Az Apple felülvizsgálja a Krím-félszigetet érintő döntését

Címkék

Az Apple egy állásfoglalást adott ki azzal kapcsolatban, hogy nemrég eleget tett az orosz kormány egyik kérésének: alkalmazásaiban mostantól orosz területként jeleníti meg a 2014 elején annektált Krím-félszigetet az orosz ügyfelei számára. A vállalat jelezte, hogy felülvizsgálja/átértékeli azt a módszert, amellyel a vitatott határszakaszok kérdését kezeli.

Részletek itt.

Hozzászólások

Ezzel vigyáznék, amikor egy amerikai elnökjelöltre azt mondják, hogy flip-flop, mert 10 éve mondott ezt, most meg azt egy kérdésben, akkor is visszakérdezek, hogy de hát van ám olyan, hogy új adatok alapján átértékeltem, vagy legyen mindenki fundamentalista?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem a kommentem felesleges, megtévesztő és félrevezető részére: hogy beleírtam egy időtartamot. Szerintem új információ birtokába jutva nem szégyen AZONNAL sem másképp gondolkodni, sőt, elkerülhetetlen. Ha mégis megpróbálja az egyén, az zavart okoz a gondolkodásában, ezért ne buzdítsuk erre. Vagy, lehet döngölni a szarba a kutyus fejét, mert bad boy, az általában segít, vagy nem?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Hogy őszinte legyek, telibe' szarom, hogy a Krím-félsziget minek a része, miattam Alaszka folytatása is lehetne. Számomra  a téma egyedüli érdekes vetülete az Apple szerencsétlenkedése, amin most is jól szórakozok.

trey @ gépház

Aha, értem, nos csak azért gondoltam, mert a minap épp azon vergődtél, hogy az Apple ezügyben ("hogy a Krím-félsziget minek a része") lefeküdt az oroszoknak ("IS"). De ezek szerint bármit is írsz, annak az adott kontextusban nincs semmi értelme, csak "az Apple szerencsétlenkedése" a lényeg. Nos ehhez további jó szórakozást kívánok! (óbaz)

épp azon vergődtél, hogy az Apple ezügyben ("hogy a Krím-félsziget minek a része") lefeküdt az oroszoknak ("IS")

Vergődtem? Szerintem te erőlködsz itt két napja, úgy, hogy majdnem lejön a valagad vége, hogy bizonyítsd, hogy a Krím-félsziget hova tartozik. Nicknevedből kiindulva értem a pártosságod. Én a határtémától függetlenül, gazdasági okokból kiindulva közelítettem meg végig a problémát. Odatettem a kommentbe egy lélekszám adatot, plusz jelentem az "eladási adatok" említésével is, hogy mire célzok. Ha a szövegértés nem megy, az nem az én hibám.

Továbbra is gazdasági becsicskulásról beszélek. Ahogy az Apple becsicskult Kínában IS, eladta az ottani felhasználókat a piacért cserébe.

A határkérdéseid továbbra sem érdekelnek, hogy az Apple Oroszországban milyen kérdésben nyelte le keresztben a faszt, számomra lényegtelen.

trey @ gépház

es, milyen szinu lesz vegul a biciklitarolo? :D

Jött egy telefon egy fontos helyről? :)

Inkább az internet ereje. Gondolom kaptak szépen a liberális gondolkodású szekértábortól. Ilyenkor jön a megfelelni vágyás és a(z fals) image fenntartásának igénye.

Annyira nem lehetnek hülyék, hogy a lépés előtt ne konzultáltak volna jogászokkal, hogy sértenek-e bármiféle USA törvényt, embargót, életben levő szankciót. Ha mégsem, akkor hülyébbek mint gondoltam.

trey @ gépház

tehat akkor most ujra atgondoljak, hogy a valosagot mutassak-e, vagy amit a PC nyugat almodott?

Szerkesztve: 2019. 12. 02., h – 14:33

Ez a szép az SJW-knek való megfelelés kényszerében: nem lehetsz elég okos, valakit mindenképpen sérteni fogsz. Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Mint az közismert, egy ellentmondást tartalmazó axiómarendszerben levezethető, hogy 1=2.

Talán egy választó csúszka kellene: melyik politikai felosztást szeretnéd látni a térképeden: az oroszt, vagy az usásat? Kiválasztod és boldogan hátradőlhetsz, hogy a világ olyan amilyennek szeretnéd.

Később be lehetne vezetni, hogy mindenki rajzolhasson magának tetszőleges új határokat. Esetleg az óceánok partvonalát is szerkeszthetővé kellene tenni, hogy bármilyen formát ki lehessen rajzolni belőle.

Politika mentesen :

Mai Ukrajna nem letezett bekepelezte a kijevi fejedelemseget Orosz car, majd a Szovjetunioban kialakitottak Ukrajnat, amihez pld Hruscsov adta ajandekba Krimet, akkor szo sem volt arrol, hogy vmikor felbomlik a nagy szovjet egység.

Putyin visszacsinalta amit Jelcin nem mert. Teny 15-20 evvel korabban kellett volna errol megegyezni, csak eddig oroszbarat vezetes volt Ukrajnaban.

Nem szep, de nagyon varhato volt. Krim es donyeck mindig orosz birodalom resze volt.

Hozzateszem keleti resze meg Lengyelo. Resze volt.

szep lasan minden visszaall nincs itt semmi latnivalo.

Ukrajna létezett már a cári Oroszország bukása és a Szovjetunió megalakulása ( inkább polgárháborús győzelme) között is. Már Ukrajna néven "csatlakozott" a Szovjetunióhoz. A keleti határa kb a mostani volt és hozzátartozott a Krím is. A csatlakozáskor a Krímet az Orosz SzSzSzK-hoz csatolták ASzSzK-ként, Ukrajna Szovjet tagállam lett, papíron egyenrangú az orosz tagállammal. Aztán később visszaadták a Krímet az ukránoknak. 

Szergej Hruscsov szerint: „Apám azért adta a Krímet Ukrajnának, mert az földrajzilag is Ukrajnához van kötve, és ha a gazdaságot, meg persze az azóta már elhagyott krími csatornát vizsgáljuk, az Állami Tervbizottság úgy látta jónak, ha a csatorna építését egy jogalany végzi, így a Krímet Ukrajnához csatoltuk.”

Szerintem eleg profik szociometrikabol ahhoz, hogy ezt a blamat sikeresen elfedjek egy masik hirrel.

Adok nekik egy hetet, hogy kijojjon egy ujabb Apple anyazos hir, ami nem olyan ciki mint ez, vagy Apple eltetos hir ami erdekes, es az izgalmas ujdonsag tervezetten kimossa majd az emberek fejebol a kinzo kerdeseket a ceg szavahihetosegevel kapcsolatban.

Es a korhinta forog tovabb... :-)

Szerkesztve: 2019. 12. 04., sze – 11:31

Végülis Krím lakosságának több mint 90%-a az Oroszországhoz való tartozásra szavazott. Kíváncsi lennék, hogy Kárpátallján egy szavazás Magyarországhoz tartozásról milyen eredményt hozna.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.