FuryBSD 1.2-RC2

Címkék

Új BSD disztribúció bukkant fel. A FuryBSD az iXsystems-es Joe Maloney munkája nyomán állt elő. Desktop orientált, FreeBSD-alapú rendszer.

Nemrég elindult a projekt hivatalos Twitter csatornája is:

Bemutatkozás:

Telepítés, szemrevételezés:

A projekt weboldala itt találhatü.

Hozzászólások

Kicsit furi neve van. Nem? :D

trey @ gépház

Én FryBSD-nek fogom hívni a saját FreeBSD forkomat! :D
(Ami valószínűleg sohasem fog elkészülni, illetve a legvalószínűbb, hogy el sem fogom kezdeni, mert annyi jó szabad oprendszer van, hogy beérem ezekkel.)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Közeledik az a nap amikor kipróbálok végre egy BSD-t, a FreeNAS-on kívül is! :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Még én sem vettem rá magam a kipróbálásra, de miért a 3 alap BSD? FuguIta az OpenBSD-t faragja h live rendszer legyen belőle, a FreeBSD-t meg többen is alapnak választották már ( TrueOS / ex-PC-BSD, MidnightBSD, NomadBSD, GhostBSD). Jön újabb, mint ez a Fury. Vagy ott van a DragonFly ami pl saját FS, HammerFS miatt már-már a 4. "alap" BSD... Ezek miért nem javallottak véleményed szerint? Mert a könnyebb út? Nem tanulsz belőlük? Vagy???

Az, hogy nem tanulsz belőle, az biztos. (Ha felteszel egy seggkinyalós Linux disztrót az addig használt rendszered helyett nulla Linux tudással, és elkezdesz használni egy másik DE-t, akkor abból mit tanulsz?)

Másrészt mert ki tudja milyen hajmeresztő baromság van benne implementálva csak azért, mert úgy könnyebb belőle egy egyfelhasználós desktopot összehozni. (Sokszor mondtam: setuid bit a mount binárisra, hogy könnyen menjen a felhasználói pendrive-csatolás. Majdnem olyan jó megoldás, mitn amikor a kezdő webszerver üzemeltető azt kapja segítségként, hogy adja ki a chmod -R 777 $docroot parancsot, meg kapcsolja ki a selinuxot ha az történik hogy.) Nyilván a 3 vagy 4 hagyományosabb BSD-ben is van baromság, de valószínűleg nem ekkora ökörség, és több esély van rá, hogy valaki észreveszi és megkongatja a vészharangot.

A BSD rendszereken én azt szeretem, hogy a kernel és az alaprendszer is egy kézben van és egymáshoz igazítják a dolgokat. Linux disztribúciók esetén van a kernel, van az alaprendszer (plusz minden más), amit mindenki a saját íze szerint fejleszt, nem törődve a többiekkel és mindenki csak reszelget, hogy egy ponton azt lehessen mondani, hogy most (per pillanat) működik minden.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

A Fury az nem haragot jelent? Tehát haragos leszel, miközben használnod kell? Érdekes névválasztás.

Rég hallottunk már PP felhasználótársunkról. Ha ebből nem kap ihletet akkor semmiből... ?

Érzek némi összefüggést a Project Trident TrueOS->VoidLinux cseréjével kapcsolatosan....,

Behasalnám, hogy fork... :)

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"