"Véletlenszerűen leállhatnak az új 13-as MacBook Prók"

Címkék

A felsőkategóriás notebookok hajlamosak a véletlenszerű kikapcsolásra, amely szélsőséges esetben akár adatvesztést is eredményezhet. Az Apple elismeri a problémát, és bár annak pontos oka még nem derült ki, a sorok között olvasva a tápellátás környékén lehet a hiba. A cupertinói vállalat egy első olvasatra kissé furcsa megoldást javasol, amennyiben pedig ez nem vezet célra, a készülékkel fel kell keresni a hivatalos szervizt. [...] Az Apple hivatalos útmutatója szerint meg kell várni, hogy a MacBook Pro akkumulátorának töltöttsége 90 százalék alá essen. Ezután a notebookot töltőre kell csatlakoztatni, majd bezárni az összes alkalmazást és összecsukni a gépet, hogy az alvó állapotba kapcsoljon. A cég szerint ezt követően legalább 8 órán át a töltőn kell hagyni MacBookot, tehát a procedúrát célszerű éjszaka elkezdeni. Bekapcsolást követően a gépet a macOS legújabb verziójára kell frissíteni, melynek végeztével megszűnhet a véletlenszerű leállás problémája. Amennyiben a kis rituálé nem vezet célra, a MacBook Prót az Apple egyik hivatalos szervizébe szükséges szállítani.

Részletek itt.

Hozzászólások

Nekem erről az a vicc  jutott eszembe, amikor GM vezér azzal poénkodott, hogy milyen lenne az MS autó.

 1. For no reason whatsoever, your car would crash twice a day.
   
 2. Every time they repainted the lines in the road, you would have to buy a new car.
   
 3. Occasionally your car would die on the freeway for no reason. You would have to pull over to the side of the road, close all of the windows, shut off the car, restart it, and reopen the windows before you could continue. For some reason you would simply accept this.
   
 4. Occasionally, executing a maneuver such as a left turn would cause your car to shut down and refuse to restart, in which case you would have to reinstall the engine.
   
 5. Macintosh would make a car that was powered by the sun, was reliable, five times as fast and twice as easy to drive - but would run on only five percent of the roads.
   
 6. The oil, water temperature, and alternator warning lights would all be replaced by a single "General Protection Fault" warning light.
   
 7. The airbag system would ask "Are you sure?" before deploying.
   
 8. Occasionally, for no reason whatsoever, your car would lock you out and refuse to let you in until you simultaneously lifted the door handle, turned the key and grabbed hold of the radio antenna.
   
 9. Every time GM introduced a new car, car buyers would have to learn to drive all over again because none of the controls would operate in the same manner as the old car.
   
 10. You'd have to press the "Start" button to turn the engine off.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Es Mekka fele fordulva fekete kecsket aldozni nem kell ? ROFLMAO

Most kellene venni ebből a pró-ból, mert biztosan olcsó lehet, ha már ilyen durva hibái vannak.

"Mert értek a kutyákhoz."

A 14 éves Mondeomat kell ilyen formán "programozni" (pl automata ablak fel-, lehúzás). :-D

Szerkesztve: 2019. 12. 06., p - 12:22

Ilyesféle olcsó kínai eszközöknél megesik az ilyesmi, na.

Olvasva a leírást felmerül a kérdés: vajon mi történik a MacBookban valójában, ha ilyen javasasszony módján kell eljárni a hiba javítása érdekében? Szerintem tényleg kiskínaiak pörgetik benn a mókuskereket, és ezért nem akarják visszahozni USA-ba a gyártást.

Az Apple hivatalos útmutatója szerint meg kell várni, hogy a MacBook Pro akkumulátorának töltöttsége 90 százalék alá essen. Ezután a notebookot töltőre kell csatlakoztatni, majd bezárni az összes alkalmazást és összecsukni a gépet, hogy az alvó állapotba kapcsoljon. A cég szerint ezt követően legalább 8 órán át a töltőn kell hagyni MacBookot, tehát a procedúrát célszerű éjszaka elkezdeni. Bekapcsolást követően a gépet a macOS legújabb verziójára kell frissíteni, melynek végeztével megszűnhet a véletlenszerű leállás problémája.

FuB+, ezt valami kevesse ismert Monty Python mubol szedtek, vagy hogy? Hulye laptopok miniszteriuma..

Hasonlo elmeny lehetett, amikor az ugyfel elkuldte a navigacios kutyut, es amikor nem volt rajta GPS jel, azt javasolta a kolleganak, hogy ragasszon egy ragot a kutyu megfelelo pontjara. Mukodott. (jo, az valami feljesztes alatt allo eszkoz prototipusa volt) Ez azert tultesz rajta. Ehhez is kene valami Ikea-s kepregeny :)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ha mar hupon divatosak az autos peldak, egy ismerosom kuldott egy ide vonatkozo videot.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Egyértelműen user errornak tűnik, a felhasználók nem kompatibilisek. Véletlenszerűen ki kell kapcsolni, még mielőtt véletlenszerűen kikapcsolna. Ez még megengedett, ahogy egy kis görbeség/flex is, nem baj, ha kukacos az alma, úgyis megrágta már valaki. Olcsó húsnak híg a leve, meg a drágának is :D

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Minőségi termék.

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout