D5 -> D8

Nem kis ugrás a Drupal-nak, nagy ugrás a HUP usereknek!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 14., cs – 13:29

Hogy biztosan tesztelve legyen minden, kell egy komment is!

Program Hello;
begin
  writeln('Foobar!');
End.

trey @ gépház

Sehol, megnéztem mit csinál a többi nyelvnél és beleírtam kézzel, hogy 'class="language-pascal"', reménykedvén, hogy van hozzá telepített syntax-file.
De ha nincs is, miért húz rá valami egyebet? Ha nincs olyan syntax-file, akkor ne húzzon rá semmit, imho.

Nem értek egyet. A begin/end máshol is létező utasítás, és segít a kód tagolásában, még ha a kód szinezése maga nem is feltétlenül korrekt. Ugyanez elmondható az idézőjeles szöveg színezésére is, könnyebb így olvasni, még ha nem is érti a motor a Pascal -t.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Ez is független projekt tőlem, biztos örülni fognak neki. Küldesz patch-et, befogadják, következő release-be belekerül és akkor kikerül ide is.

Látom a cache dolog nagyon rosszul esett neked, pedig továbbra is közzé tehetsz a drupal.org-on egy általános, minden helyzetben (Varnish, Cloudflare) működő megoldást. De egy hup-only dologra semmi szükség.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Úgy, ahogy a Drupal? [url=https://www.drupal.org/project/drupal/issues/3094519]Csak mert kérdeztem tőlük, hogy van-e ilyenre esetleg lehetőség (ha van, akkor minek írjam meg még egyszer) és ha nincs, akkor van-e esély arra, hogy beolvasszák-e (mert ha nem, akkor minek írjam meg).[/url]

[url=https://hup.hu/comment/2405828#comment-2405828]Kérdeztem, hogy ha megírom Drupal "modulként", akkor beolvasztjátok-e (mert ha nem, akkor minek írjam meg), de nem válaszoltál.[/url]

Nézd, írd meg Drupal modulként és tedd közzé. Amíg nem látok konkrét kódot, eleve nem ígérhetek semmit. Ha többen is azt mondják, hogy rendben van, akkor megfontoljuk, de erről nem csak én döntök.

Ui.: Az oldal már nem használ bbcode-okat.

Ui. v2.0: Amúgy meg egy három napos Drupal issue-ra (pláne hétvége) nem válaszolt még senki, szörnyű! Gondolom inkább a december elejei 8.8.0 kiadása jobban izgatja most őket.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

> Megvárom, mit reagál a Drupal team.

Erre így semmi érdemlegeset. Eleve, jó lenne, ha példákkal illusztrálnád, mi a probléma, mi a mostani viselkedés, mi lenne az elvárt. Aztán, kellene infó arról, hogy ez pontosan milyen verziós Drupalt érint, milyen cache beállítások mellett (van ötvenféle cache modul, van a beépített caching is, lehetne konkrétabb). Ha van hely, ahol lehet reprózni a hibát, az a legjobb. Segísd a munkájukat legalább annyival, hogy ne egy szellemet kergessenek.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Az még hagyján, de amiket hrgy84 felsorolt ("pontosan milyen verziós Drupalt érint, milyen cache beállítások mellett"), azokra a válasz kb. az, hogy honnan a patvarból tudhatnám, amikor ezt csak nevergone és trey tudja... Nem is értem, hogy azzal a poszttal mit is akart mondani.

A legújabb Drupal 8-at használjuk, a cache beállítások pedig lényegtelenek itt. Fogsz egy Drupal alaprendszert, megírod jól, hogy azzal működjön minden esetben, közzéteszed és ennyi. Semmi mást nem kell tenned.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nyugi, nem téged akartalak támadni vele (ahogy eddig sem), csak rávilágítottam, hogy hrgy84 olyan dolgokat kért rajtam számon, amiket én nem tudhatok. Ha pedig - ahogy állítod - ezek irreleváns információk voltak, akkor pedig egyszerűen marhaságot írt, hogy mit kéne írkáljak a Drupal Team-nek.
Hovatovább: én felfogtam kérésedet, hogy ezt engedjük el egyelőre; nem tudom feltűnt, de én is ezt mondtam, hogy megvárom a Drupal Team válaszát, aztán beleásom magam, ha van értelme a dolognak. (Értelemszerűen, ha kiderül, hogy ilyen már van, vagy a Drupal 8.9-ben debütál, akkor felesleges nekiállni.)

Ha komolyan szeretnél vele foglalkozni, akkor mindenképpen contrib, külső modulként kell elkészítened. Az szinte biztos, hogy ezt az alaprendszerbe nem fogja beletenni senki sem. Pláne úgy, hogy a készítője pár napos regisztrációval rendelkezik és még semmi kód, közreműködés nincs tőle sehol.
Ne értsd félre, ha csinálod, akkor hajrá. Csupán a kb. 15 éves Drupalos múltammal van némi rálátásom a fejlesztés és hozzájárulás mikéntjére.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A Drupalhoz eddig nem volt közöm, de én is kb. 15 éve fejlesztek már webet, többek közt olyan portálokat is kellett csinálnom, amiket naponta többmillió queryvel bombáztak (CocaCola promók), de volt köztük full AJAX-os vállalatirányítási rendszer is. Úgyhogy te se értsd félre: amikor a JS ellen beszélek, akkor tapasztalatból beszélek.

Ami pedig a Drupal Team válaszát illeti: hogy beteszik-e vagy sem, az egy dolog, de még mindig kérdéses, hogy jelenleg van-e már cache-hit url forwardra bármilyen lehetőség, vagy sincs.

Oké, válaszoltak és úgy néz ki, hogy van benne erre lehetőség: be kell kapcsolni a big-pipe-ot, fogni egy lazy buildert, placeholderbe rakni a countert és megjelölni cache-elhetetlenként. Hogy ez a gyakorlatban mit takar, azt nem tudom, de gondolom te érted mit mondtak.

Szuper, de igazából én már nem szeretnék ezzel foglalkozni és ezt a teendőt (is) meghagynám annak, aki az oldal karbantartását tovább viszi.
Köszi, hogy megérted!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

LOL, megy a szócséplés, hogyha berakja a Drupálba akkor itt is lehet, erre kiderül, hogy ennek még csak elvi esélye sincs. Akkor már az elején ki lehetett volna bökni egy nem lesz és kész, mert énengemet ez nem érdekel.

Látom, neked is szelektív értelmezés megy.

  1. Ha elkészíti megfelelő modulként, közzéteszi, mások átnézik és jónak találják, akkor lehet róla szó, hogy itt is fel lesz használva. Ez volt a korábbi hozzászólásaim lényege, még ha nem is teljesen ment át.
  2. Ha az első pont fejlesztési része sikeresen megvalósul, akkor pedig már az is ki tudja tenni az oldalra, aki utánam átveszi a karbantartását. Nem kell ezt (sem) a személyemhez kötni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Megjött a "

A felhasználói élmény javítása érdekében a webhelyen sütiket használunk

Az oldal bármely hivatkozására való kattintással hozzájárul a sütik létrehozásához."

Ezt vágólapoztam... Na, meg most merült fel a formázás törlése igény a hozzászólás formázásai közt.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Ezt is megéltük! :)

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nekem HR taggal (folyamatos vízszintes vonal) volt elválasztva az aláírás, az új rendszer azt automatikusan kivette, nem kellett hozzányúlnom. Viszont nem engedi kicsinyíteni a fontméretet sem, mint a régi. Összességében visszalépés a korábbihoz képest.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Mert a régi Drupal verzió (5.x) nem kezelte az automatikus váltást, ezért óraállításnál minden usernek magának kellett volna kézzel átlökni évente kétszer. Ezt rendszeresen elfelejtették / lusták voltak. Ezért kikapcsoltam és évente kétszer én megcsináltam globálisan. Az új verzió (8.x) ahogy futtában néztem, már okosabb. Amint egyenesbe jönnek a hibák, rá fogok nézni és ha működik rendesen, kézi beavatkozás nélkül, akkor vissza fogom kapcsolni. Ha elfelejteném, kérlek szólj rám a következő óraállításkor. Vagy ha akkor is, akkor pár éven belül megoldódik, mert eltörlik az óraállítást.

trey @ gépház

Hol lehet beallitani, hogy a hsz-eket “egyszeru”, vagy “beagyazott” nezetben mutassa az oldal? Most csak az utobbi van, nem talaltam ra beallitast, de legalabb nagyon zavaro, ahogy az is, hogy mindent ujnak mutat.

Lejjebb írtam, van valami cache-elési probléma, ami az új hozzászólásokat érinti. Nevergone délután megnézi.

Illetve egy apró bugreport: Javasolnám az akciógombokat egy oldalra terelni. Nagyon fura, hogy a válasz link jobb oldalon van, a +1 bal oldalon.

Egyrészt, ez nem bug, másrészt úgy gondolom, hogy ilyen kérések jelzésére bőven lett volna korábban idő.

trey @ gépház

Nézd, nem fogok visszaolvasni, de a korábbi tesztelős témáknál volt szó arról, hogy az átállás után is lesz helye az apróbb fejlesztéseknek, kozmetikázásnak, stb. Lehet, hogy pont nem te mondtad, de úgy tudom te is ugyanazt az oldalt képviseled. Ha nem, akkor tévedtem, ha neked jó ez az ellenséges hozzáállás, hát hajrá :)

Valamiben egyetértünk :) 

Igazából érthető miért van ez a limitáció. Azt a problémát próbálja orvosolni amikor a 20-30. szintnél már szimplán nem fér ki a tartalom.

Itt két baj van:

  • Túl korán lép életbe a korlátozás
  • És nem egyértelmű, hogy van

Disqus-nál van ilyen a 4. szinten, az azért jobb, mert ott a motor használói tudják azt, hogy ez a limitáció ebben a formában kiszámítható módon létezik, és eleve számítanak rá, hogy egymás alá kerülnek a bejegyzések.

Redditen a sokadik szint után nem látszanak a bejegyzések, hanem csak egy link, amire kattintva azt az egy szálat tudod kibontani új aloldalon. Talán ez lenne a legszerencsésebb megoldás, de ez nagyon nagy fejlesztést igényelne.

Páran csinálták a fórumban azt, hogy egy sokszintű beszélgetésre nem direktben írnak child kommentben választ, hanem fő-kommentet írnak, és annak a szövegében jelzik, hogy az mire született válaszként. 

Ezt valamennyire automatizálni, kikényszeríteni jó opció lehetne.

Elég lenne csak annyi, hogy X szint után a normál hozzászólás link helyett egy másik jelenne meg, ami közvetlenül a bejegyzésre készítene kommentet, és az előre ki lenne töltve valami ilyesmivel hogy "Válasz XXX ezen (link) kommentjére: "

+1, igy jo. zavaro volt, hogy egyszintre kerultek a commentek, de "random" sorrendben.

Illetve engem zavar hogy az alairas elvalaszto szaggatott vonal utan van egy ures sor (igazabol minden bekezdes elott/utan), ezert adtam hozza egy ilyet:

p {
    margin-block-start: 0em;
    margin-block-end: 0em;
}
div.field--name-comment-body {
    padding-top: 1em;
    padding-bottom: 1em;
}
div.field--name-signature {
    margin-top: 0 !important;
    margin-bottom: 1em;
}

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Hozzátenném, hogy például ebben a témában se jelzett a tracker új hozzászólást, pedig volt benne; ellenben ha megnéztem, akkor látszottak és jól látszottak, hogy vannak új hozzászólások. Akkor ez ismert hiba és a javítása folyamatban van?

Very well, thank you. :) Az nem titok, hogy milyen fizikai vason fut? Amikor írtad a tviten a 96G-t, meg látszott a 32 CPU akkor felröhögtem a korábbi felhős kommenten. :D

Profi. Gratulálok. "Java"Mikulás?

Kérjük vissza a régit ??

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

A hány új hozzászólás van az nem jó mutatodik

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 10:39

Jó lesz ez. Egy könyvjelzők linket nem lehetne a Saját adatok Saját blog blokkba rakni?

Ha újratöltök egy sok kommenttel rendelkező hírt, akkor feltűnő, hogy először lerendereli a hozzászólásokat, majd utána hozzárakja minden hozzászóláshoz a "+1 ... n szavazat ... válasz" sort, és emiatt ugrik egyet minden hozzászólás. Olyat lehetne, hogy alapból is meglenne minden hozzászólásnál az az alsó sor mondjuk üresen? (akkor nem ugrálna) (Persze jobb lenne, ha már a szerverről úgy jönne, vagy egyszerre renderelődne az egész)

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 10:55

Hupper nagyon szépen működik az új oldallal is, köszönjük a munkát mindkét csapatnak :) 

Szerk:

Illetve mégsem. Az imént láttam az előző/következő hozzászólásra mutató nyilakat ebben a topicban, és megörültem. Viszont más topicokban egyáltalán nem látszanak. 

Gratula és köszi minden közreműködőnek, nem semmi meló lehetett! (Óhaj-sóhaj-rinyálás azért jöhet még, ugye? :))

Privát ablak. Rákérdez a sütikre, kattintok hogy "Kösz nem". Újratöltöm az oldalt, nem kérdez rá a sütikre. Privát ablak bezár, újranyit, betölt, újra ott a sütis kérdés. Azon töprengek, hogy hol jegyezte meg, hogy nem kérek sütiket, csak nem egy sütiben? :-D

Köszi, tudom mi a privát ablak. Lehet hogy nem kellett volna belekeverni a postba, vagy ki kellett volna fejtenem hogy azért írtam le hogy biztosan nem szerver oldalon tárolódik valami az IP címhez kötve.

Tehát a dilemmám lényege: Ha azt mondom, hogy nem kérek sütiket, akkor azt se jegyezze meg sütiben, hogy nem kértem, mert már az is egy süti, amit nem kértem, nemdebár? :) Amúgy fingom sincs, hogy a hülye törvény, ami ezt az egész kötelező f.szakodást előírja a sütikről, mit mond erről.

A süti, ami azt tárolja, hogy nem kérsz sütit teljesen legális. A HUP esetén a cookie-agreed 0/1-ben tárolja ezt, ha jól látom.

A banner, ami azt mondja, hogy a böngészés folytatásával elfogadtad a sütiket viszont nem legális, ha jól emlékszem a Dán hatóságok voltak akik már osztottak is erre büntetést. Meg ahogy más is írta, a további információk is csak a főoldalra visz, nem egy süti infó / be-ki kapcsolgató lap. Ez utóbbinak a hiánya is már volt büntetés tárgya az EU-ban.

