Elektromos cigarettázol?

Címkék

Témaindító:

Az Apple eltávolítja az összes elektromos cigaretta appot az App Store-ból, miután 42-re emelkedett az ezen tevékenységnek tulajdonított halálos áldozatok száma az USA-ban. Részletek itt.

Igen.
8% (38 szavazat)
Nem.
7% (34 szavazat)
Kizárólag dohányzom.
12% (59 szavazat)
Egyálalán nem dohányzom.
71% (345 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (9 szavazat)
Összes szavazat: 485

Hozzászólások

A navigációs appokat is törölni fogják?
Rengetegen halnak meg autós balesetben.

sudo mount -o ro /hup.hu

Ugyanez a logika igaz a vaping appokra is. E-cigizni lehet ilyen appok nélkül is. Ergo nem az appok miatt vesztették az életüket, hanem az e-cigi miatt, amit viszont az Apple sem tud betiltani.

Aki elektromos cigit szív, annak tudnia kell, hogy továbbra is egészségügyi kockázat. Mindenki saját felelősségre szívja, elvileg felnőttként. Ha valaki túlszívja magát, akkor csak magára vethet. Nem az appra, meg nem másokra. Ez tipikus amerikai, imperialista logika, a bajok miatt mindig másokat hibáztatnak.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A kedvencem az, aki "attert" elektromos cigire, de sima cigit "kell szivnia" melle, amikor ideges, aztan vegul rajon, hogy minden nap 2-3-5-10 alkalommal ideges, igy gyakorlatilag csak megduplazta a nikotinbevitelet. Az elektromost le nem tenne, akkor be kene ismernie, hogy megbukott a leszokasi kiserlete. Nem, mindketto megy szimultan, es az elektromosbol annyi, amennyi a 0 sima cigis idoszakban ment

Ellenpéldaként munkatársam átszokott az e-cigire, és mivel magának keveri, szép fokozatosan vette vissza a nikotinadagot. Ez a folyamat eltartott 1-2 évig, de ennek köszönhetően sokkal könnyebb volt végleg letenni a cuccot. 

Szóval ha valakiben egy kicsit megvan az inger arra, hogy változtasson, annak az e-cigi egy jó menekülőút lehetett volna. Viszont ilyen hírek mellett...

Nem lennék meglepve, ha lenne ilyen is: az emberek folyton a kütyüt bámulják az út helyett. Nem mintha papírtértéket nézni vezetés közben jobb volna, de azt valahogy kevesebben csinálták.

És ott vannak azok az esetek, amikor a gulág térkép sivatagba vitte szomjanhalni az embereket. Meg mostanában is olvastam, hogy valami útra ráviszi a turistákat, ahonnan végül hegyimentő hozza le őket, és ezért hatalmas táblákat tettek ki a helyiek.

En ehhez nem vagyok ideologiailag eleg kepzett, mi az, hogy "elektromos cigaretta app"? Mint a futo appok, meg ilyenek, csak ez nem km-eket trackel, hanem hogy hanyszor cigiztel a heten?

Amerika egyébként vaping téren is hozza a formáját, elég rákeresni a "vaping contest" -ekre, ha sírva akartok röhögni, ajánlom. Ez abból jutott eszembe hogy ezek között az appok között van pár vaping social network/video sharing/insta-like oldal is, fantasztikus hogy egyesek képesek időt tölteni ezekkel :))

Ennyi erővel, akkor a lépésszámláló appokat is szedjék ki, mert hát gyaloglás/futás közben hány ember halt meg? Ha elgázolták, akkor nem a sofőr a hibás, hanem az app, mert hát biztos, hogy azért volt ott és akkor...

 

A Pokemon GO-hoz köthető haláleseteknek nagyobb visszhangja volt, de azt mégsem tiltották. http://pokemongodeathtracker.com/

 

Kicsit erőltetettnek érzem ezt a kapcsolatot, hogy e-cigihez köthető halálesetek történtek, ezért ne legyen elérhető az app. Attól még, aki eddig e-cigizett az továbbra is fogja szívni.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2019. 11. 15., p – 13:52

akkor tiltsuk be az iPhonet is. biztosan haltak már meg emberek zebrán átkelés közben iPhonet nyomkodva.

érdekes, hogy az elmúlt 10-15 évben senki nem halt meg e-cigitől, viszont most hogy egyre többen használják és egyre inkább fenyegető kezd lenni a dohánytermelőkre nézve hirtelen mindenki belehal és TILCSUK BE

érdekes, hogy az elmúlt 10-15 évben senki nem halt meg e-cigitől,

Ezt alá tudod támasztani adatokkal? Egyáltalán nem triviális feladat bizonyíthatóan összekapcsolni a haláleseteket az e-cigi használatával és megtalálni a közvetlen okot. Orvosi kutatásokhoz meg idő kell, pláne, ha hosszútávú, nem akut tüneteket produkáló hatásokat kell vizsgálni. A hírekbe is azért került bele, mert néhány - egyébként egészséges - fiatal nagyon hirtelen halt bele.

