12,5 cm

Fórumok

A 12,5 centiméteres DáKó témában a független Indexnek eddig  ^ ennyit (1:1 méret) sikerült kiizzadnia. Egy ekkora kis főoldali megjelenést. Bezzeg a Borkai sztori! Futott olykor 8 szálon, harsogott az Index, mint a légvédelmi sziréna. Mindeközben a g*ciről  (szó szerint) beszámoló oldal éppen elérhetetlen. Vagy a nagy érdeklődés, vagy az odahatás miatt ... Többet nem merek a témában írni, nehogy a Zsóti bepereljen. A 12,5 cm mémeket keresd az interneten!

Mindeközben a ballib média a tangás Vízipók leszerepelésétől hangos. Hát, valamivel el kell terelni a figyelmet erről a kellemetlen témáról...

Hozzászólások

Borkai legalább nőket reszelt, nem a jobb kezét kúrta közeli felvételekkel kísérve :))

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Itt igazából nem a recskázásról készült képei és magömlése a fő téma. Hanem az, hogy ez a tróger beszél erkölcsről? Ez osztotta nagy elánnal Borkait? :D Én sem vagyok szent, nem is állok neki a médiában erkölcsi prédikációkat tartani... Ha pedig a zaklatási vonal is bebizonyosodik, akkor jobb ha eltakarodik az anyjába. De a Lachnert (elsunnyogtuk Csabika?) is vigye ám magával!

trey @ gépház

Nem hiányzik nekem a Borkai, az új polgármester-jelölt máris jobban tetszik. Éppen most most töröltette el a garázsadómat :D

Dézsi azzal érvelt javaslata mellett, hogy az iparűzési adó korábbi csökkentése után a dinamikusan fejlődő város gazdasági eredményei most azt is lehetővé teszik, hogy a Győrben élő polgároknak közvetlenül csökkentsék bizonyos adóterheit.

trey @ gépház

Mielőtt kimondtad rá az ítéletet, meggyőződtél róla, hogy valódi az oldal közlése, miszerint valaki azt mondta nekik, hgy hallott már olyanról, hogy a szomszéd azt mondta, a piacon hallotta... stb...

A kiszivárgott privát recskázás publikálása szvsz személyi jogok megsértése.

Azt ugye nem állítod, hogy te sosem készítettél önmagadról vagy a pároddal közösen saját felhasználásra, akár azonnali törlés mellett intim fotókat?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Azt ugye nem állítod, hogy te sosem készítettél önmagadról vagy a pároddal közösen saját felhasználásra, akár azonnali törlés mellett intim fotókat?

Soha. Ez furcsa?

BTW: az ügy számítógépes biztonsági vonatkozása: ha Gréczy nem tette elérhetővé a televert markairól szóló képeket, akkor azok hogyan kerültek nyilvánosságra?

trey @ gépház

Akkor vállalom, hogy furcsa vagyok. Mi a bánatért készítettem volna ilyen képeket vagy videókat? Vagy olyat, hogy beleverem a markomba? Mert ugye, itt erről van szó, csak elkezdted a gyengéd terelést. Láttad a Gréczy képeit?

trey @ gépház

Láttam, de rohadtul nem képzeltem magam a helyébe. Broafff.... Mint ahogy egyetlen más kanra sem vagyok kíváncsi. De, ne legyünk már prűdek, akár tetszik akár nem a szexualitűs rohadtul része az életnek. A csajok vagy a ratyik, lehet, hogy totálisan máshogy látják a fotósorozatot. Nyilván Gréczy is másként látta saját magát. Hogy minek örült a fehérjés képeken, nem tudom, de ez hadd legyen az ő dolga. Ez olyan, hogy van olyan lány, aki szereti az összes nyílásba, van aki, még az oráltól is ódzkodik. A szexuális kibontakozási igény egyénenként változik, és amíg nem bánt ezzel senkit, hadd legyen a magánügye. Ha nem zaklatott senkit, akkor tényleg ő az áldozat és a nemtörődöm, hogy kiszivároghattak ezek a képei. Ha pedig ezzel zaklatott valakit, akkor nagy a baj, de akkor is felmerül az igény arra az infóra, miért x idő múlva kezdett ez fájó lenni valakinek?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Én sem készítettem sohasem, még azonnali törlés mellett sem.

Ha azonnal letörlöm, akkor eleve mi értelme?
Ha meg megtartom/elküldöm, akkor majd 5 év múlva, akkor, amikor nagyon nem hiányzik, nézhetem majd magamról vissza a neten. 
Szerintem teljesen felesleges kockázat. Ha valaki biztosra akar menni, hogy nem kerül róla nyilvánosságra ilyen videó, akkor nem veszi fel.

Nagy Péter

Szándékos a csúsztatás, vagy a hitet kell védeni? Segítek, google a barátod:
https://index.hu/belfold/2019/12/18/greczy_zsolt_fotok_allitolagos_zakl…

https://index.hu/belfold/2019/12/13/zaklatassal_vadolja_greczy_zsoltot_…

Ezek mind az általad linkelt cikkek előtt jelentek meg. Mellesleg nem egy halom pénzért berendelt kurvával csinálta, akinek még a normális cégektől elvett 3 milliós EU-s támogatás - amit az ikerpár egyike kapott meg - is megtámogattak, meg nem lopott pár milliárd forintot - bár kétségem sincs felőle, hogy megtette volna, ha lehet, legalábbis amikor láttam beszélni, mint alább írta, erősen Rogánra hasonlított a stílusa, kioktató, beképzelt stb.
Aztán térjünk át másik weboldalra:
https://24.hu/kozelet/2019/12/19/greczy-nem-borkai-zsolt-legalabbis-egyelore/

és minden olyan mémgyárban, kapta az ívet a gyökér Gréczy ahol osztják a hülyéket, a fideszes politikusokat, meg talpnyalókat is, megjelent egyből egy sor - jogosan - alázó mém, görbe tükörként. Ez a különbség. Ez a fajta, lebuzizott, lelibsizett közösség nem tűri ezeket, és nem menteget Bayeri értelemben. Aki fasz, az fasz, mindegy hol politizál és nincs helye a politikában (sem). Ez a különbség: a tartás. Hogy nem mentegetés van. Nyilván van itt is retikülös néni, meg savazós bácsi, akiknek GYF/OV/maszop/fideszhelyierők mind csak megtévedtek bármit is csináltak, de ha másik oldal/párt csinálja, akkor persze akasztani kell majdnem.... de ez a nem fideszes oldalon meglátásom szerint, ami az én mintáimon alapul, az kb 80-20 és 80 a normálisak javára, míg a fidesz szimpatizánsok legtöbbször mosdatnak. tisztelet a kivételnek. Én nem tudom elfogadni, hogy "miért, azok is loptak", "azok is kurváznak", "azok is drogoznak", stb. Baromira nem érdeel, hogy fidesz,mszp,dk, lmp, stb arra hivatkozik, hogy a másik is csinálta. Ennyi erővel én is fejbe csaphatnám, mert mások is vertek már fejbe embert.... az nem jogosít fel bármire, hogy a másik hülye.  Viszont legyünk korrektek, hogy mikor, mi hol jelenik meg: az általad anyázott sajtóban, az indexben megjelennek ezek az ügyek is. A 80 milliárdból vagy mennyiből fenntartott hazugsággyárban (bírósági ítélet van róla, a vezetője is az) az MTVA-ban pl csak gonosz baloldaliak - már, ha még értelmezhető lenne ez a kategória - és világlegobbemberepolitikusazseije fideszesek vannak. Egyben próbáltam reagláni itt a témákra. mindenesetre szépen látszik, hogy semmi objektivitás nincs a megítélésekben a témáknál, a flmanél valahogy zek megmaradnak, de CEU stb témák elmaradnak. De a biológia megoldja majd ezt a kérdést, a fidesz legnagyobb tábora oda jutott ahova az mszp régen. ezeket a régi pártokat ez tartja hatalmon, és ez a bázis, a mindig öregedő társadalmi réteg. Megkövül bennük a gyűlölet, mert ezek ilyenek voltak. Amikor majd nem azt nézik, hogy a fidesz/mszp milyen volt, és ezért nem mondják azt, hogy "inkább erre szavazok, mint azokra" , amíg valami ellen, de nem valami mellett, értékek mellett szavaznak az emberek, addig itt változás sem lesz. és a Rogán, Borkai, Gréczík országa lesz ez.

Háát akkor rendesen össze kell rántania a vadszőrt a seggén, mert az elmúlt 17 itteni évemben még a Linux kernel bugjainál is ide lett citálva a Zorbán, meg a Fidesz, meg a faszomtudja ki, nomeg az "ez is tipikusan magyar" szarozás. Szóval éppen lenne mit behozni...

De hogyismondjam, kedves érintett turbóliberált-, innovatív szellemű-, nem túl erős jellemű és alkalomadtán akár már-már nemzetgyűlölő haladó-trendi HUPperek.. Ilyen az, amikor visszanyal a fagyi. S most ki-ki szopja le az általa imádott politika mögé bújó hangulattervezőket, és legyetek kedvesek az ellentétes oldal hangadóival valami nyílt csatamezőn megütközni középkori normák szerint. Vérre. Sok problémát megoldana.. főleg amikor kiülnék pár sörrel megnézni, hogy ki marad a végére. Azt az egyet én lőném ki a picsába, bárki is legyen az. ¯\_(ツ)_/¯

kovi for president :) Boldog Karácsonyt!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Annyit tennék hozzá, hogy talán azért maradt ilyen kellemes az oldal ilyen hosszú ideig, mert egy menedék az Interneten, ahol nincsenek abszolút egyeduralomban az általad szépen leírt "turbóliberáltak". A legtöbb helyen nyomasztó az erőfölényük, és emiatt kellemetlen a társalgás.

De sz*r, hogy ez lett a HUP-on. Amíg volt némi késztetés mindenkiben, hogy visszafogja magát, vagy az admin utólag törölte a témát, jobb volt a légkör. Kár volt elb*szni.

A szakmaiság és politizálástól mentes légkör nyugalmi szigete volt a HUP. Kár, nagyon kár...

(Értem én, hogy a kattintásszámláló ugrik, ha lehet politizálni, de attól meg a légkör romlik. Én a magam részéről szívesebben látnék opciót a politikai tartalmú fórumok elrejthetőségére. Jelenleg nincs Politika, vagy Szardobálás topik, de jó lenne...)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Akkor a nettó elrejthetőség és a szardobálás egy helyre gyúrása lenne a jobb. Néha jó olvasni a napi politikáról itt is, de nem olyan öröm azt látni a nyitóoldalon, hogy Lucc Gizi lesz*pta Gyurma Béla bakterházügyi minisztert az árnyékszékben... vagy mi...

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Értem és látom, hogy kiöntötted a szíved, de ezeknek mi köze van Gréczy faszveréséhez? Mi lenne, ha a témánál maradnál? Mert ennek a szösszenetnek pont olyan kimagyarázás, mosdatás (és terelés) szaga van, mint ami ellen te itt demonstrálsz.

trey @ gépház

Nem öntöttem ki. Ezt hívják érvelésnek. Az intelligens és a tiszteletet tudó emberek ezt csinálják. Nem tudom nálad melyik hiányzik, az első, második, vagy mindkettő. A pozíciód alapján mondhatjuk,hogy az intelligencia megvan, tehát a második. Sejtem miből jön az érvelés helyett az erőfitogtatás, de nem megyek le a szintedre trollkodni. A szakmai dolgokhoz, meg annyit fűznék hozza, miután szakértőzöd itt az embereket, nem csak engem, hogy szerencséd pl neked is, hogy az indiaiak nem beszélnek magyarul, ti.meg angolul rendesen,  így van pozíció, különben egy nálad hozzáértőbb nem átlag indiai, hanem elit IT-s embert 2000 dollárért outsourcolnának ki távmunkába, a te munkád meg annyi lenne, hogy az IP kvmet rárakosgatod a gépekre, amin aztán távolról dolgoznak. És mivel hiány van az ITs emberből ezért megkapod ugyanazt a pénzt amit nagyobb tudással,külföldi rezsiköltségekkel kapnál meg spanyoloknál, franciáknál, németeknél. Csak ők telkó méretű, meg szolgáltatói klasztereket terveznek, üzemeltetnek és fejlesztenek rá.

Az oldalra meg csak nosztalgikus emlékek miatt tértem vissza, szakmai hírekben nem releváns, későn publikál, a politikával meg zülleszted, mindegy kit képviselsz. Sajnálom egy rakat förmedvény lett belőle. Szép lassan el fog halni a látogatók száma, a fiatalok gondolom már nem ide járnak. De ne aggódj, majd valami NERes konc leeshet. Annó hiánypótló volt az oldal, ha holnap eltűnne semmi nem történik. 

Törlöm is az accomat, hogy ne adjam még a useremet sem ehhez. Próbálj békében élni másokkal és akkor nem csak a harc lesz életed, meg a gyűlölködés. Jah, és utazz külföldre, láss egy kis világot, hogy legyen valós képed, mert addig csak egy hőzöngő csőcselék vagy amíg nem nézel körúl. Szégyen mi lett az oldalból. 

Ilyen az, aki felhúzza magát a holdudvarába tartozó jancsibohóc faszverésén. Elkezd személyeskedni, odaszarni, ahol 15 évet így vagy úgy eltöltött. Igazából, eddig sem tettél itt sokat hozzá a dolgokhoz, ezután sem fogsz hiányozni. A tanácsaidat tartsd meg magadnak. Eddig sem volt rájuk szükségem, ezután sem hiszem, hogy lesz.

trey @ gépház

akkor jobb ha eltakarodik az anyjába.

A képekhez nem szeretnék hozzászólni, mert nem is láttam, meg nem is érdekelnek (mielőtt, a Borkaié sem, abból is csak a lukas zoknisat láttam valami mémen, ha ebből is lesz, biztos ezt is látni fogom), de azért azt tegyük hozzá, hogy annyival több gerince volt a faszinak (vagy a gazdáinak), hogy pontosan ezt tette. Unlike Borkai ugye, aki a családdal fényképezkedett, meg csakazért is elindult.

A képekhez nem szeretnék hozzászólni, mert nem is láttam, meg nem is érdekelne

Akkor felesleges volt hozzászólnod. 

annyival több gerince volt a faszinak

Amikor rákérdeztek, hogy hogyan került nyilvánosságra a kép, arra mit mondott ez a gerinces ember?

Unlike Borkai ugye, aki a családdal fényképezkedett, meg csakazért is elindult.

De milyen jól is tette. Ha nem tette volna, egy közös képviselőnek sem való bolond vezetné most Győrt. 

trey @ gépház

Akkor felesleges volt hozzászólnod. 

Miért, ha nem láttam a képeket, akkor nem tudok szólni, hogy dehát elhúzott miattuk, ahogy szerinted tenni kell?

Amikor rákérdeztek, hogy hogyan került nyilvánosságra a kép, arra mit mondott ez a gerinces ember?

Fogalmam sincs, nem olvastam a bulvárt. Viszont nem azt mondtam, hogy gerinces, hanem hogy Borkaihoz képest. Azért az nem nagy fegyvertény, attól még lehet ez is egy büdös gyökér.

De milyen jól is tette. Ha nem tette volna, egy közös képviselőnek sem való bolond vezetné most Győrt. 

Össze vagyok zavarodva, most akkor el kell takaródni az érintettnek az anyjába, vagy nem? Vagy van valami finom kis kettősmérce?

Egy luxusvendéglőben egy házaspár ebédel. Egyszer csak érkezik egy gyönyörű, csinos, fiatal nő, és megcsókolja a férjet. A feleség felháborodva, önmagából kikelve kérdi:
- Ki ez a nő?
A férj tökéletes nyugalommal:
- A szeretőm.
- Én ezt nem tűröm, elválunk, visszaköltözöm a szüleimhez - ordítja a feleség.
- Jó, szívem - mondja a férj csendesen - váljunk. De tudod, hogy akkor nincs több hawaii nyaralás, karácsonyi bevásárlás Párizsban, síelés az Alpokban, és még sorolhatnám...
Mély csend következik, csak az evőeszközök csilingelése hallatszik.
Egyszer csak belép az étterembe a család egyik barátja, jobbján szintén egy csinos fiatal nővel. A feleség ismét felháborodva:
- Ki az a nő ott Bélával?
- A szeretője - mondja a férj ugyanazzal a nyugalommal.
Kis csend következik, majd a feleség megszólal:
- A miénk szebb.

12.5 cm :: nekem erről az olimpiai íjászok 10es körének az átmérője juta az eszembe. 70 méterről lőnek rá, is igen gyakran eltalálják. Apropó! Ki az a Gréczy?

> Sol omnibus lucet.

Tényleg ez jutott eszembe, mikor megláttam a 12.5 cm-et a topikcímben. Ami pedig a Gréczy-t illeti és a média hozzáállását a dologhoz, nem sok értelme van ennek a vitának. Már régen hitvita ez és a "mi szarházink nem akkora szarházi, mint a ti szarházitok" című előadás már egy szappanopera unalmával vetekszik. Meggyőzött itt bárki bárkit bármikor is bármiről? Annyi van, hogy nagyjából lehet tudni, hogy ki kivel van. És ez nembiztos hogy hasznos ezen a portálon.

> Sol omnibus lucet.

Ahol is az adott mennyiséggel és minőséggel értettek egyet. Ez már rég nem az, nem a politikai bulvárral értettek egyet anno az olvasók. Komolyan az gondolod, hogy ennek van is bármi relevanciája a fröcsögésen túl? Ha szerinted ezektől a képektől lett alkalmatlan ez a politikusnak nevezett szerencsétlenség, akkor nagyon nagy baj van a tájékozottságoddal. Az a baj, hogy ehhez egyáltalán nem értesz hozzá és egyre mélyebbre jutsz és járatod le magadat és a portált. Nem azzal van a baj, hogy fideszes vagy, vagyunk még páran így. A stílussal vannak nagyon nagy problémák. Ha ilyet szeretnél csinálni, akkor meg kell tanulni, de ebből nincs OKJ-s tanfolyam, ehhez kicsit több melót kell belefektetni. 

Hirtelen azt hittem a topic címe alapján, hogy ez trey coming outja lesz :)

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Valaki dobjon már egy linket, hogy miről van szó!

Vannak pasik, akik jó ötletnek gondolják a farkukkal történő ismerkedést, ha már az eszükkel annak hiányában nem megy. Ők azok, akik nem tudják, hogy a nők (a többségük) nem így működik. A Fidesz meg revansot vesz Borkai miatt. Ilyen ez a politika.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Uh, ez nekem is sok volt! De most komolyan, ez az ostoba azt gondolta, ezektől a képektől lesz szerelmes belé egy nő? Jaj! :( Amúgy vicces, hogy a párttársai, kollégái és kolléganői, de még itt mi is a Hupon, meg lényegében bárki láthatja a farkát vele együtt. Vagy inkább szomorú.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy hol tartotta ezeket a képeket, ahol a gonosz Fidesz csak úgy hozzáfért? Melyik hihetőbb?

( ) A gonosz Fidesz hackergárdát tart fenn, hogy jelentéktelen politikusok gépére betörve, onnan házi recskaképeket lopjon el politikai haszonszerzés céljából

( ) Az érintett maga küldte el valakinek, akiket ez meghökkentett / megbotránkoztatott

Sajnos az érintett nem akart életszerű magyarázattal előállni erre a nyomasztó kérdésre. Inkább lemondott. Beszédes lépés.

PS: Ja és már Facebook oldalát is törölte.

trey @ gépház

Nyilván a második. Szerintem így „udvarolt” online társkeresőn. Most bocsánat a ronda sztereotípiáért, de ha egy biztonsági őr teszi ezt, mert ennyire ért a nőkhöz, valahol megérti az ember, de egy képviselőtől minimálisan több kifinomultságot, intelligenciát vár az ember.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha egy ferfi azt gondolja, hogy a szoros hasara vert gcis dako szorongatos-latvanya vonzo lehet, ott mar villog a homokos-detektor is. Talan ezt is rosszul gondolom.

Igen, szomoru. Azt is elorejelzi, hogy mire szamithatsz majd a kovetkezo komolyabb valasztasnal. Amit addig latni es hallani fogsz, csupan bemelegites. En hanyok a teljes hazai belpolitikai kulturatol: eljutunk meg odaig, hogy a valasztasi plakatokon fog folyni xy cucca. A farkabol kitekerve. Vagy valamely noi resztvevot 3 labszarfarku neger dogonyoz. Ezek alapjan kell majd valasztani a poornepnek, es ha tetszik vagy sem, ez lesz elejuk tolva az etlapon. Mar Borkainal latszott. Szerintem reszben az eszkoztelenseg okozza ezt a moodit oda-vissza.

:/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A másik fele, ami engem elkeserít, hogy ezzel túlságosan lehet befolyásolni a választót. Azt a választót, akinek szerencsés esetben ugyanúgy van nemi élete így vagy úgy, és el kellene különítenie valakinek a szakmai munkáját a magánéletétől. Mert nyilván a programozó is megdugja a barátnőjét, feleségét vagy szeretőjét, meg az emberi sorsok fölött ítélkező bírónő is magára húzza a pasiját vagy masztizik, de ennek semmi köze a szakmai munkájához, annak hitelességéhez. Sokat árt a kérdésben a Facebook, a Google, úgy egyáltalán az internet, a felhő szolgáltatások, mert a magánélet szentsége kezd kihipózódni, úgy kerül be a köztudatba, hogy „rólam tudhatnak bármit, nem vagyok terrorista, nem csinálok semmi rosszat”, s ez azzal jár, hogy nincsenek éles határvonalak. Aztán jön a meglepetés, hogy eltűnik az intimitás, ami egy természetes, fontos, emberi pszichés igény, és pislogunk, hogy olyan dolgokkal lehet lejáratni valakit, amelyek amúgy természetes dolgok, csak éppen nem tartoznak a nyilvánosságra, legfeljebb az éppen aktuális partnerre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Borkai 100 cm. Ez mondjuk annak a pénzdombnak a képletes magassága, amit borkai a fidesz névű gazdasági és politikai bűnözői csoporttal a háta mögött a luivitton hátizsákjába besöpört. Amit aztán egyebek között filmfelvétellel dokumentál jachtos kurvázásra költött ez a győri zseni. Ja, hogy nem ettől hangos a "jobbos" "média"... Hát, valamivel el kell terelni a figyelmet erről a kellemetlen témáról, pont jól jött ez a béna recskamatyi. A hup.hu-nak meg nagyon kellhet a kattintás, kb. erre jó ez az újabban szarral teletömött "fórum".

Arról is volt szó elég, le is mondott. Miért vagy ennyire érzékeny? Ha az egyik oldalról rendben van ez az alpári stílus, akkor van kétjogosultsága a másik oldalról. Ott is megszületett a lemondás. Jól van ez így. Mégis, mire számított a ballib oldal? Arra, hogy az aljasságnak nem lesz következménye? Lett. Jól van ez így.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Arról is volt szó elég, le is mondott.

Mintha a lemondás előtt lett volna némi erőlködés, nem?

Először nem ismert el semmit, mondván, hogy kampányidőszak van, le akarják járatni. A pártja nem léptette vissza, indulhatott a választáson. Nyert is. Csak utána mondott le. Ennél a másik agyatlannál kicsit más a helyzet, választások után vagyunk, de az tény, hogy hamarabb jutottak el ahhoz a döntéshez, ami egy ilyen helyzetben a minimumnak mondható.

 

Mégis, mire számított a ballib oldal? Arra, hogy az aljasságnak nem lesz következménye?

Melyik aljasságra gondolsz? Csak azért kérdezem, mert van bőven abból itt is, ott is, amott is.

Már csak 11-et kell aludnod addig :)

Bár, ha "azok a valakik" lemondanak, akkor nem lesz kitálalás:

"Az alábbi történet főszereplőit blogunk 2020. január 1-én megnevezi, amennyiben azok nem vonulnak vissza a közélettől."

A következetesség egy kicsit hiányzik a blog szerzőjének munkásságából:

"A mi ügyünkben január 1-én jönnek a konkrét nevek és új információk itt a blogon, az addig összegyűlt bizonyítékok pedig ugyanekkor jutnak el a hatóságokhoz."

Itt már nincs szó arról, hogy mi lesz, ha az "érintettek" visszavonulnak a közélettől, de helyette van szó a hatóságok értesítéséről.

Az oldal órája is siet egy órát amúgy :)

Ez se tűnik komolyabbnak, mint a "másik" blog, de majd meglátjuk. A másik "piszkálódásnak" már legalább van valamilyen eredménye, folyik némi nyomozás. Sokat nem várok tőle az eddigi tapasztalatok alapján, bár lehet, hogy valami változott az utóbbi időben, talán egy "felsőbb hatalom" :) jelezte, hogy elég a szőnyeg alá söprésből, mivel még a miniszterelnök is elismerte, hogy van egy ügy, ahol van narancsos érintettség:

https://24.hu/belfold/2019/12/10/orban-boldog-ugy-fidesz/

Mondjuk az is érdekes, hogy ez utóbbi ügyről nem írtál itt semmit :)

Várhatod. Feljelentették, hamis vádért. Nem vártak semmire. Ők azt mondják zsarolás volt, hogy majd felnyomja őket valamivel, meg besározza, ha nem akarják fizessenek. Ettől.még lehetett volna igaz, de a feljelentés erős esélyt ad anmak, hogy kamu volt. Meg is nevezték ki zsarolta őket. Ha nem cdak a 888 és origoról tájékozódsz, akkor talán lesz hitelesebb képed is. Mivel 100% bizonyossag nincs, ezert ha megis igaz es rajuk bizonyitanak valamit, akkor utolag is.megkovetlek, de nem itt , mert torlom magam az oldalrol, ezert nem lesz lehetosegem. De veheted ugy megtortent, ha kiderul az angyalosnak van igaza. A merces csoka volt azt hidzem, de anmo en arrol pl.leiratkoztam, mert annyira szelsosegesen elfogult volt balra, hogy nem volt ertelme olvasni. Gondolom megkinaltak penzzel es azt irta amiert fizettek, bertolnok lett.

"Bezzeg a Borkai sztori! Futott olykor 8 szálon, harsogott az Index, mint a légvédelmi sziréna"

"ballib média"

legyen még pár jelző és lehetsz a hupos bedezsoltink. 

Ugye az a rész megvan, hogy borkai az általad (is) befizetett adóból (is) ment kurvázni, yachtozni, repülgetni ? Ugye megvan, hogy a kurvanénik támogatásokat kaptak a "bizniszhez" ? Vagy, hogy a fiacskáját is közpénzből fizették? 
Ez a másik szerencsétlen fasz meg "csak" a pöcsét mutogatta. 

Tudom, meg kell keresni a hupra valót, de ennél lehet árnyaltabban. 

Annyira álszent ez a megközelítés! Az egy dolog, hogy van, ami közpénz, van, ami nem, van, ami meg elvesztette közpénz jellegét. :) Az viszont egy másik dolog, hogy társadalmi változásokat, a választópolgárok többségének akaratával szembemenve magánpénzből finanszírozni cseppet sem lesz erkölcsös. Tehát pont nem érdekel, hogy közpénzből van, vagy magánpénzből. A balliberális oldal szeret ezen rugózni, holott sokkal fontosabb kérdés, hogy a választópolgárok többsége milyen társadalmat szerezne, s az életére sokkal nagyobb befolyással bír az, ha az a társadalom nagyon eltér az elképzelésétől, még akkor is, ha az magánpénzből lett finanszírozva.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

menjünk szép sorban: 

először isztambuli egyezmény, becsületes hatóságok (akik nem pintér vagy orbán farkán lógnak), korrupció felszámolása, eü - oktatás renberakása (ez mehet a többivel párhuzamosan) majd a faszmutogató faszok eltüntetése. 

Kurvára nem egy súlycsoport a közpénzből fizetett reszelés meg a dickpic. 

Az isztambuli egyezményt remélem, sohasem ratifikáljuk. Amúgy leírtam fentebb, mi a bajom ezzl az álszentséggel, nem is arra reagáltál. Bár tény, azt írsz, amit akarsz, nem muszáj az adott hozzászólásra írni bármit is. :) Épp arról beszéltem, hogy nem az a fontos, hogy valami közpénzből van, vagy sem, mert magánpénzekből is meg lehet változtatni a társadalmat a választópolgárok akaratával szemben. Ez viszont a demokrácia kiüresítése. Álszent tehát, hogy nagyítóval vizsgálunk minden forintot, ami közpénz, de megy a hiszti, ha törvény születik arról, hogy a választópolgárnak lehetősége legyen megtudni, melyik civil szervezetet honnan pénzelnek, s vélhetően milyen hátsó szándékkal.

