12.1-RELEASE elérhető

Hivatalos hírt nem láttam, de a freebsd-update szerver most már reagál; az egész hosszú hétvégén nem volt erre hajlandó. :-) Egy VM-ben elindult a frissítés. Folyamatosan tölti a peccseket, az RC2-höz képest jelenleg 2593 db-ot. Van esély rá, hogy mire kijön a hivatalos értesítés, addigra tán készen is lesz.

Jav.

Immár hivatalosan is megjelent. Kikerült a freebsd.org oldalra. freebsd.org 12.1R announce

Hozzászólások

Hozzam meg nem csorgott le, de koszi a hirt, figyelemmel kiserem. :)

Ez ugye elérhető már egy ideje:

https://www.freebsd.org/releases/12.1R/relnotes.html

Épp rágom rajta magam végig, hogy milyen érdekességek vannak.

(Érdekelne, hogy a doksiban emlegetett fusefs ráncfelvarrás mennyire hat olyasmire, mint pl. a fusefs-lkl "full featured Linux BTRFS, EXT4 and XFS as a fuse module"; ez utóbbitól a legutolsó próbálkozásnál egy frissen kreált  XFS-es diszken megállt az egész gép, mint a jancsiszög. Pedig az XFS elég jó lenne, ha már a Samu arra formázza a diszket, amire a TV-felvételeket menti.)

Hol van azoknak a bugoknak a listája, amik miatt a 12.1Relese kiadása blokkolva volt eddig? Volt 12.0-ban egy intel IGB NIC bug:

https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=239240

Elvileg találtam 1 bug listát, amiben mintha ez is szerepelt volna. De mivel a bug itt továbbra is OPEN, nem tudom h. végül a 12.1Release-ben javitották-e ténylegesen, azt a listát meg már a világon nem találom sehol.

Hát én nem láttam erre utaló jeleket, de lehet, hogy túl felületesen olvastam.

De cserében örömmel láttam (nem), hogy megint meg kell küzdeni a bináris kernelmodulok problémáival, azaz a grafikus kártyához tartozó modult érdemes letörölni még frissítés előtt, és a továbbiakban a csomag helyett portsból magunknak fordítani. én most bátor leszek, és csak simán nem engedem betöltődni :-) remélem megúszom a crash-t.