Milyen VoIP SIP telefont otthonra?

Fórumok

Amit támogatnia kéne: random SIP szolgáltató (pl.: https://ephone.ch), forward támogatás (mobilra, esetleg több mobilra), több account párhuzamos támogatása (lehet ilyet?). Standalone lenne otthon, központ nélkül (így lenne külföldön budapesti számom). Nem vagyok árérzékeny. Ha van olyan szempont, ami nem jutott az eszembe, dobd fel!

Hozzászólások

Jogszabály szerint külföldön _nem_ lehet használni magyarországi helyhez kötött vagy nomadikus telefonszámot.

A hívástovábbítást jellemzően nem a végberendezés, hanem központ végzi. Gondolja bele, ki fizeti a LL-Mobile közötti díjkülönbséget?

Pl: Grandstream (is) támogatja a több (2 vagy 3 vagy 4, modelltől függően) account kezelését.

Jogszabály szerint külföldön _nem_ lehet használni magyarországi helyhez kötött vagy nomadikus telefonszámot.

Ezt értem, de a nagyszülőknek (80+) egyszerűbb így az élet, mint valami online cuccal. De legyen: akkor a Budapesti lakásomba keresem a megoldást.

A hívástovábbítást jellemzően nem a végberendezés, hanem központ végzi. Gondolja bele, ki fizeti a LL-Mobile közötti díjkülönbséget?

Ez rendben is van, de nem akarok az online felületre belépni ezért. Szebb lenne, ha a telefon felületén be lehetne állítani. Pl. a céges Cisco tudja ezt (de azt nem tudom, hogy ez a készülék vagy készülék + központ). Nem értek hozzá annyira.

Pl: Grandstream (is) támogatja a több (2 vagy 3 vagy 4, modelltől függően) account kezelését.

És melyiket vennéd magadnak? És miért? BTW: IPv6 gondolom ma már standard? Mi az a kritérium, ahol el tudom cseszni a vásárlást?

Köszönöm!

Te dolgot, hogy hol sértesz jogszabályt. Csak szóltam.

Pontosan mit akarsz beállítani? Specifikálni kellene...

A céges Cisco azért tudja mert Cisco központ van mögötte.

Semelyiket nem venném, van egy 1000 éves GXP2130-am és teszi a dolgát.

IPv6-ot jellemzően még nem támogatják, ezekben legtöbbször Linux 3.x fut.

Nem muszáj hívófélazonosítót küldeni és akkor a magadfajtáknak sem kell etikátlan, monopol érdekeket védő jogszabályokkal alátámasztva sajnálni multiékat, hogy szegények elesnek az extraprofitjuktól, amit a vezetékes telefonhoz szokott nyugdíjasokról húznak le.

FYI hivóazonositót muszáj küldeni - bár az lehet rejtett.
Ha nem küldesz azonosítót (akár rejtett módon) akkor 
1) törvényt sértesz
2) a hívásod is drágább lesz, uis nem EU->EU hívásnak minősül. Nagyon sok EU vezetékes szolgáltató ilyenkor 10Ft feletti terminációs díjat számol fel.

Érdekes, mert amikor én VoIPCheap-et és társait használtam, nem volt drágább kifele hívni, ha nem küldtem caller ID-t. Persze, ettől még lehet, hogy kimegy a caller ID, csak nem jelenik meg a hívott fél készülékén. Persze, az is lehet, hogy jogszabályt sértettem, ami nagyjából annyira érdekel, mint a jogvédők hisztije az nCore-ról letöltött zenék és filmek esetében (semennyire).

Én mikor külföldön vagyok többször veszek eldobható kártyát. Sok helyen nem kell semmit regisztrálni, csak használni. Na ezeket a számokat szoktam betamaxos (dellmont) szolgáltatóknál regisztrálni. A szám sokszor már rég másnak van kiosztva, én pedig arról hívok :)

ertem. Hat nem tudom.... pl nem nagyon van olyan ismerosom mar lassan, akiknek a "szentharomsag" (Messenger, Viber, Whatsapp) valamelyike ne lenne fent a mobiljan. Mivel ezen appok segitsegevel ingyen beszelek igy-is, ugy is, nem latom a dolog ertelmet, de te tudod...

