A szegény, olvadó hósapkák margójára

Remélem, hogy nem olvadnak majd le azok a szegény hósipkák!

Hozzászólások

1) Mit értesz te a "feleslegesen" alatt? Az én szórakozásom szerinted felesleges? Lehet, hogy kétszer produktívabb vagyok, ha nem csak az alapvető szükségleteimről, hanem a kényelmemről is gondoskodnak.

2) Én nem hallottam olyat, hogy az erőművek miatt szereltettünk volna az épület tetejére sok milliónyi napelemet. Olyat viszont igen, hogy "ezzel reméljük, hosszútávon kevesebb lesz majd a villanyszámla". Hogy ennek van egyéb pozitív mellékhatása is a környezetre? Szuper! De nem ez az elsődleges cél.

A demagógia az, amitől ez az egész, nagy zöldesdi egy vicc lesz...

trey @ gépház

Mit értesz te a "feleslegesen" alatt? Az én szórakozásom szerinted felesleges?

A szórakozás nem felesleges. Te írtad a másik topicban, hogy megy a TV, de nem nézi senki, ill. néha ránézel. Ez szerintem felesleges, úgyanúgy, ha a villany is ég egy szobában, ahol nincs senki pl.

Én nem hallottam olyat, hogy az erőművek miatt szereltettünk volna az épület tetejére sok milliónyi napelemet.

Nyilván. Csak az ne legyen belőle, hogy akkor most már feleslegesen (ld. előző pont) éghet a villany, mehet a TV stb. mert "igyen" van.

megy a TV, de nem nézi senki, ill. néha ránézel. Ez szerintem felesleges, úgyanúgy, ha a villany is ég egy szobában, ahol nincs senki pl.

Teljesen más téma a villany égetése. Ha valaki nincs a szobában, akkor az valóban feleslegesen ég. A TV-ből nem csak kép, hanem hang (jelen esetben zene, van, hogy hírek, vagy éppen sportközvetítés) is jön ki, amit folyamatosan hallgatok. A képet pedig alkalomszerűen nézem. Ez szerinted felesleges?

Csak az ne legyen belőle, hogy akkor most már feleslegesen (ld. előző pont) éghet a villany, mehet a TV stb. mert "igyen" van.

Miért lenne az? BTW: nálatok a cégnél sötétben és síri csendben üldögéltek? Napelem van a tetőn?

trey @ gépház

Na, a felesleges villanyégetésben legalább teljesen egyetértünk :).

Nekem az egész témából az jött le, amit máshol is tapasztalok és amit leírtam: sokan nem törődnek a takarékossággal. Én nem tartom magam sötétzöldnek, de leoltom a villanyt a mosdóban, kikapcsolom a klímát a nem használt tárgyalóban, stb. mert zavar.

Én nem tartom magam sötétzöldnek, de leoltom a villanyt a mosdóban, kikapcsolom a klímát a nem használt tárgyalóban, stb. mert zavar.

Ezt én is megcsinálom. De ennek részemről semmi köze a környezetvédelemhez. Amikor ezeket csinálom, egyáltalán nem gondolok a Földre, a jegesmedvékre, a cunamikra.

trey @ gépház

Ameddig nem ajándékozod oda a motorodat a bébifókáknak, addig úgysem leszel békénhagyva, boomer!

En azt kerdezem, hogy gazdasagilag futtatatok szamokat ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.