Ha ez csak s*ggfájás kategória, akkor sorry a zajért, a jobbító szándék érdekében jeleztem csak :) 

Igen, a cookie consent valóban korábban létezett, azonban hasonló elvek mentén készült, mint a későbbi GDPR. Azt az EU hatóságai is belátták, hogy vannak olyan oldalfunkciók - például a bejelentkezés kezelése - amelyek sütik nélkül egyszerűen fizikailag nem megoldhatóak, így az ilyen jellegű megoldásokat nem is szankcionálják. A szabályozás maga azért született, mert a mindenféle reklámoldalak, analitikai oldalak, mindenegyebek rengeteg sütit tettek le 1-1 oldal lekérésekor, és sokszor bizony - kihasználva azt, hogy több oldal is használja ugyanazt a szolgáltatót-szolgáltatást - lekövették a felhasználók aktivitását, és olyan viselkedési adatokat tudtak kimutatni pusztán a sütik segítségével, amire nem volt felhatalmazásuk. Illetve néhány oldal személyes adatokat tárolt a sütikben, ami - kombinálva azzal, hogy néhány éve még egyáltalán nem volt alap, hogy egy oldal HTTPS-en keresztül IS elérhető - kiszolgáltatottá tette ezeket az adatokat mind a MITM támadásokkal szemben, mind pedig a különböző sütihalász technológiákkal szemben.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Az direkt van, hogy ha már egy blogot olvasok, akkor eltűnik a jobb oldalról az új blogos doboz?

Hozzászólás beküldése a "Mentés" gombbal történik, szerintem érdemes lenne "Beküldés"-re átírni, mert így félreérthető és szokatlan, jelenthet akár egy szerveroldali vázlat mentést is publikálás nélkül.

Köszönjük szépen a munká(i)t(okat)!

Belépés előtt tök más látszik a fenti fórumos dobozban, mint után. Tudom, hogy van valami idióta cache, de az csak kicsit szokott lemaradni, nem ennyire...

Szuz Firefox ESR -rel nem jon be a HUP:

hup.hu uses an invalid security certificate.

The certificate is not trusted because the issuer certificate is unknown. The server might not be sending the appropriate intermediate certificates.

Es valoban, a https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=hup.hu mutatja, hogy a HUP nem kuldi el a "Let's Encrypt Authority X3" koztes certet. Mivel a FF ESR 60.9.0esr verzio sem tartalmazza gyarilag, igy hibara fut a dolog.

Ha mas, szinten Let's Encrypt-es oldalt betoltok egy masik tabon (pl. https://soylentnews.org ) es utana ujra probalom a hup.hu-t, akkor mar mukodik, mert a masik oldal elkuldte a koztes certet, igy az mar megvan a FF-nak.

Javaslom, hogy a HUP is kuldje el.

Teszt korulmenyek:

Nem mukodik: Debian 9 es Debian 10, szuz Firefox 60.9.0esr

Mukodik: Fedora 30, szuz FF 69 (az mar gyarilag tartalmazza a koztes certet)

Köszönjük.

Két corner case:

- Teljesen szűz Firefox profilban tanúsítványhiba miatt nem jön be az oldal, mert az intermediate CA hiányzik a láncból. Bármilyen (jól beállított) Let's Encrypt-es oldal megnyitása után már működik a cache-elés miatt.

- Privát ablakban bejelentkezve nem lehet elfogadni a GDPR-t, mert menet közben kijelentkeztet. Ha egyszer nem privát módban elfogadom, utána már működik a bejelentkezés privát ablakban is.

"- Teljesen szűz Firefox profilban tanúsítványhiba miatt nem jön be az oldal, mert az intermediate CA hiányzik a láncból. Bármilyen (jól beállított) Let's Encrypt-es oldal megnyitása után már működik a cache-elés miatt."

A tanúsítvány problémára az írta vissza a Rackforest, hogy javították. Meg tudnád erősíteni?

trey @ gépház

nem kellett elfogadni sütit! 

Az oldal kompatibilis az I don't care about cookies addonnal

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 13:53

Remek, hogy most mar vannnak nyilak az uj hozzaszolasok kozti ugralasra, de

- hogy ugrotok a legelso ujra az oldal tetejerol? (Vagy barhonnan. Pl. hozzaszolok es utana random bedob a kozepere.)

- a kattinthato nyilak jobbra balra ugralnak (attol fuggoen, hogy legfelso szintu, vagy valasz-e a post), ugyhogy nincs olyan, hogy megallok az egerrel es katt-katt-katt, folyton celozgatni kell

Ezek athidalasara -vagy csak ugy egyaltalan- nincs billentyu kombo? Mondjuk j es k billentyukkel lepegetni elore hatra (ala vi).

Akar meg az is jo lenne, ha ize... felve kerdezem... :), visszakapnank a [új] jelolot es akkor ctrl-f j] es utana eleg a ctrl-g -t nyomkodni... :) Az is jo, ha a [ ] karakterek hatterszinuek, nem kell hogy szemmel is latszodjon.

Egy ilyen billentyűnavigáció mondjuk néhány kilobájt. Az, hogy [új] legyen és egy link az első olvasatlanra max pár sor szerveroldalon. Nem értem ezek miért nem valósulnak meg. 

Többször elgondolkodtam azon, hogy ezeket leülök lefejleszteni valami kiterjesztésben. De azzal ugyanott volnánk, mint a hupperrel. Működik abban a pár böngészőben, nem hordozható, nem kényelmes. Pedig nagyon kevés extra kóddal lehetne nagyon sok plusz kényelmi funkciót adni az oldalnak.

Lehet, hogy nincs rá kapacitása azoknak, akik az oldal kódját írják.

Vagy nincsenek ilyen jó ötleteik.

Esetleg nem értenek annyira hozzá, hogy meg tudnák oldani.

Akármi is az oka, szerintem örülnének, ha leírod, hogy mi az ötleted, és küldesz pár sor kódot, amit csak be kell illeszteniük a megfelelő helyre és működik.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Jó ötletek vannak, elég csak az új oldallal kapcsolatos témákat nézni akár az élesítés után akár előtte. Én is írtam egy csomót, mások is. A kapacitás pedig nem volna kérdés, ha van igény rá szívesen teszek én is hogy jobb legyen az oldal. De nem úgy néz ki, hogy volna. 

Az az igazság, hogy nem tudom, van-e igény, vagy egyáltalán jó szemmel nézik-e az ilyesmit.

Mivel én nem értek ehhez a fajta programozáshoz (se), ezért nem próbáltam még beküldeni változásokat.

Esetleg küldj be valamit, aztán meglátod, hogy szívesen fogadják-e vagy nem!

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

[i]Nagy ugrás a HUP usereknek[/i] a szakadékba.

(BBCode zombi)

:)

Nem rémlik, de mintha nem hiányoltam volna a teszt üzemben a szavazás eredménye fület, vagy itt nem látom...

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Minden egyes engine váltás sokkal több megszokást igényel tőlem, mint tőletek. Hidd el. Nekem sokkal több a küzdelem az új/máshogy működő dolgokkal, hiszen nem csak használom, hanem adminisztrálom is az oldalt. Ez mindenkitől rugalmasságot vár el. Nincs váltás munka nélkül.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 14:09

Szerintem nem jól sikerült a konverzió.

Gyorsan véletlenszerűen megnéztem pár régebbi kommentemet, itt például levágásra került a zárójel mögötti rész (ami azt hiszem, egy link volt):

https://hup.hu/comment/2336185#comment-2336185

Hol lehet beállítani, hogy a friss hozzászólások legfelül jelenjenek meg?

A HUP logó szándékosan nincs mobilon? iOS alatt legalább is nem látszik.

Azt veszem észre, hogy rákattintok egy témára,  az feljön, majd hirtelen leugrik a hozzászólásokhoz, esélyt se adva, hogy a topiknyitót elolvassam.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 17:45

Mar tobbszor kerdeztem, de nem kaptam ra valaszt, viszont annyira bosszant, hogy muszaj kicsit 'eroszakoskodnom': meg az elozo verzioban valaszthato volt, hogy 'egyszeru', vagy 'beagyazott' nezetben akarom hasznalni az oldalt, most viszont sehol nem talalom ezt a lehetoseget, ugyanakkor 'beagyazott' modon latok mindent, viszont igy szamomra hasznalhatatlan az oldal  - valaki el tudna igazitani? Remelem csak en nem veszek eszre vmit, mert ha ez kikerult, mint 'funkcio', szamomra abszolut showstopper.

