Trump felszólította az Apple-t, hogy vállaljon felelősséget és segítse a nyomozóhatóságok munkáját

Címkék

Trump is belefolyt az amerikai hatóságok és az Apple közti iPhone-feloldási vitába. Az FBI azt kéri az Apple-től, hogy az oldja fel a legutóbbi floridai lövöldöző, Mohammed Saeed Alshamrani telefonjait. Az Apple állítja, hogy nem tudja, Trump pedig azzal vádolj a vállalatot, hogy az "megtagadja gyilkosok, drogkereskedők és más erőszakos bűnelkövetők által használt telefonok feloldását". Az Apple állásfoglalást adott ki, miszerint igenis segíti a nyomozóhatóságok munkáját, de nincs backdoor-ja a "jó fiúk" számára se:

We are continuing to work with the FBI, and our engineering teams recently had a call to provide additional technical assistance. Apple has great respect for the Bureau's work, and we will work tirelessly to help them investigate this tragic attack on our nation.

We have always maintained there is no such thing as a backdoor just for the good guys. Backdoors can also be exploited by those who threaten our national security and the data security of our customers. Today, law enforcement has access to more data than ever before in history, so Americans do not have to choose between weakening encryption and solving investigations. We feel strongly encryption is vital to protecting our country and our users' data.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 15., sze – 13:16

„All the world's a stage ... ”

1. az egyel előző Apple szappanopera során épp ezen ment a színjáték. 

2. Kevesebb Tom Clancy regényt kellene olvasnod. A valóság terroristái buták, félanalfabéták. Amerikában könnyű fegyverhez jutni, ezért triviálisan az elsődleges eszköz. Európában meg (teher)-autóval hajtanak az emberek közé, mert egy bomba összerakásához is hülyék.

A hárombetűsnek sincs hátsó ajtó? Sőt, a megfigyelés alatt sem tudtak payload-ot injektálni a megfigyelt személy eszközeire?

Előbb megkérdezik nyíltan az Apple-t, hogy tudnak-e segíteni. Ha segítenek oké, ha nem akkor biztos bevetik a saját eszközeiket. Így nem jön át egyből, hogy márpedig az amerikai hatóságoknak van eszközük a feltörésre.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Ez így van, viszont a korábbi San Bernardinoi lövöldözés után a feloldást elvégző "valaki" az előzetes demoval is belefért egy hétbe. Ebből arra következtetek, hogy a második készülék feloldása sokkal gyorsabban meglenne.

Nyilván azt semmi nem veri, ha bármiféle külsős megkeresése nélkül 2 kattintással hozzá lehet férni a tartalomhoz, de jelenleg nem tűnik valószínűnek, hogy az Apple hátsó ajtót építsen a termékébe.

Idealista ábránd: " de jelenleg nem tűnik valószínűnek, hogy az Apple hátsó ajtót építsen a termékébe."

Valóság: 

Mindig is volt hátsókapu az iphoneokban, de egy ilyen ügy mindig jó alkalom arra, hogy elhitessék az ellenkezőjét, és még az Amerikai céget is reklámozzák. :D

A PATRIOT Act törvénycsomag szerint kötelességük

A patriot act egy torveny, itt van a teljes szovege. 

Egyebkent nem ellenkeztem az allitassal, hanem kivancsi voltam, hol (es hogyan) van benne a jogszabalyban. Nem azt kerdeztem, van-e rejtett megallapodas a cegek es a harombetusok kozott (erre ugysem itt kapnek valaszt), hanem azt, hogy mit mond errol a nyilvanos jogszabaly.

  1. Nem ez volt a kerdes
  2. Erdekessegnek jo, de tovabbra sem tudjuk biztosan, hogy mi a helyzet:

It’s not yet confirmed, but it appears that those tools have already been removed from Skype, as part of Microsoft’s network updates over the years. Tipsters, on the other hand, claim that companies involved in this NSA secret plan have kept the monitoring systems to “control the process themselves.”

Ne terelj mar baszki. Idezz te, ha annyira erdekel. En feltettem egy kerdest, mert erdekel a tema, de nincs kedvem nullarol nekiallni egy idegen jogrendszert tanulmanyozni. 

A kerdes pedig nem bonyolult, csak te megint atmentel kapalozo idiotaba: mit ir a patriot act az informaciomegosztasrol cegek es kormanyszervek kozott? Szerintem ez egy eleg relevans kerdes Apple v FBI ugyben.

Én úgy tudom a PATRIOT Act, csak annyit tartalmaz, hogy a szolgáltatóknak kötelességük kiadni a telefonokon folytatott kommunikációt, tehát a rendes telefonhívások és SMS/MMS forgalmat. Az NSA 2001-től ezt engedély nélkül megtehette, de 2015-től már hivatalosan kell kérniük a szolgáltatókat. Nem tudok olyan módosításról benne, hogy a rendszerekbe backdoor-t kell építeniük. Biztos van ilyen törvény is, de az nem a PATRIOT Act.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Ez a nyelvezet, iszonyat erős a szómágja benne :).

Egyébként előzőleg nem az derült ki, hogy az Apple amúgy orrba-szájba nyitja a telefonokat, csak pont a publikus eseteknél nem akarja, nehogy kiderüljön?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Szerintem ez egy sima dezinformáció. Becsalogatják a "rosszfiúkat" a platformra, aztán mehet a megfigyelés.

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

Szerkesztve: 2020. 01. 16., cs – 12:55

Az h. tegyük amerikát megint naggyá (remekké?), az azt jelenti, hogy jelenleg csak egy bűzölgő szarkupac?

Valaki szóljon már Trumpnak, hogy a pofája helyett a pénztárcáját nyissa ki, és ide küldje a zsozsót meg a telcsit: https://www.cellebrite.com/en/cas-sales-inquiry/

Csak keltik a feszkót ezek a megmondóemberek, ahelyett hogy egy Google keresés után ráfordulnának a megoldásra.

Na, most, hogy szabadidős elfoglaltságként megoldottam Trump problémáját, megyek dolgozni, van fontosabb dolgom is mint ez a First_World_problem.

Szerkesztve: 2020. 01. 16., cs – 12:36

Eközben az UK-ban:

Police Scotland confirmed on Tuesday that the so-called cyber kiosks - digital triage devices - will be given to officers on January 20.

The kiosks are laptop-sized machines that enable the user to override encryption on devices such as mobile phones and tablets.

Technology was due to be deployed earlier but the roll-out was hit by delays as MSPs called for greater clarity over the legal framework for their use.

https://www.glasgowlive.co.uk/news/glasgow-news/police-scotland-roll-ou…

Ez vajon mi lehet?