Amikor lehetőség van valamire, de nem élnek vele (tisztelet a kivételnek) ...

Felmerült bennem a kérdés, hogy miért van az, hogy az oldalon lehetőség van egészen kifinomult formázási lehetőségek igénybevételére - például félkövér, dőlt, hiperhivatkozás stb. beszúrására -, vagy akár többszintű felsorolás létrehozására:

  • egy
    • egy-egy
    • egy-kettő
    • egy-három
  • kettő
    • kettő-egy
    • kettő-kettő
      • kettő-kettő-egy
  • három

Akár a sokak által kisírt forráskód-beszúrási lehetőségre:

- ezt itt kiveszem
+ ezt itt hozzáadom

vagy 

  diff -uNr old/file.txt new/file.txt
  --- old/file.txt        Tue May 28 23:00:21 2002
  +++ new/file.txt        Tue May 28 23:01:01 2002
  @@ -1,5 +1,5 @@
   This
   is
   a
  -simple
  +slightly more complex
   file.

Akár kulturált képbeszúrásra:

HOVD logó

Fejlécezésre:

Ez itt egy fejléc

Ez itt egy fejléc

Ez itt egy fejléc

Idézetre:

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Plusz ezeken felül van lehetőség számozásra, táblázat beszúrásra:

Táblázat neve
Első oszlop neve Második oszlop neve
1 2
3 4
5 6
7 8
9 10
11 12
13 14
15 16
17 18
19 20

valamint forráskód-szintű szerkesztésre és ELŐNÉZETRE is ...

Akkor miért születnek olyan tróger bejegyzések és kommentek, amikre rossz ránézni?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 26., k – 10:44

Természetesen, ezen lehetőségek jó része épp úgy elérhető a komment szekcióban is ... 

Itt is működik a felsorolás:

  • egy
    • egy-egy

A számozás:

  1. egy
    1. egy-egy
  2. kettő
    1. kettő-kettő

Az idézet:

 It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

A forráskód:

#!/bin/bash          

echo Hello World   

Természetesen, van akikek sosem lehet a kedvére tenni ... 

Sent from my OnePlus 5T

Nekem már az is elég lenne, hogy a bevezető részbe nem lenne bebaszva 5 oldal. Telefonon nem túl izgalmas eszetlenül lapozni lefelé. Apropó ott nem lehetne maximalizálni a tartalmat?

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szia!

Sajnos ezt nem lehet előre meghatározni. Adott helyzetben lehet olyan kérés, hogy a kért mennyiségű szövegnek mindenképpen kint kell lennie a főoldalon, plusz ez szemantikai megkötés is lenne, hogy félbevág egy amúgy korrekt és fontos gondolatot.
Az lenne a legjobb, ha mindenki fejben tudná ezt kezelni és csak a valóban szükséges mennyiséget tenné ki a bevezetőbe.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Okés, én értem, csak mint látod általában nem fordítanak rá túl sok energiát. A bekezdésben így van minden, igénytelenül akár több oldal is - a portálmotor pedig nem húz rá snippetes nézetet. Ez a kettő együtt nem túl szerencsés. Nekem nem lenne baj amúgy elvágni xy karakterszám után a lista-oldalon - szóval ha meg tudjátok oldani, szerintem megérné átgondolni.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az egeszet elcserelnem egy strikethrough formazasert, anelkul nagyon nehez szarkasztikus es/vagy ftfy posztokat irni. :)

ha már formázás, miért nem használunk idézőjelet (is) a blockqoute-s css gyel mellett

 

-.-

No rainbow, no sugar

mert akkor írhatnék regényt is, nem pediglen b-b-b-logot.

Ugyanmar. A legtobb user a -ba -be -ban -ben kulonbseget sem tudja megugrani nemhogy meg formazassal bajlodjon :D

Mondjuk ez igaz. Egyszer azt írtam itt, hogy "elköltötte vacsoráját", erre megkaptam, hogy ilyen szó (elköltötte), ebben a kontextusban nincs.

Ábrahám István: Siralomházban (részlet)

Rácserdőbe burkolva kicsiny szobácska,
Sötét falán táncol a pislogó lámpa,
Ajtó előtt silbak álmosságtól szenved,
Felsandít néha, majd kísértésnek enged.
Szundít kicsit, az éjből van még néhány óra,
Míg szobavendége ballag a bitóra.
Zárkában a férfi már nem remél csodát,
Hisz elköltötte mind az utolsó vacsorát.
Nem bánta a kezén, lábán csörgő láncot,
Béke simított el arcán minden ráncot.

Hiába na! A műveltség nem terem minden fán! Pláne nem az igényesség. Mondjuk, ez utóbbihoz véleményem szerint hozzátartozik az is, hogy az írásunk külalakjára adunk valamicskét.

trey @ gépház

Az biztos nem en voltam (regies kifejezes es mivel nem ismertek valoszinuleg ezert ugrottak neked) mert bar ekezet nelkul irok ez nem zarja ki azt, hogy rettenetesen sokat olvastam (manapsag mar kevesebbet) De pl lasd alant meg azzal is problema van, hogy melyik szot irjuk egybe vagy kulon ----> "hozzá szokott"

A suliban peldaul korulottem nem ertettek anno az orakozben kifejezest (szinten regies szo a szunetre "orakozben lemegyek majd a bufebe").

Szerintem azért, mert a HUP egy IT bulvár lett. Tömve twitter "cikkekkel", fika cikkekkel, flame-flame hátán, troll trollnak farkasa ( képzavar ). A közönség hozzá szokott ehhez színvonalhoz, produktuma során hasonló színvonalon nyilvánul meg. Ennyi. Szerintem ha ez zavar téged trey ( igen, ezért blogolsz róla ), akkor esetleg magad is emelj színvonalat, a közösség akaratlanul is követni fog.

Nem keverném a trollság, az igénytelenség, a műveletlenség és lustaság fogalmakat. Semmi köze a hozzászólások külalakjának ahhoz, hogy itt milyen cikkek vannak. Azt veszem észre, hogy vannak az igényes emberek és az igénytelenek. Meg is tudom nevezni neked őket. Mindegyik oldalra tudnék neked példát mondani.

Konkrétan megnéztem a te első produktumodat 2008-ból:

https://hup.hu/node/50994

Egy rakás szar. Gondolom, a (nem létező) Twitter zavart már akkor is abban, hogy nagybetűvel kezdjed a mondatot, felsorolásokat jelezd stb.

trey @ gépház

Igen, azért fejlődik az ember mindig. Vagy pozitív, vagy negatív irányba. Mindenki valamilyen részben a környezete produktuma :) Sose akarod érteni amit mondani akar neked az ember, nem lehet veled beszélgetni, mert lekezelő és arrogáns vagy. Nyilván nem kezelsz egyenrangúként, sem engem sem a közösséged jelentős részét, de akkor mit vársz a kérdésedtől? Szégyelje magát mindenki, mert a házigazda rápírított és akkor most majd mindenki formáz, meg helyesírás algoritmust használ, meg szerkeszt, hogy minőségi, kúltúrált tartalom keletkezzen? Ez a cél?

Tényleg rakás szar, mind formailag, mind tartalmilag az első bejegyzésem. Legalább nem válaszolgattam magamnak, meg védtem magam a másod nickemmel. Az mikor is volt? Nem linkelem mire gondolok.

Ne csapkodj össze-vissza, ha valaki rámutat a gyengeségeidre. Van itt bőven nem bulvár és nem flame kontent is, csak úgy kerülöd, mint vámpír a fokhagymafüzért! Ott a főoldalon a Devuan téma, IPv6 téma, vannak fórumtopikok, szakmai blogbejegyzések. Semmi bulvár nincs benne. Hozzáfűzni valód ahhoz? Semmi. Hát, ez itt a baj!

De nem csak neked nincs. Csináltam a blogomban egy tesztidőszakot szándékosan, ami alatt kizárólag szakmai témákat postoltam. Ez tartott kb. fél-egy évig. Zéró érdeklődés volt. A kommentek a tartalom helyett a faszkodásra mentek. Értem én, hogy nem mindenki tud érdemben hozzászólni mondjuk egy enterprise storage vagy virtualizáció témához, de nehogy már elmeséld, hogy nincs itt semmi szakmai!

Ráadásul megint a terelés jött a részedről. Már irodalom-nyelvtanból is emlékezhettél volna, hogy mit jelent a "külalak". A külalaknak nincs köze a tartalomhoz. Az a probléma itt, hogy egyeseknek nem csak a szövegértés, írás, hanem az igényes munka sem megy.

Ezért az oldalt okolni régi, román, mókuskurva szokás. Szokj le róla!

Legalább nem válaszolgattam magamnak, meg védtem magam a másod nickemmel.

Nem, te egy nick mögé bújt, nagypofájú, névtelen senki vagy.

trey @ gépház

Ne csapkodj össze-vissza

Nekem úgy tűnik te csapkodsz össze-vissza.

Van itt bőven nem bulvár és nem flame kontent is

Nem mondtam, hogy nincs. Azt mondtam, hogy tömve ( <- ez itt szubjektív ) van bulvárral meg flame kontenttel, de ezek szerint azt te is elismered, hogy van ilyen.

 kerülöd, mint vámpír a fokhagymafüzért!

Hozzáfűzni valód ahhoz? Semmi. Hát, ez itt a baj!

Mert vannak normális cikkek, nem gondoltam, hogy dicséretet kell adjak, úgy voltam az az elvárható. Átgondolva ez lehet nem jó hozzáállás részemről, hiszen talán jogos elvárás a pozitív visszacsatolás is. Ha látod értelmét, vagy jelent ez neked bármit is, szívesen hozzáírok a nekem tetsző cikkekhez:

Köszönöm, érdekes volt!

vagy valami hasonlót, azt más is +1-ezheti, ennyitől nem lesz szétnyomva az adott topik. Így legalább nem mindig csak a kritikát meg a hisztit kapod.

Csináltam a blogomban egy tesztidőszakot szándékosan, ami alatt kizárólag szakmai témákat postoltam. Ez tartott kb. fél-egy évig. Zéró érdeklődés volt

Akkor csak számít valahol a közösség aktivitása, pedig folyamatosan azt állítod, hogy téged az nem érdekel. Mondjuk, ha bármihez is, de számít, akkor érthető, ha kis bulvárral, meg flame-el aktivizálod a közösséget. Nem tudok javasolni jobb, működő alternatívát. Annyi, hogy én néha soknak érzem.

megint a terelés jött a részedről

Én úgy érzem te terelsz. Egyrészt köszönöm, de tudom mi a különbség külalak és tartalom között. Másrészt én teljes mértékben egyet értettem veled az első kommentemet nézve ( külalak ), sőt azt további kritikával illettem ( tartalom ). Szövegértéses sértést mellőzöm.

régi, román, mókuskurva szokás.

te egy nick mögé bújt, nagypofájú, névtelen senki vagy.

Itt az igényesség, kulturáltság és műveltség megjelenését láthatom, ugye?

Csak, hogy tisztázzuk, írtam egy, az oldal képességeit bemutató blogbejegyzést (végül is köszönet is jöhetett volna érte, másnak nem esett le a gyűrű az ujjáról, hogy megköszönte) és megjegyeztem, hogy vannak, akik olyan tartalmat képesek ezek ellenére produkálni, ami kritikán aluli. Erre te megtalálva érezted magad (nem tudom miért, én nem neveztem meg senki akkor még), majd ahelyett, hogy "nem ingem, nem veszem magamra", elkezdtél az oldal számodra nem tetsző tartalmával és korábbi személyes sértődöttséget felhánytorgatásával foglalkozni.

Nekem nem kell szívességet tenned! De ha belém kötsz, akkor ne csodálkozz, ha választ kapsz!

trey @ gépház

írtam egy, az oldal képességeit bemutató blogbejegyzést (végül is köszönet is jöhetett volna érte,

Valóban, csak épp eléggé kilóg a sorok közül a penge:

Akkor miért születnek olyan tróger bejegyzések és kommentek, amikre rossz ránézni?

sokak által kisírt forráskód-beszúrási lehetőség

Természetesen, van akikek sosem lehet a kedvére tenni ...

