Kubuntu Cyberpunk Desktop a techno világ szerelmeseinek

Címkék

csodás, nem?

Az aktív háttérkép igencsak kedves lehet a gamer fiatalság körében. A futurisztikus színvilága, működése igencsak magával ragadó lehet az említett célcsoportnál. Az alábbi, fél perces videón működés közben is meg lehet tekinteni a KDE Plazma alatt készített témát (vagy annál többet is? - a cikkbeküldő):

A cikk szerint GNOME desktopon igencsak bonyolult előállítani ilyen hátteret, de KDE Plazmával nagyon egyszerű dolga van a felhasználónak:

  1. Klikk jobb gombbal az asztalra.
  2. Az "Asztal konfigurálása" választása.
  3. A „Háttérkép” lehetőség kiválasztása.
  4. Új bővítmény beszerzésének választása.
  5. A  „Video Wallpaper” vagy a „Smart Video Wallpaper” kiválasztása.

Először telepíteni kell az Sweet KDE Plasma témát, majd hozzá kell adni a Candy ikonokat . Mindkettő a KDE Store-ban található (azaz lehet telepítheti azokat a Plazma-ból, nem kell weboldalakat meglátogatni vagy a forráskódot letölteni).

Bármilyen videofájl berakható háttérként, amelyet a gstreamer képes lejátszani. De talán érdemesebb hurokba valami rövidebb klippet betenni, mint egy egész estés filmet.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 20., h – 16:33

Nagyon "zöld" háttér, biztosan nagy sikert arat a mai környezettudatos fiatalság körében :) Maradok a solid/black háttérnél. Azt minden OS/DE alatt be lehet állítani.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 01. 20., h – 16:58

Egy live wallpapert is annyit nézegetsz mint egy sima fekete hátteret, kb az idő 1%-ban. Nem azért ül az ember a gép előtt hogy a hátteret nézze hanem mert valamit akar csinálni vele és az általában nem a háttér nézegetése. Semmi értelme és ráadásul a háttérben meg eszi az áramot.

// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

A háttérkép szép, viszont nekem egy kicsit OFF téma jutott eszembe:
Mi számít Modern-nek és mi Poszt-Modern-nek? A Cyberpunk melyik kategóriába esik? Ha valaki tudna egy kimerítő választ adni, hálás lennék...

Attól függ, hogy a cyberpunk vizuális stílusát (neon, ami tényleg retro lett, bár aktívan életben van tartva néhol, mint minden stílus kb. a 20. századból, nem is kevés közönséggel), vagy a technológiai szintjét (ami pont mostanában lesz elérve, az augmentációk első komoly lépcsőinél tartunk, művégtagok eszméletlen magas szinten, VR helyett agyi kábelezési tervek), vagy a mondandóját / kritika tárgyát (corporatocracy, cégek uralnak mindent és háborúznak egymás ellen, eszméletlenül kihasználva az embereket, hát ez is épp centikre van sok tekintetben) nézzük.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Attól függ, hogyan szeretnéd használni ezeket a fogalmakat. Ha úgy, ahogy manapság szokták, akkor nagyon egyszerű a válasz a kérdésedre: az a modern, ami neked tetszik, ami meg nem, arra köpködni kell, hogy posztmodern.

Ha a fogalmak eredeti jelentése szerint kérdezed, akkor egyértelműen posztmodern a cyberpunk műfaj maga, ennek megfelelően gyanítom a játék is erősen az lesz. Csak aztán nehogy kiderüljön, a fentebbi kategóriába tartozol és most elkezdj köpködni a műfajra/játékra, a relációt megfordítva. :)

Hogy kerult a "punk" es a "techno" egy mondatba? Hanyinger kerulgeti a fulemet.

Amennyi rálátásom van az ilyen elektronikus világra itt kevésbé vannak "húzónevek", kevésbé egy szerzőre vannak rákattanva az emberek, inkább válogatásokba (rádiókba) összedobálva hallgatnak számokat. Specifikus műfaja sincs ennek a cyberpunk "stílusnak", dubstep, dnb, breakbeat, stb. számok vannak összeválogatva az ilyen rádiókba. Legegyszerűbb, ha cyberpunk mixre keresel yt-n.

De konkrét szerzőre példaként ajánlom figyelmedbe Hypernek a Lies albumát, az már sok helyről szembejött.

A synthwave-el már találkoztam, de az nekem valahogy nem működött, a youtube meg nem egészen ajánlott olyat, ami "ha már 15 synthwave-be belehallgattál és a machine learning látja, hogy hát csak tekergeted mint hülyegyerek a rágót, akkor itt van valami kicsit más".

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Na most az első 20 másodperc az semmi, szóval vagy hamar kapcsoltad ki, és igazából nem is foglalkoztál vele, vagy, megkockáztatom, lehet, de ez csak gyanú, hogy nem a te világod a techno. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a techno-t kedveled, de ez egész konkrétan borzalmas szerinted, mert azért a műfaja az, csak a hanghatások egy része cyberpunk-os.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Kihagytad a számításból azt, hogy a nagyzenekaros hangzást kitalálták már, azon kívül minek fejleszteni a hangzáson, minden szükséges zenét megírtak már a rizsporosok, tessék jó zenét hallgatni, nem ezt az elektronikus kábelzajt.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem hivatalos anyag, de a hivatalos trailer zenéje sem sokkal másabb. Gondolom lesz több féle zenei stílus is benne, be is jelentettek már több előadót, aki ír zenét a játékban hallgatható formában, keress rá.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!