Milyen androidos tv-boxot?

Fórumok

Android tv-t futtató, jó minőségű tv-boxot keresek, az aliexpressen bagóért kapható dobozkák közül melyik az, amit valóban érdemes megvenni? Konkrét típusokat mondjatok nyugodtan (akár pro és kontra)!

Hozzászólások

Prohardver fórumon az Amlogic topicban kérdezd meg

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

De bezzeg a HUP-on - ja, várjál.

Ez is olyan mint sok másik szakmai dolog: ha lusta vagy utánaolvasni, akkor így jártál. Legalább az összefoglalót :)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Nem a ph-n van az hogy indítanak egy fórumot majd többszáz komment van lineárisan egymás alatt amin 50esével lehet szépen lapozgatni? :) Nem azt mondom hogy képtelenség elolvasni, csak pár perc alatt nem lehet átfutni, megkeresni a fontosabb hozzászólásokat, meg a rá adott reakciókat. Itt a hupon a vizuális elrendezés miatt ez könnyebb.

Ali, Bang, Gearbest és társain kapható kütyük tesztjéhez a rendeljkinait és a kinaicuccok blogot érdemes böngészni. Mélyreható tesztet azért ne várj, mert sokszor csak mondatokba fogalmazzák a specifikációt, de kiindulási alapnak jó.

A MI Box S kifejezetten jó, és a hozzá adott távirányító is kellemes darab. Rendszeresen frissül, van rajta Google Play és Netflix is. 

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Nekem a régebbi van a MI box-ból (nem a 4k-s), teljesen jó. Van rajta Chromecast, ami egy akármilyen tv box-on nem biztos, és azért az király, hogy kirakod a telefonról a TV-re a képeket mutogatni, mindenféle hókusz-pólusz nélkül. Ha  frissítek, akkor az újabb verz lesz ebből. Távirányítóban van mikrofon, hang alapú keresést használjuk. 

Üdv. 

Butatévén ritkán van USB, amin meg van, az nem annyira buta, valszeg a netflix is elfut rajta (gondolom én). Terhelhető egyáltalán egy ilyen doboz táplálásával egy sima USB aljzat?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hello!

 

Megnézve az adatlapot úgy tűnik, hogy ezen már van audio kimenet (kis jack). Ezt használjátok? Működik? A scenario: netflix/youtube jön a netről MI Box-on keresztül, a TV pedig csak egy megjelenítő (mivel annak csak optikai kimenete van, és nincs olyan hifi tornyom, amin van optikai bemenet). Szóval ki lehet nyerni így a hangot a Mi BOX S-ből? Illetve ugyanez a kérdés a hivatkozott Jetstream dobozra is. 

Gondolom vonali kimenet, szóval erősíteni kell. Jól gondolom?

 

Kösz, üdv. 

Működik a jack kimenet, egyszerre ki tudja adni a hangot HDMI-n és jack-en is. Jól jön pl. netrádió hallgatásánál, hogy nem kell a TV-t bekapcsolva tartani, elég csak a jack-en keresztül az erősítőbe küldeni a hangot...

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Kösz szépen. Közben megnéztem, és az enyémen is van audio kimenet (csak én valamiért a TV-ből akartam kinyerni a hangot eddig...). A távirányítóján a hangerő gomb egyszerre állítja a HDMI meg a kis jack hangerejét, RF-es fülhallgatóval teljesen jól működik, külön erősítő nem kell.  

Üdv. 

Mukodik siman a flud, igaz sideloadolni kell, mert a korlatozott "TV" playstore-ban nincs benne.
3-4Mb/s amit a netem tud azt hozza is usb HDD-re. Watch directory is mukodik, ha felteszel ra egy samba szervert vagy xplore akkor csak bedobod halozaton ra a torrent file-t es automatikusan letolti.

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Szerkesztve: 2019. 11. 08., p – 11:27

Először is azt kellene eldönteni, hogy mire használod.

Ha telefonos/tabletes alkalmazásokat akarsz futtatni, ami nincs igazi androidTV rendszerre, akkor a noname boxok tabletes rendszerrel állnak ehhez közelebb valami tűrhető szintű rendszerrel.

Ha coreelec/libreelec futna rajta, akkor is valami noname box, mint a fenti. Ha csak letöltött tartalmakat és esetleg youtube-ot nézel, akkor gondolom ez az irány kell neked, abból is a legolcsóbb, ami még használható. A prohardver amlogic topicban azért érdemes ezt nézni, mert időszakosan változó, hogy épp mi jobb a nonamek közül és mi az, ami átverés (nem olyan soc, nem annyira ram, rossz wifi...)

Ha hivatalos hbo go, netflix, amazon prime előfizetéshez kellene, hogy hullhd és 4k minőségben legyen tartalom, akkor hivatalos androidtv rendszerű kell. Amiből jelenleg kb csak a miboxS ami itthon is kapható és olcsónak mondható. Elkezdtek dolgozni a pie update-en is, gyárilag 8.1 rendszerrel jön. A következő szint az nvidia shield lenne, de az nagyobb ugrás árban. Androidtv rendszeren nem minden telefonos/tabletes alkalmazás érhető el, mert erre külön kell optimalizálni az alkalmazásokat. A core/libreelec sem telepíthető, de kodi van hivatalosan is androidtv-re és már a mibox is támogatja az auto framerata / kadenciahelyes lejátszást. A hd audio tartalmakra viszont nincs teljeskörű licensze, szóval az valsz nem megy.
A hivatalos androidtv egyben chromecast is, így amelyik mobil alkalmazás támogatja, arra is át tudja küldeni  a tartalmat, akár 4k minőségben is.

A noname, bár állítólag hivatalos androidtv rendszerű boxoknak általában valamilyen szempontból véres a torka: nem is hivatalos és ezért nem működnek a másolásvédelmet igénylő alkalmazások. A netflixhez pedig a másolásvédelem sem elegendő, hanem kell hozzá a netflix licensze is.

Akkor tényleg kb csak a miboxS a legocsóbb androidtv opcio. Arra tényleg hivatalos az androidTv és a másolásvédelme is rendben van, plusz valódi netflix engedélye is van.
Amit linkeltek Jetstream 4K / Engel EN1015K -t, azzal nem sok valódi tapasztalat van, plusz nem is olcsóbb a miboxnál. A hardver is ugyanaz, csak azon van lan is beépítve, amihez a miboxnál usb-lan adapter opció, ha nem elég jó a wifi kapcsolat.

Android alapú opció lehet még esetleg  - ha van német/osztrák kapcsolatod - akciós napokon az amazon firetv stick 4k. Nekem még a sima fullhd gen2 stick van, azt is használom a mibox mellett. A netflix és youtube azon is megy régiókorláttól függetlenül. Nem play store van rajta, hanem amazon store és sideloaddal lehet némelyik appot telepíteni ha kell - de ha nem akarsz extra appokat rá, csak streameket nézni, akkor jó. A prime video előfizetéshez hivatalosan itt nem lehet használni, de nekem a fullhd sticken rajta van rejtve az az app is, amivel mégis lehet és véletlenül rájöttem hogyan lehet előcsalni. Ne ahogy mondom, netflixhez és youtubehoz nem kell semmi trükközés. Akciós napokons saturn / mediamarkt / amazond.de 35 euro körül is szokta árulni, csak ide közvetlenül nem rendelhető, ezért kell személyes vásárlás vagy közvetítős postázós. A normál ára 60 euro https://www.saturn.de/de/product/_amazon-fire-tv-stick-4k-mit-der-neuen-alexa-sprachfernbedienung-2490802.html
Hivatalosan itthonra csak a butított gen2 fullhd stick változatot lehetne rendelni 60 euroért. https://www.amazon.de/dp/B01ETRGE7M/ref=gw_comb_tk-bis_f3tv_0318 míg kinn a nem butított fullhd változat 25 euro akcióban. De a firetv-k nem tudnak chromecast módot.

ha kintről akarod venni, akkor arra figyelj, hogy a nemzetközi változatot vedd, aminek mdz-22-ab a modelszáma. Azért írom, mert sok másik, nagyon hasonló, de kínai piacra szánt mibox is létezik, de azok nem jók ide. Eu-n kívülről pedig rákerülhet még áfa és vámügyintézési költség. Úgy már a 60 dolcsi könnyen 80 dolcsi fölé is mehet. Itthon meg 20-22 ezer közt kapni hazai garanciával. 

Köszönöm a tanácsot (eddig csak mdz-16-ab-t találtam, nem nagyon publikálják ezeket a részleteket). A kínai rendeléseknél már jelenleg is meg van oldva az uniós vám mizéria kérdése, rendszeresen rendelek pl. ruhákat, amik kb. már egy hónapja nem postai, hanem pick pack pontos terjesztésűek, eleve eu-s feladási pontról küldik (így nincs vám és áfa - úgyhogy a 2021-től bevezetésre kerülő új vámkezelési szabályokra már most fel vannak készülve a kínaiak:) ), a kinézett kínai box pedig eleve spanyolországi feladási pontról jön. Már csak a verziószám a kérdés. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az mdz-16-ab a 2016-os mibox3 nemzetközi változat, ilyen van nekem. Pár hónapja már leállították a gyártását, azt váltja a miboxS. A hardver nagy mértékben hasonlít, ugyanaz a chipset. A mibox3-on 8.0-ás androidtv rendszer van, az S 8.1 -el jött ki, bár nagy különbség nincs köztük. Az S-re már tesztelik a 9-es rendszert, a 3-ra nem tudni, hogy kiadják-e.

Hogyan lehetne ezt kétséget kizáróan kideríteni (a kínai eladó nem minden esetben kommunikatív - a "global version" -jelzés vajon mit takarhat)? Ha esetleg a régebbit kapom, akkor nagyon mellényúlok, vagy az is használható lesz még egy jó darabig?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Tényleg megéri ezt Kínából, rizikót vállalva 1-2 hónapos szállítással megrendelni, amikor ha besétálsz a Lurdy házba a márkaboltba, akkor 21.900,- Ft-ért  számlával, itthoni garanciával azonnal készletről hazaviheted? :) 

De a kérdésedre válaszolva: jelen pillanatban használatban semmi különbség nincs a régebbi és az új között, szerintem még sokáig használható lesz a régebbi is. 

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Az androidos boxok problemaja, hogy atlagban 1 max 2 evig van hozza frissites es onnantol van egy dobozod amit kukazhatsz kb.

A dragabb modellek is tele vannak gyerekbetegsegekkel. Akadozo menu celozni kell a taviranyitoval unintuitive kezelofelulet.

Eletem legjobb dontese volt atvaltani Apple TV-re.

"Eletem legjobb dontese volt atvaltani Apple TV-re."

- négy éve használok androidos Sony tv-t, azt nem mondom hogy ez volt életem legjobb döntése, de hogy nem bántam meg (sőt), az biztos. Ezért szeretnék egy android tv-s dobozkát egy butatévé okosításához (és dobom a telekom tévé előfizetésem az ócska szeptobokszokkal együtt) 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem gondolnam, hogy ez az lenne 9-es szeria egyik top modellje a meg nem amoled szeriabol.

