Sajtószabadság

Fórumok

Új főszerkesztője van az Index-nek. Kiemelés tőlem:

Öt éve kezdtem el dolgozni az Indexnél, amely már akkor is szuper hely volt - egy olyan lap, ahol bármit meg lehet írni, bármit ki lehet mondani, és egy olyan közösség, amely az évek során egyre összetartóbb lett.

Részletek itt.

Hozzászólások

Erre még Brüsszelben is elégedetten csettintenének!

trey @ gépház

Tükröt tartok. Évekig kértem, hogy ne hordják ide a szemetet. Évekig hallgattam és olvastam a blogban a gázszerelőzést, az O1G-zést stb.

Most ez kibővült Lachner-ezéssel, Karácsonyozással (bár ez lassan aktuális), Gyurcsányozással.

Nem tetszik? Velem lehet egyezkedni. Be lehet fejezni az egyiket, eltűnik a másik. De az, hogy itt egyoldalúan megy a gyökérkedés és az szó nélkül marad, azt nem.

trey @ gépház

Akkor ő egy Soros ügynök?

Az ugye megvan, hogy amit kiemeltél a szövegben, az a hup.hu-ra is igaz. Ebből az következik, hogy a hup-ra is főszerkesztőjére is elégedetten csettintenek Brüsszelben. Szóval a főszerkesző úr is Soros bérenc ?  :D

Sőtt ha belegondolsz, a hup.hu sokkal szabadabb mint az index.hu, ilyen liberális lap nincs is több Európában! :D

Na jó, segítek: Itt arról van szó, hogy állítólag itt (Magyarország) nincs sajtószabadság. Erre kiderül, hogy még ballib Indexen is mindent le lehet írni. Most, akkor innen próbálj meg továbblépni. Most jöhet a "de a gázszerelő mindent is megvett" stb. Csak azt nem tudom, hogy ha már a válaszokat is nekem kell helyetted megírni, akkor hol lesz itt flame?

trey @ gépház

"ilyen liberális lap nincs is több Európában!"

trey egy neoliberális lapot hozott létre. Egy úgynevezet fedett liberális lehet trey.  Aradszki András KDNP-s politikus 2017. október 9-én a parlamentben napirend előtti felszólalásában az ú.n. Soros-terv kapcsán felvetette, hogy a sátán ellen keresztényi kötelesség küzdeni. Ki hogy gondolja ezt a küzdelmet, mit kell tennünk?

Két küldönböző dolgot próbálsz nem túl ügyesen összekeverni.

Az index arról ír, amiről akar: nagyjából igen 

Magyarországon sajtószabadság van: teljesen tuti nem, van jópár dolog erről a listáról pl., ami nem teljesül
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Röviden: nincs (még ha ez nem is egy 1/0 kérdés, de megpróbáltam neked leegyszerűsíteni a választ)

Az index annyiból jobban áll, hogy arról ír, amiról akar (tehát ők pont a szabadabb részt képviselik), de sok dolog miatt hátrányban van a kormányhű lapokhoz képest - ami ellentmond a szabad sajtó definíciójának. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

teljesen mindegy mi a válasz, ha egy forrás nem a te álláspontodat bizonyítja, akkor soha nem ismered el azt, hogy tévedsz, hanem bedobsz valami más témát. A másik topicban, amikor a tanárokról volt szó, akkor ez a bagózó tanárok, majd a bagózás volt. Ez teljesen olyan, mint amikor a kormány bedobja, hogy SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS.

Hát ha nincs időd végigolvasni, íme:

Free - 72/100

Örüljünk?!

Ízlés dolga, pl:

Románia -    84/100

Szlovákia -   89/100

Csehország- 93/100

És a 12 kérdésből kettő, ami alapján még a 72 is túlzásnak tűnik:

  • Is media coverage excessively partisan, with the majority of outlets consistently favoring either side of the political spectrum?
  • Does the government attempt to influence media content and access through means including politically motivated awarding or suspension of broadcast frequencies and newspaper registrations, unfair control and influence over printing facilities and distribution networks, blackouts of internet or mobile service, selective distribution of advertising, onerous operating requirements, prohibitive tariffs, and bribery?
Szerkesztve: 2019. 12. 13., p – 11:07

Bizonyára sajtószabadság van Magyarországon, amikor az MTVA évi 100 milliárdból nyomja a propagandát, miközben a 444 gyűjtést szervez, hogy összeszedjen 12 milliót, hogy ne legyen adóssága  :-)

Mondjuk azt nem értem, hogy ha Soros támogatja őket, akkor hogy lehet, hogy nincs elég pénzük??????

Van sajtószabadság, de a Fidesz túlkiabál mindenkit.

Képzeljünk egy teremnyi embert, ahol mindenkinek ugyanannyi joga van felszólalni, csakhogy a teremben lévő fideszeseknél hangosbeszélő van hangfalakkal együtt, a többiek viszont csak max. kiabálni tudnak.

Úgy könnyű, hogy a közmédia meg a KESMA propagandát nyomat. Médiatanács full fideszes.

Valamilyen furcsa véletlen folytán a milliárdokból tolt kormány kommunikáció pont azt szokta mondani, mint a Fidesz.  Ez aztán tényleg marhára egyenlő esélyeket teremt.

De ha valamelyik ellenzéki pártnak véletlenül lenne elég pénze ellenkampányt folytatni, akkor megváltoztatják a törvényt, vagy kapnak egy milliárdos ÁSZ bírságot, oszt jónapot.

Röviden: van sajtószabadság.

Bővebben: nincs.