A Twitter nem akarja tovább moderálni és tárolni a felhasználói tartalmakat

TLDR: Egyre nehezebb megfelelni a különböző előírásoknak és ők is elismerik, hogy a social média a jelenlegi formájában a megosztottságot és a felháborodást támogatja, emiatt egy nyílt protokollt akarnak létrehozni, aminek a twitter csak az egyik megjelenítő felülete lenne.

Twitter is funding a small independent team of up to five open source architects, engineers, and designers to develop an open and decentralized standard for social media. The goal is for Twitter to ultimately be a client of this standard.

twitter was so open early on that many saw its potential to be a decentralized internet standard, like SMTP (email protocol). For a variety of reasons, all reasonable at the time, we took a different path and increasingly centralized Twitter. But a lot’s changed over the years…

First, we’re facing entirely new challenges centralized solutions are struggling to meet. For instance, centralized enforcement of global policy to address abuse and misleading information is unlikely to scale over the long-term without placing far too much burden on people.

Second, the value of social media is shifting away from content hosting and removal, and towards recommendation algorithms directing one’s attention. Unfortunately, these algorithms are typically proprietary, and one can’t choose or build alternatives. Yet.

Third, existing social media incentives frequently lead to attention being focused on content and conversation that sparks controversy and outrage, rather than conversation which informs and promotes health.

- @jack (CEO of Twitter) - https://twitter.com/jack/status/1204766078468911106

 

Bár szkeptikus vagyok, hogy ebből lesz bármi is, de szerintem ez hatalmas lépés egy jó irányba, bár nem oldana meg minden problémát. (pl. a megosztottságon szerintem nem javítana)

Hozzászólások

Az a jo, hogy ilyen protokoll (es halozat) igazabol mar van, mukodik (ActivityPub/OcapPub).

A megosztottságot egy dolog oldaná meg: egy kőkemény cenzúra, ami csak egyféle véleményt enged meg. Aki a megosztottság miatt panaszkodik az mind ezt akarja valójában.

Az Internetnek semmi baja, csak túl jól sikerült: hosszú idő óta először valódi diverzitás jelenhetett meg a közölhető gondolatok területén. Senkinek nincs teljes monopóliuma felette (bár a keresők, a közösségi médiák elég erős kontrollt tudnak gyakorolni felette, de nem teljeset). Akik eddig az MSM (mainstream média) segítségével teljhatalmú véleményformálók voltak, most kicsit későn kaptak észbe és damage control üzemmódban próbálják bezárni a többé-kevésbé még szabad platformokat. Nyilvánvalóan ez a változás is a zárkózást fogja szolgálni. Még nem látom át, hogy hogyan, de az ellenkezője elképzelhetetlen a mai körülmények között.

A megosztottság itt szerintem azt akarja jelenteni, hogy ha belájkolod, hogy lapos a föld (vagy csak rákattintasz egy ilyen cikkre), akkor onnantól lapos földdel foglalkozó cikkeket fog bedobálni neked így megerősít a hitedben és úgy fogod gondolni, hogy mindenki más hülye aki nem így gondolja és a média el akarja titkolni, hogy ennyien hisznek a laposföldben.

multkor rakerestem, hogy hol vannak a nokia 8-asomban a mikrofonok, mert ilyen eros zugast hallottak csak a masik oldalon (video felvetelnel is megvolt).

 

Azota csak ilyen mikrofonjavitos google adsok vannak. Persze megcsinaltam; a hatlapon levo mikrofont kellett kitisztitani. Kristalytiszta azota.

 

Ez a bajom az osszes ilyen google reklammal. Olyan, mint valami sirbol feltamadt szellem, amelyik meg a problema utan 2 honappal is kisert.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

lófütty.

ugxanaz mint az ujsagiras csak nagyban: amíg volt cenzura akkor nem volt ennyi szennylap csak propaganda, meg neha abba csomagolva valami ertelmes is (esetleg a narrativat kellett tamogatnia a tartalomnak).

amiota szabadsag sza azota az emberek osszes undorito faszsaga megjelenhet nyomtatasban. 

az internet annyiban mas, hogy egy konyv nyomtatasahoz legalabb egy adag eroforrast ossze kell kalapozni.

weben megjelenni meg gombokbol.lehet.

a a tartalom kontroll az tartalom kontroll.. vagyis cenzura. tokmind1 hogy mivel indoklod. ha cenzura eszkozt epitesz akkor azt tuti lesz aki azt sajat celjaira fogja felhasznalni.

van aki gyilkol.egy kalapáccsal, de ettol nem a szerszamot kene lecserélni...

Szerkesztve: 2019. 12. 13., p – 07:32

Nem lehet, hogy szimplán anyagi okból a content moderation felelőssége alól akarnak kibújni?

Illene ebbe a képbe, hogy az eddigi CM-el foglalkozó partnerük leépíti az üzletágat.