Retro asztalkörnyezet?

Fórumok

Létezik olyan asztali környezet, amely a KDE 1.0 v. 2.0, vagy Gnome 1.0 megjelenésével azonos külsővel rendelkezik? (Belértve az ikonokat is) Vagy lehetséges ezeket a DE-ket telepíteni modern Linux rendszerre? 

Hozzászólások

Fúú, KDE1, avagy hogyan csináljunk a Win95-nél is rondább valamit :D

Ez jó hír. Anno azért váltottam ubuntu+trinityről, mert több minden bugosan működött benne, pl. hálózat kezelés, pppoe, vpn kapcsolatok. A gyári network managerben nem mentek ezek.

Illetve úgy emlékszem függőségi problémáim is voltak néhány régi származású, de friss verziójú prorgammal.Az opera böngészővel is összeakadt a kde megjelenítője: http://prociweb.hu/node/110

Nem ment az akkumulátor megjelenítő: http://prociweb.hu/node/101

Te milyen alaprendszerrel és milyen programokkal használod most?

Hát bugok azok még most is vannak, de hálisten' - tudtommal - már csak olyanok, amikkel együtt lehet élni. A hálózatkezeléssel nekem nem voltak gondjaim, de én nem pppoe-ztem, vagy vpn-eztem, úgyhogy itt érdemi infót sajnos nem tudok adni.
Az Opera/Trinity komboval én is szívtam bőven, sajnos az elején a GTK wrapperekkel elég sok baj volt, de mostanra ez már a múlté, gond nélkül megy az Opera 12 és a többi is. (Illetve a GTK2 wrapperekkel nincs baj, a GTK3 utolsó információim szerint még mindig nem "tökéletes", de ez nem a TDE hibája, hanem az, hogy a GTK3 API-t időnként "átvariálják"...de ezek az információk sokévesek, mivel a GTK3-at évekkel ezelőtt száműztem minden gépemről.)
Az akkumulátor megjelenítőjével kapcsolatban megint nem tudok nyilatkozni, mert nincs laposom. A TDEPowerSave-en sokat reszeltek, de gőzöm nincs, hogy mit és milyen eredménnyel.
Az alaprendszer Devuan 2 és alapvetően a Trinity programjait használom, már ami a kínálatban van (amúgy tényleg baromi sok hasznos utility van a TDE-ben). Ami nincs, ott pótítok. Többnyire régi GTK2-es programokkal az LXDE/GNOME2/pre-GTK3 Xfce környezetekből, de van pár Qt4-es, Qt5-ös és Motifos program is.

Egyébként boot után frissen mérve a memóriát, kb. 2-300 MB körül van a fogyasztás, de nekem baromi sok cucc van felaggatva a Kickerre és nem a legpuritánabb a témabeállítás és ez a Motif-like style engine sem. Ha lecsupasztja az ember a sallangokat a Kickerről (vagy akár el sem indítja a Kickert, ha nem kell tálca), meg valami hóttprimitív style engine-t használ, akkor simán le lehet vinni a memóriaigényt az LXDE/RazorQt/LxQt szintjére (~100-110 MB).
CPU-ból elég akár egy P2-es is, de azon már valószínűleg mindenképpen lassú lesz, P3-on bőven el fog döcögni, ha nem csicsázza agyon az ember. Attól felfele meg akár azzal együtt is.
Emlékeim szerint a KDE3 anno valamivel erőforrásigényesebb volt, szóval a srácok elég szépen optimalizáltak a dolgokon.

Szerkesztve: 2019. 11. 28., cs - 18:27

Köszi srácok, ki fogom próbálni ubuntun.

Nagyon imádtam a 3.x KDE-t, nekem anno vele volt a leghatékonyabb és legkényelmesebb dolgoznom, nagyon megszerettem, tetszett a kinézete is. Azóta már mindenfélét kipróbáltam, most xfce fut a laposon, de a kinézetével nem vagyok kibékülve, nem beszélve a szolgáltatásairól, igazából egyik mai környezettel sem vagyok kibékülve.