Nincs többé olyan, hogy “szűz” adatbázis?

Hozzászólások

>Remove the word "virgins" for documentation Apparently, it's no longer welcome. Therefore replace it with "pristine", and add some explanatory text while at it.

He? Ezeknek meg mi a bajuk?

Csináljanak egy PC editiont, amiben minden unwelcomed szó ki van cserélve egy elfogadhatóra, így akinek b...a (bántja, természetesen) a csőrét, használhatja azt. Sőt, lehessen konfigolható ha annyira ráérnek! Telepítésnél legyenek kérdések, hogy kiderüljön az illető felfogása, beállítottsága a számítógépes szerepjátékokhoz hasonlóan és az alapján döntse el a telepítő, hogy mit szabad használni, pl.

https://edge.alluremedia.com.au/m/k/2018/07/jagged-alliance-2-questions-2.jpg

Felkeszul: male es female adapter

És akkor a master-slave felállásról még nem is beszéltünk.

Itt csak egy téves értelmezésről vagy fordításról van szó.

A slave önmagában ugyan rabszolgát jelent, de a master slave az mester-szolgát. És általában olyan helyzetekben használjuk, amikor mindkét kifejezés jelen van.

Egyébként jajj neked master slave flipflop! Lesz belőle boss junior! :-D

A valóság az, hogy nem a szavakon kellene lovagolni (maga a lovaglás is problémás, mert elnyomó kapcsolat van a ló és lovasa között!!!!44!4!), hanem be kellene tiltani minden alárendelt viszonyt a csippek szintjén is! Minden olyan protokollt, amiben a felek nem egyenrangúak, be kell tiltani!

Az átnevezgetés nem old meg semmit! Hiába nevezzüük át a MISO MOSI vonalat mondjuk BIJO JOBI vonalakra, attól még az inherens igazságtalanság továbbra is fennáll, hogy a szerencsétlen alárendelt csip meg sem szólalhat addig, ameddig a CS vonallal engedélyt nem kap rá! (A CS vonal ráadásul kirekesztő is, mert csak egyetlen egy csippet szólit meg a sokaságból!) Borzalmas belegondolni is a helyzetébe.

Ez a helyzet a patriarkátus legsötétebb korszakát idézi!!44!!4!!

Hardver rendőrök nézzék át a NYÁK designt, és amiben jogsértést találnak, azt a vasat egészséges igazságérzettel rendelkező egyén (skizofrénekre való tekintettel esetleg többén) többé nem használhatja!

Ezeket a szemforgató köcsögöket vágja már agyon valaki szívlapáttal, de felőlem a 230 V is lehet az... Mindazonáltal a magam részéről biztosan nem térek át erre a polkorrekt ostobaságra.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2019. 11. 16., szo – 13:51

Csak félve merem megkérdezni: rajtam kívül elolvasta valaki a teljes threadet? Nem kell félni tőle, rövid... Az alapján én nem látom, hogy bármiféle PC agyatlanságról lenne szó, egyszerűen csak kurvasok idejük van, és nyelvészkednek, mert szerintük nem megfelelő terminológia (műszaki értelemben) a "virgin" szó használata.

Szerintem pedig nem kellene mindig mindenhol farkast kiáltani, és biztos ami biztos a környéken mindenkit 230-al és/vagy szívlapáttal agyonvágni. De te tudod...

De legyen, menjünk bele: legalább a funkciónak nézz utána, ami kapcsán "szűz" adatbázisra hivatkozott a doksi. Szerinted is ez a megfelelő szó? Te ezt használnád a te doksidban egy ilyen jellegű adatbázisra? Biztos vagy benne, hogy az olvasó ugyanazt fogja érteni alatta?

Apparently, it's no longer welcome.

The use of the word virgin as an adjective is incorrect here and also an
anachronism.

Just because a word has sexual connotations does not imply that it
doesn't have non-sexual meanings. 

Nem vitatva, hogy egyébként a pristine jobb szó, de szerintem teljesen tisztán látszik, hogy a beszélgetés "PC agyatlanságból" kezdődött. Nem az volt odaírva, hogy valaki nem értette, mit jelent a virgin database kifejezés.

Igazából hosszasan polemizálnak azon, hogy pontosan mennyire empty, és mi nincs benne. Kb mindhárom jó (az empty azért kevésbé, pl amiben már vannak meataadatok, az már kevésbé az, amire itt gondolnak, meg az is, amiből mondjuk el lett dropolva minden. A virgin meg a pristine ~ ugyanaz, csak kicsit máson van a hangsúly, szerintem itt egy paraszthajszálnyilval jobb az "olyan, ahogy létrejött", mint az "érintetlen", de vihar a biliben az egész. Igazából nem is ez volt a mondandóm lényege.

Nem értem a felháborodást, kicsit javul az angol szókincsed és kb ennyi.

Gábriel Ákos

Akkor mostmár ha Richmondba utazok, akkor az Pristinia mint USA tagállam?

Vanilla? Mindjárt bejegyeztetem a VanillaDB-t, mint védjegy :-)

Ha már a kernel egy fűszer. :-)