 

Erre te megtalálva érezted magad

Azt hittem választ vársz a kérdésre ( látom nem az volt a lényeg ), ezért leírtam, hogy szerintem miért nem használja ki a többség a lehetőségeket. Beszélgetni próbáltam, ami elég kellemetlen irányt vett. De azért látod, magam is többet használok az új szerkesztési képességekből, jó hogy megmutattad mit lehet.

korábbi személyes sértődöttséget felhánytorgatásával foglalkozni

Nem tudom itt mire gondolsz.

Nekem nem kell szívességet tenned! De ha belém kötsz, akkor ne csodálkozz, ha választ kapsz!

Nincs szó szívességről, más hozzáállásról van szó részemről ( ha a pozitív visszacsatolásra gondoltál ). Nem beléd kötés volt a szándékom, egy kritikus megjegyzés volt, mi lehet az oka, hogy a többség véleményed szerint igénytelen módon nyilvánul meg. Válaszra számítottam, azért írtam.

Akkor még egyszer, mert látom még mindig nem ment át a probléma. Nem azzal van a bajom, amit ír (tartalom), hanem azzal, ahogy azt formába önti (külalak).  S főleg azért nem értem, mert van itt, aki hónapokig várt visszajelzéseket arra, hogy milyen funkciókat látna a nagyérdemű szívesen, ezek nagy részét megvalósította, de szemmel láthatóan feleslegesen, amikor botrányos és sokszor az olvashatatlanság határát súroló, odabaszott kommentek, fórumtopikok vagy blogbejegyzések születnek. Nekem ebből az jön le, hogy teljesen felesleges itt bármiféle kéréseket figyelembe venni.

Linkelnék neked szívesen olyan kommenteket, amik botrányosan néznek ki, de nem teszem, mert nem akarok mutogatni. Magad is meg tudod szerintem különböztetni pl. az én kezem alól kikerülő tartalmat és azokat, amikre én céloztam.

trey @ gépház

Elsőre is átjött mit akarsz mondani. Nem írtam sehol, hogy a tartalommal bajod van. Saját első kommentemet nézve én gyakoroltam önkritikát - egyetértve a te kritikáddal is - a tartalmat nézve is. Nem akartalak ezzel összezavarni, azóta ezen rugózol.

 

Nekem ebből az jön le, hogy teljesen felesleges itt bármiféle kéréseket figyelembe venni.

Ez hiba. Ne legyen kollektív büntetés. Ha egy tucat embernek hasznos már az is előrelépés, mondjuk jelen esetben ennek anyagi vonzata is volt.

Nézd, mindig lesznek igénytelen emberek, meg olyanok, akiknek inkább a tartalom a fontos, mint a külalak, ő leírja, mert így érzi jónak, de megformázni vagy ideje nincs vagy tudása, esetleg mindkettő. Mivel a blogot sokan privát jegyzettömbnek használják, beleöntve az információt ahogy a csövön kifér, ezt nehéz is számonkérni.

Én most az új fejlesztéseket látva nagyon elgondolkodtam, hogy a szakmai cikkeim egy részét átpakolom ide (egy másik account alá, mert az itteni blogom tartalma talán már nem tükrözi híven azt a szakembert, aki jelenleg vagyok). Még nem dőlt el semmi, egyelőre, de a portál által használt technológia végre képviseli azt a színvonalat, amiben el tudnám képzelni, hogy a cikkeim megjelenjenek.

