RIP Windows 10 Mobile!

2019. december 10-zel véget ért a Windows 10 Mobile operációs rendszer publikus támogatása. Ez azt jelenti, hogy a Microsoft tegnaptól kezdve nem biztosít ingyenes támogatást a rendszerhez. Fizetős támogatás elérhető lehet, de ezek nem nyújtanak megoldást az áltag felhasználók számára. Részletek a Windows 10 Mobile End of Support: FAQ dokumentumban.

Hozzászólások

Ha a windows mobile foldbe allasa nem a lassu halal definicioja, akkor kb semmi sem az.

Állati ciki, hogy egy kvázi végtelen erőforrással bíró szoftvergyár terméke a szoftverének a minőségén bukik el. 

Pedig ez a veszély más gyártót is veszélyeztet, de már  a nevét sem merem leírni.  :)  Ott is a userek egy részre felfedezi, hogy pl.: vannak más mobilgyártók akik kétszer akkora akkut pakolnak a telefonba, valamint sokkal jobb képeket készítenek. Persze most nem azokról a felhasználókról beszélek akik a képeiket kizárólag telefonon nézegetik.

Az. Pedig én nézegettem egy időben a múmiákat, spec alapján nagyon tetszetősek voltak egészen addig amíg meg nem nyomkodtam kicsit bátrabb haveromét aki beleugrott. A legszebb az volt hogy több MS féle arcon b.szkodás is volt, kezdve a WP7-8 váltáskor történt "vettél wp telót? Vegyél mégegyet" filozófia, majd az appok hiánya miatt. 

Ja, appok hiánya... Fostos droidon a harmadik vagy a negyedik hangrögzítő alkalmazás van fenn, ami végre normálisan vesz fel, ehhez képest WP-n ott volt alapból egy, ami teljesen jó volt. Csak, hogy a pillanatnyi panaszom mondjam.

Pedig időben ott voltak. ;)

The XDA devices (Mostly HTC devices that O2 branded as OEM XDA series, such as HTC Universal <=> O2 XDA Exec) were running Microsoft "Windows Mobile", from "Windows Mobile 2003" to "Windows Mobile 6.5" version, and the site community developed and shared custom ROMs for the devices.

Csak hát az MS féle balfékeskedés developers, developers, developers vegyetek Visual Studiot ha programozni akartok, Standard vs Professional értelmetlen szétválasztás, community vegzálása .  

Akkor még csak advanced user voltam, de mindig azt éreztem, hogy mi akik XDA developers-en lógunk és windows mobile-t faragunk (szigorúan az általad idézetteket) annyira magunkra voltunk hagyva, sose éreztem, hogy ebben látnának tényleg jövőt az MS-nél, üzleti felhasználáson kívül. Az iPhone előtt ott voltak, volt lehetőségük, a platformot mint fejlesztő nem ismerem, de nagyon szerettem használni, ember nem volt aki nem akarta megnézni mit nyomkodok az ujjammal...oszt ez lett.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

De mennyi lehetett volna ha nem az a youtube-on több mint nulla videóban nevetségesen viselkedő ember vezette volna? Lehet már a csapvíz is MS lenne, így meg hát egy szánalmasan vergődő céget adott át az utódainak, nem?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Csak épp lemaradt az okoseszközök, a böngészők és az internetes platformok "piacán", mint a borravaló, miközben a PC piac folyamatosan zsugorodik és még az érkező xbox1-et is sikerült úgy bemutatni és indítani, hogy orbitálisat bukott. A Forbes-en 2012-ben konkrétan napjaink legrosszabb CEO-jának nevezték.

A 98-asba? Annak gyakorlatilag már vége volt, mire átvette a kormányt. Meg van egy olyan sanda gyanúm, hogy igazából nem akarta az amcsi kormány feldarabolni az ms-t, csak szeretett volna elérni bizonyos dolgokat és így kényszerítette bele a céget az alkudozásba...de aztán ki tudja.

Ezen a ponton emlékezzünk meg a történet kezdetéről.

Asszem ezt hívják keretes szerkezetnek.

Na tessék akkor már ezért adják vintage áron a Windows mobilokat :) 

Utólag is jár a taps Stephen Elopnak, amiért Windows Mobil irányért kihajította a kukába a már maga idejében is erősen indító Maemo-t.

Hat igen, a windows mobile-ert zokszo nelkul bealdoztak a Nokia-t szorostol-borostol.

Ha az egesz microsoft belebukott volna, akkor se morzsolnek el egy konnycseppet se. Megerdemeltek a bukast.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem ez a bűn, hanem hogy utánna nem tudták rendes rendszert és telót faragni, mondom ezt ed Lumia 435 és 550 tulajként. (Egyik leesett, másik megszolgált 2 évet és eladtam) Lett volna a WinMo-ban is potenciál. Tudtam velük böngészni és netes rádiókat hallgatni út közben, navi is ment utóbbival, e-mail-el már voltak gondok és úgy unblokk a nem gyári appokkal is. De mondjuk, ha nem spórolnak a RAM-on, az se ártott volna. Én sajnálom, hogy elesett a platform. 

Látszólag igaz.

Ám a Nokiának akkor már nem nagyon volt választása. Épp úgy lemaradt a vonatról, mint az MS. A szifon és a droid elvitt mindent.

És nem a rendszerek hihhhetetlen jósága miatt, hanem az ökoszisztéma miatt. Ezt nem volt képes utolérni az MS. A Nokia meg a gondolat közelében sem járt. A sokadik verziós Nokia áruház a közelében sem volt az Appstore-nak és a GPlay-nek. Egyszerűen hiába csináltak volna már egy jó rendszert.

pont az n900-nal meg idoben voltak, hogyha nem egy kiserleti projektnel tartottak volna a cegen belul.

 

Egyebkent a mostani androidos nokiak nem rosszak. Ezt a regi is elo tudta volna adni, anelkul hogy kozben becsodolt volna.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem, ha létezne az IT szektorban olyan fogalom, hogy "lemaradt", akkor nem volna Prezi, Instagram, Deezer, Telegram, Huawei, Epic Store, stb. Abban egyetértek, hogy nem a rendszerek jósága döntötte el a versenyt, viszont a lemaradás helyett szimplán a vezetői inkompetenciát tartom hibásnak.

Véleményem szerint a vásárlók számára nem kizárólag az alkalmazások mennyisége a döntő. Az Apple az élő bizonyíték arra, hogy ugyanennyire fontos a cég jövőképe, az a minimum illúzió szintjén létező képzet, hogy a cég abba az irányba halad, hogy neki jobb termékeket kínáljon. Erre a Nokiának ott volt a Maemo/MeeGo és az Intel partnerség. Erre csak építeni kellett volna készülékeket, mint amilyen a Nokia N9 lett és a Booklet lehetett volna. Viszont Elop az érkeztét követően ezeket rögtön felrúgta és elkezdte Microsoftra átállítani a mobilos üzletágat.

Ráadásul hasonló probléma sújtotta a Microsoft mobil operációs rendszerét is. Ott sem volt jövőkép, mert minden egyes kisebb nagyobb újítás után dobtak mindent a kukába alkalmazásboltostul, hátrahagyva a régi ügyfeleket.

Nokia N9, ami kész termék volt és az N950 lett volna még nagy durranás, ami a küszöbön állt.
...viszont a Windows Mobile háborítatlansága / terelgetése fontosabb (kizárólagos) volt.

A Windows Phone ügyfeleket meg talán háromszor is eldobták (hetes verziónál, nyolcasnál meg végül is) - pedig sokan bíztak benne még leáldozófélben lévő szakaszban is.

A MSFT ha valaha is visszajön a mobilpiacra (jelenleg kb. esély nincs rá, de én ezekből az agyalágyultakból mindent kinézek), akkor azt legalább 10 év múlva teheti meg leghamarabb.

Annyi idő alatt vagy mind meghalnak, vagy legalábbis elfelejtik az egészet azok, akikkel a fentebbi 3 valamelyikét (súlyosabb fan-ok esetén akár mind3-at) elkövette A Cég. Az emberek ezt a MSFT-nak nagyon sokáug nem fogják megbocsátani, a piac pedig természetesen semmit nem felejt.