Hat éve ecigizem. A hírek torzítanak, nem kicsit.

A hirekben elfelejtik közölni, hogy marihónalja olajat pöfékeltek. Ami nyilván túladagolás is lehet, mert az ecigivel nem érzik, hogy vége az "adagnak".

Ezt a dohánygyárak gerjesztik, mintha a dohányzás egészségesebb volna. Persze elhallgatva, a dohányzás következtében többen halnak meg, naponta. Ezt a világot a pénz vezérli.

Bármire képesek a haszonért. Ezt 911 is igazolta.

Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Mi köze ehhez az apple-nek?

És mellesleg hányan haltak volna meg, ha az e cigizők dohányoznának...

Szerkesztve: 2019. 11. 15., p – 15:29

Tegyük hozzá hogy a halálesetek mind az USA-ban történtek, és kivétel nélkül mindegyik haláleset olyan típusú liquid fogyasztása esetén történt, ami nem is kapható máshol (THC tartalom). Én ebből azt a következtetést vonom le hogy a sima PG/VG nem érintett ebben a dologban, hiszen ezt több millió ember fogyasztja világszerte.

"Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy nem önmagában a vaporizátor technológia, nem is a nikotin- vagy a kannabisz-pára eddig fel nem fedezett mellékhatásáról van szó. Hanem arról, hogy a megbetegedéseket valamilyen káros adalékanyag okozza. A betegek túlnyomó többsége feketepiacon vásárolt kannabisz-koncentrátumot tartalmazó tartályt helyezett az e-cigijébe, többnyire ugyanazt a márkát. 

Úgy tűnik, ez a feketepiaci fűkoncentrátum az, ami a megbetegedéseket okozza - és annak semmi köze magához a kannabiszhoz vagy a vaporizációs technológiákhoz. A kutatók arra gyanakodnak, hogy az illegális termelők által használt egyik adalékanyagról, az E-vitamin acetátról van szó, amit a THC olaj sűrítéséhez használnak. Ennek a belélegzése károsítja a tüdőt (lásd a lentebbi képet egy olajjal telítődött beteg tüdősejtről). A legális gyártási folyamat során készült koncentrátumokba ilyen káros anyagok nem kerülhetnek be"

https://drogriporter.blog.hu/2019/09/27/az_e-cigi_panik_nyomaban

A fenti linkből úgy tűnik, hogy ez a cucc az USA-ban sem legális - lényegében mindegy, megint ott tartunk, hogy a sok hülye mindenféle ellenőrizetlen szirszart felszív a tüdejébe, majd csodálkozik. Egyébként érdemes átfutni a magyar sajtót ezekről a hírekről, olyat is olvastam, hogy egy elismert magyar tüdőgyógyász azt mondta, hogy vízgőzről van szó, máshol meg olajként hivatkoznak rá. Sírtam.

 

És hogy a hírre reagáljak, hümm-hümm, tulajdonképpen az Apple megveregetheti a vállát, hogy micsoda társadalmi felelősséget vállal .. ja nem :)

Ahogy te is írod, ha jól értem a híreket, akkor a hamisított / illegális marihónajjás e-cigi folyadék volt a veszélyes, mert azokban tolják túl az ecetes e-vitamin adalékot, hogy feljavítsák a rossz minőségét.

Szokásos álszent, hátsó szándékból indított kamu kampány by képmutató óriáscég

btw, :D

Former Apple Exec Joins Leading Global Cannabis Brand Cura as CMO
https://www.businesswire.com/news/home/20190129005345/en/Apple-Exec-Joins-Leading-Global-Cannabis-Brand

A Georgia-i áldozat elvileg nem fogyasztott THC tartalmút. Lehet én vagyok csak "maradi" e téren, de szerintem nem a legjobb ötlet, hogy az egyébként teniszpályányi felülettel rendelkező tüdőbe porlasztott glicerin részecskéken utaztatva különféle kémiai vegyületeket juttassunk be. Ki tudja megjósolni a hosszútávú mellékhatásokat.

