Egy normális politikus ilyen

Fórumok

"A nyilasok hetvenöt évvel ezelőtt 328 ártatlan, védtelen embert mészároltak le Budapest tizenkettedik kerületében. Az áldozatok emlékére rendeztek hétfő este megemlékezést a Maros utcai rendelőintézetben, ahol annak idején 84 embert gyilkoltak meg. A rendezvényen részt vett Pokorni Zoltán polgármester, aki megrendítő beszédet mondott, szót ejtve a nyilasok közé állt és gyilkossá lett nagyapjáról, Pokorni Józsefről."

http://www.atv.hu/belfold/20200114-vagatlanul-mutatjuk-pokorni-zoltan-m…

 

Nem azért érdemes megnézni, mert elérzékenyült, emiatt csak a sajtó kapta fel, bár lehet, hogy anélkül el sem jut hozzánk a hír. És nem is azért, mert zsidók meggyilkolásával kapcsolatos a téma.

 

Hanem, mert Pokorni azon kevés politikusok egyike, aki ma megőrizte a normálisságát és tisztességét és ez a beszédében is látszik. Sajnos pont a normálissága miatt szorult az utóbbi években a perifériára, nem tudom, hogy lesz-e még lehetősége a visszatérésre.

 

(Aki nem tudná: Az oktatásügyből (és így a politika fő vonalából is) a hozzá nem értő buták kiszorították (a hozzá nem értő buták közé sorolva természetesen Orbán Viktort is, aki döntött erről). Azóta a Hoffmann Rózsa félék határozzák meg az oktatás irányát Magyarországon).

Hozzászólások

"lesz-e még lehetősége a visszatérésre"

nagyon kevés ilyen kvalitású ember van a politikában.

Szerintem bőven megvan a polgármesteri feladataival, ha megnézed azt a kerületet látod, hogy nem a babérjain ücsörög az a hivatal..

Erősen kilóg a pártjából. Voltak neki is rossz szerepei, de még talán jókor állt meg, felismerte, mi az a feladat, ami már vállalhatatlan, és árnyékosabb területre lépett vissza.

Várom Dobrev Klára megrendítő szembenézését. A zabrált vagyont pedig le lehet adni a ruhatárban, mert addig, amíg ez nem történik meg mindenféle önmarcangolás csak politikai marketing.

> Sol omnibus lucet.

Peter Dobrev (apuka): a bolgár titkosszolgálat ezredese volt, egyik előkészítője a pápa elleni merényletnek.

Apró Piroska (anyuka): a kommunista rendszer bizalmi embere, több fedőcég és bank első számú vezetője. tőle származik a mondás: Magyarországon az lesz a miniszterelnök, akit én akarok (így is lett)

Apró Antal (nagypapi): ez olyan hosszú, hogy nem idézem, csak linkelem.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Apr%C3%B3_Antal

Ebből kiderül, hogy milyen keményen megdolgozott a szemlőhegyi villáért, amiben az Apró-Dobrev család jelenleg is lakik. (A villát egy zsidó családtól rekvirálták.)

> Sol omnibus lucet.

"A villát egy zsidó családtól rekvirálták"

nade kérem, ezekben a körökben csak a (szélső)jobbos 'náci'kat szokás emlegetni. pártfunkcionáriusok a hősök akik a zsidóságot -is- megvédték a nyilasoktól és a németektől..

és amúgy is; mi a problémád azzal, hogy a gazdag családtól elvett ingatlant egy jó munkás társaság kapta meg a "szociális bérlakás"-képp..

..

.

Pokornit csípem. Ő legalább szembenéz a múltjával. Mondjuk a nagyapja bűne miatt nem ő a hibás.

Nagyon népszerűnek tűnik az eddigi hozzászólások alapján. Csak csendben megkérdezném, hogy az apja miatt (fedőneve Pákozdi János) is fakadt már sírva nyilvánosan?

Az oktatásügy az más tészta. Minden diktatúra célja az oktatás lerombolása,  ne gondolkodjanak, ne legyenek okosak. Oda csak birkák kellenek akikkel bármit meg lehet tenni. Erről a témáról persze könyvespolcokat lehetne megtölteni.

Fedora 38, Thinkpad x280

Nem ő volt aki anno azt mondta, hogy akkor holnap mindenki vegyen fel fehér pólót aki tiltakozik a nem is tudom milyen erőszak ellen? Csak rémlik.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!