Mikrotik capsman, provision 2.4 G, 5G

Sziasztok!

Adott egy MT cr1009 router és 4db Cap AC.
Router vezérli capsman-on keresztül az AP-kat. Mivel kb. 10-12 VLAN van igy provision-nal állitom be az egyes SSID-kat. Minden SSID külön VLAN-ra.
Szétválasztottam a 2.4G és 5G.
pl. cegnev (5G) és cegnev2G (2.4G). Mindkettőre ugyanaz a security konfig stb. kivéve a frekvencia. 5G-n müxik minden.
2.4-re viszont pl. az iphone-ok néha azt írják incorrect password(pedig jo). Android csak szimplán nem tud csatlakozni. Szét googleztam már, de semmit nem találok ami megoldaná. Ami a fura hogy néha felcsatkoznak, de esetek 80%-ban nem.

Ötlet? találkozott már valaki ilyennel?

Hozzászólások

Hasonló cipőben járok, engem is érdekel a probléma megoldása. (nekem mondjuk ugyanazon SSID-n mennének a 2.4 és 5 GHz-s hálózatok)
Amit eddig észrevettem:
Nem minden eszközt érint, pl vannak sonoff-ok meg raspberry-k, amiket nem érint a probléma, de elég sok telefont (Huawei P8 lite-om van amivel tudok próbálkozni, de tudok róla, hogy Xiaomik és Samsung Galaxy J szériás készülékekkel sem megy) - illetve laptopot érint (egy TP-Link USB-s stick-el tudok próbálkozni).
Akkor kezdődik a fieszta, amikor a 3. SSID-t próbálnám beállítani. 2-nél teljesen jól működik minden. 3. SSID-vel akkor is baja van, ha más csatornára szeretném tenni. Próbáltam úgy is, hogy több csatornát adok meg egy konfighoz, úgy is, ha szétszedem és fixen, de egyelőre nem jártam sikerrel.
Második hete idegel ki a dolog teljesen, remélem lesz megoldásunk :)

Annyit csináltam, hogy a nem használt 2G-s SSID-ket lekapcsoltam.
Így már csak pár maradt azóta jók vagyunk. Nekem az a gyanúm, hogy nem ideálisan vannak elhelyezve az AP-k. Van amelyik a másik kettő nyakán van.
Emiatt lehet némi interferencia...
Szóval ideláisabb, tervezett telepítésnél nem lenne gond a sok SSID..

Négyzet alakú az iroda, körfolyosóval, a folyosó 2 oldalán az irodák. A négy sarokban vannak az AP-k, ennél jobban nem tudom elhelyezni. Cisco eszközöket váltottak, azokkal nem volt ilyen jellegű gond. De holnap kipróbálom úgy, hogy csak 2 átellenes sarokban lévőket kapcsolom be.

Nekem most volt hasonló problémám 2.4-en
Ha a tik a dhcp szerver és a dhcp-server beállításban nem volt kifejezetten beállítva a dns szerver címe akkor az android, laptop stb ment de az ifon nem
amint beállítottam azonnal indultak.

Nem teljesen ez a tema, de ide irom, hatha tudtok ra valamit.

Mikrotik alatt capsman-al meg nincs semmi megoldas band steering-re? Mobiljaink folyton 2.4-en ragadnak, akkor is, ha 2 meterre vagyunk az AP-tol... A 2.4-et nem akarom kikapcsolni, mert kint az udvaron meg mar nincs 5Ghz, oda kene... Meg van jo par cuccom, ami only 2.4.

Gondoltam még ehhez írom, hogy ne nyissak újabb topic-ot.. :)

A topi nyitó konfig a téma.
Szóval a következő a jelenség:
A laptop ott hever az asztalon. Felcsatlakozik a wifire. Kap IP címet és térerő is megfelelő (-55Db)
Viszont semmilyen forgalmat nem tud generálni. TX változik, de az RX=0. Ha pingelni akarok, akkor a cél állomás nem elérhető. Semmilyen csomag nem érkezik meg.
Lecsatlakozik, majd vissza. Ugyanaz. Aztán újra, akkor megint jó. Ad-hoc jelleggel néha megy, néha nem.
Több laptop és okos telefonnal is próbáltuk, ugyanez.

Ötlet? Kicsit X-akta számomra. Lehet hw hiba?