Vettem, mikor korabban is mondtad, de remeltem, esetleg mas ra tud mutatni, hogy csak el lett dugva es en nem vettem eszre. Tenyleg nem hiszem, hogy csak en hasznaltam ugy, szamomra igy viszont tragikusan nez ki, teljesen hasznalhatatlan. De koszi, remelem, hogy ha mas nem, nevergone erre is tud majd mondani valamit.

Szia!

Most már csak globálisan lehet állítani a hozzászólások megjelenítési módját. A korábbi verzióban létező egyszerű/beágyazott megjelenítési mód már választható.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ebbol indultam ki: 'A korábbi verzióban létező egyszerű/beágyazott megjelenítési mód már választható.' Akkor innen kimaradt egy 'nem'?

Mert nyilvan nem faj, de igy akkor egy taggal kevesebb lesz, szamomra igy hasznalhatatlan az oldal. Eddig mindig az oldal aljan egysegesen osszegyulo uj hsz-eket futottam at, most meg bogaraszhatnam egyenkent, tragikus. 

Tenyleg nem ertem miert kellett megszuntetni a funkciot.

Azért, mert rontotta az oldal gyorstárazhatóságát. Úgy kb. mindenkinek egyedileg kellett szerver-oldalon lerenderelni az adott tartalmat, ami nem túl erőforráshatékony.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

akkor egy taggal kevesebb lesz, szamomra igy hasznalhatatlan az oldal

Ne aggódj, van kényelmes módja az olvasatlan bejegyzések végigkattintgatásának szálas nézetben is. A bejegyzéseknél találsz egy előző / következő olvastalan bejegyzés linket, nem gondolnám, hogy ez komplikál akármit.

Egyébként úgy tudom sokan használják szál nézetben az oldalt és válaszolnak bejegyzésekre össze-vissza, szóval kényelmes épp az se lehet, ha látsz egy választ, csak azt nem, hogy mire :) 

Egyébként ez sajnos most nem működik jól, ha nem találod emiatt van. De nyilván az a cél, hogy működjön.

Nem csak ez a resze zavar, hanem szamomra igy az egesz atlathatatlan, egy “tombben” szerettem olvasni a hozzaszolasokat. Ez az egymas alatt ossze-vissza megjelenites agyrem, de tenyleg nem akarom elhinni, hogy csak engem zavar (es de, ennel tenyleg sokkal kenyelmesebb nekem, en azt nem ertem, aki nem ugy hasznalta).

Illetve persze, szubjektiv problema, de nem akarom vegigkattintgatni ha egyszer eddig egyben latszott normalis nezet mellett az aljan. Ez igy konkretan funkciovesztes, csak azert, hogy egy par szazalekkal kevesebbet egyen az oldal.

Nekem ez a legnagyobb bajom az egész Drupallal. Minden be van drótozva benne fixre, az user lényegében semmit nem állíthat. Se hozzászólások megjelenítési módja, se rendezési módja, se időzóna (jó, azt ti kapcsoltátok ki, ahogy olvasom), se semmit. Ennyi erővel lehetne az egész valami statikus oldal, vagy valami szög egyszerű PHP motor flat file database-szel.

Nekem a legfőbb bajom az új hozzászólásszerkesztővel van, de ez sem nem a te hibátok, sem nem a Drupalé, hanem az elcseszett webes trendeké. Most frissült a Prohardver is, abba is behozták ezt a nyöves WYSWYG szerkesztőt, amivel kínlódás megírni és megformázni a hozzászólást.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A „Minden be van drótozva benne fixre” és „a user lényegében semmit nem állíthat” messze nem ugyanaz. Semmi sincsen benne fixre bedrótozva, de az tény, hogy az alaprendszerben a hozzászólások megjelenítési módja már csak globálisan állítható.

Ennek két oka van:

  • Rontja a gyorstárazást és ezzel a teljesítményt, nem lehet a gyorstárba előre renderelni az adott tartalmat.
  • Kiszórtak minden felesleges dolgot a core-ból, amit csak a felhasználók néhány százaléka használt. Azért, mert egy feleslegesen elhízott kódot nehezebb karbantartani és a biztonságra sincs jó hatással, ha olyan funkciókkal van tele, amelyeket alig használ valaki. Jópár modul is kikerült az alaprendszerből (pl. blog, poll), vagy akár az aláírások kezelése. Ezek külön modulként élnek tovább, az általad hiányolt funkció pedig nem készült el (még) külső modulként. Valószínűleg azért, mert általánosságban nincs is olyan nagy igény rá.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

 Se hozzászólások megjelenítési módja, se rendezési módja

Megértem a frusztrációdat, de szerintem ez nem mindig baj. 

Ha nincs többféle megjelenési mód akkor félreértés sincs abból, ha valaki más sorrendben látja a bejegyzéseket. Volt már bőven félreértés itt abból, hogy valaki válaszolt valamire, de nem nézte meg, hogy amire válaszol az mire érkezett válaszként. Szálas nézetben egyértelmű, időrendben meg neked kell visszakövetni. 

az új hozzászólásszerkesztő

Én is azok közt vagyok, akik egy szimpla markdown editorral boldogok lennének. De nem érzem, hogy jelen szerkesztő túl nagy fejfájást kellene hogy okozzon. Mi az ami számodra nehézséget okoz? Egyáltalán nem érzem, hogy lassítana. 

Mobilon jól lehet olvasni, jó hogy a sallang dobozokat lepakolja alulra.

Jó lett a frissítés.

sudo mount -o ro /hup.hu

Szokni kell, de jó. :)

"Sose a gép a hülye."

pontosan 1024 széles böngészőben a 2 sidebar lecsúszik és használhatatlan, 1023-nál és 1025-nél már használható

ubuntu 18.04 firefox, mac firefox, ipad is rossz

teát csak hidegen iszom!

az mitol lehet hogy az akregatorban ha rakattintok egy hirre, betolti de uj tabot is megnyit neki ahol szinten betolti? vagyis ha a tabot bezarom el tudom olvasni a hirt ahogy eddig. frissites elott nem csinalt ilyet illetve a tobbi csatorna sem csinal ilyet

neked aztan fura humorod van...

Valamiért nem látom az activity-ben, ha valamely topicban új hozzászólások vannak.
Új témáknál az "új" felirat megjelenik, de a régi rendszeren volt egy "frissült" jelzés is, ez most látszólag hiányzik.

Nekem még mindig hiányzik a user activity könnyű elérhetősége, tehát a saját adatok/tevékenység helyett valami gyors útvonalra kitétele.
Régen végignyomkodtam a "Saját friss tartalmaim", majd a "Friss tartalom", vagy valami efféle tabokat, de ez most csak körülményesen működik (korábban már jeleztem).

Ez komoly? Nem lehet beállítani, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg a hozzászólások?
Nekem még nem is lenne baj, de miért pont a legfrissebb kerül a végére? 
Így kb. teljesen használhatatlan az oldal komment szekciója.

Másik a szerkesztő:
Az tök jó volt eddig, hogy a böngésző aláhúzta a helyesírási hibákat, amire nyomtam egy jobbklikket és felajánlotta a javítást, amire klikkelve beszúrta a szót helyesen.
Na most az új szerkesztő jobbklikkel kibaszta a böngésző menűjét és így nincs helyesírás javítás.

