Linux mindenhol!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 17., v – 16:48

A felso terulet rendezetlensegebol siman megmondtam volna. Van valami OS, amit barmilyen balfek felhasznalhat barmire, a lenyeg hogy higyjen benne: o maga es a csapata ert hozza. S keszen is van egy iot eszkoz Linuxbol, a fo hogy *ingyen legyen* es onmagukon is tul levo faszokat allitsanak a fejlesztese melle :/ a par eves support is mellekes, akarom mondani tul sok. Neha amugy megertem Linust hogy a Marsra lone oket rakettaaval.

A Panasonicnal ezert a kepernyoert par ember az ujjaival felelne. Azokon amugy BSD fut, bar ott nem az a lenyeg es mondhattam volna mast is.

Bocs, tenyleg nem akartam a hired kozepere szarni, dehat amit latok az eleg nullskilles - bar mast latnek. Lehet az a hiba, hogy eme csodas Linuxot egy szar iPhonerol nezem es az “koztudottan” nagyonszar es meg az is egy hulye elvakult semmirekello, vagy epp buzi Applehuszar aki hasznalja.

1+1-rol jonak tunik? Komolyan kerdem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A felso terulet rendezetlensegebol siman megmondtam volna.

Mire gondolsz pontosan? Ott egy futó szöveg van, amit baromi nehéz visszaadni álló képen. 

Bocs, tenyleg nem akartam a hired kozepere szarni,

Ez nem hír.

Bocs, tenyleg nem akartam a hired kozepere szarni, dehat amit latok az eleg nullskilles - bar mast latnek. Lehet az a hiba, hogy eme csodas Linuxot egy szar iPhonerol nezem es az “koztudottan” nagyonszar es meg az is egy hulye elvakult semmirekello, vagy epp buzi Applehuszar aki hasznalja.

1+1-rol jonak tunik? Komolyan kerdem.

Fogalmam sincs mire gondolsz. Hogy jön ide egy 1+1? Ittál?

trey @ gépház

Valószínűleg arra céloz, hogy 120+ cm és 4k felbontás mellett nem sikerült olyan menüt alkotni, amiben

  • ne legyenek elbaszott rövidítések,
  • a felület elemei ne takarják ki egymást,
  • ne legyen benne bazári futó szöveg.

Egyébként kb. a világ utolsó problémája, főleg, ha egy évben egyszer kell benne turkálni. 

ne terelj

Hat nem tudom en teljesen elegedett vagyok vele:

Stabil, villamgyors es konnyen kezelheto valamint lejatszik minden szamomra fontos formatumot es ha akarom kezelhetem a TV tavkapcsolojaval is. Youtube-ot akkor hasznalok ha valaki eppen nalunk van es a kedvenc macskas videojat meg akarja mutatni a harmadik sore utan...

Ez nem a felhasználói menü, ez a deep settings legutolsó bugyra, abban is a nyílt forrású komponensek licenceinek felsorolása. A kutyát nem érdekli, hogy milyen. Itt ember nem fog járni soha, én is csak most az egyszer és utoljára. Ez legyen a legnagyobb problémája! Egyébként, meg nyilván tudnának, de olyat kell, ami 3-4 méterről is tökéletesen olvasható.

trey @ gépház

Milyen a képminősége? Milyenek a sötét részek a plazmához viszonyítva?

Ezzel a TV-vel mindegyik van. Már, ha a TV műsor külső adathordozóra való (pl. pendrive) felvételére, majd későbbi lejátszására gondolsz. Szerintem Timeshift is van, de azt még nem néztem. Nekem most egy 32GB-os pendrive van beállítva felvétel céljára.

trey @ gépház

En atkozom a napot amikor bekertem a gyerek “Philips” TV-jet a disztributortol. 10mp boot, es az elso 20mp alatt erzeketlen a taviranyitora (bombol az ott hagyott csatorna). A menuje komfortosnak semmikeppen nem nevezheto, es ugy altalaban a DIGI-vel egyaltalan nem baratok. A kulcstorott jelfolyam itt a leglatvanyosabb (azok kozul amit lattam). Szoval 9 eves kislany letere a felhasznalo mar keri az ujabbat, mert kenyelmetlennek erzi. 

Ennel meg a fenti LG is jobb nalam. Apropo a Philips mar csak a neveben az nem? Valami kinai masodosztalyu produktum, megvasarolt nevvel. Fixme!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"En atkozom a napot amikor bekertem a gyerek “Philips” TV-jet a disztributortol. 10mp boot, es az elso 20mp "

Nekünk is philips van, meg tudlak érteni. Szerintem egy gyártó sem tud rendes UI-t csinálni (vagy én vagyok finnyás), de a philips mindenek a legalja (mondjuk ez -reagálva a fenti hozzászólásodra- a legkevésbé sem azon múlik, hogy linux fut rajta vagy más, azon is lehetne normális UI). Ez a bekapcsolás a legrosszabb, nálunk még egy hozzá adott külső wifis mélynyomó is van, az még lassít rajta, mert csatlakozik. Egy bekapcsolás vagy 1 perc, de fél percnél már megjön a hang (ha úgy hagytad, akkor ordít), de amíg nem végez mindennel addig nem reagál a távirányítóra. Már rettegek bekapcsolni, ha épp alszanak a gyereke, mert ki tudja hogy lett kikapcsolva :D 
A másik kedvencem a forrás váltás. Átváltok pl TV-ről a Kodira, akkor kiírja szépen a sarokba, hogy HDMI1 (szupi, köszi, fontos infó), és ez az infó kint van mondjuk 5 másodpercig mire aztán szépen elhalványulva eltűnik. Csakhogy addig nem reagált a távirányítóra :) Ezen gyorsan ne akarj semmit csinálni.

Amit viszont szeretek benne, az a full HDMI CEC támogatás, félek is, hogyha veszek másik TV-t, akkor nehogy ebből a szempontból rosszabb legyen. Meg a TV saját androidos appja sem rossz.

"Ennel meg a fenti LG is jobb nalam. Apropo a Philips mar csak a neveben az nem? Valami kinai masodosztalyu produktum, megvasarolt nevvel. Fixme!"
Az. De amúgy szerintem az egész design, minőség, képminőség, távirányítója teljesen jó, meg az ambilight is frankó. Egyáltalán mem gagyi kategória. Csakhát a szoftver.

Hupolni lehet rajta? :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Slightly related: butatévét lehet még kapni? :) 42"-50" körül. A technológia tökmindegy, legyen szép a képe, és csak standard funkciók vannak. Nem akarom lecserélni semmire az Android TV-met. Ha beépített Android TV-s, az már oké, de nem akarok Samsungos-LG-s-bármilyenes custom stackeket. Akkor sem, ha worksforme. :)

Errefelé nézelődj. Túlzás, hogy buta TV-k, de nem is nagyon okosak. Képesek a digitális és analóg adások vételére, monitorként funkcionál, meg van hozzá távirányító, amivel csatornát tudsz váltani és hangerőt növelni. Nem tudom, ez már okosnak számít-e. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Sony 2010 es mar azon is linux rendszer volt az alap, de jo melyen eldugtak.

Azota leginkabb android van, kulon tetszik, hogy maga a "TV" is egy app az androidon futva, mint YT meg a tobbi.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.