Létezik független közéleti portál?

Sokadik nekifutásra próbálkozom már ezzel, de a kitekinto.hu oldalon kívül gyakorlatilag nem találtam semmit; az is csak a külföldi dolgokkal foglalkozik. Közéleti alatt a mindennapi -nem politikai- események érdekelnének...
Sehol semmi.
Sehol semmi?

Hozzászólások

a "független" nem értelmezhető önmagában. Valahogy mindig lemarad h mitől független...kormánytól,ellenzéktől, pártoktól, politikától, ideológiáktól, etnikumoktól, vallásoktól, oligarcháktól, profittól stb.

hát azért aki keres talál. index.hu anyagilag független és ezért tudnak semlegesen írni a közéletről. Az elemző cikkek kifejezetten jók ott.
Igen gondolom olyanra gondolsz, mint régen az IPM volt meg a Panoráma. A wired ilyen, ami kábé az amerikai index.

--
GPLv3-as hozzászólás.

A független nem azt jelenti, hogy nem lehet véleményük.

Lehet valami függő és elfogulatlan (a BBC pl. függ a brit parlamenttől, ők szavazzák meg ui. az előfizetési díjat), de mégsem szokott túlzottan véleményt nyilvánítani. Az Index független a pártoktól (nem ők fizetik, a tulaj fideszközeli, de nem szól bele, valószínűleg inkább keresni akar rajta), de függ a profittól (magyarán az az érdeke, hogy az olvasottság nőjön, és nyilván azok véleménye számít, akik néha a hirdetésre kattintanak), és az olvasottságot növeli, ha van véleménye (esetleg cikkenként különböző), mert akkor az is elolvassa, aki egyetért, meg az is, aki dühöngeni jár oda. Külföldről jó példa pl. a Spiegel, ott látványos, hogy az egymás utáni cikkek esetleg teljesen ellentétes véleményt tükröznek (ami nem a szerkesztőségé, hanem a szerzőé), utálta is szinte minden kancellár, oldaltól függetlenül.

A hazai kormánypárti "média" nem független (az "önkormányzati" "lapok" direktben pénzt kapnak, de az internetes cuccokhoz is csorgatnak pénzt), és van is véleménye.

Egyetlen újságból nyilván nem fogsz minden szemszögből tájékozódni.

Az index érdekes combo a maga KDNP-s tulajdonosaival.
Magyarországon is más értelme van a semlegességnek... Az indexen hasonló képen osztották az elmúltnyolcév vezetőit. Részben ők is hozzájárultak a bukáshoz. És ez így normális. A mai NER oldalon az még hagyján, hogy nem adnak le híreket hanem konkrétan meg is hamisítják. Ilyen tekintetben az index tényleg semleges.
Anyagilag senki nem független.

napiszar.com

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Teljesen független nincs... mármint olyan, ami semmitől nem függ :)

Ugyanakkor a független sajtót kicsit megengedőbbeb használják, leginkább az államtól, kormánytól, hatalmon lévő párttól függetlenre. ilyet azért találsz.

Független alatt amúgy mit értetek?

Párttól, tőkéstől, ideológiától?

Rosszul fogalmaztam igazabol: nem politikailag fuggetlen, hanem politikatol fuggetlen (ha csak lehet, politikamentes) dolgokra vagyok kivancsi. A kozeleti vonal sokkal inkabb a jelen tortenesekre kellene, hogy fokuszaljon. Maga a fenntarto szemelye lenyegtelen, hiszen ez a resze csak penz.
Ha ideologia -es ezaltal partok, azok velemenye, velemenyformalasa- is belekerul a dologba, akkor mar regen rossz.

-Autobaleset történt, ketten meghaltak.
--Autobaleset történt, ketten meghaltak; KovácsPista képviselő odaszögezte magát emiatt a NER által felállított parkolóba.
--Autobaleset történt, ketten meghaltak; KovácsPista képviselő odaszögezte magát emiatt az ellenzék által veszélyessé tett parkolóba, mégpedig úgy, mintha le akarná tagadni, hogy tanult a soros kapcsolásokról.

Itt láthatod, mire gondoltam :)

Ott van pl. Borkai, ő is független! :D

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Független portál nincsen - ahogy független ember sem. Tárgyilagos pwrsze attól még bármelyik lehetne, de egyik sem az.

