Enyhe szélben, milyen drónt lehet használni?

Fórumok

A célom, hogy A pontból B pontba, ami kb 15 méter, előre kijelölöm neki az útvonalat, a nem túl erős szélben még stabilan tudja tartani az irányt (azt a szelet nevezem nem túl erősnek, amit kellemes szellőként ismerünk), a drónnak kb 5 deka hasznos terhet is kellene vinnie úgy, hogy 10 mp munka, majd 10-15 perc pihenő. Alapvetően cél a nagy akkuidő, ám egy alap 10 percnek örülnék, ha ennyit bírna egyhuzamban repülni. Milyen pontos típusok környékén nézelődjek, amelyeket nem aranyból készítenek és tudja köbö azokat, amiket leírtam?

Hozzászólások

Szerintem add meg a keretet is, mert a határ a csillagos ég. Nyilván az ipari drónok drágábbak, a kereskedelmiek pedig nem biztos hogy megfelelnek neked.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

En epitettem egyet DX-rol es Banggoodrol osszelapatolt anyagokbol. Azota mar pl fenyolec a vaz, mert az alucso osszeroppant, amikor beleallta a foldbe.

Ardupilot a lelke az egesznek.

Hogy meddig birja, az az akkutol fugg. Hogy mekkora az akku, az meg a motrotol es a propellertol :)

Az enyem eleg eros szelben (szellokesek is voltak) is kepes volt lebegni. Kuzdott erosen, de ment neki...

Helló

Kamera kell e rá,  hol szeretnél repülni vele? Mert NFZ ( No Flight Zone-ban) pl a DJI és Parrot meg Xiaomi drónok nem szállnak fel.   50 grammot még egy DJI Phantom 3  professional is elvisz annak kb 150gramm a teherbíró képessége. Viszont valami kioldó szerkezet is kell rá neked, az plusz teher de az 50grammot továbbra is tudni fogja.  30-40km/h órás szélben még  halad előre  60km/h körül van a végsebessége úgyhogy erőseb széllökéseket is elvisel.  leharcoltabb darabot kapsz már 100k környékén out of the box működik és még fényképezni videózni is tudsz vele akár 4k felbontásban.

Egy akkuval repül kb 18-20 percet, aztán csere. akku feltöltési idő cca 70-80 perc. akku kb 15-20k környékén kapható hozzá.

további kérdés esetén keress nyugodtan.

Üdv

Balooo

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Egyáltalán milyen drónnak tudsz előre kijelölni utat? A DJI drónokhoz is spec applikáció kell ehhez, ha jól tudom. (Pl: Litchi / FPV Camera)
Aztán jön a köv kérdés: az OK, h hasznos terhet kell vinnie (pl egy Mavic elbír akár egy liter vizet is) de le is kell tennie? Ha igen, ahhoz is kéne vmi mechanika

DJI-hoz van ground station(igaz csak apple tableten), ott előre leprogramozhatod az útvonalat a tempót akár megállást stb 100waypointig ingyenes. felette fizetős  de mavic hiába emel fel 1kg-ot tartósan nem tudja vinni  P4P 280gramm súllyal 15-16 percet repül a gyári 26-28 helyett. én készítettem fényfestéshez 5000lumenes  fényforrást a gép alá azt  zokszó nélkül viszi. véleményem szerint érdemesebb egy populárisabb drónt venni, mintsem egy egzotikusat, mert van hozzá akku, pótalkatrész, olcsóbb ha esetleg probléma van.

Más:  már én is jobban elolvastam, h. csak reptetni kell nem biztos, h. le is kell tenni az 50 grammos csomagot. vagy drótkötélpálya és  akkor nem kell drón... az a legolcsóbb :)

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Kicsit részletezhetnéd a felhasználási területet és a feladatot.

A legtöbb félprofesszionális  és komolyabb hobbi drón tud útvonalkövetést, de nem tud teljesen autonóm módon repülni. Az-az nem működik, hogy megnyomsz egy gombot rajta és automatikusan, felügyelet nélkül elrepül A-ból B-be. Hasonlóképp a az 1K USD feletti drónok többsége tud akadály detektálás és elkerülést, de kell neki az élő ground station kapcsolat.

Az általad vázolt feladat teheremelési részért szinte bármelyik 250g feletti drón meg tudja csinálni, mert ezeknél 100g körüli a szerkezeti tömeg és 150g körüli akkumulátor súly szokott lennie, 15-20 perc repülési idővel, Tehát, egy kisebb akkumulátor használatával nyerhető 50g a hasznos teher részére és még bőven marad kapacitás a repülési feladat 4-5 végrehajtására.

Viszont, a megnyomják a csengőt és a drón automatikusan viszi a kulcsot/drogot/gránátot megoldás nincs igazán a piacon.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Elnézést kérek mindenkitől, de a válaszaitok nem jelentek meg nekem a főmenüben a főoldalon, így elmentem mellettük.

 

A terhet nem kell elengedje, azt csak hurcolja szépen, mint mondjuk egy transzparenst, azt is csak húzkodja, de nem engedi el. Nem kell akadályokat kikerüljön, csak menjen szépen egyenesen A-ból B-be és ott szálljon le. Kamera nem szükséges számára, ha ez olcsóbbá teszi a drónt. Leginkább az a fontos, hogy még kisebb szélben, ami szerintem olyan 15 km/h, ott megbízhatóan működjön, ne menjen nagyon mellé a célnak. Kb 1 m átmérőjű leszállópályára kellene odataláljon biztonsággal.

A leszállás része nem fog működni. Nem megoldhatatlan, mert megfelelő AR kódokkal és képfeldolgozással a leszálló platform megkerestethető, de folyamat így is felügyeletet fog igényelni. Az okok:
GPS nem elég pontos még akkor sem, ha folyamatosan kompenzálva van.
A képfeldolgozás bizonyos esetekben nem képes megküzdeni a környezeti viszonyokkal.
Tisztán barometrikus vagy GPS adatokkal nem mérhető pontosan a platform feletti magasság.
Optikai, akusztikai, radar alapú magasságméréssel nem megfelelőe pontos minden körülmények közt.
Optikai sodródáskompenzáció esetén is 20-30cm kilengése lehet a drónnak.
Felléphet olyan környezeti zavaró tényező, ami humán döntést igényel.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "