Az EA végleges bant adott a Battlefield V-öt Linux alól játszóknak

Akik Wine alatt játszottak azok mind csaltak??? Vagy csak egyszerűen nem tudott mit kezdeni az EA azokkal, akik használtak csalást és egyébként Wine alól játszották a Battlefield V-öt. Ez olyan náci hozzáállás: inkább pusztuljon 100 ártatlan az egy csaló miatt...

https://itsfoss.com/ea-banning-linux-gamers/

Hozzászólások

Volt x csaló, és volt y wine felhasználó játékos. ÉÉSS volt z mennyiségű játékos, akik emiatt rosszul érezték magukat. Ha y < z, hát, össze tudod rakni, nem? A "náci" szót meg ne koptasd el, amit te keresel az mondjuk véreskezű, mi is az a szó, amikor extrém áldozatokat is elfogad egy kis hiba javításáért?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

flame on

BATTLEFIELD V MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS

64-bit Windows 7, Windows 8.1 and Windows 10

Itt a lenyeg: 

Linux supported

Ez a BF5-nel nem volt kiirva. Amugy persze, ezt lehetett volna finomabban, jobban meghatarozni a scope-ot a banhammerhez, de legfeljebb best effort alapon, mert senki nem mondta, hogy a BF5-ot Linuxon is lehetne futtatni.

Emlekeim szerint a Valve + Linux osszeborulas elott is elo-elofordult, hogy a VAC megremult az ilyen-olyan linuxos kornyezetektol, csak kevesebb ember volt erintett, de fixme, regen volt.

szerk: egyebkent ovatosan:

Currently, Steam for Linux is only supported on the most recent version of Ubuntu LTS with the Unity, Gnome, or KDE desktops.

Bar (szandekosan) valszeg sosem fog megtortenni, azert ha valami hazibarkacs distroval szeded ossze a bant, akkor a Valve mossa kezeit.

Kérdés hogy ez a support/nem support pontosan mit jelent. Az EA esetén a Linux/Wine esetleges bant, a Steam esetén szerintem csak annyit, hogy a felsorolt distrokról vesznek csak tudomást, azokhoz csomagolnak és tesztelnek, a többiek meg megoldják ahogy tetszik. (meg is oldják. A Manjaro desktopokban pl. gyárilag bent van a Steam).

Nem egészen. A Steam használata mellett a Proton éppen olyan Wine megoldásnak számít, mintha csak a Wine-t konfigolnád fel. Ezért érdekes az egész: mit sem sejtve megveszed a játékot, mert a Steam engedi, hogy megvedd, telepítsd, majd kapsz egy szép bant.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Steam-en keresztül biztos nem fogsz ilyennel találkozni, ugyanis a Valve tesz azért, hogy Linux-on Wine-al játszhatóak legyenek a játékok. A fejlesztőknek nem kell külön Linux binárist csinálniuk, hanem a Wine/Proton segítségével bárki simán használhatja.

A probléma a többi "Store"-al van. Ott ugyanis nem nézik jó szemmel, hogy olyan platformon játszol, ami hivatalosan nem támogatott. Ezt is meg lehet érteni, ugyanis a futtatókörnyezet teljesen más, mint egy átlag user-nél, ami akár előnyhöz is juttathat téged a többiekkel szemben, ugyanis a csalás detektáló eszközök nem képesek 100%-ban úgy működni mint kéne és akár ki is játszhatóak lehetnek így.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Az Overwatch is csak Windows-t támogat hivatalosan, a Blizzard mégis feloldotta a bant azoknál, akik kaptak a wine használatért és azóta se halottam felőlük ilyenről.

Én is Linux alól tolom az OW-t (quick és comp meccseket egyaránt).

Oh, hát akkor ezért esett vissza látványosan a cheaterek száma! Meglepő volt, előtte 5-ből 1 szerveren nem volt cheater, most naponta 1-el akadok össze.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Érdekes, hogy a Steam is bannel, a Rockstar is. Próbáld bizonyítani, hogy nem csaltál. Nem fog menni.

Azért nem sír senki?

Ezen még meglepődik valaki? Ugyanez volt a Blizzard-nál a Diablo 3 kapcsán. Bár ott közölték, hogy azért lett ban, mert a Wine használata mellett szükséges volt néhány fájlban módosítást is végezni, ami nagyon csalás gyanússá tette az egészet.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"