Gorenje RK612PW4 alulfagyasztós kombi hűtő

külső méretek: 185 cm magas, kb 60 centi széles, 64 cm mély

PW4 = white, azaz fehér

PS4= silver, azaz szürke

Ami tetszik: - a 3 év gar

- az előd RK611-hez (A+) képest ez már A++ , bár a 15 ezer ft árkülönbözetet mennyi idő alatt hozza be, az jó kérdés.

- belső helykihasználás talán ebben jobbnak tűnik mint a többi hasonló méretűben

- mint kiderült elég halk

A negatív dolgok:

- nem inverteres a kompresszor (ebben az árkat.-ban nem is jellemző)

- csak 1 kompresszor, nem 2 (bevallom eddig nem is tudtam h. van 2-vel szerelt is)

- csak 2 db üveg(!)polcot adnak hozzá, 3 jobb lenne, de a polcfüggesztékek elrendezése szar 3-hoz. Rendelni gorenje kisker-ből lehetne, végül nem mentem utána, de biztos megkérik az árát.

- filléres tétel, de kispórolták a leolvasztónyílásba dugható "kotrópálcikát"

- a hűtőajtó kivágódik, mint az ólajtó mikor kinyitod, nem fékezi semmi, fal mellett mindennek odabaszódik ha van kiálló bármi. Azt még nem próbáltam h. sípol-e ha az ajtó nyitva marad.

- a fagyasztó leolvasztásához kispórolták a vízleeresztés vájat kialakítását, semmi odateendő vízelvezető műanyag terelő bizbaszt se adtak hozzá, ami segítené valami lapos lavórba kivezetni az olvadékot

- vastag(abb) falak, rengeteg hasznos palolóhelyet elesznek. Érdemes centire lemérni a régi hűtő belső hasznos méreteit, mert az új hűtő hiába 20 centivel magasabb a réginél, ha az ilyenek miatt végül alig lesz benne több pakoló hely.

- direkt nem lcd-s, agyonkonfigurálható kijelzőset vettem, de a hőmérséklet beállításra 1 szem potméter tekerentyű van, ami fokozatmentes, és egyértelműen beskálázva sincs (van 1 vastagodó vonal mellette, de semmi leolvasható beosztás). Így lövésed sincs pontosan milyen hőmérsékletet állítasz be. Az 1-5 fokozatos más hűtőkben alkalmazott tekerentyűknél ugyanúgy nincs ötleted h. az 5 == ? Celsius, de ott legalább tudnám h. előtte is erre volt beállítva, és ha valami miatt eltekertem, aztán most is idetekerem vissza, akkor ugyanúgy kell viselkednie.

- nem gurulós a hátsó 2 lába, nehezebb a helyére juttatni

Hozzászólások

1st world problems:

- "csak 1 kompresszor, nem 2 (bevallom eddig nem is tudtam h. van 2-vel szerelt is) " -> ha azt se tudtad, hogy vannak 2 kompresszoros modellek, akkor miért is fáj hogy ez nem az?

- " a hűtőajtó kivágódik, mint az ólajtó mikor kinyitod, nem fékezi semmi, fal mellett mindennek odabaszódik ha van kiálló bármi. Azt még nem próbáltam h. sípol-e ha az ajtó nyitva marad. " ->  Amúgy szerintem felnőtt ember tudja úgy kezelni, hogy ne legyen baja (gyk, nem baszom oda a falhoz nyitáskor)

- " vastag(abb) falak, rengeteg hasznos palolóhelyet elesznek. Érdemes centire lemérni a régi hűtő belső hasznos méreteit, mert az új hűtő hiába 20 centivel magasabb a réginél, ha az ilyenek miatt végül alig lesz benne több pakoló hely. " -> Ahhoz hogy effektiv legyen a hűtő nem elég az elektronikai részének takarékosnak lenni, szükség van a hűtött levegő benntartására is.

