Inkább CLI Guy vagy, vagy inkább GUI Guy?

Címkék

Az alábbiakból melyik illik rád a legjobban? Hogy ki is az a "CLI Guy"? Lásd: itt. Gondolom, ezek után a "GUI Guy" kitalálható.

Admin vagyok, "CLI Guy"
35% (138 szavazat)
Admin vagyok, "GUI Guy"
4% (16 szavazat)
Fejlesztő vagyok, "CLI Guy"
26% (101 szavazat)
Fejlesztő vagyok, "GUI Guy"
8% (32 szavazat)
Egyéb felhasználó, "CLI Guy"
8% (32 szavazat)
Egyéb felhasználó, "GUI Guy"
7% (27 szavazat)
Egyéb, megírom, vagy csak az eredmény érdekel
12% (45 szavazat)
Összes szavazat: 391

Hozzászólások

Amúgy rendszere válogatja... Linux alatt cli, Windows alatt (core server) sztm szenvedes, rég feladtam.

Ha ért az ember hozzá és sűrűn használja akkor jó a CLI. Ahol van persze, mert Windows alatt nincs, illetve azért van, hogy automatizáláshoz használjuk, nem rutin beállításoknál.

Borítottam meg Avaya switch-et CLI-ből egy sima VLAN membership mókolással. GUI-ból nem történt volna meg.

Attól függ melyik esik jobban kézre az adott rendszer alatt.

Emacsban elek, alapvetoen "GUI", mert grafikus felulet alatt fut. Viszont tobbnyire szoveges, es CLI-bol is tudok ra csatlakozni. Szoval bit of both.

Tökimindegy, ha tudod mit csinálsz, menni fog mindkettővel.

Szerkesztve: 2019. 10. 27., v – 22:12

<Törölve>

Alapvetően CLI guy lennék, de vannak dolgok, amiket szívesebben csinálok GUI felett. Függ attól is, hogy hány réteget kell egyszerre átlátni egy döntéshez. 

Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Feladatfüggő... eszközfüggő... rendszerfüggő.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Nem tudok szavazni :(
"Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez."

Hómlinugzjúzer Boborján vagyok, és sok mindenre parancssort használok (pl. több fájl letöltése wgettel vagy cURLlel, csomagfrissítés, sok esetben a fájlmozgatás vagy -másolás, beállítófájlok szerkesztése, fájlkeresés finddal stb.), máskor meg grafikus felületet, főleg, amikor a parancssori megoldáshoz nem értek eléggé (pl. tűzfalszabályokat Gufw alól szerkesztek, mert nem nagyon vágom a parancssori szintaxist. Igaz, Raspberryn muszáj utánanéznem, mert ott nem raktam fel grafikus felületet.).

Dev cli guyt választottam, de igazából mindkettő, feladata válogatja :) Ssh git maven vim, gyorsan összeütött bash scriptek és társai az nyilván CLI, de közben masszív IDEA user vagyok, ami meg nagyon GUI-s.

Na nekem valahogy pont az SCM-ek nem adják CLI-ből... Ok, ameddig csak egy checkout/clone/whatever kell, addig egyszerű, aztán ha conflictot kell feloldani, vagy át kell tekinteni a historyt, mazsolázni, hogy mi menjen be, mi ne menjen, akkor sokkal átláthatóbbak számomra a GUI-s frontendek.

Conflict feloldásban én is áttértem az IDEA féle "Git / Resolve conflicts" menüpontra (mert az gyors meg szép meg áttekinthető meg hatékony). Ettől eltekintve cli -ben gyorsabb, mint lekattintani a többi dolgot (nekem). Ezalatt a checkout, pull, push, commit, stash jellegű parancsokat értek, plusz van 1-2 advanced task, amit csak hülyén lehetne GUIban implementálni, már ha lehet (pl. filter branch, interactive rebase).

Admin vagyok és feladattól függ, hogy CLI vagy GUI guy. Van amikor csak CLI-ben dolgozom és van amikor napokon keresztül csak GUI-ból, mert semmi szükség adott feladatnál a CLI-re.

Ami az adott feladathoz épp jobban kézre esik.

Természetesen CLI, ez nem is kérdés.

Nagyon kellett volna a cli/gui opciók mellé harmadikként a "mindkettő" vagy "feladatfüggő" opció is :)

Én fejlesztőként ugyanígy vagyok. Amit ahol könnyebb és kézenfekvőbb. Ritkán csinált feladatok esetén jobb a GUI tool, mert ott van az opció akkor is, ha nem jutna eszedbe keresni. Vizuális feladatokra szintén jobb. 

Admin vagyok. Windows alatt 99%-ban GUI, Linux alatt 10% GUI, ha pedig webes szolgáltatást kezelek, akkor változó.

Hálózati eszközök esetén 5% körüli GUI használat van. Windows esetén is sokszor kézenfekvőbb (lenne) a CLI, de képtelen vagyok megjegyezni a parancsok struktúráját PowerShellben. Ha valami kötegelt műveletet kell végrehajtani, akkor van, hogy scriptet alkalmazok de általában ADUC-ot és társait használok.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

95% GUI

CLI komplex feladatokra? Ne vicceljünk már...

Pl sok fájlos fejlesztés, git dependencia gráfok nézegetése, normálisan scrollozható táblázatos adat nézegetés, MB-os xml editálás - reménytelen CLIből.

Meg különben is: i am too old for this sh.t

Alapvetően cli alatt dolgozom linuxok alatt,  de pl valamiért a mikrotik az meg winbox, pedig a mikrotik terminálját is ismerem, de valahogy amikor a mikrotikkell kezdtem el ismerkedni, akkor winboxot használtam(mert akiktől ellestem mindenki azt használt) , igy inkább ez csak megszokás.