Rufusz érdekes spam szűrése

Rufusz által üzemeltett címre kellett volna levelet küldeni. De SMTP szerverük már connection time alatt visszautasítja a kapcsolatot. Írtam nekik, hogy mivan, (természetesen nincs semmilyne RBL-en se az ip se a domain stb), majd visszairják, hogy azért szürte ki, mert nincs MX rekordja a küldő szervernek.

Írom nekik, hogy mivan? mióta kell MX rekord a szerver címnek (mégegyszer, nem a küldő mail címnek - azt nem is tudják még - hanem a külső szerver címének), hogy levelezni lehessen? Milyen félresikerült értelmezés ez? Bár így gondolom biztos nem kapnak sok spamet, igaz levelet se.

És a vicces, hogy küldtek mindenféle képernyőképet, ahol az egyikben ott van a megoldás igazából, valami symanteces spam szurot használnak és az szerint bad reputationos az ip.

Hozzászólások

Hali!

Ez azért annyira nem meglepő, mivel nálunk is pontosan ugyanez, ugyanígy be van állítva.

Ezzel kiszűrődnek a zombik által küldött spam-ek, valamint azok is, akik csak úgy, akárhonnan beböffentenének egy levélnek látszó valamit (ha nincs mx rekord, akkor nincs levelezőszerver sem, így az a levél akárhonnan, akárkitől jöhet(ne)).

Egyébként a Gmail, outlook.com (vagy mifene) sem eszi meg az olyan maileket, ahol a levelező szervernek nincs mx rekordja.

Nem csak az M$ számol furán... A Zinternet lenne ilyen gyors?
65% [62 Sources 1528 kB/6239 kB 24%] 3062 PB/s 0s

Miota kell MX rekord minden egyes hosztnevhez? Raadasul az smtp rfcbol az remlik, hogy ha nincs MX rekord, akkor az A rekordon kell probalkozni, azaz egy hoszton.

Azert is erdekes ez, mert a nagy szolgaltatok kuldik soksok mta-n keresztul a leveleiket es egy smtpout-xyz.hatalmas.szolgaltato.tld -nek az MX rekordjat tuti nem kerestetnem, plane ha spf rekord szerint is stimmel.

A feladó domainhez legyen MX, mert van postfixhez is olyan, hogy a feladót visszaellenőrzi egy teszt levéllel, hogy amúgy lehet-e neki válaszolni :) Az smtp szervernek pedig az "A" rekordja és annak reverse oda-vissza megfeleljen + a helo domainnel is stimmeljen. Ez a 3 álljon össze akkor teljesíted az RFC-t. Mást nem nézhet az smtp hostról, csak valami beteg ötlet gyanánt.

Az érdekes, egy szerverünken sincs MX rekordja, miért is legyen, a kiküldött levél domainje meg a szerver hostneve között semmi összefüggés nincs. Ráadásul a valós ok nem is ez, csak hát a saját rendszerüket se ismerük :D

"És a vicces, hogy küldtek mindenféle képernyőképet, ahol az egyikben ott van a megoldás igazából, valami symanteces spam szurot használnak és az szerint bad reputationos az ip."

Akkor szerintem ott a symanteces spam listájában szerepel valamiért az az IP / IP tartomány egy része. Amit pl egy mxtoolbox-os check nem is jelez :(

ps.: amúgy még az a szerencse hogy fel lehet venni a kontaktot velük :) Én múltkor olyanba futottam bele, hogy kb. ~50 ország XY szervezetének kellett volna XY címre elküldeni levelet egy teljesen jól beállított levelezőszervernél, egy jó reputációs domainnel, stb. Ebből 3 ország címzettjéhez nem jutottak el a levelek.. Mi jött vissza? Banned content.. Bad content.. ilyen alap sz.rok amiből semmit nem tudsz meg. A vicc hogy a sima "teszt" üzenetekre is ugyan ezt dobta vissza a 3 ország adott címzettjének SMTP szervere. Na most sok sikert levelezni ezekkel.

Igen, valami listán van, nem is ezzel van a baj, de ők leragadtak annál, hogy az a gond, hogy a szerver hostnevének (még csak nem is a szerver domainjének!) nincs MX-e. (de még csak nem is konzekvensek, mert a sajátjuknak sincs).

 

Viszont a symantec alapból a reject üzenetbe bedobja, hogy mi az ok (listán van vagy szabályban stb), de persze ez náluk ki van kapcsolva/letiltva, így csak egy sima rejectet tol vissza.