T420 akkut nem lehet kiszedni

A címben szereplő laptopban, a nyitó-záró csúszkaszerűséget (az akku mögöttit), nem tudom eltolni a nyitás legvégéig és így nem is jön ki az akkumulátor. Van erre valami praktika, hogy kiszedhessem sérülésmentesen az akkut? Lehetőleg ne kelljen szétcsavarozni sem a lapost, ha csak egy mód van rá.

Hozzászólások

A T420-as akkun levő nyitó csuszka, az eltolás végén egy kicsit megemelné az akku csuszka felöli oldalat, hogy ujjal hozzá lehessen férni.
Körömmel vagy vékony műanyag lappal lehet segíteni a kiemelő mechanikának a mozgásban.

Gondolom azóta megoldottad, de ha a nyitó mechanika makacsolta meg magát akkor úgy van esélyed, ha szétkapod a gépet és megpróbálod a belső feléről megpiszkálni kicsit a nyitót. Esetleg ha csak dzsuvás; takarítsd ki (bár ez annyira triviális, hogy gondolom már -1. lépésben megvolt :) ).

"Gondolom azóta megoldottad"

Nem, még nem oldottam meg, a lapos szétszerelését ha lehet, elkerülném, asztali gépet atomjaira szedek bármikor, ezt nem. Kosz itt nuku és tényleg nincsen. Egyszerűen nem értem, hogy mi akadhatott úgy be, hogy alig lett kiszedve eddig vagy háromszor az akku.

"Taknyolástechnikailag megbarmolható akár takonyágyúval is." Aka melegragasztó. :)

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

"A megfelelő irányba próbáltad húzni az aksit?"

Nem jut el a 2-es pozícióig az a kis csúszka, megakad félúton.

Érdekes. Amúgy próbáltad gravitáció ellenében is? Tehát a laptop üzemszerű elhelyezésben, és csak oldalirányú erőt adni a kis pöcöknek?

Bizonyos vállasodásokra ez jó megoldás lehet. Bár a konkrét tipussal nincs tapasztalatom.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Adott típus dokkolható. Esetleg megér egy próbát feltenni egy dokkra, hátha ott van elakadva valami, vagy a dokkkoló pontokba belenyúlni (négyzetes kis fém ajtócskák a laptop alján).

Szerintem a csúszka széttört belül, ezért bontás mentesen tuti, hogy nem fogod tudni kiszedni az akksit. Sajnos előfordul ilyen (anyagfáradás, stb). De csak a szétszedés marad.

"Bizonyos embereket megnyugvással tölthet el a tény, miszerint a medúzák nagyon régóta élnek a földön agy nélkül."

itt egy topic hasonló esetről

https://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=117973

A képen úgy látni, hogy talán nincs rendesen a helyén és azért szorulhatott be https://imgur.com/caxcJtm

a #15ös kommentben írja, hogy végre sikerült kiszabadítania.. a  többiek tanácsát részben követve, kicsit megkocogtatta különböző irányokból gumikalapáccsal, meg nyomogatta / mozgatta az akkut... majd izomból betolta a tolózárat. Mivel ferdén volt benne az akku ezért szorulhatott be a 3 kapocs.

tett fel képeket utána is, ott látszik, hogy normális berakás után nem áll ki mm-ekre az akku a gép síkjából https://imgur.com/a/iptJi

Ha Fureden vagy gyere at Csegere hetvegen. Elotte egyeztessunk. Par mp alatt megoldhato szerintem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS