OPnsense proxmox alatt

Sziasztok!

Van egy Proxmox szerverem, amin van 7 lxc konténer. Ezek szépen teszik a dolgukat, a hálózaton egymást is és a többi fizikai gépet is látják.

Feltelepítettem egy OPnsense tűzfalat, virtuális gépként és felkonfiguráltam a belső lábát. A Proxmox-on kívüli fizikai gépeket látja, de a Proxmox alatti lxc konténereket nem, a hálózaton.

Ha a WAN lábat is felkonfolom, a fizikai gépek rendesen működnek az OPnsense-el, de a Proxmox alatti lxc konténerek nem érik el.

Mi lehet a probléma?

Hozzászólások

Ez így még elég kevés infó, hogy meg lehessen mondani a hiba okát, proxmox tűzfalat használsz bármilyen szinten (datacenter, pve, vm)? A konténereknek más IP tartományt használsz mind a fizikai gépek? NAT-olni akarod őket vagy egy tartomány legyen az egész?

Ezt nézted pl. https://pfstore.com.au/blogs/guides/run-opnsense-in-proxmox

-- Soha ne vitatkozz idiotakkal! Lesulyedsz az O szintjukre es legyoznek a rutinjukkal ! --

Egy proxmox szerver van, ez otthoni gép. Erre szeretném a tűzfal forgalmát rátenni. Nem használok proxmox tűzfalat, minden konténer ugyanabban a tartományban van.

tartomány: 192.168.1.0/24

A 192.168.1.1 a régi gw az opnsense egyenlőre a 192.168.1.13-on figyel. A proxmoxban két hálókártya van. Az első a LAN-ba lát be, a második látna kifelé a WAN irányába, így kiváltva a router-t. Tehát minden 192.168.1.0/24-es forgalom az első kártyán menne keresztül.

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Őszintén megmondom, nem tudom mi lehetett a gond, mert - kínomban - újrahúztam az Opnsense-t és most minden tökéletesen működik.

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.