"Fordulat a 4iG - T-Systems üzletben"

Meglepő fordulattal zárultak a 4iG és a Magyar Telekom közt idén nyáron kezdődött, a T-Systems Magyarország adásvételével kapcsolatos tárgyalások. A vevő visszatáncolt, a lépést egyik fél sem indokolta konkrétan. [...] Az érintett felek által közösen kiadott sajtóközleményből mindössze annyi derült ki, hogy az adásvétel a 4iG kezdeményezése alapján hiúsult meg. Konkrét indoklás egyik fél részéről sem hangzott el, a HWSW ugyanakkor bennfentes iparági forrásoktól úgy értesült, hogy a 4iG nem tudott hitelezőket megnyerni a százmilliárd forintos éves árbevételű T-Systems felvásárlásának támogatásához.

Részletek itt.

Hozzászólások

ugyanakkor bennfentes iparági forrásoktól úgy értesült, hogy a 4iG nem tudott hitelezőket megnyerni a százmilliárd forintos éves árbevételű T-Systems felvásárlásának támogatásához

<flame>Nem értem. Én úgy hallottam eddig, hogy Orbán eldönti, a gázszerelő ellopja. Esetleg a Matolcsy korlátlan pénzt nyomtat rá. Most meg kiderül, hitelezőket kerestek?!?</flame>

trey @ gépház

Én nem tudom hogy mi történt itt valójában, de azt eléggé valószínűtlennek tartom, hogy ne tudtak volna elég pénzt behúzni. Más van a háttérben, ez szinte tuti.

Én azt olvastam korábban, hogy a gázszerelő helyett azért kellett egy másik arcot idetenni, mert dajcslandban elég kellemetlenül lehetne eladni azt, hogy a fő strómannal bizniszelnek. Lehet, hogy ez a jászai is túl büdös volt odakint?

Az is elkepzelheto, de alapvetoen a finanszirozas miatt kellett masik embert valasztani:

Vagyis ha a 4iG közgyűlése jóvá hagyja a kötvénykibocsátást, a 30 milliárdból 20 milliárdot megvehet az MNB, és vélhetően a maradékra is akad majd vevő. Például bankok, köztük esetleg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB – ez aggályos is lehetne, ha a 4iG még mindig Mészáros érdekeltsége lenne, de hát már nem az.

https://hvg.hu/gazdasag/20190808_A_4iG_bejelentette_hogyan_akar_penzt_szerezni_a_TSystemsre

Ki volt ez talalva csak valami porszem kerult a kerekek koze. Vagy tenyleg tul draga lett volna.

Biztos Karácsony miatt nem sikerült aláírni 2016 óta a szuperkorház tervezési megbízásait sem.

2016.10.13. 13:51 - Noll Tamás építészt bízza meg a kormány a kelenföldi szuperkórház tervezésének előkészítésével.

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2016/10/tobb-mint-ezer-agyas-korhaz-epu…

"A módosításban az állt, hogy ne csak a kormány, hanem a főváros is fizessen 50 milliárd forintot a következő években a kerületek egészségügyi fejlesztésére, és a főváros támogassa a szuperkórház építését.

Mivel az ellenzéki összefogás egyértelművé tette, hogy a fővárosnak nincs 50 milliárd forintja erre, leszavazták a módosítást - a hozzábiggyesztett szuperkórházzal együtt. Külön ugyanis nem lehetett szavazni a két témáról. "

Nyilván így lehet azt mondani, hogy azért "halnak meg emberek", mert karácsony.

Neked van valami a szemed elott trey es nem latsz tole rendesen. Komolyan elhitted, hogy amikor tobb milliardos stadionokat tudunk felhuzni honapok alatt, egy korhaz epitese 5 eve el sem tud kezdodni?

Segitek, ezeket a "szuperkorhazakat" a Fidesz azert lengette be, hogy elmondhassa, mekkora fejlesztes megy az EU-ben, de megepiteni nem akarta soha. Az igergetes boven eleg - ahogy latom - neked is.

Most viszont kapora jon es lehet vele ekezni KariGerit, aki azt mondta, zarjunk le egy sohasemlesz korhaz projektet es csinaljunk valami ertelmeset helyette.

Kurva Liget-projekt is olyan faszan porog, hogy mar le sem lehet allitani.

Mindezek ellenere te csont nelkul benyalod a propagandat. (mar megint)

Tovabba, hogy reagaljak a csodalatos alapossaggal megirt es altalad linkelt magyarnemzetes "cikkre", amely kepes Orban Balazs hazugsagait tenykent lekozolni, talan olvassunk elso kezbol informaciokat:

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/2849505711748923

És így is van 10 olyan kerület, ahol nincs. És ahol van ott se feltétlen jelenti azt, hogy besétál a kerületi pógár mondjuk az onkológiai vagy a szívsebészeti klinikára, hogy őrajta ott végezzenek el egy ambuláns vizsgálatot.

