Elérhető a Microsoft Teams (publikus előzetes) Linuxra

Címkék

A Microsoft Teams kliens az első Office 365 app ami kijön Linuxra. Részletek itt.

Hozzászólások

Ez igazán jó hír! Örülök, hogy lesz ilyen kiadása. 

Nálunk a lync (skype 4 biznisz) mellett, hosszabb távon helyett lett bevezetve. Tapasztalataim igencsak siralmasak, bár lehet hogy egy részük a "masik program máshogy működik, meg kell szokni"effektus eredménye.

Olyan ez a f.s mintha egy web alapú felhős mindent szart tudó szolgáltatás buta electron -os appja lenne. Nálunk azért került képbe mert Linux -ra nincs lync, és a tárgyalók valami lync alapú csodával lettek felszerelve. Szóval az is lehet a baj, hogy ez a cucc nem csak telefonálásra való, de arra mondjuk elég szar. Mióta bevezették, a video hívások képminősége nagyot esett, gondolom szarabb kodeket használ.  Egy szó mint száz, most lett Linux support, de nem a Linux felhasználók kapták meg a Windowsos minőséget, hanem fordítva. Még egy program ami OS akar lenni az OS -ben, mint a böngészők.

Pár tapasztalat:
  1. A főképernyő tele van egyéb MS cuccok ikonjával, de pl az audio beállításokat nem találtam meg. Ez egy szoftveres telefon, vagy egy reklám újság?
  2. Miközben minden program a bluetooth fülesemen szólalt meg (default audio device), ez a szar a notebook hangszóróján kezdett ordítani. Persze jól össze is gerjedt magával, a felülete meg lefagyott. Killelni kellett. Elég kellemetlen szitu volt :)

Amolyan árukapcsolás szaga van a dolognak. Az outlook hátán eladjuk a csetet, de a csetet csak wikivel, fájl megosztással meg minden szarral együtt lehet kapni. Az ajtón senki sem engedné be ezt a sok szemetet a minősége miatt, így hát bemásznak az ablakon. No ezekért a dolgokért szeretjük az M$ -t.

Kezdem visszavonni az örömöm. Nem szeretem ezeket az electronos megoldásokat. Lassú is, bugos is (vagy CPU-t pörget vagy RAM-ot zabál mem leak jelleggel), és abszolút nem illeszkedik az asztalra. Nem a kinézet, hanem a működés valahogy mindig feels out of place. 

A Teams a Microsoft válasza a Slackre. Utóbbinak sem a videóhívás a fő funkciója, legalábbis mi nagyon ritkán használjuk arra.

Olyan ez a f.s mintha [...] nem a Linux felhasználók kapták meg a Windowsos minőséget, hanem fordítva

A Windows felhasználók kapták meg a Linuxos minőséget?

Linuxon az összes MS termék egy kalap fos. Futtasd wine alól azt vagy megy vagy nem, illetve néha igen néha nem. Próbálj szabványos API -t használni (pl IMAP), de az MS termékek saját szabványnak tekintenek mindent. Ergó vagy megy vagy nem, illetve néha megy néha nem. Mint az tudott ez egy üzletpolitika náluk, hogy piacot teremtsenek a saját termékeiknek. Ha valamire MS cuccot használsz, akkor előbb-utóbb mindenre az kelljen majd.

Nos a Teams -szel ezt a felhasználói élményt sikerül elhozni Windows -ra is. Azaz vagy megy van nem, illetve néha megy néha nem. Továbbá a rengeteg féle Linux asztali környezet miatt, általános, hogy egyes alkalmazások nem illeszkednek a környezetbe. Más stílus, kissé eltérő működés, illetve rossz illeszkedés közös funkciókkal (pl. hang eszköz kezelés, vagy hangerő szabályzás). Windows -on ez nem annyira jellemző. Nos a Teams ezt is "tudja".

