Oracle VM VirtualBox 6.1

Címkék

A VirtualBox Team tegnap bejelentette, hogy elérhető az Oracle VM VirtualBox újabb, nagyobb, szignifikáns újdonságokat hozó kiadása. A változásokról a Changelog ad tájékoztatást.

Hozzászólások

Ahogy nézem az osztott vágólap host és guest között linuxon. 6.1RC ben se ment, de azt hittem bug, akkor ez lehet feature ?

Fedora 38, Thinkpad x280

Na, ki kell próbálni. Az egyik oka, hogy VmWare Workstation-t használok, hogy a VirtualBox sokmagos gépeken belassul. Egy i9-9900K procin egy hosszú Yocto build közben a VirtualBox bekerül egy olyan állapotba, hogy belassul kb. az egymagos teljesítmény tizedére. Hiába szakítom meg a build-et, és csökken le a guest CPU terhelése 0-ra, a lassulás marad. Úgy láttam, ez egy dokumentált probléma, és az egyetlen megoldás, hogy csak annyi CPU magot adok a guest-nek, ahány fizikai mag van a CPU-ban. i9-9900K esetében ez 16 helyett 8. Kevesebb magos gépeknél eddig nem futottam bele ebbe a hibába, pedig ott is figyelmeztet a VBox, ha a fizikai magok-nál több virtuális magot rendelek a guest-hez.

VmWare-nél nincs ilyen gond. Kíváncsi vagyok, a 6.1-ben kijavították-e már ezt a hibát (mert a VmWare-nek meg egyéb bajai vannak.)