Nálam Vivaldi (Chrome?) alatt megy, de nem tudok szótárat váltani, csak, ha a "forráskód" nézetre váltok.
Utána a megfelelő nyelven ellenőriz (szoktam váltani magyar / angol között, így nagyobb eséllyel látszanak az elírások).

Az mondjuk némileg zavar, hogy shift+enter kell ahhoz, ha nem akarok új bekezdést (ahogy a szövegszerkesztő programokban is persze).

>azért ha nem megy a helyesírás ellenőrző javítás funkciója, az nem túl jó, hogy finoman fogalmazzunk.

A multkori szopatos cikk ota nem.hiszem, hogy lenne ra igeny.

Az amolyan merfoldko lehetett.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ne vedd rossz néven, de szerintem az, hogy egy oldal nem blokkolja szándékosan a böngésző által ajánlott funkciókat az belefér az "amilyennek lennie kell" kategóriába :) 

Amúgy mi van ma veletek? Megértem, hogy stresszes az átállás, és sok a hiba, tudom milyen, de basszus, akkor ne jelentsük a hibákat, mert ilyen reakciók jönnek? 

Ő is ilyen webes csóka, mint te, úgyhogy nem érdemes sokat várni tőle. Mondjuk a baromságait legalább könnyen ignorálni lehet, nem úgy, mint azt, amit a jól bevált HUP helyett összeberheltél. A legjobb az egészben, hogy valószínűleg innen már nincs másfelé út, mert a produktumot átvették (?) tőled, és remélhetőleg ki is fizettek. Na mindegy, csak kurva szomorú, hogy nem volt pénz/szándék egy profi szakember/cég megbízására, és a sóherkedés/igénytelenség miatt ezt a tákolt akármit nézzük majd legalább öt évig. Amikor egyébként 2024. lesz. Pedig ez már 2019-ben is szar. Szerintem nem a stílusról kellene beszélgetni, hanem arról, miért alakult így az átállás. Mert ugyebár elejétől fogva úgy néztél ki, mint egy jégen eső-kelő rajzfilmfigura. Konzisztencia csak abban volt, hogy az idekapás után mindig odakaptál. Vagy amiről még beszélgetni lehetne, hogy mikorra lesznek kijavítva a hibák. Persze BlinTux társunk leugatása is bizalomgerjesztő dolog. A viselkedéseddel szinte az arcunkba üvöltöd, mennyire jó választás voltál a feladatra. Semmi elegancia bazmeg. Nem mintha egy szarlapátolással megbízott szarlapátolóval szemben jogos elvárás lehetne. Zárásképp megjegyezném, hogy alapvetően nem téged tartalak felelősnek ezért a szarért, hanem a megrendelőt.

:)

Megy a sírás-rívás, miközben az valahogy elfelejtődött, hogy a korábbi visszajelzéses topikokban olykor le lettek ugatva a hibabejelentők és a funkciót kérők. Aztán egyes funkció kérésekkel mégis elkezdtek foglalkozni (miután mások le lettek ugatva). Az átállásig vezető utat következetes összevisszaság jellemezte, ezért lett tákolt szar az új HUP. Természetesen a durcizás folyamatosan ment. Meg néha a fenyegetőzés is. Tudod, ha kifizetik a munkád, akkor nem pofázni és pofákat vágni kell, hanem dolgozni. Szerintem.

:)

El kell engedni. Minden átállásnál volt sivalkodás, meg "nem szeretem"-ezés. Ez a velejárója. nem lehet mindenkinek a kedvére tenni és nem is kell. A jelzett bugokat javítsuk ki, most ez a cél. Aztán 5 é 15 év múlva a többit megcsináljuk a következő verzióban :D

trey @ gépház

Látom, ám, hogy te szereted a HUP-ot, mert különben nem váltana ki belőled ilyen erős érzéseket. S mivel szeredet, elnézem neked a hisztit. :)
Remélem én is, hogy minél előbb eltűnnek a kellemetlen hibák. Az viszont nem segíti a munkát, ha szidalmazod azt, aki csinálja.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 19:58

Tegyél fentre hozzászólás linket ami lentre dob. Plusz a főoldalon mindegyikhez kirakta hogy új. A legutóbbi látogatásom óta újakat kéne jelolni

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 21:06

Hiányoltam mindig is a fa-összecsukó funkciót. Azaz, amikor van egy poszt és szeretném látni, hogy milyen posztok érkeztek rá, de menetközben százfele ágazik.

Illusztrálom (célszerű mind a hármat kinyitni és váltogatni a tabok között - rögtön világos lesz):
http://oscomp.hu/depot/hupd8_node_open.png
És akkor, ha a az összes közvetlen gyerek becsukja magát:
http://oscomp.hu/depot/hupd8_children_closed.png
Ill. be lehet csukni az egész node-ot, hátha valakinek jól jön:
http://oscomp.hu/depot/hupd8_tree_closed.png

És akkor a következő script mehet userscriptbe (Tampermonkey, Greasemonkey, whatever, Opera 12-ben nem kell semmi hozzá...) és kirak két feliratot (open/close tree/children), amivel nyitni/zárni lehet; aki kéri viheti:

Sz*rk: átraktam fájlba, mert túl nagy volt posztnak: http://oscomp.hu/depot/hupd8_nodecloser.js

Ha nem volt még, szerintem kicsit bután néznek ki ezek az SVG-sített ikonok a raszteres verzióból átalakítva. De persze ez ízlés kérdése.

Hűha :-) Ezt még szokni kell, bár a betűk a helyükön, a többi annyira meg már nem számít :-)

Thx skacok. Szép munka. Tech. dept. mission accomplished. Majd utalok rá a ppt-s celeb bambulásos boss meetingeken. Hogy nem csak EOL / EOS listák vannak, hanem tettek is a félelmen és a válságos priorizálós mitigácios stratégiákon túl. :-)

Szerkesztve: 2019. 10. 26., szo – 23:31

Srácok, pár bug, ami szembejön:

Ha jól értem kellene lennie egy előző / következő olvastlan kommentre ugró link minden olvastalannál. Ez van amikor megjelenik, van amikor nem. Még nem jöttem rá mi alapján dől el, hogy látszik-e vagy sem, de ésszerű az volna, hogy ha egynél több új komment van egy bejegyzésen belül, akkor már lehessen ugrálni.

Hasznos volna az oldal tetején egy link ami az első olvasatlan kommentre ugrik. Ezt minimális erőfeszítés lenne beletenni, légyszi fontoljátok meg. 

Ahogy légyszi azt is fontoljátok meg, hogy az új cimkét körberakjátok könnyen kereshető karakterekkel. Mondjuk [új]. Legalább addig, amíg a normál navigáció nem működik megbízhatóan.

Illetve ha megoldható légyszi próbáljátok kikapcsolni a ckeditor saját menüjét. Sajnos így felülcsapja a böngészőjét, amiben hasznos opciók (spellcheck, formázás nélküli beillesztés, stb) volnának kéznél.

Illetve eléggé probléma, hogy az oldal ahogy betöltődik elugrál, mivel a kommentek alatti részt JS tölti ki, és ezáltal megváltozik a magassága. Egy darab min-height deklaráció segítene itt. 

Az ugrálás engem is zavar.
De nagyobb probléma, hogy mobil nézetben a saját profil nem legalul van, hanem valahova középre teszi. Így a Saját adatok -> Tevékenység alatt megnézni mobilról, hogy írtak-e valamit az általam látogatott témákba nehézkes.

De Unicode jól megy: ☕ ????

Ez az új kommentek közötti ugrálást segítő link megjelenítési probléma nekem is előjött már.

Ami részemről a használhatóságot rontja, hogy az activity-ben nem látszik, melyik témában vannak új hozzászólások (nincs a korábban megszokott "frissült" jelzés, sem más helyette - pl. olvasatlan üzenetek száma). Nem tudom, ez másnál is így van-e, illetve tudnak-e róla - fent írtam már egyszer.

Nem is tűnt fel, hogy a ckeditor-nak van saját menüje, de valóban sikerült előhozni (sok értelme nincs mondjuk), bár először nem értettem, mikor jön elő...
Ha aktív sorokra (szövegek környékén) kattintok, akkor kapom ezt a mezőt, a szöveg alatti részen a böngésző egy másik menüjét látom, de ebben nem jelenik meg a helyesírás ellenőrzés nyelve.
Ezt csak akkor érem el, ha a forráskód nézetre kattintok (gyakorlatilag ckeditor nélküli nézetben).

Az szándékos, hogy az RSS feed hozza magával a cikk alatt lévő kommenteket is? Elég zavaróan néz ki :(

Hopp, a saját friss tartalmak hova tűntek? Ha +1-eztem egy fórumbejegyzésben, akkor ezek gyűjteményét nyomon tudtam követni. Most csak az általános friss tartalmakat találom. Biztos megvan valahol, na de merre?

Hopp, a saját friss tartalmak hova tűntek?

Jobb oldalsávon a saját dobozban a "Követett tartalmak" link.

Ha +1-eztem egy fórumbejegyzésben, akkor ezek gyűjteményét nyomon tudtam követni.

A +1-ezés nem erre való. Az egy "like". Azok aggregált eredménye a jobb oldalsávon a "Utolsó 30 napban legtöbb pontot kapott hozzászólások" dobozban látszik. Amit keresel, az a könyvjelzőzés. A cikkek alatt, bal oldalon van egy könyvjelző ikon. Arra kattints, ha gyűjteni szeretnéd. Követni az oldal tetején a "Könyvjelzők" alatt tudod.

trey @ gépház

Sziasztok!

Ma (szerintem délután vagy este) kiteszünk egy gyorsfixet, ami a legtöbb itt jelzett hibát orvosolja.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Bugreport: Ha valaki egy konkrét permalinkre (pl. https://hup.hu/comment/2400148#comment-2400148) kattintva nyitja ki az oldalt, akkor a betöltődés után, ahogy a JS elkezdi ráhúzogatni a dolgokat a kommentekre (pl. az alsó sávban a +1), a dobozok magassága megváltozik és "elmászik" a komment; mire végez, nem azt a kommentet látjuk, amire a permalink mutatott. A címsávba kattintás és Return után odaugrik (Opera 12-ben legalábbis), de ez így akkor sem jó: kényelmetlen is, meg nem is biztos, hogy ez mindenkinek eszébe jut.

pedig az tok ugyanez a problema.

 

Ha mar js elrontja a renderelest. Rakattintas egy linkre, majd a vissza gombot megnyomod es elfelejti az "uj" cimkeket.

 

Meg ugy altalaban az uj sehol se mukodik. De azt mar millioan milliofelekeppen jeleztek.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

egy ilyen scroll to top gomb alulra nem lehetne még? 

Szerkesztve: 2019. 10. 27., v – 13:17

Sziasztok!

Köszönöm a visszajelzéseket! Vannak köztük használhatóak és kevésbé használhatóak, de mindegyik fontos. Az bosszantó, hogy vannak, akik akkor sem vették a fáradtságot az oldal tesztelésére, amikor még másik domainen volt és negyed óra alatt tesztelhették volna, most meg osztják az észt, de ez sajnos ilyen.
Vannak olyan hibák, amiket az utolsó pillanatban én néztem be (pl. hogy néz az a logó bal oldalt az alsó paddinggal), mert amíg éjjel ment a migráció, javítottam pár dolgot. Meg ezek szerint rontottam is, éjjel kettő után nem mindig egészséges a CSS-t piszkálni.

Ma este (vagy holnap reggel, elvégre vasárnap van) kikerül egy gyorsfix, ami jelenleg a következőket tartalmazza:

  • Teljesen threadelt lesznek a hozzászólások, nem „lapulnak ki” adott mélység elérésekor. Ez a Disqusból jött, meg az itteni néha két centi széles hozzászólásokból. Kezdettől fogva így van a tesztoldalon, akkor nem zavart senkit, de egyelőre elbúcsúzunk tőle.
  • A régi /tracker link át lesz dobva az /activity-re.
  • A CKEditorban tiltva van a felugró menü.
  • Az oldalsáv blokkjaiban elrontott alsó padding

Az új hozzászólások száma egy kicsit nehezebb téma és érinti a trackert, a főoldali blokkot és a tartalmakat is. Alapból a tartalmak cache-taggel vannak ellátva (pl. az 500-as tartalom node:500) és ezt megkapja minden lista is, ha szerepel benne az adott tartalom. Amikor az adott tartalom frissül (pl. hozzászóltak) akkor minden gyorstár-elem invalidálódik, ami ezzel a cache-taggel van ellátva, ilyenkor frissül az olvasatlan hozzászólások számának kijelzése. Viszont a tartalom megtekintése nem invalidálja (borzalmas ez a szó) az adott gyorstár-elemet, ezért nem nullázódik le a számláló kijelzése. Erre van egy gyorsjavításom, de még tesztelnem kell és ha beválik, akkor ez is belekerül most.

Az olvasottság-számláló nem fog minden oldal-megtekintéssel lépni egyet, mert ehhez vagy Javascript kellene (egyesek szerint így is túl sok van belőle) vagy rontani kellene a gyorstárazást. Szerintem ezzel együtt lehet élni, de ha nem így érzitek, akkor kezdek vele valamit.

Sajnos a problémák javítását nehezíti, hogy nem minden reprodukálható a tesztoldalon, vagyis

  • vagy ennyivel erősebb a tesztoldal szervere
  • vagy csak adott látogatottsággal/terheléssel jelentkezik
  • tárhely-probléma és akkor ott kell javítani

Továbbra is örülök minden produktív visszajelzésnek, de azt kérném, hogy egy viselkedési szintet tartsunk meg, mert én sem személyeskedek senkivel (kivéve eddig egy hsz.) és nem vagyok senki csicskája itt. Akinek nehéz a mostani oldal kezelése, annak azt javaslom, hogy menjen ki a szabadba labdázni, ameddig még lehet.

Köszönöm, azt hiszem mindent leírtam, ami hirtelen eszembe jutott, további szép napot mindenkinek!

Ui.: Újra leírom itt is: Ha egy hozzászólás tartalma illeszkedik a

/^\+\d+(\s+|$)/

mintára, akkor migráláskor a szülője kapott egy szavazatot.

Ha egy hozzászólás tartalma illeszkedik a

/^\s*(\S?(sub|subs|subscribe|bookmark|bookmarked|könyvjelző|konyvjelzo|könyvjelzőzve|konyvjelzozve|feliratkozom|feliratkozás|feliratkozas)\S?)(\s+|$)/iu

mintára, akkor migráláskor a tartalom könyvjelzőzve lesz.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szia!

Írtad, hogy az új hozzászólások száma nem nullázódik le a tartalom megtekintésével.
Ha jól sejtem, ennek a számnak az activity oldalon kellene látszania - ennek lehet köze ahhoz, hogy nálam meg sem jelenik?

Korábban volt egy "frissült" jelzés és láttam, hány új hozzászólás keletkezett - nálam ezek most hiányoznak.

Szerk.: egy korábbi szavazásnál látok egy frissült jelzést az activity-ben

Ez most komoly? Mármint az, hogy ez a válaszod, hogy mi lenne, ha még rosszabb lenne? Több panasz is érkezett a kliensoldali JS rendering miatt és ebből a lassúság csak egy probléma. A régi portálon nem volt JS egyáltalán és mégis ment az egész, kifogástalanul. Kérdeztem fentebb, hogy most mi az arány a szerver és kliensoldali render között, de nem válaszoltál rá. Mi az oka, hogy bizonyos részeket a kliensoldalon kell minden alkalommal mindenkinél újrarendereltetni? Ha elmondod, hogy konkrétan milyen cacheing problémát hidaltatok át ezzel a megoldással, akkor biztos fog rá érkezni alternatív megoldás is.

Szerintem ezzel együtt lehet élni

Szerintem is. Őszintén ha nem lenne nem is hiányozna. Ami fontos, hogy a kommentek száma (főleg az új kommentek száma) legyen annyira realtime amennyire lehet. Nyilván ennek akkor is kell frissülnie, amikor "csak" megtekintem az adott aloldalt, hiszen onnantól már számomra nincs olvasatlan abban a témában.

Ha egy hozzászólás tartalma illeszkedik a [...] mintára

Ez vajon most is él, vagy csak a migrációnál élt? Tehát ha most a szövegben +1-ezek, növekszik a +1-ek száma? (gondolom ez most kiderül)


 

Nem, a hozzászólásban írt minták csak a migrációnál kerültek használatra. Azért írtam, mert kérdezték páran, hogy miért vannak tartalmak a könyvjelzőikben, illetve hogyan kaphattak egyes hozzászólások máris pontokat.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szia!

Nem veszik el, csak egyelőre nincs megjelenítve, amíg nincs erre számottevő igény. Ha nem lenne felhasználónként számontarva, akkor visszavonni sem lehetne a szavazatot.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Köszi a választ!

Az "elveszik" olyan értelemben szerepelt, hogy korábban enélkül az "okosság" nélkül egymás alatt láttam, hogy user7, user9 és user17 +1-ezte a hozzászólást, míg most ez az információ a migráció után már nem jelenik meg.

Én sem tartom amúgy eget rengető problémának, csak gondoltam, ha fentebb a facebook like-hoz hasonlítódott, akkor ez is kézenfekvő lenne. Ha feature requesteket gyűjtetek, akkor felvehetitek ezt is. Addig pedig jó munkát a bugok kifésüléséhez! :)

Nem akarok csak emiatt uj threadet nyitni, de: szerintem tul hamar abba marad a melyebb threadek indentalasa, foleg iPhone XS portrait mode-ban, de meg FullHD 1080p kijelzon is.

 

iPhone XS-en portrait mode-ban mindossze 5 szint van (parent + 4 bekezdes) es a kijelzo negyedeig se megy be az indent. Ez mar egy tlagos threadhez is keves.

 

FullHD-n ha jol szamoltam 10 (9+1) - ez egy kozepes es egy nagyobb flame threadhez nagyon keves.

A korlátlan indentálás azért probléma, mert egy idő után olvashatatlanra zsugordonak a kommentdobozok. Az alábbi képen látható. A szövegeket kicseréltem, és az indentálást megnöveltem, hogy látványosabb legyen a dolog:

https://i.imgur.com/nezy8HW.png

Javasolnék egy kompromisszumos megoldást erre, aminek az előnye hogy egy sor kód: 

A kommentet tartó article-nek adjatok egy minimum méretet (300px jó választás lehet).

Ez azt eredményezi, hogy a szövegdobozok az adott méretnél nem lesznek kisebbek, ha nem férnének el jobbra kitolódnak. Ami zseniális ebben, hogy az oldaltükröt egyáltalán nem rontja el, csak azok a kommentek tolódnak ki, amik amúgy se fértek volna el, minden más marad a helyén.

Így kis kényelmetlenséggel (a szálak mélyén jobbra kell görgetni) olvasható marad még a legizzóbb flame is :) 

Lásd: 

https://i.imgur.com/mEE9Wba.png

https://i.imgur.com/VQvkYVr.png

Köszi, pontosan ismerem, hogy miért probléma a korlátlan identálás. Nem véletlenül találta ki a Disqus és nem véletlenül próbálkoztam vele én is itt. Amit mutattál, az szerintem elég ronda és gáz, plusz könnyen elérhet oda mobilon, hogy vízszintesen is görgetni kell az oldalt.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Értem amit mondasz, de nézd így: Ami most van az csúnya és olvashatatlan. Amit javaslok az csúnya, de olvasható. Nulla munkával javulhatna az oldal funkcionalitása legalább ideiglenesen amíg nincs egy jobb megoldás. A felhasználók csak nyernének ezzel.

vízszintesen is görgetni kell az oldalt.

Itt mire gondolsz pontosan? Kiemelném, hogy ez a patch NEM tolná szét az egész oldalt vízszintesen, kizárólag csak azok a kommentek nyúlnának ki oldalra, amik amúgy se férnének el. Jellemzően az oldal tükre nem változna, nem lenne szélesebb. És görgetni se "kell", legalább is nem volna kényszer. Egy opció volna hogy elolvass valamit ami most amúgy olvashatatlan. 

Arra gondolok, hogy mobilon nincsenek felesleges területek a tartalom mellett és oldalsávok sem. Szóval nincs hely, ahova kicsússzanak oldalra a tartalmak. Próbáld ki úgy, hogy szűkre összehúzod a böngészőablakodat.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Értem mit mondasz, és ahogy írtam is tisztában vagyok azzal, hogy bizonyos tartalom így vertikálisan scrollozva érhető majd el. De csak az, ami most egyáltlalán nem. Tehát mit számít az? Csak azt mondom, hogy ez nem kényszer, hanem plusz opció. Ez egy lehetőség hogy elolvashassunk valamit, amit egyébként most nem tudunk. Egy pluszt adna a felhasználóknak, még ha nem is ideális módon. Ha ez nem kell ám legyen. 

Köszönöm a fáradozásod, de ezt akkor alaposabban körül kell járni. Ez a komment thread-kilapítás kezdettől fogva benne van, senki nem jelezte problémásnak, most pedig eljutottunk oda, hogy inkább ki kell venni ezt a funkciót.

Szóval óvatosabban kell ilyeneket bevezetni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Az alapos körbejárás nem árt, ez igaz :)

Az viszont nem jelent semmit, hogy nem jelezte ezt problémásnak senki. Egyrészt de, emélkszem hogy volt már téma párszor, másrészt pedig nem nagyon volt hol, kinek, és eddig nem is volt nagy törekvés kijavítani akármit is. 

En azt latom, hogy ez valahogyan az uj tartalommal van osszefuggesben. 

1., Amikor szavazol akkor a kovetkezo "uj" szavazasra ugrik - ahol szinten szavazol => kovetkezo uj szavazas

2., Amikor egy threadet nyitsz meg nekem csak akkor ugrik pl az elso hozzaszolasra amikor az meg "uj" allapotban van - ugyanazon thread masodik megnyitasa utan fent marad a tema leirasanal. 

Azt feltetelezem, hogy ezt az "always jump to new content" featuret valami beallitas at pockoloesevel egycsapasra meg lehet oldani ;)  

 

Remelem ez segit?

"Címlap | HUP"-ként látszik a kezdőlap, ami persze logikus az oldalt böngészve, viszont a https://hup.hu a böngészési előzményben szintén így szerepel.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Jó új funkciók vannak, jobb lesz mint volt. Grat.

Viszont fekete pont a beszivárgott flat shit stílus miatt.

Egyébként lehet, hogy jobb lenne, ha mindig megjelennének ezek a nyilak, csak ki lennének szürkítve a funkció nélküliek (ezt más is írta már).
Jelen formájában kicsit furcsának tűnnek a "sorrend-változások".

Az általad rajzolt árnyalat valóban kicsit jobban illik az oldalra (bár engem nem zavarnak a sötétebb nyilak), de eszembe jutott róluk ez az inaktív nyilas dolog, amihez kicsit közelebb állnak. :)

Szerkesztve: 2019. 10. 28., h – 01:49

Szóval akkor ami holnap várható:

  • teljesen theadelt (nem kilapított) hozzászólások
  • /tracker oldal áirányít az /activity oldalra
  • CKEditor felugró menüje letiltva
  • könyvjelzők, tracker, fórumtémák blokkja kijelzi az olvasatlan hozzászólások számát (és ezentúl ez linkel az olvasatlan hozzászólásokra, a cím pedig közvetlenül a tartalomra)
  • gyorstár javítás: frissülnek az olvasatlan hozzászólások és a tartalom megtekintések számai
  • Az RSS feedek 15 elemet tartalmaznak és nincsenek benne a hozzászólások
  • fórumtémák listázó oldala áttekinthetőbb
  • visszakerült az eredeti oldal szövegszíne
  • egy adag kisebb CSS javítás

A sok hozzászólással rendelkező témákhoz lapozó lesz.
További szép estét!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

> A sok hozzászólással rendelkező témákhoz lapozó lesz.

yeah!

4mb-os js, es meg lapozhatjuk is. Remelem akkor ujra lejon a js-ek tomkelege:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> A sok hozzászólással rendelkező témákhoz lapozó lesz.

A beállításoknál nem találtam olyat, hogy hány komment jelenjen meg egy oldalon, pedig régen volt ilyen. Ezt lehetne itt is? Vagy legalább lesz comments_per_page mező az URL-ben, ha valaki nem akar lapozgatni?

A sok hozzászólással rendelkező témákhoz lapozó lesz.

Ez alatt mit / hány hozzászólást kell érteni?

A régi rendszeren az volt a gond a lapozható témákkal, hogy több oldalon is lehettek friss hozzászólások, ám egy adott oldalt megnyitva az összes többi oldal hozzászólásainak "új" jelzése is eltűnt.
Emiatt szívesebben böngészek hosszú hozzászólás-sort (kiváltképpen akkor, ha az előre-hátra nyilak is segítenek), mintsem keresgéljek az egyes aloldalakon új hozzászólást --> ezeket jó eséllyel nem fogom olvasni.

Emiatt volt jó feature a hupper által automatikusan kiegészített comment_per_page érték, amit, ha jól tudom, az új Drupal már nem támogat.

Szumma-szummárum, én nem szívesen látom a lapozót, ameddig az új hozzászólások jelölését is törli a meg nem nézett oldalakon.
Ha ezt a problémát már megoldották, akkor nincs bajom vele, egyéb esetben szeretnék megszabadulni tőle.

Jó lesz ez, köszi!

Viszont nálam most nem jelennek meg a nyilak az előző/következő új hozzászólásra, tegnap otthon még jó volt.

Elhamarkodott voltam, a nem megjelenő navigáció problémája nem oldódott meg, továbbra sem működik megbízhatóan.

Például az imént itt volt négy új komment, az oldalt megnyitva a #new linkkel az első olvasatlanra ugrottam, ahonnan már nem tudtam a következőre továbbnavigálni. Legörgetve azt láttam, hogy egyik kommentnél se látszanak a nyilak. 

Ez így kb. a default Apache beállítás. Ha ezt nem állították, akkor lehet más is defaultban megy.

Chipherek/protokollok egy dolog, de hiába tud az új böngésző új protokollt, a régi sérülékeny protokollok ott vannak mint gyenge ajtók. Plusz még a Forward secrecy sincs beállítva, ami elvileg ezeken segít(het).

Értem, de mit tudsz ezzel támadni? Legfeljebb a gyenge protokollal védett kommunikációt, azzal meg addig tudsz jutni, ameddig a felhasználó keze ér a portálon. Az adott felhasználó pedig a régi szarjai miatt bőven nagyobb kockázatot fut a saját gépén is.

1) Úgy tűnik, néha eltűnnek hozzászólásaim. Persze lehet, hogy valamiért be se lettek küldve, hiába írtam meg őket és klikkeltem a mentésre (amúgy ez nem lehetne beküldés? Vagy nektek a mentés szó jobban tetszik itt? Megjegyzem, előnézet után már beküldést mutat.)

2) Nem látom azt a listát, ahol azok a változott tartalmak vannak, amihez hozzászóltam.

3) Ha egy olyan oldalt nyitok meg, amin vannak új hozzászólások, nem tudom, hogy tudom megtalálni az elsőt. Korábban volt egy link, ami az első új hozzászóláshoz vitt. Most leginkább rákeresek a dátumra vagy az új szóra.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Tegnap óta nálam nagyon szétcsúszott az oldal. 
Jó lenne ha lenne egy ugrás a lap aljára gomb, mert általában egy örökkévalóság lepörgetni egy hosszabb témánál. 
 

https://imgur.com/7vJ0Xej (iPhone xsmax)

A kategóriák elől pls. vegyétek ki a kötőjeleket, és rendezzétek ABC sorrendbe.

"Sose a gép a hülye."

Biztos van valami oka, hogy így alakult, de amikor az ember választani akar, akkor se a mélység se a fórumtémák sorrendje nem érdekes, viszont a - jelek miatt nem lehet keresni, és mivel nem ABC sorrendben van, így vizuálisan is nehéz keresni. Szóval az egész legördülő egy kínszenvedés.

Amúgy: minek egyáltalán fórumtémák? Azon kívül, hogy néhány dolog a flame-ben van, és ezért az ember csak legyint a hülyeségekre, én még semmi értelmes felhasználását nem láttam. Teljesen mindegy, mit választok ki, minden egyben jelenik meg. Sose kerestem még téma szerint. Nem is látom, hol okoz bármilyen különbséget (ha okoz egyáltalán). Ergo azt se bánnám, ha megszűnnének a fórum témák (kategóriák) és eltűnne ez a nyögvenyelős drop down. De persze lehet, hogy van valami, amire mások használják.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szia!

Most biztosan nem fog beleférni egy ideig, de a távolabbi terveimben szerepel, hogy azt a felhasználói szempontból nehézkes dropdownt lecseréljem valami újabbra és modernebbre. Én sem szeretem, vagy egy autocomplete-s dolog lesz ott, vagy valami informatívabb, vagy mindkettő.

Ötleteim vannak rá, de jelenleg nem jut rá kapacítás.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

gee-nek igaza van. Nem feltétlenül a dropdown-t kellene megjavítani, hanem elgondolkodni, hogy van-e értelme ennyi kategóriának, ha az emberek nem használják ki. Vagy legalább lekutatni, hogy kihasználják-e vagy sem.

Sokkal több értelme lenne, ha cimkézni lehetne a bejegyzéseket szabadon.

Ha tudom, hogy a régi dolgokra nincs igény

Így helyesebb: Nem mindenre van feltétlenül igény a régi dolgokból. Nem kell végletekben gondokodni, csak eldönteni hogy minek van haszna, és mi az, amivel csak szívunk. Az a legördülő szívás, a legtöbb kategória pedig felesleges.

Szerintem az ideális kevés kategória, tartalomtípusokra mondjuk, és kereshető szabadszavas cimkék tematikus besorolásra.

Vártam egy kicsit az új hupal, de most már elmondhatom, hogy csalódott vagyok. Sehol nem találom a HUP rádiót, pedig azt hittem, hogy ha megújulunk akkor végre tényleg lesz kalózrádiónk, vitaműsorokkal, stb.

Kalózrádió hamarosan!:
https://hup.hu/node/87645

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!