Igazabol meg nem lattam egy olyan Sony-t se aminek ne lagolna a menuje egy ido utan.

Pedig nyomkodtam 12K EUR-os modelljeiket is eleget.

Egyik pillanatban teljesen fluid es ahogy nyomom a gombot mar tortenik is masik pillanatban meg picture menu 1 2 3 gondolkodas, beuszik a menu komotosan, ranyomok 1 2 gondolkodas beuszik a kep tipus (custom, movie etc)

Szerintem ez total szegyen egy 500K-s TV-tol...

Az tényleg az, nekem még egy ótvaros régi modell van (még 7-es androiddal), az szerencsére nem csinálja.

--

Most vettem egy ag3-at (a box-kérdés így legalább megoldódott), semmilyen lapot nem tapasztalok.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Majd akkor érdekelni fog az Android verzió, ha a DRM miatt kellene frissítened boxon, hogy le tudja játszani mondjuk az HBO Go-t vagy DisneyPlust... :)  
Nekem is Xiaomi van (előző gen), eddig nem volt ilyen gondom egyébként, jöttek rá frissítések.

Desktop: MacOS | Server: CentOS

Az androidos boxok problemaja, hogy atlagban 1 max 2 evig van hozza frissites es onnantol van egy dobozod amit kukazhatsz kb.

  • A Nexus Player 2014 novemberében jelent meg, az utolsó frissítés szintén novemberében, 2017-ben érkezett. Ez 3 év.
  • nVidia Shield: 2015-ben jött ki az első modell, úgy tudom azóta is kapja a frissítéseket.
  • Az eredeti nemzetközi Mi Boxhoz, ami 2016 októberben jött ki négy hónapja még érkezett frissítés (hirtelen ezt találtam).

Szóval az átlag 1 max 2 év erős csúsztatás. Értem, hogy sok a kínai  vacak (minőségre, nem csak származási helyre értve), ami megjelenés után esélytelen hogy kap frissítést, de nem ebből kell kiindulni.

Ha jó boxot akar az ember, akkor talál stabilan és hosszú ideig karbantartott változatot.

A "kukázhatsz" részre pedig annyit, hogy a Nexus Playerem ugyan 2017 óta nem kap hivatalos frissítést, de a mai napig szolgál. Először hivatalos ROM-mal, aztán Lineage OS-szel. Mára már elég lassúcska, lassan cserélem is. De ugye azért érzed, hogy nem 1-2 év és kuka...

Szóval no sarkítás plz :) 

Ellentetben a tobbi hypeolt Apple termekkel szemben ez valamiert kibaszottul jol sikerult es nagyon jol mukodik. Nem minden gagyi hulladek de egy Shield meg dragabb is.

Volt par Androidos dobozom es meguntam, hogy mindegyikkel kokanyolni kell vagy igy vagy ugy nem fw-t akarok reszelgetni meg probalgatni ebbol mar kinottem. Mikor az Apple TV 4K-t vettem akkor meg csak a regebbi Shield volt elerheto raadasul dragabban (eredetileg azt neztem ki).

En NAS-on tarolt tartalomhoz hasznalom nincs szuksegem masik konzolra szoval csak a helyet foglalna a nappaliban.

Egy kicsit foglalkoztam a témával régen, bár nincs Apple eszközöm, de az AirPlay -t (legalábbis a hangos részét) elég jól reverse engineerelték már. Tudomásom szerint a pulseaudioban már régóta benne van a szükséges kód, így minden további nélkül bármelyik desktop Linuxon, felületről kattintós módszerrel ki lehet választani hang kimenetnek az airplay sink -et (pl. apple tv), de pl. a Kodi is tud AirPlay vevőként üzemelni. Kép átvitelről fogalmam sincs.

https://hfujita.github.io/pulseaudio-raop2/

https://kodi.wiki/view/AirPlay

De egyébként a cikk borzalmas, mi az hogy valami random hostról töltsek le egy jart és futtassam? Wtf?

Na akkor te vagy az én emberem! Van itthon airplay-képes eszközöm (nem, nem apple termék), android alól eddig egyetlen appot tálaltam, ami képes steamen rá, a vlc pl. ígérgetésen kívül nem mozdult rá a témára. Tudsz esetleg olyan appot, amivel megoldott lehet a folyamatos audio streaming (root-olás nélkül)? 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Amugy egy linux mokusnak miert gond ha valamit butykolni kell?

Mert nem akarok bütykölni... és így ironikus, hogy azért vegyek egy Apple TV-t, mert azzal majd nem kell bütykölni, aztán Apple cuccok hiányában meg mindennel bütyköljek, hogy menjen.

Elmagyarázzam elölről hogy az Android One meg az Android TV nem erről szól? -> "Volt par Androidos dobozom es meguntam, hogy mindegyikkel kokanyolni kell vagy igy vagy ugy nem fw-t akarok reszelgetni meg probalgatni ebbol mar kinottem."