Amit viszont szivesen latnek: valami egyseges platformot a kulonbozo appok kozott (elv a Facebook+Whatsapp mar ez fele halad https://pcworld.hu/pcwlite/facebook-messenger-whatsapp-instagram-egyesitesi-datum-259032.html)

 

Illetve idoseknek valami "standalone" wifi telefon ami tudja pl a facebook messengert (mint ami regen volt a Skype-hoz is)

Régebben nézegettem, hogy milyen opciókat találni. Mobilnetes (de wifire is képes) készülékek közt, ami kamerás és képernyős volt pár találat. Sajnos a legtöbb valami régi androidra épült, ami már egyre inkább kikerül a támogatott verziók közül, ráadásul drágán. Az újabbakból pedig kisker szinten gyakorlatilag lehetetlen még kínából is venni, a nagybani oldalon van főleg találat. Részben a digi olcsó mobilnete miatt is gondoltam 4g modelre (jelenleg nem olyat használok, de később talán opció lehet).

Ami érdekes találat volt
https://forum.xda-developers.com/general/device-reviews-and-information/poptel-v9-video-phone-info-8-touch-t3918490
és
https://www.alibaba.com/product-detail/LTE-4G-android-Fixed-wireless-Desktop_62009979172.html

A nehezen beszerezhetőség miatt nézegettem tablet + kézibeszélő lehetőségeket is, van bt kézibeszélő is. De szoftveres oldalról attól tartok nem lenne egyszerű stabilan összelőni és fizikailag is jobb lenne egy kész, analfabéták által is kézreálló megoldás.

nem nagyon van olyan ismerosom mar lassan, akiknek a "szentharomsag" (Messenger, Viber, Whatsapp) valamelyike ne lenne fent a mobiljan

Amiből tehát az következik, hogy mindenki használja inkább ezeket, mert úgy mindenkinek egyszerűbb™. Jó kis gerillamarketinget csináltál Zuckerbergéknek. Persze, az is lehet, hogy csak előkelőbb™, sikeresebb™, életképesebb™ ismerőseid vannak, mint OP nagyszülei.

Mivel ezen appok segitsegevel ingyen beszelek igy-is

Nincsenek ingyen. A személyes adataiddal, a privát szféráddal és a mentális kapacitásod reklámfelületként való ezüsttálcán kínálásával fizetsz érte. Attól még, hogy nincs egy fix összeg, amit havonta utalni kell, busásan megfizeted az árát. Meg az ingyenesség illúzójának is, amit benyaltál.

nem latom a dolog ertelmet, de te tudod

Igen, OP tudja, hogy mit akar. Te viszont nem tudod. Te csak a legkisebb ellenállás felé tendálva kényelmesedsz bele az ingyenesség illúziója mögé bújtatott vadkapitalista, adathalász multik által üzemeltetett konzumer-szolgáltatásokba, amik prédának és erőforrásnak tekintik a felhasználóikat és a legundorítóbb manővereket meglépik a személyes adatok és privát szféra ellen. OP leírta már korábban, hogy miért van erre szüksége, és bár számomra egyértelmű, hogy te a nagyszüleid privát szféráját vígan feláldoznád valamelyik tech-multi oltárán, vannak, akik nem és vannak, akik a hozzád hasonló egységsugarú tapicskolóknak szánt megoldásokon túl szeretnének kézzel foghatót, esetleg professzionálisat. Mondjuk egy IP telefont.

Nem tudok ehhez mit hozzafuzni... Max annyit, hogy evek (lassan evtizedek) ota hallgatom mar a hozzad hasonlotol, hogy "majd milyen rossz lesz nekem" hogy "eladtam magam egy tal lencseert" de valahogy csak nem akar eljonni nekem az a szornyu vilag, amit igernek... OK, lehet celiranyosabbak a hirdeteseim... Na bumm... Nem kell szoptatos melltartok, meg tamponok (nem relevans) hirdeteseit neznem... Tulelem valahogy...

Jahm, hogy tudnak rolam "mindent"? Tudjanak. Nincs titkolni valom. Ha lenne, akkor is megtudnak HA akarnak. (A net ilyen merteku elterjedese elott is megvoltak erre a modszerek, ugyhiszem :) )

Nem kell ilyen IQ=80 módon általánosítani a hozzám hasonlókat és ha figyelmesen elolvasod még egyszer, amit írtam, akkor rájössz, hogy én egyáltalán nem onnan közelítettem meg a dolgot, hogy neked majd egyszer húde nagyon rossz lesz. Azt mondtam, hogy fizetsz érte. Ami igaz, csak nem közvetlen Zuckerberg számlájára utalod a pénzt, hanem valamilyen terméket vásárolsz meg, amire lehet, hogy alapból nincs szükséged, de bemanipuláltak a megvásárlására, az árában pedig ott van a marketingköltség, ami viszont már a Facebook-nak megy. Mivel a célzott hirdetéseknek is van jócskán hibaszázaléka (nem betalált és/vagy meg nem térült reklámok), és mivel multiék nem szeretik szórni a befektetők pénzét, így a célba nem ért hirdetéseket is te fogod megfizetni.

A privát szférád kiszolgáltatása kockázatként jelenik meg, ami szintén tekinthető rejtett költségnek, de szembesülni csak akkor fogsz vele, ha kiszivárogtatnak rólad érzékeny adatokat, amit aztán hackerék felhasználnak ellened (lévén, hogy maga a kiszivárogtatás ténye sem érdekli a magadfajtákat, ugyanolyan jól elvan az adatod a dark weben, mint a Facebook szerverein, amíg nem bolygatják és ugyanúgy nem érdekel) egy célzott vagy phishing jellegű támadáshoz, amit ugyanúgy benyalsz, mint multiék mézesmadzagát arról, hogy a Messenger/Facebook/Viber "ingyenes".

Ha lenne, akkor is megtudnak HA akarnak. (A net ilyen merteku elterjedese elott is megvoltak erre a modszerek, ugyhiszem :) )

Én meg úgy hiszem, hogy a net ilyen mértékű elterjedése globális tech-multik általi megpuccsolása előtti módszerek és lehetőségek jóval ellenőrzöttebb kezekben összpontosultak. Tehát, megbízhattál egy magánnyomozó céget, vagy az állam megbízta a rendőrséget/titkosszolgálatot, hogy célzottan figyeljen valakit. Jelenleg magánkézben lévő nagyvállalatok gyűjtenek sokkal több személyes adatot kétmilliárd emberről, mint amennyire a klasszikus módszerek lehetőséget adtak. Mindezt azért, hogy manipulálják őket, olyan termékek megvásárlására, amire alapvetően nincs szükségük (ha szükségük lett volna, már megvették volna).

Nem altalanositok, csupan azt mondom, nekem ez akkor is tulzottan paranoid hozzaallas. Igen, "fizetek" erte, valoszinu. Bar azt nem hinnem, hogy olyat megveszek, amire nincs szuksegem (pontositok: Megveszek olyat, amire nincs szuksegem, de nem a reklamok miatt!) A reklamok pont hogy segitettek mar nem egyszer.... Volt, hogy egy adott problemara kerestem fejben megoldast (akkor meg nem lattam semmi hirdetest ezzel kapcsolatban!!) Rakerestem parszor a temara a google-ban, majd par nap mulva a reklam mar ajanlotta is azt a termeket ami megfelelt az elkepzelesemnek. 

Ez pedig igy volt minden alkalommal. Hamarabb szuletett meg az elkepzeles, mint a reklam, amit lattam rola. Ilyen szempontbol nekem konkretan hasznosak is a relevans hirdetesek. Hogy ebbol a Facebook, etc... valallalatoknak haszna van? Legyen... Ugye senki sem feltetelezte, hogy ingyen tesznek barmit is (Az ingyenesseg fel sem merult egy kommentemben sem. Ugyan egyszer emlitettem az "ingyenes" hivast, de itt elsosorban a "normal" telefonhoz kepest gondoltam ra)

A SIP/VoIP cegek ugyanugy monitorozhatnak, ugyanugy megfigyelhetnek es mellete meg penzt is kernek erte... (hiszen ezek a cegek az alternativai a "nagyoknak")

 

Szerk:

Neha pont azert erzem, hogy ti akik igy velekedtek altalanositotok engem, aki "benyal mindent"... pedig ez nincs igy! A tenyekkel attol meg tisztaban lehet lenni es lehet felelossegtelejsen donteni ugy is, ha valamilyen szinten "beallunk a sorba" es nem "szabadsagharcoskent" kuzdunk az egesz vilag ellen...

nekem ez akkor is tulzottan paranoid hozzaallas.

Pontosan mi? Hogy tisztában vagy azzal, hogy ki milyen érdekek mentén dolgozik és hogy az adataidat megválogatod, melyik harmadik félnek adod át? Az elővigyázatosság nem paranoia. A válogatós hozzáállás sem az. De van legalább még egy dolog, amivel az átlagbirkák gondolkodásmódját követed: paranoiásnak címkézed azokat, akik egy kicsit is odafigyelnek a személyes adataik és a privát szférájuk biztonságára.

azt nem hinnem, hogy olyat megveszek, amire nincs szuksegem

Én meg hinném, hogy már vettél meg olyat, amit a reklám bevillanása nélkül nem vettél volna meg. Hiszen még le is írod.

Rakerestem parszor a temara a google-ban, majd par nap mulva a reklam mar ajanlotta is azt a termeket ami megfelelt az elkepzelesemnek. 

Na és mi lett volna, ha tudod is használni a Google-t, nem csak tapicskolsz? Lehet, hogy találtál volna egy még jobb terméket, ami egy ezressel olcsóbb, mert nem hirdetik az orrodba a Facebookon? A saját naivitásod paródiája vagy, amikor azt próbálod bizonygatni, hogy te ugyan nem vagy érintett a kiszolgáltatott privát szférád segítségével véghez vitt manipulációban.

Ilyen szempontbol nekem konkretan hasznosak is a relevans hirdetesek.

Magyarra lefordítva: lusta vagy a neked legmegfelelőbb terméket magad megkeresni és beéred azzal, amit a reklám elhitet veled, hogy olyan, mint amilyet szerettél volna.

Ugye senki sem feltetelezte, hogy ingyen tesznek barmit is

De igen, épp te helyezted szembe OP elképzelését a sajátoddal, a Messenger-t, WhatsApp-ot, Viber-t ingyenesnek bélyegezve és ezzel indokolva, hogy szerinted miért értelmetlen saját VoIP megoldást eszközölni, IP telefonnal. [1] Az nem mentség, hogy a "telefonhoz képest" gondoltál rá. Mivel az említett tech-multikon keresztül bonyolított hanghívás is a szolgáltatásuknak minősül, így az ugyanúgy nem ingyenes, mint más szolgáltatások, pl. a chat. Csak annak van álcázva.

Szóval összegezzük: Te ingyenességet kiáltva bélyegezted értelmetlennek OP elképzelését és akartad meggyőzni arról, hogy használjon inkább Messenger-t, WhatsApp-ot, Viber-t a nagyszüleivel való társalgásra. Mindezt úgy, hogy elvileg tudod (csak leszarod, megalkuszol vele stb.), milyen etikátlan módon működnek ezek a cégek. Nem beszélve arról, hogy amúgy köztudott, hogy a nyugdíjasok kiszolgáltatottabbak az online manipulációval szemben (is), mivel a technológiai ismereteik hiányosabbak, koruk miatt nehezebben tanulnak. Tehát, továbbra is ott tartunk, hogy OP-t a nagyszülei Facebook és a Viber reklámok általi manipuláltatására szeretted volna rávenni, lebeszélve egy üzletileg jóval etikusabb alternatíváról, amit eredetileg elképzelt.

A SIP/VoIP cegek ugyanugy monitorozhatnak, ugyanugy megfigyelhetnek es mellete meg penzt is kernek erte... (hiszen ezek a cegek az alternativai a "nagyoknak")

Azért nem lehet őket egy kalap alá venni, mert a SIP/VoIP cégeknek klasszikus üzleti modelljük van, tehát pénzért kínálnak egy szolgáltatást, amit bizonyos egységekben (idő) pontosan el lehet számolni. Innentől kezdve nem elsődleges üzleti érdekük az adatgyűjtés, sem a monitorozás, ami egyébként csak plusz költségeket generálna, bevétel nélkül. A Facebook-nak a célzott reklámok miatt elengedhetetlenül szükséges adatot gyűjtenie, különben nem tudna ilyen szolgáltatást nyújtani a reklámcégeknek. Itt van a probléma. De persze te ezt is ignorálod és a mindent mindennel összemosó birkalogikáddal megfelelteted egyiket a másiknak.

lehet felelossegtelejsen donteni ugy is, ha valamilyen szinten "beallunk a sorba" 

Lehet. Más kérdés, hogy neked nem sikerült.

Latom az ertelmes tarsalgast felvaltja nalad a szemelyeskedes... Hiszen mindenki "birka" aki ugy el mint a tobbsegi tarsadalom, mindenki felre van vezetve, meg "bedolt" es ez lesz a vilag veszte... etc, etc....

Mondjuk meg mindig nem ertem meg, hogy abbol hogy ajanlottam egy mar mukodo, meg talan a te nezeteid szerint is "tisztesseges" alternativat (pl Whatsapp, nincs reklam, titkositott a vegpontok kozott...) az helyett, hogy a nullarol epitsen fel a kollega mindent (johogy nem 3CX servert telepittetsz vele, VPN-es tavoli dect allomasokkal, hogy beszeljen a nagyszuleivel....) de legalabb nyugodtan hatradolhet, hogy a nagyi bejgli receptjet nem tudja meg a gonosz multi....

 

Mellesleg egy csevegoprogram hanghivas funkciojat osszemosod a facebookon esztelenul kattingatassal.... nagyon nem ugyanaz a ketto! Sot, meg ki is emeltem az egyik kommentemben, hogy milyen jo lenne egy olyan "feature phone" ami kb csak pl whatsapp hivasokat tud bonyolitani, mint amilyenek a skype for business-hez is vannak. Nincs android telefon, kliens, etc... csak egy telefonkonyv, amibol kivalasztjak kit akarnak hivni. Persze ez is "veszelyes" mert lehallgatnak tudom...

Hiszen mindenki "birka" aki ugy el mint a tobbsegi tarsadalom

Nem mindenki, de te igen. Te magad vezetted le és prezentáltad a birkalogikádat.

mindenki felre van vezetve, meg "bedolt"

Tudniillik a reklámipar arra épül, hogy többet hazudnak bele egy termékbe, mint amennyi valójában benne van és/vagy irracionális alapokra helyezik megvásárlásának szükségességét. Reklámipar alatt pedig a tömegcikkek tömegeket (többségi társadalmat, ha így jobban tetszik) célzó, audiovizuális tartalmakkal hadjáratot folytató marketinggépezetét értem.

es ez lesz a vilag veszte

A világ veszte nem az lesz, hogy WhatsAppot használsz, de még az sem, ha OP nagyszülei Messengeren küldenek egymásnak szmájlikat. A világ veszte a túltermelés és a túlfogyasztás fenntarthatatlansága lesz.

Mindkettőt jelenleg a reklámipar erőlteti, illetve hiteti el az emberekkel, hogy nekik szükségük van az újra™, mert az jobb™, a népszerűbbre™, mert az olcsóbb, vagy épp "ingyenes". Ha pedig utána gondolsz egy kis józan paraszti ésszel (tudod, ami a többségi társadalomnak is elvileg van), akkor rájössz, hogy nem minden arany, ami fénylik. Márpedig a reklámvalóságban minden fénylik. Te úgy döntöttél, hogy nem veszed figyelembe, hogy hazudtak neked a WhatsApp ingyenességével kapcsolatban. Fittyet hánysz arra, hogy milyen üzletileg etikátlan multit, illetve gyakorlatot támogatsz a WhatsApp használatával. Ez azt jelenti, hogy te, önként és dalolva álltál be a birkasorba, mert úgy neked kényelmesebb™. A kritikus véleményeket pedig leszarod, paranoidnak, szélsőségesnek bélyegzed. Azokat pedig lehurrogod, munkájukat leértelmetlenezed [1], akik ugyanazzal a józan ésszel gondolták végig, mint te, csak másképp döntöttek. Ez csak és kizárólag a te szűklátókörűséged és szegénységi bizonyítványod.

nincs reklam, titkositott a vegpontok kozott

Ja, a végpontok között. A két végponton pedig ugyanúgy fut az alkalmazás jónéhány jogosultsággal megáldva, a személyes adatokat begyűjtendő. Szóval, ismételten el vagy tévedve, az E2E titkosítás nem a Facebooktól véd, hanem a hálózaton hallgatózóktól.

milyen jo lenne egy olyan "feature phone" ami kb csak pl whatsapp hivasokat tud bonyolitani, mint amilyenek a skype for business-hez is vannak

Milyen jó lenne egy olyan feature phone, ami nem függ egyetlen multi kényétől-kedvétől sem, például, hogy hány évig hajlandóak megtartani a WhatsApp API-t, amit a feature phone használ és mikor kell kidobni. Milyen jó, hogy léteznek szabványos SIP telefonok, amiket bármilyen VoIP központra fel lehet kötni, és mily meglepő, de a VoIP franchise szolgáltatókra is igaz, hogy saját hálózatukon belül ingyen beszélhetsz. Ha pedig a szolgáltató bedobja az unalmast, van másik 999, aki közül választhatsz. Ellentétben a WhatsApp-pal, ahol vehetsz egy új telefont, vagy okostelefont.

Persze ez is "veszelyes" mert lehallgatnak tudom...

Így igaz. [2] A bejglis bagatelizálásodról jut eszembe, hogy majd azért kérdezd meg a (jóeséllyel a) kommunista diktatúrában felnőtt nagyszüleid, hogy mit szólnának egy olyan telefonhoz, ami bár ingyenes, de folyamatosan lehallgatják. Ha részükről is az lesz a válasz, hogy nem érdekli őket, akkor generációs problémában szenvedsz és a birka mivoltod örökségül kaptad.

Az eredeti kommentem lenyege

 

ertem. Hat nem tudom.... pl nem nagyon van olyan ismerosom mar lassan, akiknek a "szentharomsag" (Messenger, Viber, Whatsapp) valamelyike ne lenne fent a mobiljan. Mivel ezen appok segitsegevel ingyen beszelek igy-is, ugy is, nem latom a dolog ertelmet, de te tudod...

 

Kifejtettem benne a sajat allaspontom, majd a vegen rahagytam a dontest a kerdezore. Te ennek dacara nem tudom hanyadszorra sertegetsz engem, illetve mar a felmenoim is ugy, hogy en ezt veled egy hozzaszolasomban sem tettem... Innentol fogva befejeztem a dolgot, foleg mert ordas nagy off, amit itt muvelunk, illetve azert is, mert minosithetetlen a stilusod es semmi ertelmet nem latom tovabb a veled valo vitanak...

 

Kileptem, utolso kommentem volt ebben a temaban.

OP nem a vélemenyedet, hanem segítséget kért SIP-kompatíbilis IP telefon-választásban. Méginkább nem azt kérte, hogy Zuckerbergék üzletileg etikátlan szolgáltatásait reklámozd az "úgyis mindenki azt használ" égisze alatt. Ja hogy zavar, hogy másnak (pl. nekem) más a véleménye és ezt ki is mondja? Nem az én bajom. Engem nem kifejezetten zavar, hogy elvagy a WhatsAppoddal, sem az, hogy önként és dalolva szolgáltatod ki minden személyes adatod és a privát szférád olyan tech-multiknak, amik ott élnek vissza vele, ahol tudnak (értsd: nem sértenek vele törvényt vagy nem éri meg őket beperelni). Az már jobban, hogy csordaszellemet idézve biztatsz értelmes, saját megoldásokban gondolkodó embereket, hogy tegyék ugyanezt.

Mindeközben tisztában vagy vele, hogy mit művelnek a te adataiddal és másokéval, csak túl sok Leszarom Tablettát vettél be rá. Ha nem tetszik a stílusom, nem muszáj válaszolni nekem. Ironikus viszont, hogy pont te vagy felháborodva, aki elsőként kezdett engem paranoiásokhoz (pszichiátriai betegség, akárhogy is szépítjük), meg mindenféle társadalomról leszakadó félben lévő konteósokhoz hasonlítgatni (alsóbbrendűnek bélyegzés, akárhogy is szépítjük). Mindeközben többször kimondtad és levezetted, hogy tisztában vagy a szempontokkal és a Facebook kétes üzletpolitikájával, mégis inkább őket választottad, mert úgy kényelmesebb és mert amúgy is többen használják, meg hát ne kelljen már ennyire odafigyelned, kire bízod az adataid, mert az már paranoid™.

Ezt is lehet csinálni, de nem értem, mit csodálkozol, hogy más is elmondja a véleményét, a minősítéseit és az nincs összhangban a tieddel, meg úgy általában azzal, amit a többség véleményével azonosítasz, és amit oly kényszerűen követni próbálsz.

Akármilyen androidos mobil használható otthon is, ha időseknek lesz, vannak jó senior launcher-ek vagy mondjuk lebutítod, hogy csak a voip app legyen elérhető.

Igen tudom, ezt irtam font is :)

Nyilvan ez koncepcio szintu dontes a kai-nal... Mivel az elsodleges celkozonseg a harmadik vilag, illetve ami meg fontosabb a kaiOS telefonok 90%-at ezekben a regiokban szolgaltatok aruljak (fillerekert) az egesz csak akkor nyereseges nekik, ha a hivasokbol befolyt haszonnal tudjak kompenzalni a deficites telefoneladast.

Szerkesztve: 2019. 12. 27., p – 22:22

Valaki pár hónapja hirdetett itt használt VOIP telefonokat. Azt írta sok van belőle és olcsó volt. Hátha valakinek beugrik melyik topic is volt az. Lehet van még neki.  

update:
meg is találtam:
https://hup.hu/node/166169

Gigaset A510-IP telefont használok, DECT, és tud hat VOIP szolgáltatót, valamint egy vezetékest. Valamilyen szinten beállítható, hogy melyik számra melyik szolgáltatót használja, tehát a több szolgáltatós megoldásnál jó esetben beállíthatod irányonként, hogy az előnyösebb szolgáltatót válassza ki. Nekem hét éve van meg két készülékkel, teljesen jól működik. Úgy látom, ezt már nem lehet kapni, de van a Gigaset kínálatában több hasonló.

Bármilyen vezeték(es/nélküli) készülék + Telefon adapter = nem kell kidobni a régi telefonokat + olcsóbb + egyszerűbb. (Tipp, de be lehet szerezni olcsóbban is.)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Nekem is ez van itthon, régebben asterix volt előtte, most már nincs rá szükségem így csak simán az ephone megy rajta. Bár már azt sem nagyon használjuk. Egyszer bedöglött ezért vettem egy újat, pedig csak a tápja szált el. Így most van itthon egy felesleges igaz táp nélkül.

Csak szólok, hogy ha jól tudom Fonio-nál kapsz virtuális központot is. Mondjuk már régen használtam őket, de akkor még a budapesti számért sem kellett havidíjat fizetni.