Keresek egy sci-fi sorozatot

Fórumok

Sziasztok!

A sci-fi sorozat egy űrutazásról szól, minimum két nő van benne, egy szöszi meg egy sötét hajú. Nyilván más humanoidok is megjelennek benne, de azokra nem emlékszem :-) Az epizódokban hol az űrbéli utazást láthatjuk, hol az egyes szereplők visszaemlékezéseit a Földön (ez majdnem jelenkor Amerikája).

Az egyik lányt majdnem nem veszik fel az űrhajós képzőbe, valami nagy búbánata van, kifekszik a préri közepére, de elrepül felette egy sas, és ettől bekattan benne valami, és innentől összeszedi magát, stb. A kulcs: "pre eagle" és "post eagle", erre hivatkozik néha a többi űrhajóssal való beszélgetésekben.

Nem mai darab a sorozat, és amíg az asszony fel nem bolygatta az emlékeimet, addig nem akartam visszagondolni, mi lett a történet vége. De most már igen :-)

Esetleg valaki ennyi alapján ráismert a sorozatra?

Üdv, Cz

u.i. Addig is ajánljatok jó sci-fi sorozatokat, filmeket! :-)

Hozzászólások

A leírásod alapján nem ismerem.

Sorozat ajánlás.
Kategória nélküli:
Colony - jobb nem tudni előre a sztorit
Dark Matter
Extant
Frequency - a film alapján
Fringe
Eureka - ez inkább comedy sci-fi
The Orville
Another Life
Helix
Humans
The Expanse
The Whispers
Under the Dome - Stephen King

társadalom vagy tech kritika:
The Handmaid's tale
3%
Black Mirror
Person of Interest
Persons Unknown
Utopia
Wayward Pines - Stephen King
Westworld

időutazós sorozatok:
12 Monkey
11.22.63 - Stephen King
Timeless
Flashforward
Travelers

idegen megszállós:
V (2009)
Falling Skies
Childhood's End

Stargate, Star Trek, Terminator stb. természetesen

+1, kicsit elszaladtak, mondjuk hát na.. kicsit tetszett a második évad is. Benne lett volna egy 3. évad is, csak ugye nem hozta a nézettséget FOX meg lelőtte. Pedig lehet a 3. évad jól sikerült volna.

A 2. évados Helixben az időugrálás tetszett nagyon, bár kicsit szokatlan volt. De újranéztem előről a teljes 1-2 évadot és úgy már azért jobban összeáll a kép :)

/spoiler/
Kicsit túltolták a gondolatokat 2. évadban ezzel az istenkomplexussal, meg a mindenkit megölök, meg Hiro-t is visszahozták aki meg megőrült .. áh szal na. Az első rész kurvajóvolt :)

> ... a Suicide Squadban alakítotthoz képest...

Amugy se komaltam azt a filmet, mert ugyanaz a vicceskedoen nem vicces tortenet, ugyanazokkal a vicceskedoen nem vicces karakterekkel, amit mar 100.000x lattunk... de ugy nez ki, hogy meg a remake-ig eltelt ido alapjan is rekordot dont:

https://www.cnet.com/news/the-suicide-squad-everything-we-know-about-ja…

Ertem en, hogy halivudban otlet mar nincs, es inkabb csak a lovera hajtanak a jol bejaratott klisekkel; de azert 5 ev az eredeti es a remake kozt azert mar durva...

Ponyva kategóriában indítanám még:
Killjoys (most lett vége, lezárt történet lett)

Kerülendő (szerintem):
Nightflyers
The I-land

Családiasabb, kaland:
Lost in space (új netflix-es feldolgozás)

Fentiekhez még annyit, hogy a Wayward Pines nem Stephen King, javaslom értékeléseket nézni a sorozatokról, van köztük nagyon jó (Colony, Frequency, Expanse, Childhood's End, Stargate, Star Trek), és nagyon sok borzalmasan rossz (pl. Under the Dome).

Biztos van még ezer, ilyenkor sose azok jutnak eszembe, amiket egyben végignéztem, mert olyan jók...

Hehe, a Killjoys-s én is nézem (még hátravan pár rész)... Először azért szedtem le, mert tetszett a főszereplő csaj, meg valami rágógumit akartam a szememnek. Aztán már érdekelt a sztori, pedig nem kicsit gurult el a történetíró gyógyszere...

Amúgy a Firefly a legjobb. Nagyon sajnálom, hogy a Fox ennyire kretén volt, és lelőtte a sorozatot idő előtt...

Az Another Life is rettenetesnek tűnik. Első részt néztem. Nem scifi igazán, hanem kreténség. A karakterek is 99% kretének. Olyan, mintha az sjw mozgalom győzelme után járna a világ és ezért sehová sem az alkalmas jelölteket vették volna fel. Senki sem ért semmihez.
Viszont mivel az emberek többségének sincs semmilyen alap fizikai, technológiai ismerete... se logikus gondolkodása, így lehet mégis elég sok nézője lesz. Más sorozatoknál is vérig sértődtek jópáran az ilyen kritikától, mert szimpatikus üres fejű, de jó kinézetű emberek szerencsétlenkedését nézni, főleg amikor az érzések meghatározóbbak a történet helyén lévő szálban, mint az értelem :D

> Senki sem ért semmihez.

Pont ugyanezt ereztem! Ott van x db (szak?)ember, es barmilyen helyzet van, fingjuk sincs mi legyen. De meg ezt se pozitivan, "majd lesz valami, de legalabb megprobaltuk" modon adjak elo, hanem olyan sirankozos, hisztizos modon, hogy az mar zavaro ("ferfi" karakterekrol beszelek).

A nyilvanvalo progressziv, "a no az uj ferfi" aspektusrol sem szabad megfeledkezni, es oszinten, Katee Sackhoff-tol is tobbet vartam 2 (ket!) arckifejezes valtogatasanal...

A galamb nyelven kommunikálni próbáló világ legjobb tudósa buta macsójával :D Aki mellett mindig ott áll a főnöke és az asszisztense. A főnöke arcán és testtartásán pedig végig az olvasható le: úúúr isten, ez egy kretén.

A menstruáló hím mesterséges intelligencia hologramm, ami sosem tudja mi történik a hajóval, amit irányít :D ... ááh :D
Utólag mesélve már szinte olyan rossz, hogy vicces. De nézve kínkeserves.

Az Orville-t én is ajánlom, az elején olyan kis dedósnak tűnik, de az első évad közepe táján erősen feljavul a minőség. Remek, izgalmas sci-fi ötleteket dobnak be, amik mondjuk nincsenek kidolgozva nagyon (45 percben nem is lehet), de hát a műfaj sajátja, hogy sokmindent a fogyasztó fantáziájára bíz. És még vicces is :).

-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.

Abszolút megértem, nekem is át kellett magam konfigurálni, hogy helyén tudjam kezelni. De az évad második fele teljesen vállalható, főleg ha az ember nem támaszt komoly hard sci-fi kritériumokat.
-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.

A komolyabb vonal mellett döntött, és letisztult a stílusa. Kb. annyi humor van benne, mint az eredeti Star Trekekben. És amúgy tök jól epítkezett a második évadban is az Orville univerzum. Ugyan már az elsőben is voltak olyan epizódok amik simán Trek-kategóriásak voltak, de a két részre bontott Identity epizóddal vitathatatlanul beírta magát az Orville a „serious scifi”-k közé.

Defying Gravity?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

+ NOS4A2

esetleg. Kicsit tinis, kicsit érzelgős, kicsit bugyuta itt-ott, de nekem bejött. Sking-re hajaz a sorozat nagyon.

Sok jó sorozatot mondtak már itt, de még eszembejutott pár amit én szerettem:
- Electric Dreams
- Sense8
- És egy kötelező klasszikus: Battlestar galactica és a hozzátartozók: Caprika, Chrome and blood

Még dobok ide 3 szuprhősös sorozatot, melyek kicsit kilógnak a klasszikus vonalból, de nagyon jók:
The Boys,
Doom Patrol,
Legion

Egy nézést megér az Alien 40th anniversary short series is.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Space: Above and Beyond, ami Magyarorszagon Urhaboru: 2063 cimen futott.

Bocsánat, hogy ide írok, de nem akartam új témát nyitni.
Keresek egy sorozatot:
Egy világháborús pilóta eltűnik a bermuda háromszögben majd visszatér a jelenbe("megszökik az idegenektől") megkeresni azokat az embereket akiket rávezethet találmányok elkészítésére, amivel megakadályozható az emberiség(vagy a föld) pusztulása.

Nem jöttem rá mi lehet az.

Hogy ajánljak is valami(ike)t, Torchwood( Doctor Who anagrammája).

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". (János 3:16)