Önszántamból, azaz saját akaratomból, aktívan, tevőlegesen nem szívok semmit!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Hagyd dejót; ő nagyon bigott. Emlékszem, mikor az e-cigi megjelent, már akkor azt vizionálta, hogy a patronokkal lesznek tele a buszmegállók, nem csikkekkel. (Avagy, mindegy, hogy milyen a nikotin bevitelére szolgáló eszköz, aki él vele, rendetlen, környezetszennyező stb..)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Mondjuk ez igaz. Azért nincsenek patronokkal tele a buszmegállók, mert nem patronos a cucc.

Tegnap volt az új puskás stadion megnyitója. A műsorvezető épp dícséri, hogy milyen új és szép az épület, és dícséri a rajongókat, hogy eljöttek. Majd bevágják a képet, ahogy egy paraszt épp köpi ki a szotyit a földre...

Mit csodálkozol? A foci mindig is főleg az (alacsonyabb iskolázottságú) proli nép szórakoztatása volt. Amíg a stadionban ülnek ezek az emberek, addig se azon agyalnak, hogyan kössék fel a korrupt politikusokat és cégvezetőket a főtéren. Kordában tartva és legfőképp szem előtt. Kenyeret és (foci)cirkuszt a népnek, mondták Rómában sok ezer évvel ezelőtt. "Öröm" látni hogy semmivel nem jutott az emberiség előrébb!

Szerkesztve: 2019. 11. 15., p – 16:50

Nem leszek nepszeru, de ha ezaltal kevesebb, mindenfele fustot-parat az arcomba pofekelo ember lenne az utcan, meg orulnek is neki.

Erre a vidéki mélyszegénységben élők (talán jogosan) mondhatják azt neked, hogy a városi ficsúr csak ne pofázzon, nem mindenhol telik gázbekötésre meg a számla fizetésére pénz. Fűtenek azzal amivel tudnak, mert mi az alternatíva? Fagyjanak meg?

Majd melegíti őket az új Puskás stadion gondolata :) 

Ebből a pár hozzászólásból nekem az jön le, hogy még az életben nem jártatok Budapest és max Siófok határain kívül és/vagy még nem néztetek szét magatok körül.

Van Budapesten is épp elég mélyszegénységben élő, csak egyszer körül kell nézni. Budapest jórészt csak egy nagy falu, ennyi.

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

Applenek ki kellene tiltania a homoszexuális társkereső app-okat is a boltjából, mert összefüggés mutatható ki a homoszexualitás és a végbélrák okozta halálesetek között.  Bár előfordulhat, hogy ez érzékenyen érintené a készülék eladásait.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Dohányoztam, majd másfél-két évig e-cigiztem. Ebből az utolsó egy évet már nikotin nélkül, kizárólag az íz és gőz miatt.

Már nem is hiányzik.

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"

Inkább egy jó oktatóanyag kéne, hogy mit lehet, és mit nem. Sokan saját maguknak tekerik a fűtőszálat, és a kelleténél jóval nagyobb teljesítménnyel forralják a löttyöt. Vape fórumokon szinte versenyeznek, hogy ki hány W-tal fűtik a coccot. 70-80W-okkról beszélnek, a "profik" meg 100W fölé is mennek... én 9-12W-on szoktam fűteni, gyári Eleaf porlasztóval és ez a teljesítmény tökéletesen pótolja a dohányzás élményét (mondom úgy, hogy előtte 15 évig láncbagós voltam!). Bele lehet gondolni, hogy a "profik" hogy égetik szét a tüdejüket a forró gőzzel.

Az e-cigi ellen csak a nemzetközi dohánymutyi uszít, nem egészségi okai vannak. Mióta áttértem, megszünt a krákogás-köhögés.

Miért nem inkább a tablettásbort és az olcsó égetettszesz néven forgalmazott ízesített ipari alkoholt tiltják? Ezektől többen halnak meg évente, az USA-ban, mint 42.

Az e-cigi egy jó lehetőség a népegészség javítására. Nem arra kéne alapozni, hogy "42 hülye felforralta vele a tüdejét, és most már tiltsuk be". Azt is leírhatnák, hogy hogy konkrétan milyen anyagot szívtak, milyen készülékkel, milyen teljesítményen... minden új dolog kezdetén vannak áldozatok, akik megmutatják, hogy hol a felső határ.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Én vaper vagyok de nem tetszik a vaper kultúra, sem a vaper youtuberek, sem a cégek akik mindehhez asszisztálnak. Egy ismerősömnek olyan modja van ami kettő darab "ipari" akkuval hajlandó csak működni. Egy másik simán átjárat a tüdején egy fél literes butykost egy hónapban (500ML!) Furcsa világ ez, valahogy a fiataloknak tetszik a kva nagy vattacukros gőz, csak abba nem gondolnak bele, hogy mivel jár a szervezetük számára az, hogy évente literszámra járatják benne a löttyöt.