Amúgy Budapesten végzik el a hazai CT vizsgálatok harmadát, nyilván nem csak budapestieken. És hogy mennyire jó a helyzet, azt inkább idézem: "A Radiológia.hu-tól kapott friss adatok szerint Magyarországon egymillió lakosra 13 CT-berendezés jut, Kelet-Európában az átlag 15,4, Csehországban 20,6, Nyugat-Európában 26,3. Az MRI-kből egymillió lakosra 7,5 MR-berendezés jut Magyarországon, Kelet-Európában az átlag 7,4, Csehországban 10,5, Nyugat-Európában 20,9."

https://index.hu/belfold/2019/11/29/ct_mri_szama_eloszlasa_budapest_keruletek_karacsony_gergely_diagnozis_szures_orvosok_egeszsegugy/

Ne a pillanatot nézd, hanem az ide vezetö utat. Hány éve van hatalmon a Fidesz?

Mit tettek, hogy az egészségügy helyzete javuljon? Èn azt látom, hogy csöd szélén van az egész szakterület.

Na, szerintem ez az igazi eredmény, persze rákenni a szart a soron következöre mindig egyszerübb, ebböl is láttunk éppen eleget, ld. pl. "elmúlt 8 évezés".

Bocs, azért a 9-6-ot még moddolt meg azzal hogy 6 év egyszerű többség olyan fidess ellenzékkel aki nem volt képes együttműködni az ország érdekében a többséggel és 9 év 2/3 ahol nem kellett együttmüködni senkivel, max.  kopaszokkal hogy ne legyen népszavazás.

Sic itur ad astra!

Mi van ha csak részvény móka volt? Van sok Telekomom , mondd má hogy megveszed . Jól van. Felment az ára eladtam soké. oké, itt a fele, csá. Vagy ilyen nincs és csak összeesküvés elmélet hívő lettem?

"A 4iG árfolyama 20 százalékos mínuszban is járt ma reggel, miután tegnap bejelentették. hogy a 4iG nem veszi meg a T-Systemst, az árfolyam ezt követően a korábbi zuhanás egy kis részét ledolgozva 17,3 százalékkal került lejjebb. 857 millió forintos forgalmával a 4iG a második legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén az OTP után."

Az biztos, hogy aki tudta előre az elég sok pénz elvesztésétől tudta megkímélni magát, de a szándékosságot vagy annak hiányát ugyanannyira nehéz bizonyítani.

Ehhez képest szó sem volt korábban hitelezőkről. Azt kommunikálták, hogy 30 Mrd kötvénykibocsátásból, és ugyancsak 30 Mrd növekedési hitelből fogják fedezni a vételt. Ez egyébként reális ár, egy évi 100-110 Mrd forgalmú, de csak egymilliárd forint nyereséget produkáló társaságlért. Szóval nem nagyon lehetnek igazak a "bennfentes" információk.

Szerkesztve: 2019. 12. 11., sze – 12:56

T gondoskodott róla egy kis árképzéssel, hogy még az ország urának is bebörözzön a szeme.
Németek nem komálják a Fideszt, furcsa is lett volna, ha összejön ez a biznisz.

Előfordul az, hogy megnézel egy autóhirdetést (patika állapot, szőnyegen tartott, vak orvos házaspártól, nem dohányzó bla, bla, bla), aztán amikor élőben meglátod, kiderül, hogy egy rozoga bódéjú pénztemető. Olyankor ha eszed van, csalódottan, de visszavonulsz ;)

trey @ gépház

Szerintem a legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy az átvilágítás során kidőlt néhány csontváz a T-Systems-nél a szekrényből, amik csökkentik az értékét, és egy csökkentett árban nem tudtak megegyezni a T-vel. A bennfentes infó is azt valószínűsíti, hogy a 4iG sokallta az árat, csak a "miért"-re más indokot adnak.

Amiben a németek egyébként világelsők, az a képmutatás.
Persze, hogy hálásak, de kicsit vicces egyébként, hogy 30 év után is ezt kell szajkózni, mert nincs más. Nem gyanús?
Azért is hálásak egyébként, hogy mi tartottunk ki a második világháborúban a legtovább mellettük, csak ezt ma nem előnyös hangoztatni.

Vagy csak piaci manipuláció, megvárják, míg most leesik az ára a t-systems-nek.

Viszlát eMEDSOLUTION!

"Nyilván értelmezéstől függ, de ezzel a belső levélben akár arra is utalhatnak, hogy a felvásárolni kívánt cég ilyenkor szokásos, minden részletre kiterjedő átvizsgálása során merült fel volna valami, ami miatt elment a kedvük az üzlettől."

Ezt írtam följebb. Persze továbbra is minden spekuláció, de a HVG is azt tartja legvalószínűbbnek, hogy az átvilágítás során derült ki, hogy nem ér annyit a T-Systems, mint az ajánlat.