2 tápegység több GPU kártyához

Fórumok

Sziasztok,

Több kártyás számítógépről van szó.
Alaplap: Ashrock H110 BTC +

Az egyik 650W-os táp látja el az alaplapot + egyebeket(csak 1 db 240 GB SSD van rajta, wifi kártya, hangszórók). Erről üzemel még 2 db nVidia 750 Ti grafikus kártya. (egyik a PCIe 16 slotban van, másik PCIe riser-el csatlakoztatva, 2 x 60W fogyasztás). Fogyasztásmérővel megmérve terhelés alatt a 126 W a pillanatnyi fogyaszás.

Kaptam egy Radeon HD6990 grafikus kártyát, ezt installálva viszont már nem indul el a rendszer. Bekapcsoláslor a GPU-k ventillátorai megmozdulnak, de azonnal le is áll minden. A grafikus kártyák PCIe riser-el vannak az alaplapra installálva.

Mai nap ezért vettem még egy 650W-os PSU-t (nBase 650SW Pro). Erről megy majd a Radeon GPU. (fogyasztása max. 350W terhelve, de felmehet 450W is overclock-olva)

Kérdésem:

1.) Elég az, ha a két PSU-t egymás után kapcsolom be, vagy szükséges ilyenkor egy PSU megosztó, hogy egyszerre kapjon tápot minden hardver? A BIOS úgy van beállítva, hogy ha feszültséget kap az alaplap, indítsa el az OS-t. (Áramimaradás esetén magától újraindul ill. ha a tápegységeket bekapcsolom az OS boot-ol.)

2.) A Radeon GPU-n (ami valójában 2 db GPU egyben) 2 db táp bemenet van rajta. Ez az új PSU-ra lesz kötve.
Viszont a PCIe riser-nek is kell feszültség. Ez mehet az első(régi) tápegységről, vagy ez is a második(új) tápról kapjon mindent?

Tudtok ebben tanácsot adni?

Köszönöm előre is.

Hozzászólások

a leiras szerint 375W-ot ker a hd6990 kartya, es ket 8 pines minifitje van. ha jol nezem a nbase tapnak is 2 db 12V-os aga van, elmeletileg bekothetned, de jobb nem keverni. szvsz sajna _ez_ a tap nemlesz jo ehhez a kartyahoz. a meglevo taprol nem irtal semmit, ha abban csak egy 12V-os ag van, akkor felcserelheted a ket tapot: az uj hajta a alaplap/disk/750Ti-t, a regi a hd6990-est.

a riser taplalas mehet masik taprol, annak fuggetlen szabalyzoja szokott lenni a kartyakon. a minifitnel megy gyarto fuggo: van aki siman osszekoti belul a ketto csatit, van aki kulon szabalyzot rak. de ezt igy megmondani a hd6990 karyarol nemlehet, fel kene turni a netet hozza.

van cucc ami tudja vezerelni a masodik tapot, ha az elso bekapcsol: ebayen add2psu neven keresd. ha nem akarsz varni, akkor tudjal fel egyket banyasz forumot, ok szoktak hasznalni, ott lehet van elado

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Egy darab normális táppal elmenne a ketyere. Vennél egy 700-as Chieftec, FSP, márkás tápot és jóidő.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!