Értem, hogy a közpénz mindenki adóforintja, de kisebb az emberek életére gyakorolt hatása annak, ha ez a pénz részben elvész, mint annak, ha magánpénzekből átalakítják a társadalmi, politikai berendezkedést a többség akaratával szemben.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak pár ember szemét lehet kilőni, de erre hátha mindenki megvakul.

Az index akkor sem linkelte a borkai képeket, aki akarja, most is megtalálja.

DK-sággal ne vádoljon senki, de simán el tudom képzelni, hogy behúzták a csőbe: húzták az agyát neten, hogy így jó, úgy jó, küldjön meztelen képet, stb. Aztán utólag ezt a részét letagadták, és zaklatónak állították be.

Akkor megérdemli, hogy bebukott. Ha ekkora hülye, akkor jobb,hogy idejekorán távozott. Eleve volt egy bicskanyitogató stílusa, meg pökhendisége, olyan Rogán Antalos. Ha ez párosult annyi aggyal, mint egy marék molylepkének, akkor megérdemli. Ettől persze borkai 1000x súlyosabb, mert egyrészt embereket, cégeket károsított meg, a kurváknak adtak EU-s támogatást, tehát közpénzből adtak 3 misit a csajnak. Igaz, a szlogenjük igaza volt, hogy fiatalos lendület, csoportos szórakoztatás. 

Azt nem értem, hogy miért is a mérete a téma... ha 24 centiméteres vállról indítható rakéta van a lábai között, akkor nem annyira gáz? Szerintem, ha 5-10-15-20-25-stb mérete van, minden esetben gáz, ha ilyeneket küldözget, az meg még szimplán balfaszság,hogy mindezt úgy, hogy tudja célkeresztben van, és a fidessbe nem sok erkölcs szorult. Bár szerintem egyikbe se, de ez más kérdés.

Szerkesztve: 2019. 12. 23., h – 08:55

Mindkét cselekedet (zaklatás és kösssz-pénzen kurvázás) ha igazolódik, megérdemli a közmegvetést, a jogi következményeket és a politikai életből száműzetést. Centitől, prosti számától és politikai oldaltól függetlenül. A magánpénzes prostizás is gáz, de cikibb konzervatív oldalon. A politikus is ember és nincs illúzió az emberekkel kapcsolatban, de minél konzervatívabb, legyen annál nagyobb önfegyelme, de egy libsi se eressze el magát. 

trey, szerintem hiába erőlködsz, ebből nem lesz Borkai nagyságú sztori. Legalább két ok miatt:

- A Borkai sztori mögött jelentős korrupciós szál is volt.

- A fideszt mint egy a keresztény értékekkel papoló (hazudó) pártot jelentősen rosszabbul érinti az erkölcstelen cselekedet. Biztos te is emlékszel, hogy felháborodtak az emberek a keresztény szabadság ilyetén értelmezése fölött.

 

Egyébként kapsz pénzt a fidesztől (akár közvetetten is)?

Ehhez képest Borkai a botrány kirobbanását követően megnyerte Győrt, az már más kérdés, hogy épp az általad is említett erkölcsi szingularitás miatt Orbán is úgy érezte, sokat ártana a pártnak, ha Borkai maradna, ezért udvariasan megüzenték neki, hogy lépjen hátrébb.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem vagyok közvéleménykutató és amiket olvastam, azok alapján a közvéleménykutatók sem értették pontosan, mi játszódott le.

De a botrányt a fidesz ellenesek robbantották ki, az ő körükben valószínűleg csökkent Borkai támogatottsága, azonban a fideszesek szemében nyilván működött a kettős mérce, ha a sajátjuk lop, az kisebb bűn vagy nem is az. Mint ahogy itt a hup-on is elhangzik sokszor az az érv (???), hogy a másik oldal is lop.

 

Illetve nem tudjuk pontosan (vagyis én biztos nem tudom), hogy a botrány nélkül mi lett volna a választás eredménye. Mert most 2%-kal nyert Borkai. Lehet, hogy botrány nélkül 22%-kal nyert volna.

Ha már valaki eldöntötte, hogy kire szavaz, nehezen változtatja azt meg, még akkor is, ha nyomós érveket kap ellene.

Az a pont fontos, mikor valaki eldönti, hogy ő Borkai választó lesz... és az a többségnél akkor már megvolt.
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Azért a fidesz elleneseknél mozgósító erővel bír egy ilyen botrány, míg a fidesz támogatókat elbizonytalanítja vagyis többen maradnak otthon. Szóval van aki csak "kicsit" akar elmenni szavazni, azt például egy ilyen eset befolyásolhatja

Segítek eldönteni: két jelölt volt. Az egyik 10+ éven át vezette a várost és a város fejlődött. Meg egy másik, aki saját bevallása szerint se volt alkalmas. Ez utóbbi a mostani megmérettetésen el sem indul. A hivatalos verzió szerint egészségi okok miatt, a valódi ok inkább az, hogy akik először csatába küldték, azok sem szavaztak neki bizalmat másodjára.

trey @ gépház

ahogy itt a hup-on is elhangzik sokszor az az érv (???), hogy a másik oldal is lop

Ezt lehet, félreérted. Igaz, hogy attól nem lesz erkölcsösebb egy lopás, ha más is csinálja, viszont onnantól kezdve, hogy a másik oldal is lop, ez a szempont egyszerűen kiesik, nem lesz rendezőelv, hanem az egyéb tulajdonságokra, szándékokra, képességekre kell koncentrálni. Ha meg nagyon erkölcsösek akarunk maradni, az lenne a korrekt, ha mindenki otthon marad, s a választás napján egyetlen szavazatot sem ad le senki, azaz mindenki bojkottálná a választásokat.

További érdekesség, hogy ezen a lopás meg korrupció dolgon szeretnek rugózni politikusok, nagyon szeretnék, ha ezzel a közhangulatot a valóságosnál jobban tudnák befolyásolni, csak az a fránya köznép nagyrészt lesz.rja a korrupciót. Vagy azért, mert ez a mindennapok része, ő maga is csinálja, ad borravalót a pincérnek, orvosnak, jegy nélkül utazik a buszon, s a jegy árának felét adja a buszsofőrnek, ennélfogva saját magával, ezen keresztül a korrupt politikussal is elnézőbb. Vagy azért, amit írtam, vannak ennél sokkal fontosabb, kevésbé elvi dolgok. Mert engem baromira nem érdekel, kire áll fel a farka egy képviselőnek, de az nagyon nincs rendben, amikor a 25 éves szír nyikhaj gyerek kb. kirúgdossa az Andrássy úton a nőt az autójából, aztán kirabolja, aki meg megvédené a nőt, azt is pofán vágja. Szerencsére elfogták.

https://index.hu/belfold/2019/12/23/beult_a_sofor_melle_megrugta_majd_e…

És lehet nekem mondani azt a butaságot, hogy minek védekezni a népvándorlók ellen, hiszen nálunk szinte nincsenek, de jegyzem meg, éppen azért nincsenek, mert védekezünk ellenük. Olyan ez, mintha valaki azzal érvelne, hogy minek óvszert használni, hiszen óvszerhasználat mellett nem is olyan sok a nemkívánt terhesség meg az STD, tehát akkor nem is kell óvszert használni. És akkor nézek ki a fejemből, hogy akik így érvelnek, azt hiszik, hogy ez a logikai bakugrás átmegy majd a meggyőzendő fél elméjén?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"korrupció"
Nekem vannak ismerőseim, akik nem lukasztanak a BKV-n mégis hőbörögnek a korrupción :) De persze van abban valami, amit írsz.

 

 

"de az nagyon nincs rendben, amikor a 25 éves szír nyikhaj gyerek kb. kirúgdossa az Andrássy úton a nőt az autójából, aztán kirabolj"
ez igaz, de természetesen igaz ez 25 éves magyar, cigány, román, angol, amerikai nyikhaj gyerekre is.

 

 

"a népvándorlók ellen, hiszen nálunk szinte nincsenek, de jegyzem meg, éppen azért nincsenek, mert védekezünk ellenük"
Nálunk azért nincsenek, mert az EU lefizeti a törököket, hogy tartsák ott őket. Nem tudom, ebben nekünk mi a közreműködésünk, mi kezdeményeztünk ezt vagy tevékenyen részt vett ennek kialakításában Magyarország? Te tudod esetleg, hogy ebben a védekezésben mi hogyan közreműködtünk?

Azért szerintem többen lennének, ha nem lenne a déli határ védve, nem kísérnék vissza a csak Szerbia felé nyitott ketrecekbe őket, s háborítatlanul szédeleghetnének át a szerb-magyar, horvát-magyar határon.

Persze nézhetjük úgy, hogy a rablás önmagában bűncselekmény, csak az az apró érdekesség, hogy ha ez a népvándorló nem lett volna itt, ez a rablás nem történt volna meg. Meg érdemes ezt vizsgálni a populáció arányában. Nem biztos, hogy a Magyarországon élő bajor kisebbség jönne ki ebből rosszul. Jé, hogy velük nincs is konfliktusa a többségi társadalomnak?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Azért szerintem többen lennének, ha nem lenne a déli határ védve, nem kísérnék vissza a csak Szerbia felé nyitott ketrecekbe őket, s háborítatlanul szédeleghetnének át a szerb-magyar, horvát-magyar határon"
Biztos számít valamit a kerítés, ha nem is sokat. Mert a lényeg, hogy Törökországból nem lépnek ki, mert ott táborokba zárva tartják őket. Ezért az EU pár milliárd eurót ad évente.

