"Behódolt az oroszoknak az Apple"

Címkék

Eleget tett az orosz kormány egyik kérésének az Apple, amely alkalmazásaiban mostantól orosz területként jeleníti meg a 2014 elején annektált Krím-félszigetet. A BBC beszámolója szerint a parlament alsó háza megkérte a cupertinói vállalatot, hogy a 2014 márciusáig Ukrajnához tartozó területet Oroszország részeként mutassa térképében, illetve egyéb szolgáltatásaiban.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 28., cs – 14:31

A cím helyesen:

Behódolt az oroszoknak IS az Apple

Ilyen eladási adatok mellett nem volt nehéz a döntés:

Lakosok száma
Oroszország 146 804 372
Ukrajna   42 558 328

trey @ gépház

A Google szerencsére nem tenne ilyet... oh wait valamint: OH WAIT

ezek nem voltak olyan kurva szórakoztatóak számodra gondolom (ha már itt a hupon nem szerepelnek), hiszen te is rendszeresen adod el az összes létező információt magadról ennek a cégnek :SA:D:SD:A:A:DD:DD

"Russia and 17 UN member states officially recognize Crimea as part of the Russian Federation, while Ukraine and 114 other UN member states do not."

(ezek csak adatok).

Nincs két valóság, csak fentebb a tulaj azon hisztizik, hogy az epöl kilépett az álomvilágukból és legalább az oroszoknak a valóságot mutatja. Nincs két valóság, de harmadik sem, alább a két látens komcsi mégis legyártott egy harmadikat Nagy-Magyarországgal, csak hogy csoroghasson a nyáluk legalább a magyarokra f…verés közben.

Mondd, mit lehet kezdeni ezekkel a magukat okosnak tartó emberekkel?

A tortenethez hozzatartozik, hogy csak naluk mutatja ugy, nem orosz userek szamara nem :)

ezek (és a sokadik ilyen) után, mi különbözteti meg az Apple-t egy kurvától? pénzért cserébe bárkinek befekszenek.

Miért is vársz el tőlem valamit, amit te se tettél? 

Nem kívánok hosszasan belemenni a buzifelvonulás témába

Igazából szóba se szabadott volna jönnie a topicban. De jó, értjük, nem csak homofób vagy, de igazolnod is kell magad lépten-nyomon :)

Lépj te tovább :) Szerintem te kezdtél el a témában offolni nagyon csúnyán :) Én csak elmondtam róla a véleményem. Vagy azt se szabad? 

Btw, mióta SJW, ha valakit zavar, hogy a másik nekiáll buzizni ok és provokáció nélkül? :) Vagy minden az, akivel nem értesz egyet? Kicsit beszűkült gondolkodásmódra vall :)

Akkor segítek neked, mert látom problémád van.

mi különbözteti meg az Apple-t egy kurvától?

Semmi!!!

na de mégis?

Eddig nem volt semmi problémád az offtopik hozzászólásokkal. Biztos, azért, mert ez eddig ontopik volt. 

Onnan kezdett problémád lenni, hogy az épületes "ontopik" (értsd: offtopik) beszélgetésbe beszúrtam egy szarkasztikus/vicces (SJW-nek vörös posztó) megjegyzést, ami tulajdonképpen az Apple-re nézve tényeket tartalmazott:

Kurvák ritkán mennek buzifelvonulásra (szemben az Apple-lel, ami oszlopos felvonulója a Frisco-i ratyishownak).

A kurvákkal itt sem volt bajod, helyette a valósággal igen, miszerint az "Apple-lel, ami oszlopos felvonulója a Frisco-i ratyishownak". Ami tény. Biztosan az volt a bajod, hogy a tényt az offtopik szar szál 4. szintjén nem SJW-kompatibilis módon tettem oda. Mea culpa, javítom:

Kurvák ritkán mennek melegfelvonulásra (szemben az Apple-lel, ami oszlopos felvonulója a Frisco-i melegshownak).

Remélem, hogy már SJW-kompatibilis lett a mondat!

Látom, hogy szeretnél még a témáról hosszasan beszélni, de részemről a melegtéma itt innentől már érdektelen.

(Mondjuk, hogy a buzi és ratyi helyett "meleg"-et írtam, ugyanarra a gyomorforgató dologra gondoltam közben.)

trey @ gépház

Én? Hosszasan? Te szenteltél fél oldalas elemzést épp most a fentieknek :) Tényleg, elárulnál mi szükség van arra, hogy 1) derogáló módon 2) előveszed a meleg témát úgy, hogy szó se volt róla, és nem is illik a kérdéskörbe? Fájt volna eleve a második módon leírnod a mondatod? Esetleg fájt volna kihagyni a nem létező ziccert, és ebben a témában kivételesen nem gyűlölködni?