Mindig is voltak és mindig is lesznek olyan kommentek és tartalmak, amik botrányosan fognak kinézni. Tessék megnézni a GitHubot, néhány fogalmatlan úgy csűri be az exception-t, hogy nem képes a tetves code taget legalább benyomni (ami három backtick, de már van szerkesztő toolbar is, gombokkal), hogy elkülönüljön, az külön szép, amikor a különböző random Markdown formázási jelek kifejtik az effektjüket a behányt logbejegyzésen. Pedig ebben a GitHubnak nagyon sok effortja van, hogy az issue-kat, PR-okat, Page-ket szépen be lehessen formázni. Elhibázott dolog számon kérni a disznókon, hogy miért nem értékelik a gyöngyöt. Inkább keresd meg a gyöngyhalászokat, mert ők értékelni fogják a gyöngyszemeket.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Excuse me, volt érdeklődés, én imádtam a szakmai cikkeidet, csak nem mindig tudtam/akartam érdemben hozzászólni. Ha lett volna akkor is értékelési lehetőség, szénné pluszegyeztem volna minden cikkedet.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Szerkesztve: 2019. 11. 26., k – 16:56

-

Sokan sokfélék vagyunk, és a jövőben ez csak még "fokozódik". Természetesen, a fuldokló kiáltása esetén nem reagálunk a formai bugyborékolásra, bárhogy jöhet a segélykérés, próbáljuk szorult helyzetéből menteni, kihúzni az "ürgét".

Nem végezhetett egyetemet mindenki népművelő szakon. - Egy biztos, az embert jó érzéssel tölti el egy szép kézírással megírt, formázott levél. Akkor is, ha a mondatokban röpködnek a "bazdmegek"..?

Az ember próbálja élvezni az írás azon részét, amit, amíg lehet. (Mert mi lesz itt, ha "véletlenül" elterjednek a hangbemondásos kommentek, "a la" személyi asszisztens fordításban, és az utolsó élő ember is elfelejti/ (v. eredendően már meg sem tanulta,) - a betűket...)

Szerkesztve: 2019. 11. 27., sze – 09:14

Minek szépen formázgatni a szöveget, ha körítés maga az igénytelenség netovábbja? 
Kb olyan mint pöcegödörbe virágot ültetni. Hiába a szép virág, nem fog abba senki gyönyörködni, mert bűzlik az egész.

Az egész oldal egy összehányt, összecsapott netszemét. Hulladék a kinézet, nem működnek a funkciók, a "fejlesztő(k)" basznak rá. És már a cikkek (lásd cím) is mennek el az igénytelenség felé. Innentől már kurva mindegy ki, mit és hogyan ír.

Nem, sajnos az igényesség nem itt kezdődik. Attól még, hogy valamivel nem értesz egyet, a kezed közül nem muszáj szart kiadni. Egyébként, pontosan jól látod. Pont annyi energiát, tiszteletet kapsz, mint amennyit te adsz. A te nagy szerencséd, hogy nem kötelező itt lenned.

Mondjuk a szád kurva nagy fejlesztés témában, de azt még mindig nem tudom, hogy a duma mellé milyen tudás társul. Tudnál adni a HUP-hoz mérhető nagyságú, funkcionalitású (blog, fórum, sok millió hozzászólás, 20 évre visszamenő tartalmak megőrzése, szinte zéró költségvetés) oldalra referenciát, amit te tákoltál össze? Rátekintenék! Thx, előre is!

(Néha-néha visszanézek majd ide a linkért!)

trey @ gépház

Tudod, a színvonal pont az ilyen jellegű kommentek miatt esett nagyot. Ha itt csak egy két ember abbafejezné a "basznak rá", "Szarni bele" szavak üzemszerű használatát a kommentekben, már emelkedne a színvonal, és elkezdenénk közelíteni egy szakmai portálé felé. De nyilván, más szemében a szálkát mindig könnyebb megtalálni...

De igaza van Trey-nek. Ha nem tetszik a színvonal, nem kötelez senki arra, hogy idejárj. Legalább egy piszkos szájjal kevesebbet kell etetni. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

majd amikor már mindenkié döglődig, az enyém még mindig megkímélt állapotban lesz:)
egyébként nem tudom miért kéne minden mondatot kiabálva kezdeni?
és azt sem igazán értem mint jelent az hogy "es ift" meg "en em"
vé-alami speciel magyar nyelvű kiejtési mód?

Szerkesztve: 2019. 11. 30., szo – 00:43

Es vannak olyanok is, akik mar azelott megszenvedtek vele, mielott kenyelmes lett volna :)

Egy taps kijar nekik is :)

Szerk:

(amugy koszi! iOS alol is hasznalhatonak tunik).