 

Tényleg komolyan veszik a Linux felé nyitást:

$ curl -IL "https://teams.microsoft.com/downloads/desktopurl?env=production&plat=linux&arch=x64&download=true&linuxArchiveType=deb" | grep "Server:"
Server: nginx/1.10.3 (Ubuntu)

szerintem a Windows -os verzio is egy publikus beta, csak a neveben nincs benne :-D

FBK

az MS szerintem nagyon rossz uton indult el es mindig kiderul, hogy van lejjebb :-D

yammer, teams, skype for business csak nehany szoftver ami igazi sikersztori volt vagy lesz, szemely szerint mindharomtol sirogorcsot kapok :-D

a Windows 10 meg lassan jobban hasonlit egy vegleges kaoszra, mint egyseges OS -re, hany eve is szenvednek es probaljak az emberekre eroltetni a meg mindig megbizhatatlan es leginkabb hasznalhatatlan "gépház" nevu szornyuseget? en ebbe mar bele sem merek gondolni, de mivel Ok is tudjak, hogy kb. hasznalhatatlan igy a vezerlopult meg mindig ott figyel...tudom, erre ra lehet mondani, hogy kompatibilitasi okok miatt nem vettek meg ki es a "gephaz" tokeletes! :-D

es az egesz legkevesbe hasonlit egy egyseges komoly cegre, inkabb kulonallo egymastol fuggetlen szoftvereket kiado vallalatra, ahol a programozok egymassal beszelgetnek legkevesbe, emiatt gyakori az inkompatibilitas MS termekek kozott is.

innovativ ujdonsagot nem lattam Toluk a Windows 7 ota kb, azota csak kinlodnak, az egy hasznalhato rendszer volt desktop oldalon, ahogy a Windows Server 2008 R2 -vel sem volt bajom. ezt kovetoen jott a megaloman csempemania es a Windows Phone amokfutasa, egyik sem volt soha a kedvenceim kozott.

majd kijott a W10 es elso latasra jonak tunt az irany, mintha kicsit osszeszedtek volna, hogy mi is volt a gond a 8-al a 8.1 -el...de valahogy ezalatt is ugyanazt a megbizhatatlansagot erzem, mint barmelyik Windows -nal, meg mindig optimalizalatlannak erzem, mint ahogy a legtobb MS termeket, a WU meg mindig lefekteti a gepet, amit nem sikerult megoldani mar nagyon sok eve es meg lehetne sorolni a mar evek ota ott figyelo "feature" -oket.

egyszeruen tul sokat akarnak, nem lehet egyszerre lenyomni a VMware -t, az Apple -t, a Google -t, a Sony PlayStation -t es Mindenkit, mert a vege az lesz amit latunk, felkesz termekek, hibas peccsek...

bocs, ez kijott belolem.

FBK

Lehet benne kiválasztani a letölteni kívánt fájlok mappáját?

Nekem a teams saját közegében ezt hozta eddig:

- valótlan és inkonzisztens timestamp (pl a válasz előbbi, mint amire adtad)

- megnyitott desktop kliens nem tud telón folyó párbeszédről, majd pl nap végén a bezáráskor leesik neki és ezért felsír a telón, h jött új üzenet (amire pl órákkal azelőtt pont a telefonon válaszoltam)

- lelkesen szól a _saját_ írásomra, hogy van friss post

- állandó jelenség, hogy nincs értesítés eseményről.

- rendszeres, hogy egy poszt rossz csatornán landol (pöti timeout lehet a csatornaváltás látványa és a valóság között)

- azonos nevű emberek kiválasztása  sokszor nem lehetséges (pld szabók, kissek, stb)

- priv üzeneteken van esemény jelzés, csatornán nincs

- priv üzenetek listájánál ő dönt, hogy mennyi és melyik látszik. kit érdekel a user ugye...

- több szereplős "priv" cset esetén váltogatja, hogy nevezi (gipsz j és teszt elek beszélgetése néha gipsz +1, néha meg elek +1 fő. vagy pl keresztnévről vál v. névre. mert csak. 20-30 cset futása mellett ez őrjítő, mert egy poszt rövidebb idő, mint megtalálni hova is kell írni...

 

Még 6-8 év és elérik a 20 évvel ezelőtti konkurensek első bétájának szintjét. Meg sem próbálnám hang vagy kép alapúra használni, ha nem kötelező. És a hibalistám másik két harmadát be sincs kedvem gépelni...

xterm

az valószínüleg a másik remekművük miatti "megszokás". még az msn időben (no, az nem hiányzik...) volt olyan, hogy átküldesz valakinek valamilyen file-t és végigkínzod a bitkolbászt a szar netkapcsolat miatt (mármint ami mögött a hárombetűs hivatlok figyelik a csomagot :D) és a végén közli, hogy ez bizony veszélyes. és kukázza a file-t. mert csak. szóval szerintem ezt a feature-t ugyan az a "programozó" ""fejleszti""

xterm