 

"Meg érdemes ezt vizsgálni a populáció arányában."
Ha ennyire zavar, hogy milyen problémákat okoznak a migránsok, akkor érdemes lenne megvizsgálnod, hogy mondjuk a légszennyezettség miatt hány ezren, tízezren halnak meg évente. De még a telente megfagyott magyar hajléktalanok száma is jelentősen több, mint az egész európában a "népvándorlók" által megölt emberek száma évente. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy még Kásler is elismerte, hogy évente kb 24 ezren halnak meg a rossz egészségügyünk miatt (ez csak Magyarország). Ehhez képest hány népvándorló okozott halálesetet Magyarországon, Európában?

Ezzel nem bagatellizálni szeretném a "népvándorlók" által okozott problémákat, van belőle bőven és senki sem szeretné, ha elárasztaná európát a népvándorlás. És pl a 2015-ös évben Merkel teljesen hibásan kezelte ezt a kérdést, ez is tény. De jó ha el tudjuk helyezni a problémák fontossági sorrendjében a migrációt.

Kinek mi a fontos. A hajléktalan sok esetben választja azt az életformát, aztán meg pislog, hogy nincs visszaút. Ha már itt tartunk, ez a jelenlegi társadalmi berendezkedésünk, a kapitalizmus aljassága. Arra vannak használva, hogy intő példa legyenek: ne merjen kacérkodni laza élettel a dolgozó, mert oda juthat, amit az aluljáróban lát. Az sem véletlen, hogy megy a cirkusz az életvitelszerűen közterületen hajléktalankodást tiltó törvény ellen. Ne gondold, hogy ez a hajléktalanok felé tett humánus gesztus, sokkal inkább arról van szó, hogy akkor nem töltenék be azt a szerepüket, hogy munkára ösztökéljék a népet.

Hogy jön ide a légszennyezettség? Tehát, ha légszennyezettség miatt meghal n ember, a népvándorlók megölnek m embert, rendben van, hogy pusztuljon n+m ember? Jegyzem meg, n+m > n. Nem csak meghalni lehet, de megerőszakolódni is, amit légszennyezettség által nehezen. Vagy csak félni az utcán, vajon sikerül-e hazavinni a megvásárolt cuccot, hogy azt ne vegyék el erőszakkal. A másik dolog, hogy annak idején kimentem a Keletibe. Közönségesek, primitívek, büdösek, ápolatlanok. Egészségügyi kockázat. És nem beszélnek magyarul, miközben a hazámban elvárom, hogy magyarul szóljanak hozzám.

Felőlem továbbra is lehet rugózni a korrupción, legalább újra bukja a választást, aki ezt tartja majd legfontosabb témának, s továbbra sem fogja érteni a balliberális elit, hogy miért ennyire érzéketlen erre a kérdésre a nép, pedig az ő pénzük, meg legalább az irigység működhetne. Aztán nem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor mar csak egy kerdesem van:

A turisztikai ágazatokban betöltött állások száma 428 ezer fő, a munkahelyek 10,0%-át a turizmus generálta közvetlenül, a közvetlen és közvetett hatásokat összesítve pedig a nemzetgazdasági foglalkoztatottság 13,2%-át adja a turizmus.

Mit csinalunk minden tizedik emberrel, aki igy munkanelkuli lesz?

Egyre magasabb technológiai színvonalon termelünk, egyre könnyebben, s mégis attól félünk, hogy éhen fogunk halni? Nem lehet, hogy teljes foglalkoztatottság kellene, s közben mindenkinek keveset kellene dolgoznia? Ja, amíg ragaszkodunk a status quo fenntartásához, addig ez nem fog menni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te ugy vetted eszre, hogy Magyarorszagon az emberek nagy resze “magas szinvonalon termel”? Az emberek jelentos resze osszeszerelo uzemben dolgozik, vagy ennek irodai megfelelojeben, egy SSC-ben. Tovabba ujabb oriasi adag ember dolgozik azon, hogy mukodjon az allamapparatus, vagy eppen hogy ne raboljanak ki fenyes nappal az utcan.

Hogy gondoltad azt, hogy teljes foglalkoztatottsag mellett mindenki “magas szinvonalon termel”? Szerinted milyen szinvonalon fognak termelni (es mit?) azok, akik most mondjuk egy etteremben mosogatnak a turistak utan?

A légszennyezettség meg a többi úgy jön ide, hogy az utóbbi években a migráció káros hatásait aránytalanul felnagyította a fidesz, erre egy primitív kampányt épített, ezt a buták bekajálták.

Hány embert erőszakoltak meg mondjuk tavaly a migránsok? Tudsz számot? Ha ezt szembeállítjuk azzal, hogy hányan halnak meg a rossz egészségügyi ellátás miatt csak Magyarországon (segítek: 24 ezret ismert el Kásler), akkor hova billen a mérleg? Ha a migránsok miatt meghaltak és megerőszakoltak száma jelentősen kisebb mondjuk mint 24 ezer, akkor miért is azzal kampányol a fidesz, hogy jobb egészségügyi ellátást csinál?

Az igazi probléma ezzel az, hogy ennél a migrációnál sokkal nagyobb és komolyabb problémák vannak Magyarországon és erre a migrációs védelemre(???) aránytalanul sokat költünk és egy nagy kamu az egész. Persze, ha téged nem zavar, hogy rosszul osztja be a kormány a pénzedet, amit te adófizetőként fizettél be, akkor persze ennyi.

Erre egyszer írtam már szemléletes példát. Éppen azért jók a statisztikai adatok, mert van működő védelmünk, mert költünk arra. Mintha azzal érvelnél, hogy hülyeség óvszerre költeni, hiszen nézzük csak meg, hány nem kívánt terhesség, vagy hány STD-s beteg van. Hát ja, éppen azért, mert költünk rá, s működik a védelem.

Továbbá én így is sokkal több négert, arabot látok a metrón, mint mondjuk láttam 1985-ben. És ez éppen elég ok, hogy helyesnek gondoljam a Fidesz ezirányú politikáját. Nem mindent, mert csinálnak hülyeséget is, pl. vasárnapi bolt bezárás. De legalább kihátráltak belőle.

Miért kamu? Bocs, de nem neked hiszek, hanem a saját érzékeny orromnak és szememnek. Jártam a Keletiben 2015-ben több alkalommal is...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A helyzet úgy áll, hogy megszülettem egy adott tájegységen, ahol felcseperedtem, s ahol azóta is élek. Megismertem a körülöttem élők szokásait, kultúráját, apróbb stiklijeit, bénaságait, erényeit, botlásait. Ezekre megtanultam reagálni, a körülöttem élők is az én gesztusaimra, mondataimra. Értik a humoromat, nem is sértődnek meg azon, s én is értem az övékét. Kiszámítható a mozdulatuk, elég jól lehet extrapolálni bizonyos történésekre adott szituációkban. Ez a hazám, ezt szeretem.

Szóval itt élek nem kevés ideje, s egyre jobban frusztrál, hogy csupán azért, mert egyeseknek óriási érdekérvényesítő képességeik és a környezetem megváltoztatására irányuló szándékai vannak, egyre inkább úgy kell éreznem magam, mint egy száműzöttnek. Noha abban a városban élek, ahol születtem, s a várost ismerem, egyre idegenebb ez a hely, mert egyre több benne az idegen.

A rasszizmus neked egy szitokszó, nekem meg nem jelent semmit. Az égvilágon semmit. Az érveimet a fenti sorokban olvashatod. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tökéletesen megfogalmaztad, mi a xenofóbia. Csakhogy a Fidesz politikájával akkor neked nagyon nagy problémával kell szembesülnöd e téren: letelepedési kötvényesek, importált vendégmunkások. Ők nem zavarnak?

(Ja, és a turizmust is be kellene tiltani.)

Attól, hogy valaminek nevet adsz, az még nem lesz rossz. Az élet nem csak racionalitás, hanem emocionális, érzelmi létezés is. Ezt szokták benézni a közgazdászok: a racionális viselkedéssel kalkulálnak, ami az esetek jelentős részében be is jön. De nem mindig. A letelepedési kötvényeknek sem örülök, de legalább pénzt hoz, nem csak visz, továbbá kontrollált a folyamat. Letelepedési kötvényes határátkelőn, úti okmányokkal jön. Turista idejön, megnézi a várost, ha szerencséje van, nem süllyed el a Dunán, majd hazamegy. Semmi bajom velük. Kíváncsiak, udvariasak, s miután kipihenték magukat, hazaballagnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A letelepedési kötvényeknek sem örülök, de legalább pénzt hoz, nem csak visz,

Tudtommal a pénzt vissza kell fizetni nekik, kamatostól. Ez nekem nem úgy tűnik, hogy pénzt hozna.

Szóval itt élek nem kevés ideje, s egyre jobban frusztrál, hogy csupán azért, mert egyeseknek óriási érdekérvényesítő képességeik és a környezetem megváltoztatására irányuló szándékai vannak, egyre inkább úgy kell éreznem magam, mint egy száműzöttnek. Noha abban a városban élek, ahol születtem, s a várost ismerem, egyre idegenebb ez a hely, mert egyre több benne az idegen.

De ha fizet, akkor mégiscsak jó? Egyébként aki itt él, itt dolgozik, itt fizet adót, itt költi el a pénzét azzal mi a gond? Azok tényleg pénzt hoznak. Vagy a metrón csak menekült arabokat és négereket látsz? Kicsit sok az önellentmondás…

Nem sok, csak nem fejtettem ki, továbbá nem vagyok Jézus, hogy minduntalan rávilágítsak a farizeusi beszédre, amely nem akarja látni a lényeget, pusztán a formállogikai és nyelvi korlátok adta lehetőségekbe kapaszkodik.