- "direkt nem lcd-s, agyonkonfigurálható kijelzőset vettem, de a hőmérséklet beállításra 1 szem potméter tekerentyű van, ami fokozatmentes, és egyértelműen beskálázva sincs (van 1 vastagodó vonal mellette, de semmi leolvasható beosztás). Így lövésed sincs pontosan milyen hőmérsékletet állítasz be. Az 1-5 fokozatos más hűtőkben alkalmazott tekerentyűknél ugyanúgy nincs ötleted h. az 5 == ? Celsius, de ott legalább tudnám h. előtte is erre volt beállítva, és ha valami miatt eltekertem, aztán most is idetekerem vissza, akkor ugyanúgy kell viselkednie. " ->

From specs: https://www.gorenje.hu/termekek/haztartasi-nagygepek/hutes/modellek/alu… -> " Mechanikus vezérlés " -> A hőfokszabályzóval (termosztát) faék módon történik a hőszabályozás, ezért a pénzért ez jár. Amúgy pedig ki kell tapasztalni.

- " nem gurulós a hátsó 2 lába, nehezebb a helyére juttatni " -> Nem faszság, de nem irnám fel negativumnak, mivel a többség eddig se rendelkezett egy kerékkel sem.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Az előd Zanussi-val hasonlítottam össze.

Az RK611 méretei milliméterre megegyeznek az RK612-vel, kompresszor darabszám és típus dettó. Az előbbi mégis csak A+ az utóbbi meg A++, szóval a falvastagság nem lehet az oka.

Az ólajtó kérdésre: kifelé nyílva gyorsul, holott záródás irányba kellene mennie. Nem falura vettem ahol össze-vissza csapkodják a parasztok, de megpakolva kinyitottam, és ha nem számítok rá és nem kapom el, odavágódik az oszlophoz. Szimplán gagyin van méretezve az ajtó mechanikája. Az előd Zanussi nem vágódik ki.

Majd ha te is választás előtt állsz, nincs lehetőséged rá hetekig lamentálni egyik v. másik mellett, akkor majd talán neked is jól jön 1 ilyen részletességű indoklás. Főleg azokkal szemben amiket az átlagidióta ír a termék alatt:

Tetszett mert: "jó"

vagy

Tetszik mert: "szép"

vagy

Tetszik, mert: hozza ami elvárható tőle. Jah igen, ezt kend a hajadra! Mi várható el 1 ilyen terméktől? Amit Józsi elvár, azt várom el vajon én is? Kalapszart nem érő termékvélemény.

Be tudom annak, h. jön az év vége, már mindenki fáradt (fejben is).

Ha azt írom:

"Az RK611 méretei milliméterre megegyeznek az RK612-vel, kompresszor darabszám és típus dettó. Az előbbi mégis csak A+ az utóbbi meg A++, szóval a falvastagság nem lehet az oka."

Tehát ha a 2 típus méretei milliméterre egyeznek (tehát kívülről is ugyanannyi a 2 típus mérete, belülről is milliméterre ugyanannyi a 2 típus mérete), akkor megegyezőik a falvastagság (csak te írtad azt h. nem) így ez nem indokolja h. az egyikre A+ a másikra A++ plecsni kerüljön. Így már érthető?

Igen, csak akkor a negatívumnál nem érthető, hogy miért írtad:
"- vastag(abb) falak, rengeteg hasznos palolóhelyet elesznek"

Be tudom annak, h. jön az év vége, már mindenki fáradt (fejben is). ;-)
Mondjuk a palolóhely és az elesznek-ből már korábban is gondolhattam volna :-D

10+ eve nincs hutom. Folosleges. Rengeteget uton vagyok. Minden nap a bolt elott jovok el, majd ok hutik nekem. :D

Greta nemletezo keblere olel. :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nekünk pont ilyen van, együtt lehet élni a hibáival, ha ezt annak lehet nevezni....

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)