Vagy nem kell? :)

Szóval értjük hogy jó az az Apple TV, bizonyára az, de egyrészt a kérdező mást kérdezett, másrészt érvelési hibával vezeted félre (attól hogy sok rozzant suzuki létezik, még vannak jó egyéb autók :), harmadrészt meg vannak olyan funkciók amiket ki sem tudsz használni, ha nincs más Apply terméked otthon.

nem ismeri őket, ezért megszakéri :)
Elvileg az android one és tv hivatalos használatához is megkövetel a google valamennyi verziónyi vagy időnyi frissítést. Sok esetben pedig nem is engedi a gyártó a reszelgetést, mert a másolásvédelmi megoldások tiltják ezt. Persze, ha nagyon noname-t vesz az ember, akkor kiderülhet utólag, hogy valójában nem is hivatalos volt és nem minden működik rajta, a gyártó pedig nem egy cég, hanem ismeretlen kínai entitás :D

Ha telefonos/tabletes alkalmazásokat akarsz futtatni, ami nincs igazi androidTV rendszerre, akkor a noname boxok tabletes rendszerrel állnak ehhez közelebb valami tűrhető szintű rendszerrel.

Ezt semmiképp nem javaslom pont azokért, amiket írtál róla.

Ha fontos telefonos appokat használni, akkor se kell lemondani az Android TV-s appokról, futnak azon is, csak kézzel kell telepítnei, és kell egy custom launcher, ami mutatja ezeket. Ennyi.

android 8.1-el jött, ami bekapcsolás után frissült 9-re.

Nem tudom milyen hibákat tapasztaltak. Nálam minden ok. 

Alapvetően Netflix, Hbo, Youtube van rajta használva. Kodit néha használom nas-ról nfs-en keresztül.

Hbogo-nál fent van a támogatott eszközök listájában.

Szerkesztve: 2019. 11. 08., p – 20:10

Beelink GT1 MINI, ha akarod CoreELEC is telepíthető + Netflix plugin for Kodi.

Én szoptam eleget a Kodival HBO GO kapcsán. Szerintem vegyünk egy standard Android TV -t (ne kínai hulladékot), és fordítsuk jobb dolgokra az időnket :))

(hint: kodi rajongó vagyok, de amit a drm miatt szopkodni kell az addonokkal, az gáz. Vagy vegyünk otthonra a méretes NAS-t, töltsünk le mindent, és nézzük azt, arra jó :)) ).

Nekem is működött az HBO GO fél évig, majd szétszakadt magától. Aztán olvastam hogy van egy másik addon, az meg meg se szólalt. Ez bármikor bármelyik streaming szolgáltatás nem hivatalos addonjával előfordulhat, és idegesítő fixelgetni, cserélgetni, konfolgatni. Főleg, ha valaki nem is hozzáértő. A Xiaomi box elé odatereltem az asszonyt, azóta meg gond nélkül kinézte az HBO GO -t. Így kell ennek mennie.

A poén, hogy egy rendes andoidtv box alatt is jobban megy a kodi az ilyen nem hivatalos addonokkal is, mert L1-es a widevine rajta. 
A hbo go is simán megy kodi addonnal is, mindkét fajtát használtam, a régebbi billsuxos és az új eu változatot is. Egyiket sem valami kétes, gyűjtő repó telepítésével, hanem a github projektjükből a zip-et letöltve. A firetv sticken most is úgy használom a kodiban, mert a tévés hivatalos app csak androidtv-vel megy, a firetv-ről hiányzik a tévés api. De amíg nem volt hivatalos tévés app, addig a miboxon is kodi addonnal használtam.

Netflixet nem próbáltam kodival, de annak a leírása is azt mondja, hogy L1-es android eszközzel esélyes, hogy menjen fullhd és 4k. De mivel ott a hivatalos, így nem éreztem ingerenciát a kipróbálásra. Aki esetleg opensubtitles automata feliratletöltést akar bármilyen filmhez, annak lehet értelme ezzek küzdenie.

Ja meg esetleg, ha valaki kadenciahelyes lejátszást akar, mert az miboxon már megy a kodival. A hivatalos hbogo és netflix meg nem próbálja a kijelzőt a tartalomhoz igazítani android alatt.

(hint: kodi rajongó vagyok, de amit a drm miatt szopkodni kell az addonokkal, az gáz. Vagy vegyünk otthonra a méretes NAS-t, töltsünk le mindent, és nézzük azt, arra jó :)) ).

Miről maradtam le? Egy ideje már nem Kodizok, jó nekem a Plex. Előtte viszont évekig gond nélkül ment Android TV-n, nem is értem hogy jön a képbe a DRM. 

Szerk: Áh, összeraktam a képet. Igen. A legjobb Kodi használat, ha Android TV-n futtatod :) És akkor nem kell belehekázni a HBO-t, hanem nézheted külön appról.

Szerk2: Bár az szégyen, hogy ezekhez a szolgáltatásokhoz milyen minőségű alkalmazás tartozik a Kodihoz képest. 

A drm úgy jött képbe, hogy ha valaki nem elégedett a hivatalos appal vagy esetleg nálunk adott szolgáltatáshoz nem elérhető a hivatalos app, akkor addonok közt lehet esetleg, amivel nézheti. De a drm-et nem kerülik meg ezek sem, ami követlemény, az addonnal is követelmény.

Például a hbo go sokáig nem volt androidtv-re. A telefonos app meg csak 540p minőségre hajlandó, a magasabb 720 - 1080 minőségre nem. A hbo go chromecast módja meg valamivel instabilabb, mint más. Vagy, ahogy írtam a kadenciahelyes lejátszást nem szokták támogatni a hivatalos appok, amit a kodi meg tud megfelelő boxon.

