Mi van a Laptopszalonnal?

Sziasztok!

Mi van a Laptopszalonnal? Vásárolni próbálok náluk, látszólag működik a webboltjuk, de aztán semmire sem reagálnak.

Hozzászólások

Nem biztos, hogy jó ötlet. A helyi boltjuk zárva (de állítolag országosan is).
Barátom vásárolt náluk, aztán garanciális ügyintézésbe visszaküldte a gépet, most azon reménykedik, hogy visszakapja...
(senkit nem ér el telefonon és emailen sem)

Én is csak fórumokban olvastam. Azt mondják ők a lánc végén voltak, de most megpróbálják rájuk bizonyítani, hogy tudtak az eléjük felhúzott (bebukásra tervezett) céghálózatról.
Ugye mindenki tudja, hogyan működnek ezek a cégek, a kérdés hogy a hatóság tudja-e bizonyítani. Annyi ilyen céget tudnék sorolni.. pfff.

ph fórumon úgy írták, hogy a laptopszalon cég nem lenne érintett, viszont az egyik tulajdonosa ugyanaz, mint a linkelt balhéban résztvevők és ezért zárolták a céget és a készleteiket is.

Szóval ez most így feneketlen kútnak tűnik, bármi benn van a cégnél, az most eszerint ott is marad.

ez most így elég meredeken hangzik. Ha Gipsz Jakab (rész)tulajdonosa két cégnek. Az egyik teljesen rendben működik, a másik simlis.
Ha a másik elkövet egy milliárdos áfacsalást, akkor az egyik cég vagyonát mégis mi alapján zárolják? Gyanítom, hogy nem Bt volt ahol a beltag a teljes vagyonával felelős...

ebben az országban? Ugyan...

http://drvilmanyi.eu/blog/elkobozhatja-e-a-nav-egy-ceg-vagyonat/

"Gyakran tapasztaljuk, hogy a NAV nyomozói mindenütt foglalnak, ahol csak fellelhető vagyont találnak. Ha a költségvetési csalást többen követték el, ám csak egyikükhöz kapcsolódik olyan társaság, melytől foglalni lehet, akkor ott igyekeznek minden követelést behajtani. Ez azonban szabálytalan."
...
"Ez a lépés, a lefoglalás indokoltságának az igazolása azonban gyakran elmarad. Így viszont a jogi személlyel szemben alkalmazott vagyonelkobzás és lefoglalás is jogszabálysértő lesz. Jó, ha tudjuk, hogy a NAV sem tehet meg mindent, még egy büntetőeljárás során is be kell tartaniuk az adózókat védő jogszabályokat."

Mintha lett volna már több eset is a múltban, amikor azzal tettek tönkre céget, hogy zárolták a vagyonát. Ha pedig utólag kiderült, hogy nem lehetett volna vagy nem volt igaza a navnak, hát akkor így jártak. 

Azért mert csalásnál már büntetőjogi felelősségről beszélhetünk, és ott már az érintettek saját vagyonukkal felelnek még akkor is ha KFT. volt. Pl. az áfacsalós cégből átmenekítette a vagyont a másik cégbe, vagy épített rajta egy házat akkor nyilván nem fogják hagyni, hogy elsétáljon.

NAV ezt pont telibeteszi. A vegen mint jogszabalyserto, feloldjak, megszuntetik de addig is nagy IJ nekik es nem elik tul. Vagy ha megis, akkor azt erdemes megnezni, hogy TFH 100 guriganal rajuk raknak 400 terhet, ha nem rokkan bele akkor az szinte konyorog egy vizsgalatert.

Nem veletlen, szandekos...

Bevett szokas, es itt is a trukkozos kisebbseg miatt csinaljak, es a tobbek akik nem tehetnek rolla beszopjak, tudjak ezt, de maskent az aki ezt jol nyomja rohogve elsetalna. Birosagon lofaszt sem nagyon tudnak bizonyitani, kiveve ha nagyon barom az illeto es rengeteg nagyon barom van koztuk. Vannak sztorik boven.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Prison break, új évad forgatásán vannak.