Újévi HUP fogadalmam

Igaz, hogy már elmúlt szilveszter, de én már akkor megfogadtam csak most írom le:

NEM SZÓLOK HOZZÁ A FLAME KATEGÓRIÁHOZ.

Buzdítanék erre minden kedves fórumozó társamat, hátha ezzel elejét vehetjük az elszaporodó flame tartalmaknak és végre visszatérhet a hup az informatikai szakmai portál mivoltához.

Ugyan nem vagyok informatikus, de az évek során (veterán vagyok már) nagyon megszerettem ezt az oldalt. Sok-sok segítséget kaptam nem csupán informatikai kérdésekben, hanem személyes dolgokban is (kisbicikli, gép összerakása, szállítása, stb). 

Szeretném, ha az oldal megmaradna annak, ami. 

Legyen ez egyúttal egy flame-mentes blogbejegyzés kérem, illetve itt kérem az oldal alapító-főszerkesztőjét, hogy ha nem is teljesen leállítsa, de legalább ne gerjessze ezt a folyamatot.

Köszönöm!

Hozzászólások

(kisbicikli, gép összerakása, szállítása, stb). 

Igazi informatikai témák, btw. 

trey @ gépház

Köszönöm, hogy a visszajelzés link (hivatalos kommunikáció, kérések, panaszok, óhaj-sóhaj) helyett a hangulat további keltését választottad. Indítsatok még erre a témára 22 topikot, blogbejegyzést, kommentszálat. Garantáltan segíteni fog az ügyben!

trey @ gépház

Mint említettem, nekem nincs bajom a flame-mel. Nem én nyitogatok picsogó témákat neki. De ha nyitsz egy olyat, hogy zavar a flame, mert a szakmaiság, akkor azt ne gyerekbicikli szereléssel támaszd alá. :)

és végre visszatérhet a hup az informatikai szakmai portál mivoltához.

trey @ gépház

Trey, ha már az oldal karbantartója vagy (javíts ki ha tévedek), akkor nem lehet, hogy a témára érkező 22 topik, blogbejegyzés és kommentszál indikál valamit, amire nem feltétlenül a gyerekes durca a korrekt válasz.

A hangulatot pedig nem kell kelteni, pont az a baj, hogy van. 

A visszajelzés menüpont pedig érthető, ebben az esetben mégis csak furcsa: Tehát van egy probléma ami sok fórumozót zavar, és a megoldás, hogy kussoljunk róla, és csak priviben írjuk meg neked (aki egyébként látványosan élvezi a helyzetet és örül az oldalon lévő hangulatnak) hogy eredményt érünk el?!

Szerkesztve: 2020. 01. 09., cs – 11:29

Üdvözöllek az Interneten. 9 év alatt már hozzászokhattál volna. Itt a flame az élet szerves része, csak időről időre változik.

Én még emlékszem arra az időre, amikor minden vérpistike script kiddie olyan oltást kapott, hogy csak úgy lángolt. (Hogy törhetem fel a haverom facebook accját, hogy tudok más kárára nyerészkedni ...stb topicok).  Én még emlékszem a WGA-ra is (Wannabe Gateway Access talán), az idősebb szakmabeliek szerintem szintén ismerik.

Amúgy épp a napokban goldolkodtam ezen , eme topic kapcsán: https://hup.hu/node/167300 Változik a flame jellege, most pár évig a politika lesz az aktuális flamekeltő, mivel a Facebooknak hála már Kovács Rozika és Kolompár Emánuel is világgá kürtölheti a nézeteit.  A propaganda özönlik rád mindenhonnan, és mivel napi ingerként érnek, ezért egy idő után begyűrűzik akaratlanul is mindenhova (Lásd, migránsok, Soros, szülj 1 magyart! ...stb). Goebbels mondta egykor: Ha egy hazugságot elég ideig ismételgetsz, az emberek el fogják hinni.

Egyedül annyi változott, hogy treyből eltűnt az ifjonti hév, amikor még foggal körömmel irtotta a politikai topicokat. Puhul ő is, puhul mindenki (én is).

 

Ps.: Flame ellen sírni is egyfajta flame.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Baszki, micsoda emlekeket ebresztettel :)
https://hup.hu/node/40031

"Amennyiben az adatátvitel során túl sok egyes vagy nullás bitet küldünk, úgy felsérthetjük azt a vékony hártyát, ami a biteket a kábelben tartja. Ez manapság nem jelent akkora problémát, de régebben nagyon is figyelni kellett, hogy az öreg kábelek is birják a strapát. Szigetelés nélkül a drót atommagjai és elektronjai közötti téren keresztül megszökhetnek a keskeny 1-es bitek, és ez adatvesztéssel jár ugyebár! Bizonyára találkoztál már Te is azzal, hogy egy letöltött fájl sérült volt! Ez tipikus szigetelés hibára utal! Azonban nem mindig elõnyös a szigetelés, például ha sérült, és a kampójánál fogva beakad az 1-es egy ilyen repedésbe, emiatt nem tud áramlani a többi bit, aztán az ember órákig keresheti a hibát. Az újabb adatküldési kisérletek pedig valóban felszakíthatják a kábelt és akkor elfolynak a bitjeink."

Zsenialis :)

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

+1
Nagyon hitelesen van leirva, bar az "1-es beakad" azert mar nem annyira hiteles :) De akkor is meggyozoen mondja :)
(es igen, a facebookon gyakran botlok bele olyanba, aki a legnagyobb marhasagot is hitelesnek hiszi. Szoval anno leesett, hogy nem komoly, de ma mar elgondolkodnek rajta,
lehet, hoyg valaki elhiszi...)

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nem Trey "védelmében" írom, csak úgy általánosságban: Nem lehet, hogy az életkor előrehaladtával az ember olyan témákkal is elkezd foglalkozni, amit korábban teljesen ignorált? Jellemzően a fiatalok azok, akiket nem érdekel a politika (mondhatni punk szemlélet uralkodik, mindenki a saját igazában hisz). Trey felnőtt, a tagság nagyrésze is, ezért jelentek meg ezek a topikok (+amit fentebb írtam a propagandáról)

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Hat ezzel en pont forditva vagyok. Eletkorom elorehaladtaval (kb egyidosek vagyunk Trey-el) egyre inkabb keresztbe szarom nagyjabol mit csinalnak a politikusok. Van nekem szep eletem minek mergezzem magam? Bar nem gondolnak bele a legtobben az is stressz, hogy itt kardoznak emberek a HUP-on:  nem az a narancsos volt... nem de az elott meg meg a komcsik... meg a kisgazdak meg a...

Csak nezzel bele barmelyik topicba ahol elokerultek hasonlo temak.

Nem tudom mi az a flame, de maradjon!

Ez a túlzott flame? Pedig már rég nincs Gabu, poliverzum, HZ és még sokan mások, akiknek az igazi nagy flame-eket lehetett köszönni.

Ja, főleg, amikor összefoglalom, hogy

  • mennyi a flame/nem flame arány (nincs válasz)
  • milyen szakmai tartalmakat látnának szívesen (nincs válasz)
  • miért olyanok oltogatnak, akik maguk is rendszeresen vesznek részt flame-ben (nincs válasz)
  • miért nem a szakmai kontentek alatt kommentelnek (nincs válasz)
  • hogy miért van az, hogy bármi is a téma, az szar (nincs válasz)
  • ez a felvetés (nincs válasz)

Ez így - válaszok nélkül - nekem nem konstruktív visszajelzés, hanem picsogás.

trey @ gépház

Mondjuk az ipv6-os bejegyzésed tök jó volt, szívesen olvastam,tanultam is belőle,nem értem a fikázást.

Jó volt az ebben is van linux sorozat is, vagy az Ubuntu frissítés sorozat. Vagy a nas leírádod is. Vagy ki mire használja a raspberryt és hogyan telepítette rá. Vagy ki milyen szolgáltatásokat futtat lxc vagy docker konténerben. Miért oda rakta és hogyan konfigurálta. Hasznos snippetek mondjuk bash-ban amik megkönnyítik a mindennapi munkát. (Ilyen volt nekem a keresés a bash historyban). Hogyan tudnám értelmesen szűrni és felhasználni a systemd logokat. (Ez pl most igen foglalkoztat.)

Ilyeneket szívesen olvasnék...

Na, szuper, legalább te leírtad, hogy mi érdekel. Mindazonáltal megjegyezném, hogy ez nem egy howto oldal, hanem egy fórum, ahol az olyan témák mellett, amiket említettél, előjönnek egyebek is a társalgás folyamán. A flame fórumban előjön flame (ezért van a flame fórum). Jól elhatároltan, ahol nem zavar senkit. Persze, nem kell benézni, ha zavar. De létrára mászni, hogy beláss a kerítés fölött, az mire jó?

Szerintem itt inkább az zavar egyeseket, hogy a nagyobb flame-ek idején a flame-ben részt vevők nem igazán törődnek a többi topikkal, mert a flame berántja őket. Értem én a többiek ebből fakadó frusztráltságát és elhanyagoltság érzetüket, de hadd tegyem már meg pl. én, hogy ha egy évben néhány napot szabadságon vagyok, akkor nem azzal az IT témával foglalkozok, amivel az év 330 napján...

Tipikusan ilyen időszak nálam a dec. 15-től jan. 10-ig terjedő időszak. Pihenek, lazítok és alkalomadtán flamelek nem IT témában. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy kizárólag erre az időszakra fogom e tevékenységem korlátozni.

De jó hír a rossz hírben: minden flame szál abbamarad egyszer ! ;)

trey @ gépház

A flame fórumban előjön flame (ezért van a flame fórum)

Csakhogy nem csak ott jön elő. És ez a nagy baj. Hiába van dedikált szekció a flame-nek, valamilyen formában mindenhol megjelenik. A szavazásokban, a hírekben, most épp egy systemd mentes disztribúciókról szóló "társalgásban" fajultak el nem kissé az indulatok. 

Szerintem itt inkább az zavar egyeseket

Engem az zavar, hogy egy szakmai topicban nem találok igényes, indulatmentes, értelmes beszélgetéseket. Az is, hogy nincs erre látszólag igény. Kevés olyan topic van, ahol nincs valamilyen formában személyeskedés, beszólogatás, politizálás oda nem illő módon, szándékos hergelés, szarkasztikus odaszúrások, trollkodás stb. És oké, én is bűnös vagyok ebben, de ez nem változtat a kijelentésem igazságtartalmán. 

Amikor direkt kered az elvileg ertelmes veteran tagokat, hogy ne valaszoljanak az elso bejegyzesre had maradjon szerkesztheto es csakazertis osszebaszarintjak tobbszor egymas utan mert csak addig jut el, hogy o tudja szerkeszteni (btw ez volt a legnagyobb okorseg amit bevezettek a HUP-on) akkor mit varsz?