Én most egy ilyet raktam kosárba az aliexpress-en: https://www.aliexpress.com/item/33017414051.html

Most nov. 11-én lesznek a leárazások így még olcsóbb lesz. (~10-15ezer attól függ milyen kiszerelésben kéred)
Nem magamnak rendelem, ezért az olcsóbb de tudásban erőseket nézegettem már egy ideje.
8000 értékelésből 4.8-at kapott az oldalon. Van saját weboldaluk: https://www.h96tvbox.com/
Meglátjuk :)

Ha bármit is veszel érdemes youtube-on unboxing videókat megnézni az adott eszközről.
De ha van rá pénzed, akkor ez biztos tudja amit kell (
Nvidia Shield TV PRO)https://www.youtube.com/watch?v=RhvHp8uK3Dk

Úgy látom hogy a MI Box S a befutó. Az én szempontjaim: plex és youtube. Mindkettő fontos. Rémlik hogy valamikor kérdeztem már ezt, és a válasz elbátortalanított, de megkérdezem megint, mennyire problémás ezek használata? Figyelembe véve hogy már eleve az androidos YT app is egy nyomor.

Hát mit tudom én. Az Android meg a Youtube a Google cucca, és te vennél egy hivatalos Android TV-vel buildelt tv boxot. Mi baj lehet? :) Működik. (egyébként ajánlgattak más YT klienseket amik mennek szépen Android TV-n, de nem volt motivációm próbálgatni őket).

A Plexről nem tudok nyilatkozni.

Amit anyósnak vettem, az nem volt összvissz 10e forint, a youtube gyönyörűen megy rajta, a netflix is (viszont azon a netflixet nincs 4k, érthető okok miatt). Bátran megvehetők ezek a cuccok.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha a Plex szempont, érdemes lehet még az Nvidia Shielden elgondolkodni, főleg a legújabbon.

Kicsit borsosabb az ára, de a hardver izmos, Plex szervert is futtathatsz rajta, és garantált a hosszútávú jó minőségű update. Ráadásul Shield sajnos több tartalom érhető el, mint hagyományos Android TV-re. 

A Mi Box-ról azt olvastam, hogy nem elég izmos 4k-hoz. Nem tudom, hogy ez megállja-e a helyét vagy sem, de engem eltántorított. 

Annyibol mar inkabb Apple TV. Bedugod mukodik nem lagol nem szaggat nem kockas teszi a dolgat villamgyorsan. Osszesen egy medialejatszo appot kell megvenned kinek mi a szimpatikus vagy mrmc (ez kodi alapu) vagy Infuse. Telefont is hasznalhatsz hozza taviranyitokent + a legtobb taviranyitot tudja kezelni by default(ha pl a TV taviranyitorol szeretned iranyitani) ha megsem akkor lehet tanitani. Most mar kezeli a konzol iranyitokat is.

Annyibol mar inkabb Apple TV. Bedugod mukodik nem lagol nem szaggat nem kockas teszi a dolgat villamgyorsan.

Ez a Shieldre is igaz. Viszont Apple TV-vel bukod a Chromecast támogatást, ami elég hasznos tud lenni, ha mobilon egyébként Androiddal nyomulsz.  

"A Mi Box-ról azt olvastam, hogy nem elég izmos 4k-hoz. Nem tudom, hogy ez megállja-e a helyét vagy sem, de engem eltántorított. "

- a mibox-nál gyatrább -boxot használnak a családban,  vígan játssza a 4k-s youtube tartalmakat, a kritériumoknak ezek a dobozok már megfelelnek. Nem tudom hogy az említett cikk pontosan mire célzott, amikor azt írta, hogy nem elég izmos a 4k-hoz, konkrétan erre tervezték a chipet.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ezt olvastam, itt írnak a 4k problémáról: https://www.androidcentral.com/xiaomi-mi-box-s-review

Gondolom 4k és 4k közt is van különbség, és nem ugyanaz egy youtube-ra streamelésre szánt 4k-s videó, mint egy 100 gigás film release. Számít a codec is, encoding profile, miegymás. Szóval simán elképzelem, hogy a box ami egy 4k-s youtube videót képes lejátszani más ugyanekkora tartalommal nem bír.

Én emiatt most a Shield fele hajlok. Ráadásul most ez a helyzet, ki tudja 2-3-4 év múlva, amikor még használnám milyen codecek lesznek elterjedtek. 

Ez érthető is, a te igényeidnek megfelel. A gond az van, amikor valaki 4k alatt másra gondol. Például hasonlóan 4k videó egy újabb codekkel, vagy csak simán nagyobb bitrátával mint a tipikus youtube/netflix videó. Mondjuk hálózatról lejátszva Kodival. Vagy Plexszel. Elég tipikus felhasználás, szóval mérlegelni kell ezt is, nem elég ránézni hogy 4k, akkor biztos jó lesz.

Mindenre van megoldás: pl. egy asztali gép valszeg mindenre jó lesz. Nekem elég a streaming szolgaltatások röccmentes biztosítása, soha nem fogok ezen a dobozkán semmi mást csinálni, így nincs is semmi egyéb elvárásom ezzel kapcsolatban.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Persze hogy van, a Shield ilyen :)

Amúgy nincs ezzel baj, ez a te igényed, viszont a specifikáció akkor ne legyen 4k, ha csak ilyen igények mellett oké. Szerintem legyen időtállóan alkamlas rá, és ne csak bizonyos felhasználás mellett.

Persze nem azt mondom, hogy nem az, de a cikkből ez jött le.

Miért lenne az? A Xiaomi se állítja ezt (azt állítja, hogy a streaming az egy képessége az eszköznek), más se nagyon. Esetleg ráragadt a név, de ne a marketing megnevezésekből indulj ki. 

