Kali Linux "titkos mód" - ránézésre Windows 10 rendszer

Címkék

A Kali Linux 2019.4-es kiadásában megjelenő "titkos mód" használatakor a számítógép kijelzőjén "Windows 10" látszik.

A Kali Linux úgy néz ki, mint a Windows 10
A Kali Linux titkos módban úgy néz ki, mint a Windows 10

De mire jó ez?

  • Ne ijedjen meg a számítógép kijelzőjét meglátó személy, hogy azon Kali Linux fut.
  • A gonosz hacker feltelepítheti a javításra kapott gépre a Kali Linuxot és titkos módban visszaadja az áldozatnak, hogy kódokat lophasson, vagy egyéb csínytevést követhessen el.
  • Tippek jöhetnek kommentben. :-)

További információk itt és itt. Működéséről videó itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 03., k – 15:25

Régi Tails feature (Camouflage mode), ami Windows XP-nek álcázta magát. Mivel whistleblower-eknek (pl. Snowden) szánták, akik leginkább internet cafe-kban használták a gépüket, a feltűnést próbálták elkerülni azzal, hogy egy ismert OS-t mutattak a Linux helyett. Az ok itt is hasonló:

Say you are working in a public place, hacking away, and you might not want the distinctive Kali dragon for everyone to see and wonder what it is you are doing. So, we made a little script that will change your Kali theme to look like a default Windows installation. That way, you can work a bit more incognito.

After you are done and in a more private place, run the script again and you switch back to your Kali theme. Like magic!

trey @ gépház

Részben hasonló már C-64-n is volt, ha jól emlékszem a legelső flipper játékban, hogy bármikor lenyomtad a H billentyűt, akkor bejött a Hi Score táblázat, amit az akkori informatikai ismeretekkel rendelkező főnök (közel zéró :) ) simán adatbeviteli képernyőnek nézhetett, így elkerürhető volt a lebukás :D

  • A gonosz hacker feltelepítheti a javításra kapott gépre a Kali Linuxot és titkos módban visszaadja az áldozatnak, hogy kódokat lophasson, vagy egyéb csínytevést követhessen el.

Hat, amikor az egyszeri user attol kiakad, hogy az Internet Explorer ikonja eltunt az asztalrol, szerintem ott ez nem mukodik. :) Alapbol egyszerubb backdoort tenni egy meglevo Windows-os gepre, mint addig finomitani az alcat, hogy egy teljesen masik OS kerulhessen ra fresh installbol.

- Egy Windows con.-on nem kitűnni a lelkes közönségből. :-)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Szerintem nem állna ki egy vaktesztet. 

Ezek a gonosz hekkerek lopják a csudálatos windows dizájnt.

ezen hangosan felvisítottam amikor először olvastam.

viccet félre, komolyan ide tartunk? mire jó ez azon kívül hogy a 13 éves script kiddie-k visonghatnak örömükben hogy jujdejó van camouflage mód?

nem tudok elképzelni olyan valós, támogatható helyzetet ahol a júzernek indokolt kalit használni és szükség lenne arra hogy ezt bármilyen módon elrejtse vizuálisan.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

akkor lenne igazán hiteles, ha lenne Ubuntu és MacOS theme is (bár lehet van, nem néztem)

Hát ez eléggé rétegigény lesz, viszont király, hogy XFCE-re váltottak. Kb. fél éve azt használom és a "nem értem miért nem ezt használtam eddig" kategóriába került nálam. Még a végén Xubuntu helyett Kali-ra váltok :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

semmire... bash helyett COMMAND.COM :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

És a terminál is beköltözött valami álruhába? MS Word?

Mert sok értelme van az asztal lecserélésének, ha kitakarja úgyis "munka közben" a 1337 h4x0r terminál.

Szerkesztve: 2019. 12. 04., sze – 16:30

Valaki magyarázza már el, hogy ennek mi a létjogosultsága. Kinek gyanús, ha valaki nem Windowst vagy Mac-et használ? Feljelentenek a vörösök, hívják a netkávézóba az ávósokat? Amúgy a Windowst is lehet témázni. A többség a Kali logót se ismeri, de ha mégis, csak a háttérképet kell lecserélni.

gnome layout manager... elég durva.

GPLv3-as hozzászólás.

ez nagyon egyszerű. azért kell a titkos mód, mert a windowsnak sokkal szebb a grafikája, és kellemes környezetben jobb dolgozni.

mint az közismert.
Mr. Tájfel: Közismert? Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb.
Safranek: Jaj, ne... a jelenést szórul szóra a Tudományos Cso... íaaajj!