Ha 100 000 forintba kerül valami újonnan ...

... akkor mennyiért vennéd meg használtan? Garancia, számla van, látszólag tökéletes állapot.

>90.000 Ft
1% (3 szavazat)
80.000-90.000 Ft
9% (27 szavazat)
70.000-80.000 Ft
30% (95 szavazat)
60.000-70.000 Ft
27% (85 szavazat)
<60.000 Ft
26% (80 szavazat)
Soha nem veszek semmit használtan.
7% (22 szavazat)
Összes szavazat: 312

Hozzászólások

Érdekes kérdés és függ attól, hogy miről beszélünk. Pl. itt van pl. a Rolex kérdés. Annyira várólistát minden acél sportmodell, hogy 3-5 év a várólista. Éppen ezért a 2,5 millióba kerülő acél Submariner új, de másodkézből származó állapotban 3 millió forint. Ha van.

Viszont, egy autó, szalonból kihozva azonnal min. 10% értékvesztés. Persze, ez is típusfüggő. Lehet, hogy egy Lambo vagy Bugatti pont olyan, mint egy Rolex.

Szám. tech. cuccnál is volt olyan, hogy elejével (amikor indult) egy iPhone-t többért el lehetett adni, mint a bolti ára. Amikor még itthon nem volt és Amerikából kellett hozni.

trey @ gépház

Általában elmondható, hogy új ár - 20%, de nagyon sok mindentől függ. Néhány termék tudja tartani az árát.

Szerkesztve: 2019. 10. 27., v – 10:44

Mit szeretnél eladni?
Biztos, hogy nekem is van egy csomó dolog itt a fiókban, szekrényben amire nincs szükségem, de mert én sem nagyon veszek használt cuccot, így nem is nagyon próbálom eladni.

Réges régen vettem pl. print-szervert, (itt a hup-on), ami állítólag kifogástalan volt. Nekem naponta többször lefagyott. 
Most vitatkozzak? Szóvá sem tettem.  Talán még valahol meg is van a süllyesztőben. :(
Mondjuk C-64-et adtam már el, illetve cseréltem SATA HDD-re. Az sem mostanában volt.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

ha újonnan 100eft, akkor az kb nettó 78eft, tehát kb 60e-t adnék érte

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Pont ezt akartam írni, hogy dolgok nagy része rögtön 75% mert eljön az áfa. Onnan ha használt, akkor 60%. Ha valami 24 hónapos múlt, akkor 40-50%-ert venném meg.

Ez nálam van így. Sokan még lakást (eladásakor) is napi fizetéshez mernek. 3-500e Ft alku, ami egy technikai dolog nekik fejben 20-40 ledolgozott nap, azaz ennyit fognak ingyenben dolgozni ha engednek. És emiatt sz@rragnak. Ugyanez szagelszívónál is...

Nagyon sok hirdetésben vagy drágábban árulják, mint az új ára vagy csak pár ezer forinttal olcsóbban. Nem tudom megérteni...

Téma függő. Van ami használtan a sokszorosa. Lásd műtárgy.

Galeriakban, Vateran, meg hasonlo helyeken. Pl. mondjuk egy regi erme ritkasag, de a koratol fuggoen annyira nem. A masik: par eve egy galeriaban voltunk csaladostul, es meglattunk egy festmenyt kb. ebben az arkategoriaban. A noverem ennek a festonek a munkassagabol irta a diplomamunkajat (muveszettortenet szakon). Megvettuk.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Teljesen változó.

Van ami használtan nem ér semmit, van ami kicsit kevesebbet, van aminek nem csökken az értéke, és van aminek nő.

Rossz a kérdés.

Természetesen az ár feléért, hiszen a videójátékokban is így működnek a boltok.

Mivel ilyenkor nincs se 14 napos elállási lehetőség, meglepetés érhet a garanciális ügyintézésnél, illetve van minimális kockázat, hogy van valami rejtett gondja, így az új árának legfeljebb 80%-a. Ha még a gyári zsugorfólia is rajta van a dobozon, akkor 90% is lehet.

Nagy Péter

Attól függ miről van szó, hány éves, stb. Kaphatunk konkrét példát? Például egy XY telefon, ami boltban most Z, de már van nála újabb, 1 éves.

Használtat akkor veszek, ha az adott dologból nem engedhetem meg magamnak az újat, tehát ilyenkor már jóval a garanciaidőn túl van a dolog, amit veszek.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Tehat ha jol ertem,

  • nem tudjuk, mirol van szo,
  • nem tudjuk, mennyi a garancia,
  • nem tudjuk a pontos allapotot ("latszolag" tokeletes),
  • nem tudjuk (az elso pont miatt), hogy mennyire tartja a cucc az erteket,

es igy kene egy arat mondani? Inkabb kerdezz ket konnyebbet. :)

Honnan tudnád a "pontos" állapotát egy használt cuccnak? Kiprólálod és működik, szépen néz ki. Ezért látszólag jó.

Ha meg leírom, hogy pontosan mi, akkor meg azzal jöttök, hogy nektek nincs is szükségetek rá. 

Abba is bele lehet kötni, hogy mikor jött ki a piacra először? Mikor jön ki a következő verzió. Gyárják-e még. Csak Amerikában lehet kapni. Lehet, hogy váltivarú üsző és nincs méhe... 

Emlekszem, amikor a Wesselenyi utcaban dolgoztam, ebedszunetben a torzshelyunk fele menet mindig elmentunk egy second-hand sexshop elott. :)

De mindegy, mert ha 50k-t es 95k-t mondtam volna, az is az egesz spektrumot lefedi a valasztasi lehetosegek kozul.

szerk: 

Ha az lenne a kérdés, hogy LEGFELJEBB mennyit adnál érte, úgy jó lenne?

Talan, bar meg igy sem tudnek egyertelmu valaszt adni.

Minimum azt kellene tudni, hogy miről van szó. A többi szempont fontossága jellemzően ezen múlik. Pl mást jelent az öt éves kor egy autónál és telefonnál. Mást jelent a garancia hiánya mondjuk egy bútornál mint egy számítógépnél. Stb.

Nem választottam egyiket sem, mert sokmindentől függ. DSLR gép amivel 100 képet lőttek, vagy 5000 képet lőttek? Merevlemez, amit egy nagymama használt fél évig, vagy ami 0-24ben darálta a torrenteket egy NASban? Okostelefon amit egy <18 éves kissrác/csaj öntögetett le buliban sörrel, vagy esetleg egy informatikus (kütyüket tisztelő, védő) emberke használt féltve?

Meg oké, hogy van garancia, de egy hét vagy fél év? :)

Egyébként az általános szabály hogy használt cikk 50-60%-os áron megy, erről indulhat az alku a fentiekhez hasonlókat figyelembe véve. Én egyébként nem zárkózom el a használt cucc vásárlástól, például tükrös fotógépet egy kollegámtól vettem meg, egyrészt mert nagyon baráti áron adta, másrészt ismertem és tudtam hogy tiszteli, félti az elektronikus eszközeit.