Én amúgy semmit nem várok, hiszen nincs ilyen eszközöm. Amit viszont várnék egy kütyütől amire ráírják, hogy 4k, az az, hogy ne csak két megnevezett app streamjét tudja 4k-val vinni, hanem úgy általában legyen alkalmas 4k-s videók fogyasztására. Mondjuk akkor is, ha lehúzok egy nagyobb, 4k-s videót torrentről.

Egyszészt akkor mi más lenne? Másrészt videó és video között óriási különbségek vannak, simán lehet olyan videofájlt készíteni, amit aztán a jóisten gépereje sem játszik le... Miért kellene senki által nem igényelt,  nem használt anyagára felkészíteni azt, ami tömegigények kielégítésére készült? Tegyél be egy asztali pg-t erre a célra, az biztosan nagyjából mindent lejátszik (nem), viszont lényegesen nagyobb vas kell hozzá és több pénzbe kerül.  :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nyilván nem ipari felhasználást várok. Viszont elég hétköznapi és tipikus dolog torrentről letöltött cuccokat lejátszani. Ott a codec eléggé adott, h264-et használnak többnyire, néhányan h265-öt. Nincs itt semmi extra, elég standard dolgokról van szó, semmi olyan, amihez izmos gép kellene, vagy ne lenne hardverből támogatva. De ha egy nagyobb bitrátájú fájltól már megizzik a mi box, az nem jó. (nem azt mondom, hogy ez van)

És oké, nem illegális, persze, persze. De azért ne mondd azt, hogy ez senki által nincs igényelve.

Ilyenkor az is kérdés, hogy jobb-e a amúgy a minősége egy nagyobb veszteséggel kódolt 4k stream-nek, mint egy kevesebb veszteséggel kódolt FHD stream-nek. Ha a maximális stream bitrate ugyanannyi, mert ezt határozza meg a hardver képessége, akkor a helyedben én nem lennék biztos abban, hogy a 4k felbontás a jobb és részletgazdagabb...

Az a cikk butaságokat ír, semmi konkrétum. Csak bedobja, hogy rákötötte 4k tévére és máris laggolt a felület -> nem alkalmas 4k streamingre meg hdr-re. Persze, ha lakótelepen 2.4es wifivel próbálta, akkor nem meglepő, ha kevés a sávszélesség, de igazából semmi sem derül ki, hogy valójában mit csinált. Tele a net ilyen semmitmondó oldalakkal, ahol mindenről írnak tartalom nélkül, csak hogy legyen hová kirakni a reklámokat és az affiliate linkeket.

Ezzel szemben elég sokféle 4k videót képes jól lejátszani és a többféle hdr-ből is van, amelyiket támogatja. 

Nem egy nagy titok, hogy milyen codec-ek lesznek elterjedtek. Vp9 és h265. Merthogy az ipar nem olyan, mint a torrent pistikék. A lejátszóknak és streaming eszközöknek ismerniük kell a formátumokat. Újat csak akkor vezetnek be, ha már széles körben elterjedt és a lejátszók többsége tudja. Ha meg offline lejátszás, akkor új lemezformátum, új lejátszó.

Igen, jogos hogy a cikk nem egy minőségi írás :) Nézd, engem nem nagyon kell meggyőzni, de azért itt elég sok szempont lehet. Ilyen pl a warez, ahol már nem annyira igaz, hogy újat akkor vezetnek be, ha már széles körben elterjedt.

Rengeteget szívtam anime release-ekkel, amik 720p-vel se mentek akadozás nélkül Kodival. De azt hiszem ezt írtam már. A warez is egy jellemző felhasználás, és ha nincs egy plex szervered, ami transcode-ol, csak szeretnéd direktbe lejátszani, érhet meglepetés. 

Nekem most vmi noname kínai S912 csipes boxom van, Android helyett éppen vmi más szoftvert használok épp rajta (CoreElec), ez egész jól viszi a 4K HDR-es tartalmakat egyedül az újabb kódolásokkal gyűlik meg időnként a baja (H265/VP).

A mostani legerősebb chip az S922X, ha erre keresel az aliexpressen/ebay-en akkor nagyon nem tudsz mellé nyúlni..

Itt egy összehasonlítás https://www.h96tvbox.com/android-tv-box/smart-tv-box/275_h96-android-tv…

Ha vennék most következő device-et akkor mondjuk ezt venném: https://www.aliexpress.com/item/33026437111.html
"Beelink GT King TV Box Android 9.0 Amlogic S922X Hexa-core G52 MP6 Graphics 4GB LPDDR4 64GB ROM 5.8G WiFi Bluetooth 4.1 4K 75hz"
 

kedz

Nos beszereztem egy ilyet: www.aliexpress.com/item/4000302851707.html . Azon kívül hogy nem látja az ext3-as vinyómiat semmi bajom nincs vele. Miért nem látja? Hogy lehet ezt megoldani? A Tárhely résznél kiírja hogy csatlakoztatva, de nem látja semmilyen app. Még a Total Commander sem tallózza ki. Ha beállítom hogy ez egy cserélhető meghajtó, akkor leformázza az őskövület fat32-re. Mit csináljak a 10+GB-s filmmel? Rá sem tudom másolni.

"Jobban bízok benne mint az NTFS-ben."

Pedig annak az NTFS-nek semmi baja nincs (nem vagyok ms fanboy).

"A fragmentációról nem is beszélve."