Én is gyári coillal nyomom, visszafogottan, 15W körül, MTL módszerrel szívom, ahogy a sima cigit is, és egy 10ML-es fiola simán elvan nálam egy hétig. És a folyadék is EU-s termék, se nem amcsi füves olajos hugy, se nem ellenőrizhetetlen kínai méreg.

Nem redundáns halmazelméletileg a "Nem" opció? Hiszen vagy azért nem, mert kizárólag dohányzik valaki vagy azért nem, mert egyáltalán nem dohányzik valaki. Gelei?

Vizipipát szoktam használni. Dohánnyal. Néha...

"nem"

"kizárólag dohányzom"

"egyáltalán nem dohányzom" közt mi a különbség?

Oké, szóval basic szinten vagyunk mondatelemzésből. Nem baj, de also tagozatos anyag már távol áll tőlem, nehezebb elmagyarázzam.

 

A kérdés így szól:

Elektromos cigarettázol?

 

Lehetséges válasz és jelentése:

-Nem: nem elektromos cigarettázom, de dohányozhatok.

-kizárólag dohányzom: egyezzünk meg, hogy a kijelentés arra utal, hogy hagyományos cigit szívsz-e. Tehát elektromosat nem, csak hagyományost. Érdemi különbség ez és a "nem" közt nincs.

 

Egyáltalán nem dohányzom:  tehát hagyományos cigit nem szívsz, de elektromos cigit szívhatsz. Ez ellentéte az előző kettőnek, de hasonló választási lehetőség, mint az "igen".

Az, hogy mi az isten faszat kersek a szakmaban az, hogy hobbim az informatika. Orvos vagyok, nem is utolsó. Ez a különbség közted és köztem, hogy te nem látsz át egy logikai marhaságot, míg más esetleg igen. 

 

De ha nem látsz át egy logikai marhaságot, akkor mi az isten faszat kersel a szakmádban? Épp takarítót keresünk, gyere :)

A „nem” opció átfedésben van és a „kizárólag dohányzom” és „egyáltalán nem dohányzom” opcióval, valóban rosszul van kiírva a szavazás.

Az „egyáltalán nem dohányzom” kérdésében nem értek egyet, az azt jelenti, hogy se e-cigit, se hagyományosat nem szív valaki. Ha csak e-cigizik, akkor bizony dohányzik, csak nem hagyományosat szív, épp úgy a nikotinfüggőség kielégítése a célja mindkettőnek, mindkettő káros, csak a formájukban, technikai kivitelezésükben van különbség. Pont erre a célra van az az első (igen) szavazási pont.

És ez nem mondatelemzés, mert az az alany, állítmány, tárgy, stb.. Ez sokkal inkább szemantikai kérdés, hogy ki mit tekint dohányzásnak. De az engem erősít meg, hogy munkahelyeken, meg közintézményekben, ahol tiltva van a dohányzás, ott e-cigizni sem szabad, csak a kijelölt dohányzóhelyen.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Kisebb megszakításokkal vape-eltem három évig, de egy idő után ugyanúgy köhögtem tőle, mint a cigitől. (12-14 Watt, 9mg-os liquid) Most már csak snus megy és egy-két szivarka, nem letüdőzve.

A trafikos lötty is megér egy misét... A Mellow Dew pl. jó volt, azzal kezdtem (kb 4 éve). Azután magam kevertem, PG/VG 1/1 + mikormilyen Solub aroma.

Nemrég (kb. 2 hónapja) vettem a trafikban egy Vivo liquidet, és az megköhögtetett, meg tüsszögtem is tőle. Amúgy meg érdekes, errefelé a trafikok csak ezt a trutyit árulják.

Nomeg: ha magam keverem 70-100 Ft-ra jön ki 10ml cucc, a trafikos meg kb 1000Ft körül van.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Nem dohányzom semmilyen formában emiatt tájékozatlan  vagyok. Hogyan tudod magadnak keverni a löttyöt holott a nikotin meglehetősen erős a bőrön keresztül is felszívódó méreg. Emiatt kell a cigarettákat elzárni a gyerekektől, ha egy gyerek megeszik egy szálat simán belehal. Kétlem, hogy csak úgy lehetne tömény nikotin oldatot kapni.

Tömény/tiszta nikotint nem is árulnak. A legerősebb lé 36mg/ml, ilyenből veszek PG-t. VG-t pedig nikotinmenteset, így 1/1 arányban keverve kapom a 18mg/ml nikotintartalmú 1:1-es alaplevet.

