Milyen sűrűn indítod újra telefonodat?

naponta többször
0% (0 szavazat)
naponta
3% (16 szavazat)
hetente 2-3-szor
2% (12 szavazat)
hetente
10% (48 szavazat)
2 hetente
7% (36 szavazat)
havonta
10% (47 szavazat)
2-3 havonta
8% (38 szavazat)
ahogy az OS-frissítések megkövetelik
40% (195 szavazat)
csak ha véletlenül csontra merül
10% (50 szavazat)
tudja a franc, mit érdekel az engem?
10% (47 szavazat)
Összes szavazat: 489

Hozzászólások

"csak ha véletlenül csontra merül"

Az nem újraindítás, hanem kényszerű újraindulás.

--
trey @ gépház

aztan mi a halalnak inditanam ujra? ha lemerul vagy OS frissites van, kap egy rebootot.

jo lett volna egy kulon szavazas, hogy spywares kinai fos vagy rendes telefonja van az embernek (es igen, az 50 EUR-os kinai csoda az alirol a fos kategoriaba tartozik)

Nekem OS update-ek esetén volt újraindítva az elmúlt 2 telefonom, de pont a napokban belassult a telefonom, használata nem változott, mindent bezártam (amúgyis be szoktam, csak az van nyitva amivel épp dolgom van, pl. hívásnaplót is ürítem, ha visszahívtam mindenkit), és mégis lassúnak tűnt, gondoltam ártani nem árt, megtörtént a restart, probléma elmúlt. Akkor jutott eszembe, hogy kb. nem tudom mikor indítottam újra, valószínűleg amikor összeraktam a saját substratum témám.

Kérlek válassz!

- mert egy számítógépnek időnként nem árt (rendes helyen be van tervezve karbantartásra tervezett állásidő, különben nem-tervezett lesz a vége)
- mert az összes eddigi telefonon azt tapasztalta az ember, hogy jót tesz neki (Láttam már beteltnek mutatott memóriát, beteltnek mutatott háttértárat, ki nem ürülő takaríthatatlan cache-t, soha többet el nem indítható app-ot, stb. Nekem személy szerint egyetlen egy fos kínai 50 dodós telefonom nem volt, csupa nagynevű szarral tapasztaltam ezeket. Volt amikor gyári OS-szel, volt amikor utángyártottal.)
- "Engem ne zaklasson senki este 10 és hajnali 6 között, és Big Brothernek is elég ha csak a nappali hangokat veszi, a hancúrozásét nem."
- megszokásból
- bármi egyéb, ami eszedbe jut (vagy hova is?)

nagyzé, néha lehetnél kevéssé arrogáns a világgal szemben.

világ (def.) - minden más, ami nem te vagy

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Örülök, hogy az összeset blődségnek tekinted, még azt is, amelyiket saját magam tapasztaltam. Nyilván más ilyen irányú tapasztalatait kétkedéssel kell fogadni.

(Majd amikor párod babát vár, figyeld meg mennyire fontos lesz - mondhatni mission critical -, hogy el tudjátok érni egymást bárhol bármikor.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

> egy eszkoz nem eszkoz, ket eszkoz egy eszkoz... :)

En is pontosan igy emlekszem valoszinusegszamitasbol...:)

> egy eleg specialis corner case,

Hadd idezzem Elon Muskot:
A valo vilag corner case-k osszesege.

Vagy valami ilyesmi:)

A gyerekvaras egy idealis vilagban mindenkinel legalabb egyszer bekovetkezik.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kollegatol vettem hasznaltan egy pixel1-et, amikor o valtott, nekem 55khuf-t nagyon megert, jol osszerakott telefon. Meg egy foverzio valtas van benne aztan mar csak security update-et fog kapni, akkor fogok cserelni majd megint, ha tehetem akkor ujabbra.
Masik kollegam pixel 3a-t 400 eur-ert, es o is elegedett vele.

Az uptime parancs azt irja "67 days", szoval nem surun.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

“ahogy az OS-frissítések megkövetelik”
iPhone-t használok

--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Van, de ha bekapcsolod hogy magától updateljen nem veszed észre. Nekem pl annyi tűnik fel hogy reggel touchID helyett kódot kér mert felsunyult az update.
A kérdés az hogy "milyen sűrűn indítod újra a telefonodat", szóval gyanítom hogy a szándékos restartokról van szó. Na nekem olyan évek óta nem volt. Tablet detto. Szerintem a kolléga is erre gondolt de majd kijavít ha tévedek.

Tekintettel arra, hogy este 8 körül kikapcsolom: újraindítás naponta (ha nem felejtem el reggel bekapcsolni). Kivételt képeznek azok az esetek, amikor valamelyik családtag úton van, mert ekkor szüksége lehet hátországi támogatásra: ilyenkor bekapcsolva hagyom.

> Sol omnibus lucet.

Rossz beidegződésnek tűnik. A do not disturbot lehet automata szabályozni (nálam pl. 22-7), ráadásul cizellálni is lehet: csillagozott vagy nemrejtett, de többször hívó személy esetén mégiscsak, hiszen SOS helyzetben elérhető akarok lenni, az fontosabb, mint az alvásom (de még sosem hívtak éjszaka :)
Ha meg parázol, akkor airplane mód is egy tapi, nem kell ehhez ki-bekapcsolgatni.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Hiányzó opció: Amikor lemerül

Csak a tabletem van beállítva, hogy minden éjszaka hajnali 1-kor automata kapcsoljon ki (ha nem használnám le ne merüljön az akksi teljesen üresre).
A mobil meg egyszerűen csak működik, használom, max véletlen úgyfelejtem és lemerül.
Huawei P20 Pro

Amikor a rendszer osszeszarja magat es azt gondolom hogy egy reboottol megjavul. Vagy neha xposed mokolas utan.

I hate myself, because I'm not open-source.

Butafónt nem kell újraindítgatni, maradt a "véletlenül csontra merül" opció.

OS frissítés után illetve roaming közben és után (pl.: Telekom nem talál vissza magától IPv6-ra roaming után, de szinte minden országban segíteni szokott a minőségen egy reboot valamennyit). iPhone
--
https://naszta.hu

Nem tudok válaszolni, mert az utolsó újraindításra nagyjából emlékszem, de az egyel korábbira már nem.

Akkor, ha rendellenesen viselkedik valami.

Pl. mondjuk nem listázza a WiFi-t, vagy listázza de nem tud kapcsolódni, vagy kapcsolódott elméletileg, de nem ér el semmit. Vagy mondjuk a BT kapcsolódás nem megy. Vagy valami alkalmazás nem működik és az alkalmazás kilövése és újraindítása nem segített.

Szóval nem lehet azt mondani, hogy minden hónapban vagy minden második hónapban, mert lehet, hogy lesz 2 olyan hónap, amikor mindkettőben újra kellett indítani, meg az is lehet, hogy eltelik 5-6 hónap újraindítás nélkül.

Ahogy az OS frissítések megkövetelik.
Meg ha véletlenül csontra merül.
Amúgy tudja franc, mit érdekel ez engem.

Amúgy 2-3 havonta megesik, hogy több alkalmazás elkezd "zavartan viselkedni", olyankor reboot és minden ok.
A zavart viselkedést nem tudom pontosítani, sosem akkor jött amikor időm vagy kedvem lett volna vizsgálni. Reboot 'osztjónapot.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

[x] soha
2-3 naponta újraindul magától, akkor veszem észre, mikor este töltőre dugom, és a PIN-kód bekérő képernyő fogad. (huawei p8)

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

(x) tudja a franc, mit érdekel az engem?

Neha hajnalban ujraindul elvileg frissites miatt, de mivel eSIM van benne, igy nem jon reggel a PIN prompt - es nem tunik fel.

Ha esetleg csontra merítem. A LOS projekt sajnos befejezte a Nexus 5 támogatását, így az utolsó hivatalos buildet futtatom (2019 március talán), így frissítések miatt már nem szükséges. Egyébként úgy tapasztaltam hogy a modern mobilos oprendszereket marhára nem kell újraindítgatni "hogy gyorsabb legyen", ez ilyen Windows 95-ös beidegződés :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ugyanannyi idő pont hosszan nyomni a főkapcsolót és leokézni, mint lehúzni a legördülő menüt és lenémítani. (Mondjuk nekem a Onepluson nem, mert van dedikált csúszka)
Mindig van egy-két balfasz, aki elrontja a némítást, nem akarok én az lenni. Repülő mód alatt is van ébresztő, merülő akku csipogás stb, sőt ezek néha némítás alatt is.
Mindegy amúgy, sokan a vaksötétben a mögöttük ülő szemét is kisütik és gátlások nélkül mobiloznak előadás alatt.

Változó. De heti pár alkalommal ki szoktam kapcsolni a telót éjszakára, vagy van úgy, hogy hétvégén, szabadság alatt, 1 vagy több napra is. Ezek miatt mondhatom, hogy újraindítom párszor egy héten.

Hát pedig felteszem elengedték, a helyettesítés meg legalább papíron megoldott volt. (Én rendszeresen megyek olyan helyekre nyaralni, hogy nem kell kikapcsolnom a telefont, térerő úgy sincs. De ezt eddig mindig megbeszéltem a vezetőkkel, és ennek tudatában is el lettem engedve.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ha ügyeletben volt, felvette az ügyeleti pénzt, és kikapcsolta a telefont, az gáz.

Minden egyéb esetben viszont ha valaki szabin van, akkor ne keressék már!

Egyfelől nem szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol szabadság alatt nem ülhetek repülőre, nem mehetek moziba, nem mehetek egy cruise-ra, vagy barlangba, vagy alagútba, stb.
Másfelől ha nem érnek el, és ezért kitesznek, akkor nem nagyon becsülték meg a munkámat.
Harmadrészt meg munkaügyi bíróság.

Feltételezem, ez a spontán fagyás/újraindítás szükségessége tényleg oprendszer-verzió és proci-típus, RAM-mennyiség, és persze felhasználás függvénye lehet. - Kínaimat Június 23-a óta használom 9-es droiddal, még nem kellett fagyással v. lassulással megküzdenem. (Mondjuk WP-m 5 éve alatt is csak akkor volt "újrázás", ha leejtettem és kiesett belőle az akku.) Párom S8+-osa ugyanígy, de már 3/4 éves működés után. Természetesen, beállítottam, - kis túlzással alig van aktívra állított funkció, nálam FB MINDEN RÉSZÉBEN eltávolítva, alapértelmezett böngésző Opera. és a nekem szükséges app-okat is megvettem, reklámmentessé tettem. - Háttérben futó felesleges programok használat után mindig kilőve. Erre tanítottam Őt is, erre folyamatosan figyelek én is, a jogosultságok ahol nem muszáj mindenütt szénné korlátozva. (Mondjuk ilyen CamScanner-szerű alkalmazások telepítése szóba sem jöhet... :)

Hogy lovod ki a hatterben futo process-eket?
AFAIk a legutobbi appok kepernyon a felresopres semmi hatassal nincs a hatterben futasra.
Van olyan engedely, hogy RUN_IN_BACKGROUND, de azt normal user nem tudja kikapcsolni.

https://developer.android.com/guide/components/activities/recents
https://www.itworld.com/article/2693446/closing-android-apps-by-swiping…
https://www.reddit.com/r/Android/comments/7lbpki/android_81_feature_dev…

Persze, javitson ki, aki kepben van Android-ban.

[off] Azt nem tudom, hogy Samsung specifikus, vagy android9, de developer settings alatt van memory menu pont. Ha ott valamit force stoppolok, akkor az vélhetőleg tényleg kikerül a ramból. Pl SwiftKeyt ha kinyomom, akkor csak a default Samsung keyboard marad választható. Vagy pl ha a Fb messengerre nyomom, akkor csak akkor érkezik meg az összes üzenet/notification egyszerre, ha megnyitom újra az appot. [/off]

"Háttérben futó felesleges programok használat után mindig kilőve. "

Ezt teljesen feleslegesen csinálod. A mobil alkalmazások nem olyanok mint a klasszikus desktop appok - eleve több "activity"-ből állnak, amiből csak egy a felületen megjelenő. Másrészt az android meg az ios is sokat fektet abba, hogy eldöntse melyik app futhat és melyik nem - majd lelövi ha úgy látja. Ez hozzátartozik az akksi időtartam optimalizálásához. Akár kontraproduktív eredményt is elérhetsz ezzel, jobb, ha az oprendszerre bízod. (saját tapasztalat régi hardverrel (2gb ram): fent van vagy 50 app, és mindet sima home buttonnal hagyom el, nem zárogatom be, és nem szokott belassulni különösebben).
Ez alól 1-2 spéci app kivétel, például a waze direkt jelzi, hogy ő továbbra is fut, és külön ki kell léptetni a megfelelő gombbal.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Mivel ezeket az appokat a mai felturbózott ci/cd világban fejlesztik, akár napi release-ekkel, bőven előfordul hogy elkuffantják, és akkor is darálja a procit amikor nem kéne, cserébe gyorsan is javítják. Minden nap telepíteni kell az app updateket, az is megoldja. Vagy simán csak szarul megírt appod van/volt - ezt sem lehet teljesen kizárni. De nagy általánosságban azt állítom hogy tök felesleges a bezárogatás, mert
- majd úgyis lelövi az os, ha fogytán a memória és már régen használtad
- egy rakás app egyébként is elindul a háttérben
- önmagában az hogy egy app nincs teljesen lelőve, még nem biztos hogy aktívan is csinál valamit, tehát fogyasztani sem fog

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

> Ezt teljesen feleslegesen csinálod.

Nem hinnem. A hatterben futas idoszelete limitalt, es ha futni akarsz miutan kilottek, akkor arra kulon engedely kell.
Meg arra is hogy bootkor indulhasson

Egyebkent App info-> force stop.
Foleg amikor valamelyik fiszim-faszom ertesitest (reklamot) tol a kepembe.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az iPhone-os kollégáknak már csípőből megy a válasz, hogy indítsd újra, s ha még fennáll a probléma akkor jelezd.

Hetente, ütemezve.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Így van. S9+, és S7 is nagyon jól tudja.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Évi (1/2 évi) 1-2 alkalommal talán, mivel nem Androidos még sosem láttam fagyást, kikapcsolást, újraindítást, hibaüzenetet, beragadott proceszt.. stb.

Amikor a Sony SD kártyára kiírja, hogy nem olvasható.

Időnként nem hajlandó visszacsatlakozni a 4G-re, Wifiről váltás után. Ez hetente egyszer-kétszer tutira újraindítás. A vicces az, hogy ez a tulajdonsága megvan az első Oxygen OS-től a mostani Lineage OS 16-ig (Android Pie).