Bluetooth headset, zenere is.

Fórumok

Sziasztok,

Ehhez kapcsolodva: https://hup.hu/node/144814

Amit keresek:
- Fejhallgato headset, normalis mikrofonnal (ne kelljen emelt hangon beszelnem, mint most).
- Bluetooth: mukodjon Androiddal, Ajfonnal, butateloval, Linux-szal (Ubuntu 18.04, CentOS 7, skype), autoval (nyilvan nem vezetes kozben), win 10-el.
- Eleg jo legyen zenere. Tudom a BT rontja a minoseget (fixme), nem is kell audiofil szint, eleg ha vallalhato (lossless, stream a zeneforrasok).
- Szigeteljen kifele/befele. Nem akarom zavarni a tobbieket.
- Nem kell gyorstoltes, de ha feltoltott, tenyleg birjon ki egy napot (8h uzem, mondjuk).
- Gratisz lenne ha nem USB-n kell tolteni, de belefer az is.

Talaltam ilyet FULhallgatoban, vagy fejhallgato de nincs mic, vagy ami USB-s (hangkartya is egyben), vagy ami hagyomanyos madzagos. Vegul ezek jottek szembe:
https://bit.ly/2mR7R8n
https://bit.ly/2m1FqEm

Hasonlorol van tapasztalat? Olyan 30-40k HUF-ert gondolom mar vannak normalisak. Jol jonne ha ajanlanatok valamit, oszinten szolva nem tudom hogy mit vegyek es mennyiert.

Tengermely koszonetem.

Hozzászólások

> Gratisz lenne ha nem USB-n kell tolteni
Ezen azt ertem, hogy esetleg lenne ilyen kis asztali tartoja amire ra lehet tenni tolteni. Pontatlanul fogalmaztam, scuzi.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Én is hasonló problémával küzdök, eddig a legolcsóbb, amit találtam 60e környékén fut nálunk: https://www.plantronics.com/gb/en/product/voyager-focus-uc

Az általad linkelteknek nincs kihajtható mikrofonja, és anélküli olyan fejhallgatóval, amit akár utcán (vagy akár nyitott ablak mellett otthon) is tudok használni, még nem találkoztam. (Egy éve az MM-ben végigpróbáltam az összeset, ami ki volt rakva, azt hiszem kettő volt, amire a túloldal azt mondta, hogy nagyjából emberi hangja van.)

En ezt hasznalom, irodaban meg home officeban, szamomra tokeletes. Zenehalgatasra is jo, meg telefonalasra is, mindkettonel jo a hagnminoseg koszonhetoen a sajat USB BT dongle-nak. IOS, Mac OS es Win10 alatt is kivaloan mukodik. Nem bantam meg, nem ugy mint a Bose QCII-t amit vissza is kuldtem mert az csak zenehalgatasra volt igazan alkalmas.

Na kerem. Uzemidorol nem tudok irni, most kezdtem nyuzni. Massziv szerkezetnek tunik, kis zipzarolhato hordozo doboz van hozza.

Centos 7, szifon parositas azonnal es hibatlanul. Ubuntu 18.04 pairing megvolt, de sem handsfree, sem headset, sem audio sink uzemmodban nem mukodott. A jelenseg annyi volt hogy a video lejatszas (pl. youtube, videa) mozdult egyet es megallt. BT kikapcs, azonnal elindult minden video es szolt a hang a laptop hangszoroin. Meg nem volt kedvem kuzdeni vele.

Mikor be/kikapcsolod a fulest, ilyen gagyi minosegu szignalt jatszik be, nem adtak sokat a samplingra :) Na de a hangminoseg (marmint amikor mar valami muzsika szol), nem rossz igy elsore, sot. Sony es AKG utan nekem  talan kicsit halvany a mely, de egyre inkabb raall a fulem. Nyilvan szokni kell, meg izlesek. Perpill ezzel tesztelem: https://www.youtube.com/watch?v=9MgMiQd4Was - nyilvan nem a legjobb hangminosegu anyag, de tenyleg egesz jol szol rajta. Ez -fulre- jobb minoseg: https://www.youtube.com/watch?v=KBoBIrqwf8o - tetszik, itt mar bass is van rendesen. A Spotify-ra leszek meg majd kivancsi, de eddig ok, elegedett vagyok a muzsika skilljevel.

Masik, a headset mod. Nem olvastam utana ennek a bluetooth dolognak, de ugy tunik hogy ha a beepitett mikrofont hasznalni akarod, akkor A2DP Sink protokollrol atvalt a kliens (telefon pl.) HSP/HFP modra, ezzel agyoncsapva a hangminoseget. Eddig telefon alapu (GSM) hivasnal probaltam ezt, de gondolom (majd kiprobalom) Skype alatt is bukom a mostani jo hangot. Majd meg kiserletezem vele, utana olvasok bovebben. BT-t eddig csak autoban hasznaltam, ugy kethavonta egyszer. Ez a resz csalodas, de ez nem a fules hibaja, igy mukodik a bluetooth / vagy meg nem jottem ra hogyan kell jol beallitani.

Erdekesseg hogy ha pl. a laptoppal van parositva a fules, ra tudok parositani telefonnal is. Ilyenkor akadozik, pattog a zene. A telefonbol inditok egy (GSM) hivast, a zene eltunik, gyenge hanggal lemegy a hivas, majd visszajon a zene ugyanugy akadozva, pattogva. Ilyenkor telefonon levalasztom a fulest, a laptopon is, majd utobbin ismet parositom. Igazabol naponta max. 1-2 alkalommal kell ezt megcsinalni, szoval annyira nem zavaro, csak furcsa.

 

Vannak meg feher foltok. Pl. zavaro hogy video nezes kozben a kep es a hang el vannak csuszva egymastol, gondolom van kesleltetes. Majd meg utana olvasok hogyan lehetne ezt megoldani. De egyelore elegedett vagyok, ennyi penzert jo vetel illata van.

echo crash > /dev/kmem

Tavaly volt valami akció és a féláron vettem, nagyon megérte. Tűrhetően szól. BT tök jó, eddig minden megtalálta és működött vele. Tudsz rajta léptetni előre hátra a számok között, hívást felvenni elutasítani stb - vannak gombok hozzá, csak győzze megjegyezni az ember h melyik funkcióhoz éppen hogyan és melyik gombot kell nyomni. utolsó eszközhöz automatikusan kapcsolódik bekapcsoláskor ha az közelben van. De pici jack csatlakozó is van rajta, ha nem BT-t akarnád használni, asszem kábelt is adtak hozzá. Gyárilag kicsit nyekerget,de WD40 nel való befújkálás megoldotta. Nagyon frankó hordozható tárolódobozt adnak hozzá. A fület elég jól körbeveszi, nem nyomorgatja. Könnyű - akár egész nap is fejeden lehetne, abszolút kényelmes. Az aksi nagyon sokáig bírja - már így pontosan nem emlékszem, az év elején használtam pár hónapig, de kb ilyen heti egy töltés elég volt neki. Ja, és spanyol raktárból jött - így VÁM ÁFA stb miatt sem kellett aggódni, kevesebb mint egy hét alatt itt volt - már nem emlékszem pontosan, de arra igen, h meglepődtem, h milyen hamar ideért.

Hello

En motorola ht820-ast hasznalok, nem a legszebb, es szepen fogalmaztam, de kibir 12orat kb, van rajta mikrofon is es kenyelmes. Sztem ujat mar nem kapsz de ugy velem igenyeknek megfelelhet.

Udv
Balooo
------------------------

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)