A függetleneket már régen betiltották, a darkweben lesz talán érdemes keresgetni.

Mondanám hogy pornhub, de ugye Borkai óta az sem politika mentes :D

politico.eu

--
Live free, or I f'ing kill you.

Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány: https://cepmf.hu/
Olyan szépeket írnak:

Az Alapítvány célja, hogy a magyar tömegtájékoztatás részét képező nyomtatott sajtó, rádió, tv, online felületeinek értékteremtő valamint a magyar nemzeti öntudat erősödését szolgáló tevékenységét elősegítse. Mindehhez kapcsolódóan elsődleges cél az Alaptörvény IX. és XI. cikkeiben foglalt alapvető értékek biztosítása. Így különösen a magyar helyi (megyei, városi, lokális) sajtó támogatása, a helyi közösségek minél teljesebb értékű tájékoztatása érdekében végzett terjesztésük és közösségépítő munkájuk fenntartása.

"minél teljesebb értékű tájékoztatás", de szép ez, erre törekszenek. Ráadásul nemzetstratégiai jelentőségű. Ha neked ez sem jó, akkor tényleg nem tudom, mi elégítené ki az igényeidet...

En -megmondom oszinten- akkor szeretnek foglalkozni ezzel -es hasonlo organumokkal-, amikor valasztas van. Es nem erdekel egyik, illetve masik oldal. Nem a media diktalja a donteseimet, befolyasolni sem hagyom magam. Amikor a politika erdekel, akkor fogok egy jobbost, egy balost es egy kulfoldit (ez random irany), osszevetem, majd kijon az atlag.

Ezenkivul:
-Osszevetem az elozo ciklus eredmenyeivel a kampanyigereteket (nalunk semmi/negativ)
-Osszevetem a jelenlegi igereteket (annyiszor levegot nem vettem eletemben, mint amennyit a ket oldalrol olvastam)
-Osszevetem a jeloltek viselkedeset a kampany elott, ha lehet

Levontam, szavaztam, felreraktam a gyoztes osszes valasztasi igeretet, mert par ev mulva mar senki sem emlekszik ezekre, de a kovetkezo ciklushoz kelleni fog; 3 evig remelhetoleg sanyi.
Amit irtal, az csak azt jelenti, hogy duhos vagy valakire es most jelenleg ez tunik szamodra fontosnak. En duhbol nem adok senkinek fix 5 evnyi fizut :)

Nem.
(rejtett sub)
--
ne terelj

Közösségi újságírás? Igen, talán valami olyasmi. A Gépnarancs bloggerek és újságírók egyedülálló kísérlete arra, hogy önállóan – megkerülve a tömegmédiában burjánzó bulvár- és szennyözönt, valamint a politikai pártoktól távoltartva magukat – egy minőségi hír- és véleményportált hozzanak létre.

Igaz ez nem segít rajtad, mert már nincs, de én szerettem ezt az oldalt úgy 2013 környékén. Van egy ugyan ilyen nevű facebook csoport, de szerintem semmi köze az igazi gépnarancshoz.

Azóta is valami hasonló híroldalt keresek. Igaz nincs kétségem, hogy ha egy ilyen oldal nagyon látogatott, akkor előbb-utóbb megjelennek a háttérben a pénzemberek és manipulálják a híreket, stb.

https://web.archive.org/web/20130915062737/http://gepnarancs.hu/info/

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Nem létezik és nincs is rá szükség. A függetlenség illuzió.

Nincs ra szukseg? Engem nem erdekel a politika -illetve  a politikai vetulet-, nem szeretnek ezzel foglalkozni.

Szukseg van ra; ha Neked nincs, akkor szeretned, ha befolyasolnak a velemenyed a megmondoemberek. Nekem nincs ilyen igenyem.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Abban igaza van, hogy mindenhol ott a politika, sportban, művészetben, filmben, zenében, játékban, stb. és ritkán van két ellentétes nézőpontnál több, úgy pedig szinte lehetetlen függetlennek lenni. Ha azt mondod, hogy nem érdekel a politika, akkor a kampány ellen vagy, máris besoroltak az ellentétes oldalhoz. Pl. próbáld meg azt mondani, hogy a "no racism" feliratoknak nincs helye a sportban, azonnal lenáciznak.