Az ázsiaiaknak sem örülök, de szokásaik, szorgalmuk, munkához szokottságuk, képességeik, kultúrájuk közelebb áll a miénkhez, így jellemzően nincs is baj velük. Dolgozik, nem követelőzik, nem fenyeget. Ezzel szemben az arabok és négerek jelentős része nem így viselkedik. Igen, láttam magam is nagyon előzékeny, kedves, munkába igyekvő négert Magyarországon.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Próbáljunk tapasztalatra hagyatkozni. Szokásos fariezusi viselkedés: ugyan a statisztika is engem igazolna, csak azért teszed fel ezt a kérdést, mert

a) túl nagy munka előásni a statisztikát, egy vacak hozzászólás igazolásához egész egyszerűen nem éri meg, nem egy perben kell az igazamat védenem
b) ezekről nem készül statisztika, mert a főbb politikai áramlatnak ehhez nem fűződik érdeke, még a végén igazolódna a tapasztalat

Tehát legyen annyi elég, nem húzom a strigulát, csak itt élek, tapasztalok. Mondok példát is. Már van vagy 20 éve, amikor néger faszi Astoria közelében „elejtett” - értsd: eldobott - egy akkoriban még bankkártya méretű SIM-kártyát - ha jól emlékszem, de nem a tárgy mibenléte az érdekes. Valóban jóhiszeműen felvettem, vissza akartam neki adni, mire mondja, neki nem kell. Ott álltam egy néger fickó szemetével a kezemben megalázva, amit aztán én dobhattam ki, s amivel Budapest utcáját szennyezte, ráadásul úgy, hogy én naiv még örültem is, hogy ez a gyökér elhagyott valamit, biztos örül majd, ha visszaadom. És nem érdekel, hogy te erről mit gondolsz, nem érdekel, hogy ez megtörténhetett volna velem egy magyar születési fickó esetében is. Ez az interakció egy néger fickó és köztem történt meg abban a városban, ahol születtem. Ez nekem trauma, engem bánt, engem megalázott.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amikor az ember általánosít, nem egy random kiválasztott tulajdonság alapján teszi. Azaz általánosíthatsz, de aligha helytálló azon ismérv alapján, hogy HUP kommentelő. Nem véletlenül én sem testtömeg index, vagy szemszín szerint teszem. Sokkal inkább úgy működik ez, hogy az agy keres viselkedésminták és emberre jellemző attribútumok között korrelációt, s ahol elegendően nagy az r^2, ott az emberi agy elraktározza preventív jelleggel, melyek azok a külső tulajdonságok, amelyek esetében jobb vigyázni. Ugyanis Szögi Lajos is gondolhatta azt, hogy most épp nem lesz igaz a sztereotípia, és udvariasan fogadják majd bocsánatkérő gesztusát, segítő szándékát, naivitása mégis végzetesnek bizonyult. S tudod miért? Mert volt olyan ostoba, hogy a hitt a liberális megmondóembereknek, s nem hitt a természet törvényeinek. Az előítélet természetes önvédelem, nem egyéb. Szögi Lajosnak az életébe került ostoba naivsága.

Velem lehetsz előítéletes, nem veszem zokon, mert ezt tartom normálisnak. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem a bőrszín a lényeg. Annyira szeretik ezt a hülyeséget hangoztatni. Ha én nyáron lebarnulok, hirtelen más kultúrából származó leszek, elfelejtem az anyanyelvem, megnő a péniszem, és a nevem Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Ossas lesz? Ugye, hogy nem a bőrszín számít, de azért sunyin mégis bepróbálkoztál vele. Még csak ügyesnek sem nevezem, inkább unalmasnak...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Abban mi a fene az általánosítás, ami iszonyúan konkrét, kézzel fogható, tapasztalat? Igen, elvárom, hogy az idegenek vigyázzanak arra a környezetre, ahol élek. Lehet, hogy téged nem érdekel, én a szomszédhoz is becsengettem, amikor kisomta a szemetet a folyosóra, hogy vigye le, vagy magánál tárolja, de a folyosón ne, meg én sem fogom lehordani a szemetét. Ez ilyen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Abban mi a fene az általánosítás, ami iszonyúan konkrét, kézzel fogható, tapasztalat? Igen, elvárom, hogy az idegenek vigyázzanak arra a környezetre, ahol élek."

 

Én is de sajnos nálunk is szemetelnek az emberek. Pedig itt nincsenek "idegenek", csak fehér emberek, ráadásul egész jó környéken lakom. A legjobb az volt, amikor a szemben lévő szomszéd a mi telkünk elé rakta ki a karácsonyfáját karácsony után és amikor szóvá tettem, annyit mondott, hogy ő ezt már harminc éve így csinálja, szóval ne okoskodjak bele...

van olyan szomszédom is, akinek a fia csavarhúzóval akarta átszúrni a fejemet, miután jeleztem neki, hogy ne parkoljon a fűre a ház előtt, hanem a kocsijával az úton parkoljon (ahogy az egyébként szabályos is). Számodra ez várható reakció? (és ismétlem, nem egy hős utca jellegű helyen lakom)

 

Egyébként ha jól látom, csak azért tartasz az "idegenek"-től, mert szimplán nem ismered őket. Lehetséges, hogy ha nyitottabb lennél és megismernéd őket, akkor ki tudnád számítani a reakciójukat is.

Nem azért tanultam, ismertem meg a környezetemet évtizedeken át, hogy utána ezen ismeretekkel semmire se menjek. Nem szeretném, hogy azért, mert néhányaknak ez a politikai és gazdasági érdeke, sokak életét, életmódját, környezetét felforgassák.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És nem érdekel, hogy te erről mit gondolsz, nem érdekel, hogy ez megtörténhetett volna velem egy magyar születési fickó esetében is.

Az utcai szemeteles egyebkent engem is zavar, es felolem nyugodtan be lehetne vezetni a szingapuri modellt a szemetelok ellen, de ne mondd mar, hogy a bezzegmagyarok nem szemetelnek az utcan, nem szaratjak a kutyajukat a jardara, ne adj Isten ok maguk nem hugyoznak reszegen az utcan.

Nem megtortenhet, hanem megtortenik, minden egyes nap.

Nem mondom ezt. Mindig az adott populáció arányában kel ezt vizsgálni. Aki magáénak érzi ezt a hazát, szűkebben a települést, az nem cseszi szét az egészet, hanem vigyáz rá. Egy idegen sohasem fogja magáénak érezni, ő mindig úgy érzi majd, hogy sz.rik bele, eldobja, azért van a közterület fenntartása, városüzemeltetés, hogy megoldja. Nehogy már ő menjen 30 m-t egy kukáig.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy vidéken vagy külföldön (egy átlagos, nem bunkóként viselkedő, bármilyen bőrszínű járókelővel szemben) te simán eldobálod a szemetet bárhol, hiszen arra van ott a városüzemeltetés, hogy megoldja.

Ebből levonhatnád akár ezt is, bár a konkrét esetben nem állja meg a helyét. Nem vagyok angol turista Budapesten, így aztán szeretek előzékeny lenni, s úgy viselkedni egy idegen állam területén, mint aki ott vendég. Mert tényleg vendég vagyok, s könnyen ráfázhatok, ha gyökérként viselkedem. Viszont, ha abból indulok ki, hogy a BKV üzletszabályzata ellenjavallja a járműveken történő mobiltelefon használatot, mert zavarhatja az utastársakat, ezzel szemben semmilyen tiltás sem vonatkozik a járműveken történő szellentésre, azt kell mondjam, a trollkodás egészen új irányai nyílnak meg előttem. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már megint ezekkel a logikai bakugrásokkal jössz. Az emberi agy emberi tulajdonságok és viselkedésminták között keres korrelációt szerintem, majd saját védelme érdekében általánosít, s az adott tulajdonságok halmazához rendeli a viselkedés várható értékét. Nyilván a korreláció nem lesz tökéletes, nem lesz r^2=1, tehát a rendszer hibázni fog, viszont a hiba az érintett egyén számára kedvező. Kedvező azért, mert elkerüli azokat, akiknél a korreláció helyes, és a tulajdonságok mögött valóban a vélelmezett viselkedésminta van, illetve lesz olyan, amikor az általánosítás nem helytálló. Ők ugyan nem jelentenének az egyénre nézvést veszélyt, de elkerüljük, így a nagyobb biztonság irányába tévedtünk ahhoz képest, mintha a veszélyes embert sem kerülnénk el, mondván, vannak ilyen személyiségjegyekkel rendelkezők között veszélytelenek is.

Tudod te ezt, csak provokálsz. De azért mondok példát.

Ha látsz a vadonban egy medvét, nem barátkozol vele, mert a medve nem játék. Általánosítasz, mert az a nagy mancsú, izmos szőrgombóc az esetek jelentős részében derékba törheti az életed. Valóban lesznek olyan medvék, amelyek akkor sem bántanának, ha szelfit csinálnál velük, de attól még helyénvaló az általánostás. Hiába van néhány medve, ami éppen aznap nem bántana, nem tudhatod, melyik az, azt sem tudhatod, meggondolja-e magát, így meglehetősen ostoba gondolkodásra vall, hogy pusztán azért bármelyik medvével csinálsz szelfit, mert lehet olyan közöttük, amelyik nem bánt, hanem kedvesen mosolyog is hozzá. Aztán van, aki mégis így gondolkodik, aztán nem érti emberünk, ha kiharaptak a combjából egy jókora darabot csak úgy figyelmeztetésképpen.

Egyébként megkérdezhetem, hogyan jön ez Gréczy 12.5 cm-es farkához?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Semmit sem írtam a fenti posztban magamról, ne tégy úgy, mintha ezt tettem volna, s arra reagálnál. Csak egyszerűen személyeskedsz, a hozzászólásom tartalmi mondanivalójához pedig nem írsz semmit, amelynek mégis csak az volt a lényege, hogy az előítélet egy természetes emberi reakció, amely megnöveli az ember túlélési esélyeit.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És ezt abból vezetted le, hogy 20 éve egy néger eldobott valamit az utcán. Azért, mert néger, pontosabban mert nem magyar. De amikor azt mondom, hogy ugyanezen gondolat mentén, ha te külföldre mész, akkor te vagy ott néger, te vagy a nemkívánatos külföldi, mert te viselkedsz bunkó módon, akkor azt kikéred magadnak, mert ez szerinted provokáció. Nem az. Mindössze felcseréltem a helyzet szereplőit. Ugye, milyen szar érzés az előítélet, ha veled szemben alkalmazzák?

Az előítélet nem növeli meg a túlélési esélyeit senkinek sem, csak bunkóvá tesz. „Magyar, ne lopj!” Ismerős?

Egyrészt, ha bunkó vagyok, s ezért kinéznek külföldön, megérdemlem. Viszont nem szoktam külföldön sem szemetelni. A „Magyar, ne lopj!” ismerős, magam is jártam akkoriban Bécsben, de semmi bajom nem volt vele. Megállapítottam, hogy honfitársaim egy része primitív gyökér, de ezt addig is tudtam, s így indokolt volt ez a felirat. Amit írtam történetet, az igaz, hogy egyetlen, viszont eléggé meghatározó élmény volt az életemben, de eszembe jutott egy másik is, ebben nem néger lesz a főszereplő.

A Nyugatinál koldult egy hajléktalan, megkérdeztem tőle, valami kaja jó lesz-e neki. Mondta, persze. Kérdezem tőle, Mekiből egy szendvics? Mondja, OK, örülne neki. Mondom, jó, várjon itt, megveszem, hozom. Így is lett, jövök kezemben a kajával, hajléktalanunk felszívódott... Ez is egy meghatározó élmény volt, azóta koldusnak, hajléktalannak nem adok semmit, mert nem becsülik meg, nem szavahihetők. Mondjuk úgy, megértettem, miért kerültek oda, ahova.

Ja, és még valami. Ha zavarna, hogy külföldön én vagyok a néger, van egy nagyon egyszerű megoldás: nem kell külföldre menni. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyrészt, ha bunkó vagyok, s ezért kinéznek külföldön, megérdemlem.

Korábban ezt sikerült írnod: „Egy idegen sohasem fogja magáénak érezni, ő mindig úgy érzi majd, hogy sz.rik bele, eldobja” Az előítéleted alapján tehát azért vagy bunkó, mert külföldi vagy, esetleg csak más városból jöttél. Ezt sikerült levezetned. Ha kiteszed a lábad Budapestről, bunkó vagy. Mert megérdemled.

Ez is egy meghatározó élmény volt, azóta koldusnak, hajléktalannak nem adok semmit, mert nem becsülik meg, nem szavahihetők.

Számomra a meghatározó élmény egy hajléktalannal az volt, hogy sikerült talpra állítanunk, és azóta normális életet él. Lehet, hogy azért, mert nem voltam előítéletes?

Az egy dolog, hogy én hogyan viselkedem, de az egy másik, hogy vannak, akik pusztán attól a ténytől kivetkőznek magukból, hogy nyaralnak. Rúgtam én már fenékbe izomból külföldi turistát azért, mert lehugyozta azt a fát, amelyhez a kerékpárom volt kikötve. Gondoltam, egyszerűen áthidalom a nyelvi korlátokat. Szerintem sikerült. :)

Addig én sem voltam velük előítéletes, de az az ember azzá tett. Tanultam belőle. Éppen az előítéletet. Még egyszer mondom, az előítélet, az általánosítás nem rossz, hanem egy korrelációs algoritmus arra nézvést, hogy az ember tájékozódjon a világban, s megóvja az irháját. Az is előítélet, hogy a medvének kinéző állat veszélyes, de ez az az előítélet, ami hozzásegít a túléléshez, mert minő meglepetés, tényleg veszélyes. És igen, elhiszem, hogy egy élethű medve jelmezt felvevő ember nem veszélyes, de azért én inkább a medve jelmezes figurát is el fogom kerülni, s inkább olvasok a neten azokról, akik abból kiindulva, hogy lehetnek olyan medve kinézető objektumok, amelyek nem bántanak, odamentek hozzájuk, a medve meg széttépte őket. Jobb ezt fotelből olvasni, mint széttépettnek lenni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az is előítélet, hogy a medvének kinéző állat veszélyes, de ez az az előítélet, ami hozzásegít a túléléshez, mert minő meglepetés, tényleg veszélyes.

Segítek, hogy ne kelljen további kisregényeket írnod egy fogalomról, amiről fogalmad sincs: https://hu.wikipedia.org/wiki/El%C5%91%C3%ADt%C3%A9let

Nem tartom butaságnak a tapasztalatot. Az sohasem butaság. Azt meg végképp nem tartom butaságnak, hogy nem azt gondolom a világról, amelyet egyes véleményvezérek elvárnak, hogy arról gondoljak. Már csak azért, mert az is történelmi tapasztalat, hogy az elvárt gondolkodásmód erősen függ attól, melyik nagyhatalom érdekszférájába tartozunk. Elég jelentős pálfordulás volt itt 1989-ben...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Erre a mondatodra mondtam, hogy egyszerűbb lenne, hogy ha beismered, hogy ez egy butaság: "Egy idegen sohasem fogja magáénak érezni, ő mindig úgy érzi majd, hogy sz.rik bele, eldobja, azért van a közterület fenntartása, városüzemeltetés, hogy megoldja.".

 

Mert ez ugye azt jelenti, hogy ha pl te nyaralsz vagy csak elmész Bécsbe, akkor te szimplán szemetelsz, mert belesz.rsz, mert idegen vagy. Feltételezem, hogy ez nem igaz. Mint ahogy az sem, hogy minden "idegen" ilyen.

Elmondtam, hogy nincs jelentősége annak, hogy az egyes ember lehet eltérő attól, mint amit az előítélet diktál. Az előítélet jó, mert így egyrészt spórol az agy a memóriával, másfelől attribítumokhoz tud rendelni várható viselkedési mintákat, ami az esetek döntő többségében igaz is lesz. Nem minden esetben. Jó, és?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

" Értem, hogy vannak normálisak, de éppen ezért nem kell keverni a kultúrákat. Abból biztosan nem lesz baj."

Téged jól megdolgozott a fidesz propaganda... :-)

He nem kevered a kultúrákat, akkor egy begyepesedett, begubózott nemzet maradsz, ami lemarad a fejlődésben, mert nem lesz nyitott. Ez tény. MOndhatnám, hogy nézz körül a világban, hogy pl melyik ország jelenleg a világ vezető hatalma de valószínűleg te nem nyitott szemmel jársz még az ilyen alapvető összefüggéseket sem látod...

afgán meg fekete agytrösztök kellenek ide. agysebészekkel informatikai zsenikkel van tele a migránsáradat. nem tudnak annyi szikét adni nekik. nincs annyi CT az euban, ahány orvos jön. olyan kulturájuk van, a német meg a magyar folklór kutyafasza hozzá képest.

a világ vezető hatalmai rabszolgák vérén gazdagodott, meg gyarmatokat zsigerelt ki, usa, london, franciaország... televannak egybittes feketékkel. vajon miért? rájukmaradt. ha olyan kurva nagy zsenik lennének a migránsok, miért nincs jólét, ahol jöttek? persze mert diktatura volt, meg háboru.... magyarországon is az volt, de emberi mivoltunkban maradtunk és nem verjuk az asszonyokat, meg nem baszunk kecskét. voltak oroszok meg volt a mszp liberális sáskajárás, és így hasonlítod a rabszolgatartó államokhoz ezt a kurva országot? nem neked mosták ki véletlenül az agyad?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

"Ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy vidéken vagy külföldön (egy átlagos, nem bunkóként viselkedő, bármilyen bőrszínű járókelővel szemben) te simán eldobálod a szemetet bárhol, hiszen arra van ott a városüzemeltetés, hogy megoldja."

Igen, ezt írta le. locsemege azt írta le, hogy ő, amikor ismeretlen helyen van, akkor szemetel az utcán.

ha elmész nyaralni olaszországba pl, akkor ott te is idegen vagy. De ha itthon más országrészbe mész, akkor is. Tehát magadról is írtad. Ha nem, akkor írd oda, hogy kivéve te. pl így lehetne írni:

 

"Egy idegen - kivéve locsemege - sohasem fogja magáénak érezni, ő mindig úgy érzi majd, hogy sz.rik bele, eldobja, azért van a közterület fenntartása, városüzemeltetés, hogy megoldja."

Amúgy helyismeret hiányában bizony lehet, hogy megbotránkoztatnám a helyieket, mert az a viselkedés, ami nekem súlytalan, nem is kihágás, az őslakosoknak esetleg szentségtörés. Erre az a megoldás, hogy nem megyek sokat külföldre, s más se jöjjön ide. A turizmus még belefér, de életmódszerűen már ne.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem. Semmi bajom másokkal, amíg azok a szülőföldjükön vannak. Azzal sincs bajom, ha engem utálnak külföldön. Nem megyek oda, ahol nemkívánatos vagyok. Itthon szeressenek. Az itthon alatt az országot értem, amelynek állampolgára vagyok.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

" Egy idegen sohasem fogja magáénak érezni, ő mindig úgy érzi majd, hogy sz.rik bele, eldobja, azért van a közterület fenntartása, városüzemeltetés, hogy megoldja. Nehogy már ő menjen 30 m-t egy kukáig."

Gondolom, te is így viselkedsz külföldön, ahol idegen vagy, ugye? Tehát szemetelsz, ugye? Hiszen te irtad most le, hogy "egy idegen sohasem...". Ez tehát rád is vonatkozik. Vagy rád nem vonatkozik?

Van laza ismeretségem cigányokkal, semmi problémám nincs velük. Cigányok között is van jó és rossz ember, mint ahogy a magyarok között is. Ahogy az arabok, amerikaiak, angolok, svédek között is.

Kicsit előrébb jutottunk, most már jobban értelem a gondolkozásodat. Nem mondom, hogy megdöbbentettél, de ha tényleg ezen az egyszerű szinten mozogsz, ahol még ez is kérdés, akkor félek tőle, hogy nem fogjuk megérteni egymást.

csak annyit szeretnék írni, hogy válaszoltam erre a hozzászólásodra tisztességgel, átgondolva és részletesen, de olvasva a lentebbi kommentedet, most kitöröltem, mert nem érdemled meg, sajnos nem szeretnék vitatkozni veled, részemről veled a téma lezárva.

Igazából nem is értem, miért nem egyszerűbb elfogadni, hogy másként gondolkodunk. Meggyőzni egymást sohasem fogjuk. Az az agresszió, amellyel a te gondolataidat felsőbbrendűnek tartod, meglehetősen inkorrekt, s amellyel becsmérled, egyszerűnek nevezed az álláspontomat. Honnan veszed ehhez az erkölcsi tartalmat? Miért gondolod, hogy a nyitottság, a globalista internacionalizmus jó, míg a zártság, a nemzeti öntudat rossz? Nem egyszerűbb volna elfogadni, hogy te másként gondolkodsz, mint én, soha nem fogjuk egymást meggyőzni az igazunkról, s ezt próbáljuk meg tolerálni?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Onnan indultunk, hogy azt írtad, hogy aki idegen, az szemetel. Amikor ezzel szembesítettek, akkor érzékeltetted, hogy ez persze rád nem vonatkozik. Majd idekeverted Szögi Lajost.

 

Ennek nincs köze az internecionalizmushoz, egyszerűen ellentmondásba keveredtél magaddal. Erre írtam, hogy egyszerűbb lenne, hogy ha elismernéd, hogy butaságot írtál.

 

A nemzeti öntudathoz sincs köze, nem írtam róla, hogy az rossz lenne, én is hazajöttem külföldről, szabad és saját választásom miatt, pedig ott jóval jobb anyagi körülmények között élhettem volna. Össze-vissza kevered a dolgokat és butagásokat írsz.

 

Ne haragudj, nem szeretnék veled vitatkozni.

Az emberek nem egyformák. Az a néger faszi, aki szemetelt, s akinek visszaadtam a szemetét, nem nevelő szándékkal, nem cinikusan, hanem azért, mert őszintén hittem, hogy csak elhagyott valamit, megalázott. Ott álltam a szemetével a kezemben, amelyet aztán nekem kellett kidobnom utána. Ebben semmi ellentmondás nincs. Ez tapasztalat, mint ahogyan Szögi Lajos „balesete” is az.

Nem kell velem vitatkoznod.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van laza ismeretségem cigányokkal, semmi problémám nincs velük.

Az a nagy probléma veled (és az összes többi "jogvédő harcossal") is, hogy egy nájlonszatyorban éled az életed és halvány-lila-segéd-fogalmad nincs a valóságról.

https://www.youtube.com/watch?v=Bct_zPqQxZ4&feature=youtu.be&t=163

Ahogy mások is javasolták, költözz oda bármelyik településre ahol a cigányok naponta terrorizálják a még ott élő magyarokat, és akkor talán lesz képed a valóságról.

Mielőtt jönnél a szokásos rasszistázással: nyilván a magyar börtönök azért vannak tele cigánnyal mert a cigánynak sötétebb a bőre és az (libsi körökben) köztudomású, hogy a rasszizmus (bőrszín) miatt ítélik el szegény ártatlan cigányokat.

Hasonlóan pl. az usában is.
https://uploads.disquscdn.com/images/b6a996417192fcdca0866a71c15e0f6c97…
 

Nem egészen, mert némi akadályt képez a határzár. Nem mindegy, hogy a határőr látja, vágják a kerítést, aztán odamegy, elkéri az útlevelet, személyit, kinek milye van ugye. :) Vagy nincs ott a határzár, s csak azt tudja nyugtázni, hogy ott fut 150 m-re egy néger, nini, arra meg a másik, aztán esély sincs utolérni. Ha meg lelőné, abból megint csak nemzetközi vihar lenne.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ahogy írtam már: A határzár tényleg véd valamit. De aránytalanul (=nagyon, nagyon) drága ahhoz képest, hogy mennyire hatékony. A migránsok azért nem jönnek, mert az EU lefizeti a törököket és nem azért, mert mi építettünk egy kerítést. Ha téged nem zavar, hogy tíz-százmilliárdokat dobunk ki az ablakon, mert egy drága és hatékonytalan rendszer üzemeltetünk, akkor persze nincs miről beszélni, mert te ezt elfogadod.

Csak, hogy tisztán értsd: A vita nem azon megy, hogy van aki szereti a migráns áradatot és van aki nem (azt, hogy erről szól csak a fidesz szeretné elhitetni veled). A vita azon megy, hogy oldjuk meg a migráns áradat problémáját. Van aki megeszi a fidesz propagandát, ami arról szól, hogy a kerítés véd(ett) meg minket és csak az az egy megoldás van. Van aki ennél valamivel tájékozottabb és tudja, hogy ez hazugság

Miért lenne hazugság? A határőr csak a fejét forgathatná, ha nem lenne ott a fizikai határzár. Úgy grasszálnának az utcákon a népvándorlók, mintha ez egy mindenki földje lenne, nem pedig Magyarország. Igen, a törökök lefizetése is kell, bár nem emlékszem, hol állítottam az ellenkezőjét. Kik között megy miről a vita? Azért kérdezem, mert ezt a vitázó felek fogják eldönteni, nem pedig egyes megmondóemberek. A társadalom és a Fidesz relációjában értetted, Magyarország és az EU diplomácia relációjában, vagy hogyan?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

te komolyan gondolod amit irsz, vagy trollkodsz? ha trollkodsz oké, ha meg komolyan gondolod, akkor te hülye vagy, már ne is haragudj. " A határzár tényleg véd valamit. De aránytalanul (=nagyon, nagyon) drága ahhoz képest, hogy mennyire hatékony. "

 amikor nem volt, és telefosták hugyozták a keletit meg követelték a keletibe, hogy vigyék őket nyugatra, az jó volt? ha én sétálnék az m1esen gyalog, engem lakattal a kezemen vinnének a diliházba. ezeket meg tutujgatták... a kerítés annyiba kerül. és kész. néhány hülye röhöghet azon, hogy 1-2 átjut rajta, de nem özönlenek be a sásák legalább. én még kétszer ennyit is adnék azért, hogy ez így is maradjon. mindegy, hogy ide jön vagy nem, de átmegy rajtunk a sáskaraj, és arra nincs szükség. alföldi robika agyament művészetének mihaszna? még is van és pénzt kell rá adni. pedig annak aztán tényleg semmi értelme... mintha  amónikasón vitatkoznákn vane értelme értéke...

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

ha a kerítés védene meg, akkor ott állnának meg előtte vagy elmennének mellette, másik ország felé. Egyik sem történik meg. Ez nem tűnt még fel? LOL

 

Azért nem jönnek, mert már Törökországból el sem indulnak, mert azóta a törököknek több milliárd eurót ad az EU (aki cserében válallja, hogy nem indítja el őket... Ezt csak azért írom, hátha erre a logikai összefüggésre nem jönnél rá magadtól, mert látom, hogy itt tényleg problémák vannak :-) ).

 

Azt már elfogadtam, hogy trey nem tudta ezt, de azért lépjünk már egy kicsit tovább vagy te tényleg csak az M1 propagandát nézed??? Kicsit nem ártana tájékozódni. 

Annak van elrettentő hatása, ha ott a kerítés, és azon nem tudnak átjönni. Gondolod, hogy ott sétálgatnának a kerítés Szerb oldalán, amíg megöregszenek? A kerítés egyik funkciója, hogy nem arra tervezik a migrációs útvonalakat az emberkereskedők. Ha nem lenne ott a kerítés, lehetne a térképen húzni a nyilat Szerbia felől Magyarországra.

Amit vastagon szedtél, azt érti mindenki. Attól miért is válik feleslegessé akerítés? Az EU-Török megállapodás ingatag, bármikor borulhat, most is rezeg a léc. A kerítés viszont saját felügyelet alatt van. Sőt, van migrációs szivárgás, nem mindenki Törökország felől jön. Napi szinten kapnak el migránsokat így is az országban, de így legalább számosságok annyi, amennyit a rendfenntartó erők kézben tudnak tartani. A gond akkor lenne, ha ez már kicsúszna a határörség, rendőrség, honvédség kezei közül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

neked az ne fájjon, hogy én propagandát nézek... de neked meg az nem tűnik fel, hogy te meg a 444 meg az index által leadott szöveget nyomod, ami többszöt bizonyosodott hogy hülyeség... nekem meg az nem fáj, hogy 444et nézed... leszarrom

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

elverte mint gréci a faszát

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

A hup.hu/user link alatt nem találtam törlést mobilos nézetben.

 Kérem törölni a felhasználóm. Köszönöm.

Szerkesztve: 2020. 03. 24., k – 17:28

Mégse értelmetlen.