Új termékkel állt elő a NextCloud: ez a NextCloud Hub

Címkék

A projekt azt állítja, hogy a beépített OnlyOffice-szal és egyéb szolgáltatásokkal a NextCloud Hub az első integrált on-premise tartalom együttműködési platform a piacon. A bejelentés videókkal illusztrálva magyarázza el, hogy mi a különbség az eddig ismert NextCloud és a NextCloud Hub közt.

Hozzászólások

Ha jól értem, de javítsatok ki, ha nem, ez a 17-es NextCloud frissítése lesz.

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"

Jól értem hogy az eddig is létező nextcloud appokat gyúrják olyan Nextcloud "distroba" amivel gyárilag benne vannak?

Szerkesztve: 2020. 01. 19., v – 23:45

Lehet én vagyok tudatlan, de ez a  NextCloud/OwnCloud vegul is mire/kinek jo?

 

- Egy maganszemelynek?

- Egy családnak?

- Baráti társaságnak?

- Alapvetoen fajlmegosztasra jo?

- Cégnek éredemes használni?

- Ez egy "saját Dropbox/Drive" alternativa?

- Ez egy Sharepoint alternativa?

-......???

 

Valahogy nem erzem azt, hogy ezt folrakom es jo lesz nekem... 

Kicsit így mindegyik. Nálam pl két fő csapásirány van, az egyik a családi hivatalos adatok tárolása, minden számla, szerződés akármi fityfene be van "scannelve" (telefonnal többnyire) és azok vannak tárolva egy nálam futó rpi-n.

A másik a haverokkal közös hely, ide többnyire baromságok kerülnek fel, vicces gif-ek, ha Mágusozunk akkor a kalandlapok, sztori részletek, térképek, etc.

"Dropbox" alternatíva így féligmeddig, resilio-val van megoldva de a szinkronizált képek elérhetők ezen keresztül is (mindenkinek a sajátja, illetve vannak igény szerint közös mappák is akik láthatják egymásét).

 

Céges szinten még nem volt szerencsém használni, de ha kis saját vállalkozást indítanék akkor simán elkezdeném ezzel.

... a családi hivatalos adatok tárolása, minden számla, szerződés akármi fityfene be van "scannelve" (telefonnal többnyire) és azok vannak tárolva egy nálam futó rpi-n.

 

Ez erdekelne (NextCloud-tol fuggetlenul is), hogy hogy oldod meg. Hasznalsz valami "document store" megoldast, vagy egyszeruen csak scan-elsz es a fileokat kezzel mappaba szervezed?

+ jegyzetek (van androidos jegyzet app is hozzá az alap nextcloud app mellett, markdown-t támogat, stb.)

Ezen kívül integrálható bele antirvirus (vagy ér valamit vagy nem) plusz rátettem egy ransomware detektáló plugint, ami _elvileg_ felismerheti, hogy eltitkosított file-t akar vki feltölteni és blokkolja/rákérdez mielőtt felülírja a titkosítatlant.

 

Ha nem használnék mást (horde), akkor a fentieken kívül ezekre is használnám:

- naptár

- levelezés

de ez a  NextCloud/OwnCloud vegul is mire/kinek jo?

- Egy maganszemelynek? - Egy családnak? - Baráti társaságnak? - Alapvetoen fajlmegosztasra jo? - Cégnek éredemes használni? - Ez egy "saját Dropbox/Drive" alternativa? - Ez egy Sharepoint alternativa? -......???

igen :)

Valahogy nem erzem azt, hogy ezt folrakom es jo lesz nekem... 

ne rakd fel :)

Alapvetően igen, de azért sok helyen láttam már SP-t kb. file share-ként használva, akkor éppenséggel alternatíva is lehet.

A kommentem igazából arról szólt, hogy éppenséggel bármire szerk: sok dologra is jó lehet, de ha a posztolónak nincs rá szüksége, akkor úgyis mindegy. :)

Ki lehet vele váltani egy létező infrastruktúrát:

Windows File Server + MS Exchange server + Windows desktop gépek + (MS) Office

Ezek helyett kell telepíteni egy Nextcloud-ot és egy mailszervert (egy rövid docker-compose fájl) és mindenki bármilyen kliensgébről böngészőben tud tovább dolgozni.

Egyszerű dokumentumokkal dolgozó cégek, intézmények számára többyire 100%ban lefedi az igényeit.

Google drive, photos és contact list sync -re használom magánszemélyként, magán telefonról, mert nem szeretem a nagy tech cégek adatgyűjtő-megőrző-piacradobó akcióit. Illetve tudományos kutatásokat végző családtagom is használja. Nála fordítva van, személyes dolgaira egy személyes g accountot tol, melóra pedig adtam neki usert a nextcloudomra. Otthon üzemeltetem, automatizált backup-al, SSL-lel, domainnel, elérhető az egész világon.

A cél hasonló mint amit a g drive-ra szoktak: folder sync, gépek közötti automatizált adatmozgatás, backup-szerűség, fotók és egyéb dokumentumok link alapú megosztása kijelölt személyeknek. Családi rendezvények után szoktam a linket küldeni a csalátagoknak. Onpremise üzemeltetéssel érhető el leginkább a privacy, de üzemeltetheted felhőszolgáltatóknál illetve cégek foglalkoznak vele, hogy szolgáltatásként is nyútják.

De a legfontosabb funkciója számomra az hogy a home folderem minden változásával együtt felsyncelődik (ellopják a notebookot - megvan az adat), egynapos mutábilis backuppal (tehát a "tegnapi" mindig megvan, ha valami nagyob eltoszódik).

(de egyébként egy drágább NAS-sal is elérhető mindez, pl. a synology-khoz rengeteg plusz cucc van).

"A bejelentés videókkal illusztrálva magyarázza el, hogy mi a különbség az eddig ismert NextCloud és a NextCloud Hub közt."

Nekem ez nem jött le. Szóval a NextCloud Hub egy olyan NextCloud, amibe alapból belerakták pár amúgy is felrakható plugint?

"Sose a gép a hülye."

Onlyoffice 30 napos próbaidőről tájékoztat telepítés után. Kérdésem pusztán az, hogy tudja e valaki, hogy otthoni környezetben ez hogyan tud ingyenes maradni? Létezik e egyáltalán erre lehetőség?

"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) /* (c) written by W. Shakespeare. */