tiltani. Windows 10 eseten ez nincs meg?

Bakker. Mire rájöttem, hogy az OSK az On-Screen Keyboard. Vedd (h)UPnak :)