Az iPhone 11 Pro, a Location Data és a privacy

Címkék

Brian Krebs arra hívja fel a figyelmet, hogy az iPhone 11 Pro akkor is közöl időnként magáról location adatokat, amikor ezek közlését a felhasználó egyértelműen, egyenként kikapcsolta alkalmazásonként és szolgáltatásonként, de a "Location Services" egyébként bekapcsolt állapotban van. Jelezte az Apple-nek ezt a viselkedést (amit egyébként régebbi iPhone-oknál nem lehet reprodukálni), de az Apple szerint ez így rendben van. Krebs szerint viszont ez így nincs összhangban a cég saját privacy irányelvével és reklámjaival:

Apple says this is by design, but that response seems at odds with the company’s own privacy policy. [...] it would be nice to know what has changed in the iPhone 11 and why, particularly given Apple’s recent commercials on how they respect user privacy choices — including location information.

Ha valaki azt szeretné, hogy semmilyen location adatot se szolgáltasson róla az iPhone 11 Pro-ja, annak egyetlen lehetősége van: teljesen kikapcsolni a Location Services-t a Settings-ben:

For now, the only surefire way to avoid intermittent GPS pings on iPhone 11 Pro is to completely disable Location Services in Settings. Doing so, however, renders many iPhone features useless.

Részletek itt és itt.

Hozzászólások

iPhone 11-nél is létezik ez a hiba. Az én hibajegyemre nem reagáltak érdemben. Valszeg a FaceID-val van összefüggésben.

Tanuld meg élvezni a 21. századot. nem hiba, fícsör. De ami ma lehetőség, holnap kötelező lesz. Egyébként pedig "naés". Így dönthetsz demokratikusan az életedet alapjaiban meghatározó dolgokról manapság. Az elkóborló és/vagy beteg nagymami és az okoshűtő toposzával ma minden kersztül verhető.

Amióta az Apple Watch-ban EKG funkció van, "kiderült" az egész világról, hogy mindenki (is) pitvari fibrillációban szenved. Azóta az összes amerikai "lány|srác|fószer| a szomszédból" csudálatos megmenekülésen ment keresztül (értsd: fizetett cikkek), a többit meg a "hard fall" detektálás mentette meg, de volt olyan, amelyiket mindkettő ...

trey @ gépház

A szoftveres Walled Garden kész, a hardweres lánc, hogy megkössék a kutyákat szintén, de egyes kóbor ebeket még be kel chipelni. Ugathatunk, de aki ebben a kertben él, az így járt.

Szerkesztve: 2019. 12. 04., sze - 16:21

Nem értem. Ha a lokáció be van kapcsolva, akkor használja a GPS-t. Ha ki van kapcsolva, nem használja a GPS-t. Mi a gond? Akit zavar, kikapcsolhatja. Akkor nyilván nem működik, ami rá épül, de akkor meg minek kell meglepődni?

Idegesítő ki-be kapcsolgatni a helymeghatározást úgy általában (egyébként a GPS ehhez csak az egyik forrás), ezért a felhasználók inkább alkalmazásoknak és szolgáltatásoknak adnak szelektiven ehhez hozzáférést. Példa: Revolut helymeghatározás alapú  védelme, azaz a fizetés pillanatában összeveszi a fizetés helyét a felhasználó utolsó ismert tartózkodási helyével, és ha stimmel, engedi, ha nagyon nem, tiltja. Jó dolog a lopott bankkártya használatának megakadályozására. Ez nem fog rendesen működni, ha kézzel kapcsolgatsz.

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Nincs valami olyan szoftveres josag, ami applikacios szinten kezelne a dolgot, es csak a feher listas alkalmazosok kapnak valos hely adatokat, a tobbinek meg fixen azt mondja, hogy a Clark Adam teren, a nuni szobornal ulok a padon? Beleeetve a sajat adatszipkazos alkalmazasokat is?