Méretezett nyomtatás Gimpből Fedora 31

Fórumok

Nyomtató Canon IR1024 Utolsó hivatalos driverrel  (PCL)

Gimpben beméretezek egy A4-es lapra 17 cm hosszú grafikát 100%-os nyomtatásra állítva, a kinyomtatott oldalon  15.8 cm lesz.

Hiába kapcsolom be vagy ki a margókat a programba akkor is ennyi lesz a kép mérete. ha megváltoztatom a képen a dpi-t akkor is így nyomtatja ki 

Milyen beállítást nem "találok" vagy csinálok jó?

Köszi ha vannak tippeitek esetleg.

Hozzászólások

Nyomtató beállításainál a Job Options alatt nézz körül. Ott van scale to fit illetve scaling. Hasonlóképpen, amikor nyomtatsz, ott is vannak olyan lehetőségek, hogy laphoz igazítás. Szerintem ezek valamelyike van bekapcsolva.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A "lapmargók figyelmen kívül hagyása"  ez az egyedüli opció ami valamifajta rögzítést okozhat, mást nem találtam. Ezt változtattam meg. Jobb lett a helyzet, de 2-2 mm még mindig hibádzik  :(

Azért ha valaki nyákot akar csinálni, használjon gerber file-okat és fotoplottert, nem hiszem, hogy a kommersz nyomtatók erre valók, bár elvi akadályát sem látom annak, hogy jó legyen. Kicsit az az érzésem, mint amikor valaki kiadványt akar szerkeszteni szövegszerkesztővel - MS Word, LO Writer -, vagy a HTML oldaltól várja a pixel pontos renderelést, amikor a HTML, CSS arra lett kitalálva, hogy a böngésző által rendelkezésre álló helyen adaptív módon maga a böngésző találja ki, mit, hogyan helyezzen el. Bár tény, hogy HTML-ben, CSS-ben is elég sok mindent lehet forszírozni, akkor meg jön az, hogy mit csinál a böngésző, ha véletlenül túlhatározott a leírás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Másik raszteres szerkesztővel jól nyomtat? Vektoros szerkesztővel? Szövegszerkesztővel?

:)