Az oldalra tilos beküldeni:

  • a társadalmi értékekre és az emberi méltóságra nézve sértő cikkeket, blogbejegyzéseket, hozzászólásokat, fórumtopikokat,
  • félrevezető, szándékosan provokáló, durván személyeskedő, trágár, pornográf, erőszakos tartalmú, törvényellenes cselekedetre felbujtó illetve politikai, vallási ellentétet szító tartalmakat,
  • olyan adatokat és információkat, amelyeknek közlése a hatályos törvényekbe, jogszabályokba ütköznek.

Nem a tényekkel van baj, hanem az előadásmóddal. A melegeket buzinak, ratyinak hívni kimeríti a mások megsértését és a provokációt is. Nem beszélve arról, hogy totál indokolatlan volt felhozni a témát, szóval adott a provokáció is. 

Két derogáló szó közül fókuszálsz arra az egyre, amire valamilyen statisztikát fel tudsz mutatni. Ráadásul a statisztikád sem azt mondja, hogy rendben van a buzizás. 

Egyébként nem kell semmilyen sorba beállni. De mondd el nekem, ha valamire használhatsz több különböző jelzőt, köztük negatívabb és pozitívabbat is, miért fáj a semleges vagy afölé célozni? Milyen lelked lehet, hogy muszáj ratyizni hogy a mondanivalód érvényesítsd?

Szívesen beszélek róla és engem a személyeskedésed sem nagyon hat meg. Mi a valós problémád? Feljebb is kérdeztem, de valódi választ nem kaptam.

Mi a probléma, hogy a buzifelvonulást buzifelvonulásnak neveztem és nem melegfelvonulásnak? A "buzi" szóval van a bajod? A kurvát pedig örömlánynak kellett volna mondanom?

trey @ gépház

De mi a helyzet a buzizással? A buzik fele szerint a "buzi" szó teljesen rendben van, vagy elfogadható. A többi szerint részben elfogadható. Alig volt olyan, aki szerint elfogadhatatlan.

Kimeríted a gondolatbűnözés bűntettet!!!

A libsik szép lassan Magyarországra is beszivárogtatják a nyugati fejlett szólásszabadságot a megmondóemberek / emberjogi harcosok / civilszervezetek / fórumhuszárok által és nemsokára lehet elégetni a náci szakácskönyveket a "cigánypecsenye" miatt, internálni a rasszista műsorvezetőt a "száztagú cigányzenekar" megnevezés miatt, ésatöbbi...

Ha nem vigyázol egy "érzékenyítő tréningen" fogják beléd verni az "újbeszél" által megengedett szófordulatokat. :)
 

Sajnos azt nem veszik észre, hogy minél jobban nyomják ezt a nyál szar PC-séget, annál visszataszítóbb lesz a konzervatívok számára. Jó hír viszont a fenti úriembernek, aki azt mondta, hogy inkább lenne buzi, mint bunkó Micskó Gábor, hogy buzi még lehet, Micskó Gábor viszont nem fog összejönni neki. Azt hiszem, hogy ez jó hír mindkettőnk számára :)

Én örülök, hogy ennyi lehetőség áll rendelkezésére mindenkinek! Éljen a diverzitás!

trey @ gépház

Bocsánat, de nem értem a problémát, vagy a meglepődés okát.

Ez egy cég, ami pénzt akar csinálni.

Ennek érdekében mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne.

Az USA -ban azt mondja a népeknek, hogy megvédi az emberek személyes adatait, ha megveszik a cuccukat.

Kínában azt, hogy átadja az emberek személyes adatait a kormánynak ha engedi, hogy ott megvegyék a cuccukat.

Az oroszoknak azt, hogy kiválaszthatják, hogy a térkép mely részét milyen színnel töltse ki, ha megveszik a cuccukat.

Az újság még nem írta meg ugyan, de a tökömet rá, hogy a közel-keleten az arra fogékonyoknak azt mondogatja, hogy Allah a legnagyobb és Mohamed az ő prófétája, az iPhone pedig az igazhitűek telefonja, míg Izraelben ugyanez, csak sed -e 's/Allah/Jahve/g' -e 's/Mohamed/Illés/g'. Észak Koreában nyilván nincsenek jelen, de csak mert nincs fizető kereslet. Ha lesz, akkor a sed scriptben felbukkan Kim Il Szen, és Kim Jong Un, azt hajrá.

Uraim, ez egy cég. Multikulti és vallásszabadság van, tessék észrevenni, ez a trend. Ebből fakadóan nincsenek sem nemzeti, sem kulturális, sem vallási értékek, hiszen minden egyformán értékes.

Az iPhone olyan mint a választási krumpli. Nem oda megy ahol több az éhező, hanem ahol nagyobb a haszon. Vagy ezzel újat mondtam?

Majd akkor hiszem el, hogy Krim Ukrajna, ha az ukran valasztason valaszthatnak.

Raadasul csak ha Oroszorszagbol nezed a Krimet, akkor mutatja az Apple Oroszorszagnak.

Amugy az megvan, hogy a Red Hat ismerte el eloszor a krimi idozona letezeset? :)

Szerkesztve: 2019. 11. 29., p – 01:28

PC

Hány magyar Apple user kell ahhoz, hogy Nagy-Magyarország térképét mutassa, ha Magyarországról nézed?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez ugyanaz a terkep, amelyik Berlint az Antarktiszra teszi/tette. Nem teljesen mindegy?

Egyebkent a torokok meg azt varjak el, hogy Ciprus a terkepeken teljes mertekben az ovek legyen. De van meg egy par furcsasag. (kinai terkepcenzura, Del-Koreai terkeptilalom (nem vihettel ki hivatalosan terkepet az orszagbol sokaig))

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ez a térképesdi egy massziv szopás a globalizált világban. Gondoltam megnézek pár problémás helyet a 4 legnagyobb, böngészőből is elérhető térképszolgáltatónál - innen az EU tag és egyéb Budapestről. Hát nagyon nincs egyértelmű viselkedés.

  • Koszovó:
    • Google: vitatott határ
    • Here: rendes országhatár
    • Yandex: КАКОЕ КОСОВО?
    • Baidu: nincs Koszovó, Szerbia van
  • Kasmir:
    • Google: vitatott határ spagetti
    • Here: vitatott határ spagetti
    • Yandex: nincs határvita, mert Indiáé
    • Baidu: 1-1 vitatott határ Pakisztánnak, Indiának, viszont Kina felé olyan stabil a határ, mint Micimackó csipőkerülete
  • Arunácsal Prades:
    • Google: vitatott határ
    • Here: vitatott határ
    • Yandex: nincs határvita, mert Indiáé
    • Baidu: nem látunk határvitát, mert a miénk - csak mandarinul

És nyilván vannak még hasonlók, amik attól is függhetnek, hogy honnan vagy épp online.

+1

többször keveredtem vitába külföldiekkel (holland, német) - nagyon nem értik, nem tudják, hogy Magyarországnak mit jelent Trianon. A magyaroknak mit jelent, hogy betelepítenek népeket vagy éppen magyarokat szervezetten kitelepítenek - és hogy 100év múlva mi lett az eredménye..

For Whites Only meeting room!

Érdekes, hogy pont a németek nem értik. 10 milliónál is több németet zavartak ki Kelet-Európából Németországba. Több német élt Csehszlovákiában, mint szlovák. Mi magyarok szerettük a németeket, ezért innen csak 400.000 ment. Gondold el, mi volt a lengyeleknél, cseheknél,...

Az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb nyelve a német volt, a maga 25%-ával. Hol vannak a németek ma?

 

Az első világháború után Németország etnikai határokat kapott.

https://3.bp.blogspot.com/-V3Y6PRMco9s/WgDvvVHkBmI/AAAAAAAACJk/assegqBx…

 

Egy másik kép a német nyelvi megoszlásról:

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_n%C3%A9metek_kitelep%C3%ADt%C3%A9se#/media/F%C3%A1jl:Historical_German_linguistical_area.PNG

Semmi nincs ingyen.

Európa, über alles 

"Senki nem gondolt arra, hogy ennek a birodalomnak a megteremtése nem csak nyereséget jelent, hisz az országhatárok visszahúzódtak a valós államalakulat peremére, holott a virtuális Német Birodalom átívelt Európán. Észak-, Közép- és Kelet-Európa majd minden jelentős városának volt német lakossága, német sajtója, színháza. Az ipari kultúra, a lovagrendek, északon a földesurak, mind németek voltak. Németnek lenni, mondjuk a 19. században, otthonosságot jelentett Európa-szerte"

Szerkesztve: 2019. 11. 30., szo – 12:57

sztem korunk egyik legnagyobb hazugsága hírekben azt sugallni a mindennapi embereknek hogy az Apple, Google, Facebook, Microsoft stb nagy globálmultik vezetésének bármi beleszólásuk is lehetne nagypolitikát érintő dolgokban, pl térképek, pl poltikai tüntetések

megmondják nekik mi lesz és hogy az mikor lesz és ellenőrzik mit kell nyilatkozni

ha mégsem teszik akkor embercsere
 

Vagyis elképzelhető, hogy üzleti érdekből "néha" hazudik?

Szinte biztos vagyok benne. Sot, neha talan szemelyes erdekbol is hazudik. Sot, szerintem ebben a threadben mindenki hazudott mar elete soran.

Persze legyunk realistak, nem Trump irja TC szovegeit, utobbinak magatol is van annyi esze, hogy lassa az iranyokat.