Ebben a use case -ben (filmeket felpakolsz, időnként törölsz és másikat teszel fel, de az idő nagyobb részében lejátszod) szerintem nem kell félni, de ha parás vagy, majd defraggolod félévente, van hozzá Linuxos tool. De ha a filmjeid egy idő után fragmentálódnak, akkor sem fog a fej folyamatosan összevissza ugrálni, mivel vélhetően nagyobb darabokban lesz szétszórva, nem ezernyi apróra, szóval a félelem megalapozatlan.

(nekem mindegy igazából, de ha "érzésre" döntesz, szerintem rosszabbul jársz. Ha már vettél egy lejátszót ami egyébként jó, csak az fs-t nem látja, legegyszerűbb a támogatott fs -re áttérni, és kész. Én hosszú évekig toltam Linuxos Rpi-re lógatva NTFS-es HDD -t, azon ment éjjel nappal a Linuxos ISO -k pörgetése, onnan ment a lejátszás is hálózaton keresztül, teljesen príma volt).

<off>Nekünk két SAMSUNG Smart tv-nk (nagyon okos) van, én nem használom ezt a funkciót, csücsül mellettük két Gigabyte BRIX GB-BACE3000 amin persze windows 10 fut (tudom fuj) és mindegyik Bluetooth billentyűzettel vezérelődik, kapcsolódnak a "home szerverhez" samba-val onnan lehet streamelni a "videotárból". :) Ja és nincs behuzva a lakrészre TV-koax kábel(csak utp :) ), de az upc előfizetéssel online lehet nézni mindent amire elő vagy fizetve</off>

Szerintem jobb mint egy ilyen androidos bigyó, bár ez a 1.6 atom vagy celeron proci nem egy erőgép viszont használtan 20k huf körül mozog újonnan ram és ssd nélkül kb 35 körül van. Nekem mindegyikben 4 gb "bontott" ram van meg egy 120-as legolcsóbb adata ssd. 

Nagyon halk bár van benne egy pici ventilátor észre sem lehet venni, nálam sosincs kikapcsolva a háló szobában sem.

Van rajta hdmi + vga és nagyon kicsi a fogyasztása.

Belefutottam egy szép kis táblázatba az Android-os TV box-okról.
Az is benne van, hogy a Netflix melyiken megy 4K-ban.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/12-NAoBPPV_nNBqaY1vt7Gke8bthPYqnG0tMLeSDrIKI/edit#gid=0

Ez alapján valószínűleg én is mást rendeltem volna meg. :)
Itt még van más táblázata is (smartphone, mini pc, smartwach, tablet pc, stb.): http://chigztech.com/charts.html

Szerkesztve: 2021. 06. 24., cs – 18:56

Kérdés még a témában: milyen android boxot ajánlotok apple tv-hez? Az eredeti apple tv box nem játszik. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az egyik androidos teven fent van, a masikra nem akarozik megjelenni (elvileg csak azokra a tevekre tamogatott, amin megy a homekit).

-- update

Felraktam rá az apk-t (nem a sony-sat, hanem a simát) és rendben működik. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

most már nem csak sony meg eseteg más tévégyártóval van külön szerződésük, hanem van általános androidtv re telepíthető app a storeban. A miboxokon megjelent a storeban. Mást meg nem is nagyon kapmi errefelé. A google cc tv változat lehet még. Vagy valahonnan nvidia shield. 
A legolcsóbb az amazonos fire tv stick 4k, csak az nem google függő, hanem amazon.

...közben megoldódott a kérdés, az apk-t sideload-ként simán felraktam a régebbi android tévére, minden jól működik, úgyhogy nem kell venni 70-80-ért apple boxot. 

--

A "jól működik"-et "elfogadhatóan"-ra pontosítom, valószínűleg az apple szar, optimizálásban kodekje miatt időnként "utánhúzások", szín -és egyéb maszatok tűnnek fel a képen, ami csökken ha SD-re korlátozom a tartalmat, de akkor is előfordul, csak ritkábban. Így már nézhető, és még így is jobb a minősége, mint a HBO hazai szolgáltatásának, á la agyontömörített, fakó kép és pcm 2.0-s sztereo hang...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Lol, hibatlanul megy a netflix 4k-ban ezen a szerinted "androidos  foson", es ezek szerint nem a hardver az ok. A masik sony teven pedig official telepul. :) ha a ket, ugyanolyan parameterekkel biro videoanyag kozul az egyik fosul dekodolodik ugyanazon a hardveren, ott nem a hardver a ludas, hanem a fos kodolasi algoritmus.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szóval egy hivatalosan támogatott netflixet hasonlítasz egy általad felgányolt, adott hardware-n nem támogatott Apple TV-hez. Egészségedre.

Aztán csodálkoznak az emberek, hogy az Apple nem szereti kiengedni a szoftvereit a saját eszközein kívülre. Mert jönnek az ilyen hekkerjancsik, akik felbasszák mindenféle fos hardware-re, aztán meg elkezdik az Apple-t szidni a saját baromságaik miatt.

Nem erted. A netflixet nem lehet "felganyolni" , az vagy megy, vagy nem. Hivatalos a keszulek is, a netflix is. Az apple tv app nyilvan nem hivatalos, ha sideloadolva kellett felrani, a keszulek mar nem egy uj darab, de ha a netflix hibatlanul megy rajta teljes funkcionalitassal, az apple tv pedig nem -ugyanolyan video es audio tulajdonsagok szolgaltatasa mellett, akkor nem a netflix, nem a keszulek, hanem az apple optimalizalatlan kodekje a ludas. Nyilvan ezert is kell hozza combos keszulek meg vagy hetvenezerer', hogy aztan markajoska utana meg itt kapaszkodjon, hogy "hooo apple jo, android fos.. "...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az apple tv app nyilvan nem hivatalos, ha sideloadolva kellett felrani
 

Szóval egy nem támogatott készüléken vannak vele gondok, és emiatt szar az Apple. Teljesen logikus. 
 

ugyanolyan video es audio tulajdonsagok szolgaltatasa mellett

Ha valóban teljesen ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezne mind az audio mind a videó sav Apple tv és netflix esetén, nem gondolod, hogy nem is lenne gond? Meglehet, pont ezért is nincs támogatva.