Valóban veszélyes, mert 1dl a halálos adag többszörösét tartalmazza, úgyhogy ezt meginni nem aqjánlott. De a hagyományos cigi sem veszélytelenebb, ott 5 szál tartalmazza a halálos dózist.

Ehez jön még 5-10% aroma. Azt fecsendővel adagolom az alaplébe.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Engem meglep, hogy ennyien mondták, hogy egyáltalán nem dohányoznak.

Az e-cigi nem büdös... én lazán szívom munkahelyen! A kollégák meg csodálkoznak, honnan jön a málnáspuding, fahéjasalma, narancsoscsoki stb... illat. ... én meg röhögök az orrom alatt, amikor találgatják, hogy " ki hozott finom sütit" ... :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Egy gerinctörött, nagyon nagy nikotinfüggő fiatalember feküdt mellettem egy kórteremben. Érdekes, hogy nekifeszültek az orvosok, hogy tilos használnia az e-cigit, de mert nem tudtak semmi dokumentummal szolgálni, ami ellene lett volna, a srác tovább használta. Engem nem zavart, se kátrány, se bűz a levegőben, csak kellemes illat. Az, hogy más hogyan öli magát, pedig pont nem érdekel. A legtöbb elvetemült e-cigi-ellenzőnek sincs semmi köze hozzá; gyanítom, hogy egy részük használ, fogyaszt olyan szereket, amivel önmagukat pusztítják.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Remelem ezt nem hazai munkahelyen teszed lazan a kollegak kozt, mert itthon ugyanugy dohanyzasnak minosul mar par eve, ergo csak arra kijelolt helyen szabad hasznalni.

Ne te dontsd mar el, hogy a masiknak budos-e vagy undorito, hiaba van malna vagy egyeb kellemes illata es az kevesebbeket zavar, en peldaul attol is hulyet tudok kapni, mert annyira tomeny, intenziv olykor emelyito (igen intenzivebb parfummel is igy vagyok pl).

Amugy meg pont te (is) irtad fentebb hogy magadnak kevered, meg ossze-vissza minden fele dolgot lehet kapni, amirol te lehet tudod vagy sejted mit tartalmaz es eldontheted akarod-e, tobbiek a kornyezetedben viszont nem.

nálunk az irodatérben nem preferált a "málnáspuding, fahéjasalma, narancsoscsoki stb... illat" áradat, arra van konyha.

ritkán elő-elő fordul de nincs belőle rendszer, mert van akit zavar. (a konkrét süti illat engem speciel nem. de anno hugom rendszeresen nyomta a fustoloket, na azzal ki lehet kergetni a világból :) )

De, dohányzásnak minősül, csak kijelölt helyen lehet szívni, a rendes bagósok között az e-cigit. Engem az e-cigi párája és szaga épp úgy irritál, mint a hagyományos cigi füstje. Az előbbi hiába van álcázva málnának, fahéjnak, stb., érezni rajta, hogy egy mesterséges, erőltetett illat, épp úgy gyomorforgató. Szóval fogadd el, hogy vannak, akiket zavar.

Igaz én az erős kölniket és dezodoroknak is utálom az illatát, főleg akkor irritál nagyon, ha valaki egy tonnát tesz fel magára, és már 500m-ről érezni, hogy jön.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Na jó, és ha valaki e-cigizik, akkor passzív dohányosként ő is rongálja az egészségét a dohányzók között? A dohányzás káros hatása bizonyított, az e-cigi káros hatásáról meg még csak hírcsárdás legendák vannak.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Ne adjunk egybol kulon parkolohelyet vagy sajat masszasz agyat mert te "csak" e-cigizel?

Jogilag dohanyzasnak minosul, legtobb esetben az is, ezt vagy elfogadod vagy lobizz esetleg azert hogy a dohanyzasra kijelolt helyekbol szeparaljanak kulon reszeket e-cigi-seknek, de ne a nem dohanyzokra akard raeroltetni a szenvedelyed.

Azert mert meg nem olyan regi jelenseg az e-cigi hogy kello mennyisegu es alapos tanulmany keszulhetett volna rola meg nem jelenti hogy nem karos. Sok esetben felmerul hogy nem tudni mi van benne, milyen koncentracioban vagy hogy e-cigi felhasznalassal (pl milyen hofokon) milyen hatasa van a szervezetre. Nem beszelve arrol, hogy sokszor nagyobb mennyisegben fogyasztjak mintha rendes cigivel tennek (pl normal cigit elszivta megy a dolgara, e-ciginel meg nem tunik fel hogy mar annyi ideje szivja mint 4 normalt), meg van aki kepes 1 szivassal annyit letudozni hogy utana 2 meteres suru felhot fuj maga utan, nem torodve azzal hogy masokat ez zavar-e.

Hát, kb. három hónapja néztem végig egy műsort, amiben mindenre kiterjedő vizsgálatot végeztek el a műsor vezetőjével, majd elkezdett e-cigarettázni. Pár hónapig szívta és utána elvégezték rajta ugyanazokat a vizsgálatokat. Majdnem minden eredménye rosszabb lett (jobb egy sem lett), főleg a tüdő és a szív ami megsínyli eszerint...

Ha okoskodsz, akkor tedd precízen!

A nikotin káros hatása is bizonyított, ti. méreg.

A dohányzás alatt az eccerű emberek cigarettát, szivart és pipát értenek.

Ugyanakkor a tubákolás és a bagórágás is az, pedig a dohányozni tilos táblát soha nem ezek miatt rakják ki, hanem a tűzveszély vagy légszennyezés miatt. Pedig a dohány eme két évezeti formája is ugyanúgy káros.

Meg a kipuffogó is káros, bár az ilyen módon kinyírt zsidókat nem tudod már megkérdezni.

Sőt, az ózon is káros, mert az is mérgező.

Hát pont, hogy nem. Amennyi cégvezetőt meg egyéb zakó/kosztüm viselőt láttam már cigizni... Meg, nézz szét egy egyetem körül. Szünetben cigiző fiatalok, összevissza dobált csikkek mindenütt.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

A cigarettázás hülyeség. Mint a sífutás vagy az emberevés. Én akkor sem ennék embert, ha kannibál volnék. (Besenyő P.)

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

A real dohánylobbi hengerel :))

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2019. 11. 17., v – 02:28

Inkább ez, mint az iqos, ami ugyanúgy fossa a csikket. (mondjuk legalább nem annyira büdös)

Többek között azt nem értem, hogy gyakran elhangzik érvként, hogy nem rég óta van piacon, nem tudunk róla eleget, nincs bizonyítva, hogy kevésbé káros, és így tovább.

A cigarettáról eleget tudunk? Igen.

Bizonyítottan káros? Igen.

Üldözik annyira mint az elektromos cigarettát? Nem.

 

Vajon miért?

Szerintem.

Hol van abban hogy apple csak e-cigi app-okat tavolitott el es hagyomanyosakat nem? Vannak egyaltalan hagyomanyos cigire appok, vannak smart cigik amikhez kell app?

Cikkben annyit emlit azon felul, hogy sok halaleset kotheto e-cigihez es ezert, egyebkent vannak olyan appok amivel e-cigi mukodeset befolyasoljak (homerseklet szabalyzas pl). Amibol siman kinezhet olyan per hogy apple miert engedett olyan alkalmazast ami modositotta az e-cigaretta mukodeset, johogy torlik.
De en nem latom barhol azt emlitenek hogy hagyomanyos cigihez kepest hatranyos megkulonboztetesbe kerult.

Jogos, az Apple tiltja a hagyományos cigivel kapcsolatos appokat is:

1.4.3 Apps that encourage consumption of tobacco products, illegal drugs, or excessive amounts of alcohol are not permitted on the App Store.

Így teljesen érthető az ecigis appok tiltása is.

Az IQOS-nak is csak Androidra van appja: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pmi.store.PMIAPPM0557…

Abba kellene hagyni a dohányzást :(
ezért megpróbáltam átállni elektromos cigire, de annyira köhögök tőle, hogy nem sikerült... :(

So Long and Thanks For all the Fish

A képlet ennél egyszerűbb szerintem: ha nem akarsz rágyújtani akkor nem fogsz. Azért szívod még mindig, mert szívni akarod. Majd amikor már nem akarod, akkor nem nyúlsz többé érte és simán leszarod majd a "nem lehet leszokni" dumákat, a tapaszokat, az ecigit, a rezonanciás varázslatokat. Elteszed majd és kész.

"Ez a nehéz leszokni" jellegű okosság a dohánylobbi terméke. Mint ahogy az ecigi baszlatás (a nyitó hírrel együtt). Az a jó, ha fogy a dohány: fillérekből milliárdok a láncolat legtöbb pontján.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerinted lehet, de egyáltalán nem egyszerű. Bár valóban könnyű leszokni, nekem hússzor sikerült :)

A viccet félretéve tényleg volt jó néhány próbálkozásom, amíg végül összejött, és azóta is látok ismerősöket, kollégákat, akik időlegesen leszoktak, aztán vissza. (én már 30+ év után nyugodtan ki merem jelenteni, hogy nem fogok visszaesni) Ha te nem tapasztalatból beszélsz, akkor ne jelentsd ki ilyen könnyedén, hogy egyszerű. Ha meg igen, akkor örülj neki, hogy neked egyszerű volt.

Egyszerű volt nekem is, apámnak is, a feleségemnek és az apósomnak is. Nekik sem ment másképpen.

Mint ahogy azt szerintem te is nagyon jól tudod: a gyengeségen múlik a visszaesés. Én a mai napig rágyújtanék *néha*, mégsem gyújtok rá. 10+ éve simán megállom. Mint ahogyan a fentebbi lista szereplői is. Nem is értem ezt a "nem lehet leszokni" dolgot. Jó lenne, ha ezt jó sokan elfogadnák, szerintem előrébb lehetne vinni a történetet.

Szerk: az "egyszerű" szót ki akartam cserélni gyorsra, hátha úgy találóbb.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mindenképpen találóbb, leszokni igazából csak gyorsan lehet, fokozatosan, az adagot csökkentve nem. Viszont úgy sem egyszerű, a leszokásom előtt nekem is voltak egy-két hetes próbálkozási időszakok, aztán csak visszamentem a sötét oldalra :) Nehéz ügy a környezet visszahúzó ereje, ha a többiek (szintén dohányosok) megszokták, hogy dohányzol, akkor a kínálás visszautasítása az első lépés. Talán nem véletlen, hogy nekem egy hosszabb betegállomány (>2 hónap) alatt sikerült leszokni végleg.

Engem nem tudtak visszahúzni, de mivel nehézségre készültem simán elmászkáltam ilyen helyekre :/. Akkor még nem tudatosult a miért, talán valami önkínzást sejtettem mögötte. Nem tudom pontosan, mert nem emlékszem már tisztán. Dehát elég makacs egy ember voltam már suhanc koromban is, akár magammal szemben is, nemhogy 10 éve, ahogyan akár most is. Ez utóbbi amúgy lehet nemnormális dolog?

Egyébként a fentebbit komolyan kérdem, talán tartva is a választól - de tényleg [azt nem mondom meg melyik válasz a szarabb nálam :) ].  Ha azt mondják reggeltől estig nem lehet lőni, én kimegyek és lövök. Szarrá nyomom a vállaim és ujjaim, de lövök, reggeltől estig. Ha a kert hátsó részét nem lehet felásni X idő alatt, vagy nem lehet kiszedni egyedül a mittudomén milyen fát, ha bármit nem lehet megcsinálni és simán odaállok csakazért' is. Nagyon sokszor bejön, öö úgy értem az én verzióm jön be. Lassacskán a tériszonyomat is tudom már kozmetikázni hosszú idő után, pedig ennél már azt gondoltam tényleg meredek amit kitaláltam. Persze lehet egyszer darázsfészekbe fogok nyúlni, dehát én épp attól szoronganék, ha bent ülnék tétlenül, mert "azt ott nem lehet megcsinálni".

A lányom is ez a fajta lett, ha azt mondom valamire, hogy az nem okés úgy.. khmm akkor látom, hogy viszi magával a cuccát és a saját territóriumában csendesen próbálgatja, hogy igazam volt-e. Volt úgy, hogy nem volt igazam. Ez utóbbi amúgy elég furcsa érzés - mármint az, hogy az én technikámmal látom bizonyítva más által, hogy induláskor nem volt igazam. Biztos van ennek valami pszihomókus elnevezése.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nyilván a dohánylobbi terméke az is, hogy nem sikerül letenni az alkoholt, abbahagyni a zabálást, vagy felhagyni a pornónézéssel. Nem csak a nikotintól lehet függeni, és a függés minden esetben ugyanaz. Egy erős kényszer ami felülbírál logikát, akaratot, akár bűntudatot is. 

Aki azt mondja, hogy egyszerű, az szerencsés leszokó, aki el van telve a saját teljesítményével, vagy szerencsés ember, aki sose függött semmitől (vagy nem realizálja, hogy függ valamitől).

Hajlanek ra, hogy igazat adjak, mert logikusnak tunik, de pl a sajat kornyezetemben sikeres (ertsd: hosszutavon) leszokast csak es kizarolag cold turkey lattam. Aki szepen fokozatosan probalt leszokni (barmirol) jo esellyel hamar vissza is szokott vagy arra, vagy valami masra.

Azzal  reszevel talan tenyleg vitatkoznek, hogy ez egyszeru lenne -- gondolom attol is fugg, mire es mennyire vagy raszokva.

Minden függés bekerült valahogy az elmédbe, nem magától jelent meg ott. Lehet itt rizsálni az alkoholról, cigiről, zabálásról meg a tökömtudja miről: ha nem akarod, nem csinálod. Egy szó: nem. Egy nyugodt és, szép kövér Nem. Felesleges a szerencsére és arcoskodásra fogni - bár ha ez hoz eredményt, nekem teljesen megfelelne még így is. Inkább ezt a "nem"-et kellene eltanulni, akár még arcoskodva is - és nem kifogásokat keresni. Akik témabeli foglalkozásokra járnak, azok maguk is részben ezt tanulják.

Nem kell hozzá gazdagnak lenni, nem kell tehetségesnek lenni, nem kell hozzá ismeretség, nem kellett születni rá. Nem kell kinyalt seggűnek lenni hozzá, nem kell hozzá lottóötös sem. Egy szót kell kimondani csak, és még ez is feladja a leckét sokaknak. Szerencsére azonban van, aki úgy látja és úgy tapasztalta meg ezt a témát, mint én. Nem mondtam, hogy a világ legkönnyebb dolga - de megy. Az is lehet, hogy holnaptól öntelt leszek, hátha úgy más is kimondja amit kell. Sőt, ha mindezt okoskodásnak látja bárki, egészen nyugodtan próbáljon így okoskodni, hátha hasznát fogja látni. Én nagyon örülnék neki.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Akkor nincs is probléma, a függőség nem is létezik, hiszen csak nemet kell mondani :)

Értem, neked sikerült, tök jó neked, de tudod nem mindenki egyenlő módon függ. Van aki szenved. Konkrétan rosszul van, és fájdalmakat él át. Van akiben nem csak az erő nincs meg arra, hogy nemet mondjon, hanem annyira el van csúszva, hogy eszébe se jut nemet mondani, amíg késő. Több szernél ez nem is az elmédben dől el, szín tiszta kémia az egész. Nem egy tiszta állapot elhatározásán múlik. Ezt rohadtul meg kéne érteni.

Ha valakiben legalább az akarat megvan, de nem megy neki, az már becsülendő. Mert a kudarc nem csak egy szó ki nem mondása, hanem egy olyan erő hiánya, ami sokunkban nincs meg. Ilyenkor az illető küzdelmét annyival lealacsonyítani, hogy "csak kifogást keres" elég szánalmas húzás, ami csak arra jó, hogy az ember kedvét végleg elvegye a próbálkozástól.

Okés, mostmár szánalmas is a húzásom. Hát te tudod. Akkor nézzetek példát inkább valami szegénykétől és no problem.

Az elhatározás nálam mindent üt. Majdnem mindent. Remélem nem baj.
Azt hiszed, hogy én nem éltem az életemet? Olyan drogosok is voltak körülöttem néhanapján, hogy talán a kipárolgásuktól beálltál volna. Mégis, ember lett majd' mindből, leálltak amikor ideje volt. Szakértői segítség nélkül, akár a másik érintett által tuningolva. A "szakértői"-t itt nem pejoratív értelemben mondom. A legértelmesebb ismeretségem is egy valamikor iszonyat elszállt figura, csakhát nem akart megdögleni idejekorán. Húzott egy kéziféket. Biztos ő is különb picsán jött a világra, vagy kurva szerencsés. A sokadik példánál járok már, unom is már, meg a szélmalomharc sem az én asztalom. Lapozzunk, ideképzelem a következő válaszod és nyerjél akár már most, faszt se érdekli akkor az egész.

De hagyjuk a mellékvágányt: a dohányzástól indulva írd már le, milyen fájdalma van egy dohányosnak amikor le akar állni? Fáj a lába ujja? Vagy görcsöl a füle töve, vagy mi? Hmm, tényleg rosszul van szegénykém? Háát utóbbiról annyit, hogy mindennek ára van - nekem sem volt a legkönnyebb dolog a vágás, de ezt nem fogtam rá semmire. Nem nyúltam többé koporsószeghez, bár egy héten át tövig rágtam a körmömet. És a mai napig rá tudnék gyújtani, ahogyan írtam - de nem. Remélem ez sem baj és nem veszi el szegény próbálkozók kedvét. Be ne kelljen már szarnom a csóri dohányosok világraszóló leszokási nehézségeitől. Szegényeknek kisebb eséllyel rohad el a tüdeje, áll meg a szíve, amúgy meg megmarad évi félmilliójuk, amit ráknélküli élő-állapotban akár még a családjukra is költhetnek. Az értelmesebbje csak' felfogja majd egyszer.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

11 évig dohányoztam, majd fél évig e-cigire váltottam. A félév e-cigizés jobban kinyírta a tüdőmet, mint előtte a 11 év. Egy reggel kidobtam a cuccot, és nem vettem másikat soha. Ennek két éve.

"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods