Ausztrál dollár vásárlás

Fórumok

Sziasztok!

Első nekifutásra 1000 AUD kellene kp.-ban. Milyen optimális megoldást javasoltok? 

Előre is köszi.

Hozzászólások

Itthon kell, hogy a kezedben legyen a cash, vagy raer majd kint?

Itthon kellene. 

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

AUD nem minden váltónál van, én a Váci utcába mennék, mert ott biztosan találsz.

Másik lehetőség: neten összehasonlító oldalon felhívod a hozzád közeli legjobb árfolyamon váltókat, hogy tudnak-e adni 1000 AUD-t..

Szívesen. Még az is érdekes lehet, hogy van ahol van commission, így az árfolyam nem minden.

Aztán volt olyan, hogy több váltóba is be kellett mennem váltani, hogy összeszedjek valamilyen ritkábban keresett valutát, például sékelt. Ezért jó ha egy rakáson vannak :)

Hat, amugy ez eleg tanulsagos, a valutacentrumon osszehasonlitva az arakat, az orszag legjobb es legrosszabb arfolyama (nem nezve a 3 napnal regebbieket) kozotti kulonbseg 1000 AUD vasarlasakor 510 forint. Lenyegeben nem eri meg foglalkozni vele, be kell menni az elso penzvaltoba, ami utba esik. :)

Jobban jársz, ha kint veszel fel ATM-ben. Nem reklám, de ha Gránit Bank vagy Revolut, akkor még elég kedvező is...

Én sehova nem indulnék el csak bankkártyára hagyatkozva legyen az bármelyik bank által kiadott. Bármi előfordulhat: elvesztés, banki tiltás gyanús tranzakciókra hivatkozva, lefagyó atm elnyeli (mindegyik előfordult már velem)

Azóta mindig van bitcoin nálam.

Ez erős +1

Nekem Malajziában majd' 2 hét után tiltották le, mert "gyanús helyen fizettem" kb 7000 forintnyi helyi fabatkát - se a hely nem volt shady, se az összeg nem volt kiugró. (Mindenhol kártyával fizettem ahol lehetett, minden kocsmában előnyben részesítették a kártyát)

De azt is úgy, hogy a fizetés sikerült, és csak utána.

Náluk van (a honlap szerint), és jó árakkal dolgoznak: https://correctchange.hu/arfolyamok/

Arra figyelni kell, hogy akkor kell váltani, amikor mindkét valuta tőzsdéje egyszerre nyitva van. Tehát pl. ha HUF-t választasz AUD-ra, akkor a váltáskor legyen nyitva a magyar és az ausztrál tőzsde is egyszerre (most nincs előttem a két időzóna, de biztos van olyan, hogy egyszerre nyitva vannak). Mert így olcsóbb lehet a váltás.