Es azert ki ahibas,ha egy adott hardveres/szoftveres kornyezetben egy adott parameteru szolgaltatas hibatlanul mukodik, egy masik, ugyanaolyan parameterekkel  rendelkezo meg nem? Melyik ceg mernokei a balfaszok?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Amig a hbo tartalmak jobb minosegben ferhetok hozza az encoreon mint a sajat app-in keresztul, addig gratulalhatsz, csak ne a felhasznalonak, hanem a cegnek. Apple detto. Azonkellene elgondolkozni, vajon mi az oka annak, hogy sokan hajlandok a netflix kb negyszer dragabb szolgaltatasat elofizetni, csupan a minoseg miatt, es miert nem fognak elofizetni a sokkal olcsobb hbo-ra, ugyancsak a minoseg miatt.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Apple hardver 70e Ft, apple content a beka segge alatt van, ergo konzumidiotizmus ilyen arertek aranyu szolgaltatasba beruhazni, plane hogy gyakorlatilag van helyette szebb, olcsobb, jobb. A hbo go magyarorszagon pcm 2.0-as hanggal szolgaltat, hardverfuggetlenul. Igen, szar az apple, aki rad akarja tukmalni a draga szarat, csak azert hogy fizess elo a draga szarara, ugy hogy annak nincs kulonosebb hardveres indoka (optimizalatlan kodolasi algoritmus, a paraszt meg majd megveszi hozza a dobozkat, 70 ezere', mer' az jo lesz). Az ilyen ember ne oltogasson! :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"és még így is jobb a minősége, mint a HBO hazai szolgáltatásának, á la agyontömörített, fakó kép és pcm 2.0-s sztereo hang..."

akkor mesélek valamit, ami fájni fog :D
Pár hónappal ezelőtt a hbo go ph topicban volt pár visszajelzés, hogy pár embernek nem 2.0 hang volt és nem volt beégetett logó a képben. Némi kutakodás után kiderült, hogy apple cuccokra (tablet, appletv, talán telefon is) más streamet szolgáltat a hbo go és fairplay apple drm megoldással adják a jobb minőségű, magasabb bitrátás és 5.1 tartalmat.

Amikor elofizettem, felhivtam az ugyfelszolgalatot. Konkreatan csak hümmögés volt a reakcio, es hogy nem en vagyok az egyetlen, aki  ezt visszajelzi nekik (ezek szerint nem csak nekem "fajt" , hogy gagyi a szolgaltatasuk).

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Némi kutakodás után kiderült, hogy apple cuccokra (tablet, appletv, talán telefon is) más streamet szolgáltat a hbo go és fairplay apple drm megoldással adják a jobb minőségű, magasabb bitrátás és 5.1 tartalmat.

Gondolom itt is az Apple a szar mert ez megtörténhet.

Amúgy nem csak a magyar, mert ugyanazt az appot, megoldást használja az egész európainak mondott régió Ha majd hbo max brandre térnek át hamarosan, akkor leszek kíváncsi, hogy  bevezetik-e magasabb felbontást / minőséget. Van amelyik szolgáltatásnál playready drm támogatás kell 4k-hoz. Azt hiszem a netflix esetén péládul. Egyébként fullhd már jóideje a hbo go tartalom is a megfelelő widevine szinten lévő eszközökkel. A telefonos app az, ami csak 540p (kivéve esetleg egy-két csókos samsungot és apple telefonokat). De chromecaston, androidtv-n már jóideje fullhad. És annyira nem rossz a minősége úgy, 3megabites az fhd stream. A netflixet emlegetve azon persze elvileg van 4k 15 megabites stream is sok tartalomnál, de az utóbbi mésfél évben sokszor lelimitálták a sávszélességet, időnként 1 megabites 4k stream is volt, nem túl jó minőségben. És nem igazán ismerték el, hogy hiba vagy spórolás a sávszélességgel. 

Egyébként lehet korábban már írtam, hogy a legolcsóbb netflix / prime video / youtube és nem hivatalosan hbo go for androidtv lejátszó az amazon fire tv stick. Fullhd-ig az új sima stick sem rossz, de a 4k stick sem drága, amikor akciózzák rendszeresen, pár havonta. Csak ide nem lehet rendelni közvetlenül sajnos, mert mi csak másodrendű régió vagyunk (200 másikkal egyetemben). Mailboxde továbbküldő szolgáltatással rendeltem anno én is. Annyi haszna is lehet, hogy ha több platform is rendelkezésre áll, hogy valamelyiken majd csak  elérhető lesz az éppen kívánt szolgáltatás is. A prime sticken már vagy két éve elérhető az apple tv app, míg androidtv-re csak tavasz óta. 

Na vegre egy ertemes hozzaszolas a temaban, koszonom. Annyit hozzafuznek meg, hogy a hbo kepminoseg hiaba fullhd, ha nincs semmilyen kontrasztjavito feature tamogatva (hdr, dolby vision), a subtitles kinezete nem valtoztathato es a hang bidlak. Gyakorlatilag ilyet szintet mar kalozban sem csinalnak.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség